tymuś Posted December 26, 2011 Posted December 26, 2011 a Ludwiś biedak z tym oczkiem to mi kiepsko wygląda Quote
saraisa Posted January 6, 2012 Posted January 6, 2012 a oto kilka zdjęć z dzisiejszego spacerku z psitulowymi podopiecznymi :D jakoś niestety słaba ale to sprawka kiepskiej pogody, zmarzniętych paluchów i niepokornych modeli ;) jedna z wychudzonych suczek z 40. oczywiście Fatik :smile: Quote
saraisa Posted January 6, 2012 Posted January 6, 2012 i niestety jedyne ujęcie Hato, które dał sobie wykonać to "a teraz będę wariował z folią po Chappi" :P a teraz nieco cierpliwsi modele: Elterek :loveu: Quote
saraisa Posted January 6, 2012 Posted January 6, 2012 a tutaj Elterek ze swoją współtowarzyszką z boksu - Rubi :) Quote
Bjuta Posted January 7, 2012 Posted January 7, 2012 Najmilszy spacerk jaki z Anią> odbyłyśmy to z Gogo, Demirem i Shetanim. Chłopaki są super! Towarzyskie, kontaktowe, przytulaste! Niestety Demir podsłuchał jak mówiłam, że urodą nie grzeszy, Ania> wzięła go w obronę i potem głównie czulił się do niej! Mam za swoje! Ale naprawdę było z nimi bardzo przyjemnie! Zaliczyłyśmy oba stawy i chłopaki byli usatysfakcjonowani spacerkiem! Demir pozuje swojej Ani> Quote
Bjuta Posted January 7, 2012 Posted January 7, 2012 (edited) Demirek nie odpuścił żadnej wody!! Mam nadzieję, że przez tą warstwę tłuszczyku - nie było mu zimno... Edited January 7, 2012 by Bjuta Quote
Bjuta Posted January 7, 2012 Posted January 7, 2012 Ania go namawiała, żeby szedł przodem, ale wolał trzymać się pani! :) Quote
tymuś Posted January 7, 2012 Posted January 7, 2012 Bjutko przecież demir to bardzo piękny psiak tylko to kwestia gustu!:evil_lol: Quote
Bjuta Posted January 7, 2012 Posted January 7, 2012 Wiedziałam, że go będziesz bronił!!! :) Ale fakt, że oczyska ma przepiękne!!! I bardzo miły charakter! :) Quote
Bjuta Posted January 7, 2012 Posted January 7, 2012 Shetani. Bardzo grzeczne psisko! Gdyby go jeszcze Artemida z Nakleką wzięły w obroty, to by wyglądał jak Młody Bóg! Quote
Bjuta Posted January 7, 2012 Posted January 7, 2012 (edited) dla porównania - "profesjonalny" owczarek pikardyski Owczarki pikardyjskie wywodzą się z Pikardii znajdującej się we Francji. W trakcie pierwszej i drugiej wojny światowej rasa ta niemal całkowicie wyginęła, ponieważ na obszarze tym toczone były ciężkie walki. Pies ten ma wrodzone umiejętności pasterza i stróża. Rasa ta do dziś znajduje się o krok od wyginięcia. Uszy owczarka pikardyjskiego są wysoko osadzone i szerokie u podstawy. Sierść jest szorstka i sucha, dostosowana do klimatu miejsca, z którego pies ten się wywodzi. Charakterystyczny dla taj rasy jest mocy kościec i duży, czarny nos. http://pieswdomu.pl/rasy/psy-duze/382-owczarek-pikardyjski Edited January 8, 2012 by Bjuta Quote
Bjuta Posted January 8, 2012 Posted January 8, 2012 Jupi. Jupi poleca się naszym słynnym psitulskim groomerkom! :) Herma Jargo Quote
Naklejka Posted January 8, 2012 Posted January 8, 2012 A no.. Shetani to "prawdziwy" pikardyjczyk, nawet moja mama to zauważyła! :) a to google pokazuje, gdy wpisuje się hasło owczarek pikardyjski :cool3:https://lh6.googleusercontent.com/-kEp7TL2aIPE/TiSi2KT5YlI/AAAAAAAAM0Q/9CSUIScz8xs/373a13f69f4f393d.jpg Bjuta, jaki on jest do psów? :) Jupiego już widziałyśmy... Na wiosnę to go chyba na łyso zgolimy... przecież niedawno był strzyżony...:shake: Quote
tymuś Posted January 8, 2012 Posted January 8, 2012 Bjuta napisał(a):Wiedziałam, że go będziesz bronił!!! :) Ale fakt, że oczyska ma przepiękne!!! I bardzo miły charakter! :) skąd wiedziałaś?!:lol: ostatnio się mu przytyło......... no a ten jupi naprawdę skołtuniony:shake:co zrobić taką ma sierć , musiałby być często czesany a rąk mało:-( Quote
Bjuta Posted January 8, 2012 Posted January 8, 2012 [quote name='Naklejka']A no.. Shetani to "prawdziwy" pikardyjczyk, nawet moja mama to zauważyła! :) a to google pokazuje, gdy wpisuje się hasło owczarek pikardyjski :cool3:https://lh6.googleusercontent.com/-kEp7TL2aIPE/TiSi2KT5YlI/AAAAAAAAM0Q/9CSUIScz8xs/373a13f69f4f393d.jpg Bjuta, jaki on jest do psów? :) Wydaje mi się, że jest super, ale nie spotkaliśmy żadnego innego psa po drodze - więc miał kontakt tylko z kumplami z boksu. Natomiast naprawdę ma silny instynkt stadny! Trochę się cykałyśmy z anią> czy go puścić, ale on sam pilnował wszystkich. Luzblues! Myśle, że do dzieci też by się nadawał. Potem jak przechodziłyśmy koło jego boksu to wyskakiwał pod sam sufit. Jestem dumna z googla! :evil_lol::evil_lol::evil_lol: Quote
Recommended Posts