Jump to content
Dogomania

Schroniskowe psiaki na spacerach! Serdecznie zapraszamy :)

Recommended Posts

• Replies 8.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Powiedzcie mi gdzie można znaleźć teraz Ramila i czy jego można brać na spacery? Zawsze widziałam go na tym wybiegu zupełnie z prawej strony, a ostatnio był tam jakiś inny psiak:)

Posted

tymuś napisał(a):
Ramil jest chyba na wybiegu koło pomieszczenia dla wolontariuszy i jest tam sam ale musisz się upewnić;)

Wiesz co ja jeszcze nie odkrylam gdzie jest pomieszczenie dla wolontraiuszy :D powiesz mi?
Ja Ramila widziałam kiedys na tym wybiegu, który się mija idac spowrotem do schroniska od prawej strony jak stoisz na wprost schronu. Z parkingu go bylo widac, ale w sb byl tam inny pies :(

Posted

Jasne! I przebrać się w ciepłym. Tylko kto pierwszy przychodzi, pobiera klucz z biura i ostatni oddaje. Dziewczyny poprawcie, jeśli źle mówię...

A na tym wybiegu czasem bywa Ramil a czasem inny psiak - bo ten wybieg jest dla kojców, za wolontariatem właśnie.

Posted

Ja z konteneru wolontariackiego nie korzystam, bo jeżdżę autem i najwyżej TZ żąda, żebym się na tylne siedzenie przesiadła jak bardzo pachnę psitulem... :evil_lol: Zdaje się, że tam można trzymać ciuchy do przebrania? Muszę tam kiedyś zajrzeć, ale mama Beatkii mnie straszyła, że tam bajzel (ja tam akurat bajzel lubię! :lol:)

Posted

Ostatnio nie było tak źle ! Jest nawet harmonogram sprzątania więc teraz już nie ma obijania się :evil_lol: Możemy trzymać tam ciuchy na przebranie i to jest wygodne,chociaż i tak co jakiś czas trzeba to przeprać :p Ciepło,sucho...fajnie,że jest takie miejsce ;)

Posted

Wyprowadzenie Ramila jest wyczynem tylko i wyłącznie dla silnych i doświadczonych osób, które sobie poradzą z nim, czyli dla niewielu :roll: Dotychczas Ramil wychodził tylko z Bastem, bo reszta nie potrafi go opanować przy tych jego napadach :-(

Posted

Ja jeszcze w wolontariacie nigdy nigdy nigdy nie byłam, Sandra powiedziała, że są tam smycze i mamy poszukać ale obyło się bez wolontariatu :)
ale to jest dobra opcja, zostawiać tam rzeczy, bo ostatnio to tak nam się śmierdziało, że gdy na DTŚ stała policja stwierdziliśmy, że nas i tak by nie chcieli złapać i poczuć nasz zapach ^^

No mówię Ci, ze nie było tam Ramila, był jakiś ciemny, kudłaty. Widać była zmiana w niedzielę. I Ramil wrócił a ciemnego dali do boksu :)

Posted

Mysia_ napisał(a):
psy na tym wybiegu są zmieniane kilka razy dziennie, żeby każdy z kojców mógł pobiegać.. więc nic dziwnego, że biegał inny pies....

Aaa! tak to działa:)
Bo wtedy za każdym razem był Ramil:) z nim można wychodzić czy jeśli jest na wybiegu (boksie) to nie?

Posted

Mysia_ napisał(a):
z nim mogą wychodzić tylko niektóre osoby :) i to już na pewno nie w dni kiedy na spacerach są też inni wolontariusze...

to on taki groźny jest?
a mnie lizał i się cieszył............

Posted

Mysia_ napisał(a):
z nim mogą wychodzić tylko niektóre osoby :) i to już na pewno nie w dni kiedy na spacerach są też inni wolontariusze...

aaa, aha, ok :) ja tak tylko z ciekawości pytałam, nie żebym chciała z nim iść na spacer czy coś.
Mamy już 7 boksów z którymi wychodzimy za każdym razem gdy jesteśmy, więc dodatkowy Ramil to nie wiem czy byłby dobry pomysł :)

Mamy boks z Bakrą, z Frędzlem, z Yellowem, z Juniorem, a ostatnio doszedł nam boks Eneja (będziemy starać się go brać za każdym razem, może to mu jakoś pomoże), boks Katri i boks Wiłki :)

Posted

tymuś napisał(a):
to on taki groźny jest?
a mnie lizał i się cieszył............

ani trochę ;) jednego problemu już się pozbyliśmy poprzez kastrację czyli masakrycznego obskakiwania ludzi (niektórzy do dzisiaj mają blizny:roll:), ale niestety nadal jest ogromny problem z chodzeniem na smyczy - mega się na niej nakręca, a jest prawdopodobnie najsilniejszym psem w całym schronisku :roll: np. łatwiej jest go do kojca wrzucić na rękach niż na smyczy, bo na niej szaleje tak, że masakra... miota się, łapie zębami za ręce :roll: w sumie póki co nie widziałam jeszcze, żeby ktoś sobie z nim bez problemu poradził, najlepiej idzie to Bastowi - tylko on to chłop jak dąb ;) Ramil niestety jest też nieprzewidywalny w stosunku do innych psów...

Posted

u nas ostatnio Tomek (na zdjęciach z Gelwem) zabrał szaloną Miję na spacer, nie wiem jak on to zrobił ale Mija szła cały spacer koło nogi, spokojnie, czasem bawiąc się śniegiem i domagając pieszczot :)
aa próbowaliście z Ramilem na tych dłuższych smyczach? 5m? albo z lonżami. może on się boi jak go coś za szyję trzyma za mocno, a taka smycz dłuższa daje mu luz :)

Posted

Najpierw Botti...bo....tej dziewczyny mi jest strasznie żal :( To pies w depresji! Nie ten sam pies co na ostatnim spacerku,zima daje tym biedakom w kość i się nie dziwię :( Takie temperatury to po prostu wyrok dla niektórych.....:placz:
Jej oczka mówią same za siebie....
Miałam wrażenie,że ten pies czuje się opuszczony..przez człowieka i przez psy...bo Piktuś nawet w dobrej formie żwawo maszerował na spacerek a Botti została w tyle,a idąc potykała się...Kiedy przybiegł Otto i wyraził nią zainteresowanie zobaczyłam jej ogonek w górze i szybsze tempo...Ona tak jakby cieszyła się,że ktoś zwrócił na nią uwagę! Kiedy Otto poszedł...dalej szła swoim tempem i powoli poczłapaliśmy do furtki.