Jump to content
Dogomania

Schroniskowe psiaki na spacerach! Serdecznie zapraszamy :)

Recommended Posts

• Replies 8.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

a oto kilka zdjęć z dzisiejszego spacerku z psitulowymi podopiecznymi :D
jakoś niestety słaba ale to sprawka kiepskiej pogody, zmarzniętych paluchów i niepokornych modeli ;)

jedna z wychudzonych suczek z 40.

oczywiście Fatik :smile:

Posted

Najmilszy spacerk jaki z Anią> odbyłyśmy to z Gogo, Demirem i Shetanim. Chłopaki są super! Towarzyskie, kontaktowe, przytulaste! Niestety Demir podsłuchał jak mówiłam, że urodą nie grzeszy, Ania> wzięła go w obronę i potem głównie czulił się do niej! Mam za swoje! Ale naprawdę było z nimi bardzo przyjemnie! Zaliczyłyśmy oba stawy i chłopaki byli usatysfakcjonowani spacerkiem!

Demir pozuje swojej Ani>

Posted (edited)

dla porównania - "profesjonalny" owczarek pikardyski

Owczarki pikardyjskie wywodzą się z Pikardii znajdującej się we Francji. W trakcie pierwszej i drugiej wojny światowej rasa ta niemal całkowicie wyginęła, ponieważ na obszarze tym toczone były ciężkie walki. Pies ten ma wrodzone umiejętności pasterza i stróża. Rasa ta do dziś znajduje się o krok od wyginięcia.
Uszy owczarka pikardyjskiego są wysoko osadzone i szerokie u podstawy. Sierść jest szorstka i sucha, dostosowana do klimatu miejsca, z którego pies ten się wywodzi. Charakterystyczny dla taj rasy jest mocy kościec i duży, czarny nos. http://pieswdomu.pl/rasy/psy-duze/382-owczarek-pikardyjski

Edited by Bjuta
Posted

Bjuta napisał(a):
Wiedziałam, że go będziesz bronił!!! :) Ale fakt, że oczyska ma przepiękne!!! I bardzo miły charakter! :)

skąd wiedziałaś?!:lol:
ostatnio się mu przytyło.........

no a ten jupi naprawdę skołtuniony:shake:co zrobić taką ma sierć , musiałby być często czesany a rąk mało:-(

Posted

[quote name='Naklejka']A no.. Shetani to "prawdziwy" pikardyjczyk, nawet moja mama to zauważyła! :) a to google pokazuje, gdy wpisuje się hasło owczarek pikardyjski :cool3:https://lh6.googleusercontent.com/-kEp7TL2aIPE/TiSi2KT5YlI/AAAAAAAAM0Q/9CSUIScz8xs/373a13f69f4f393d.jpg
Bjuta, jaki on jest do psów? :)

Wydaje mi się, że jest super, ale nie spotkaliśmy żadnego innego psa po drodze - więc miał kontakt tylko z kumplami z boksu. Natomiast naprawdę ma silny instynkt stadny! Trochę się cykałyśmy z anią> czy go puścić, ale on sam pilnował wszystkich. Luzblues! Myśle, że do dzieci też by się nadawał. Potem jak przechodziłyśmy koło jego boksu to wyskakiwał pod sam sufit.

Jestem dumna z googla! :evil_lol::evil_lol::evil_lol: