Jump to content
Dogomania

Schroniskowe psiaki na spacerach! Serdecznie zapraszamy :)

Recommended Posts

Posted

"Bonsai" napisał(a):

Pianka, dlaczego nie będzie fot? Nie idziesz do schroniska, coś nie tak z aparatem czy po prostu chcesz dać nam szansę do wykazania się? :D

Nie jade do schronu.
Wszyscy nam zapowiedzieli sprawdziany przed świetami:roll:

• Replies 8.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Tak.. mi tez... ale walic sprawdziany, stesknilam sie za Piegusem! :) MIłam dziś piękny 2 h spacerek, ale.... aparat zostawiłam w plecaku , w schronisku. Zabijecie mnie? :D

Posted

Racja, walić sprawdziany :eviltong: Co tam, że jestem w klasie maturalnej :evil_lol:
Bonsai, zabić nie zabijemy, ale :mad:

A teraz muszę się pochwalić :multi: Dzisiaj byłam na spacerkach ze wszystkimi moimi pupilami - czyli 58 psiaków (oczywiście nie naraz:lol: ), to mój rekord :p Jak tylko mój komp pozwoli zaraz beda foteczki :cool3:

Posted

Taaa wy sobie tak mówcie, uczycie sie pewnie szybciej niz ja. Nawet nie chcecie wiedziec jak moja próbna wyglądała:shake:
A druga sprawa mieszkacie w tej samej miejscowości co jest schronisko. Ja musze dużo dojeżdżac:shake:

Mysia dawaj foty:p

Posted

Moja próbna matura też nie była zapiękna :roll:
Faktycznie do schroniska dojazd mam naprawde całkiem fajny :cool3: Nie zajmuje mi nawet godziny :multi:

Redi:

Iwa:

Agas:

Tuptuś:

Borgo (ze znalezioną kosteczką:evil_lol: ):

Posted

A ja jeszcze mam foteczki :multi:

Redi:

Piracik:

Dołi:

Azi:

Kapsel:

Mongoł:

No to było na tyle :loveu: Ja już spadam do schroniska - i tak dzisiaj bedę później :roll:

Posted

Ale cudo! Uściskaj go ode mnie!

58 psów? :crazyeye: przeiceż to niemożliwe! Moge zapytać ile psów na raz wzięłaś, jak sobie z nimi poradziłaś i jak długo trwał taki 1 spacer? ;) Ja mam beznadziejne tereny i samo dojście do miejsc niezaludnionych trwa 30 min. Biorę 1 psa, czasami góra (i to jak kierownik nie widzi) biorę dwa psy. Tylko zawsze jest nas grupa wolo min. 6 osób, więc na spacerze 6 psów jest.

Nie moge się nadziwić, że spuszczacie psy. Ja w swojej 3 letniej karierze wolontariuszki odważyłam się spóścić zaledwie 3 psy. a to i tak nie całkiem ze smyczy, tylko ze spuszczoną smyczą. Wyjątkiem jest Piegus, no ale on reaguje na imię i przychodzi (przybiega ) na zawołanie... Generalnie to bym sie bała spuscic psa. W tę sobotę do naszej grupky dołączyły się ajkieś małolaty (6 klasa? może gimnazjum) i jednej zwiał pies (pominę fakt, że to był najmniejszy z możliwych). Przy nieudanych próbach złapania psa mój chłopak wpadł pod auto (na pasach, na zielonym świetle!). Cała historia zakończyła się nader szczęśliwie, bo pies wleciał na czyjeś podwórko i temu komuś tak się spodobał, że go zaadoptował. Ale Robert znów utyka (w tym miesiącu już 2. raz wpadł pod auto, nie am szczęścia chłopak. :p ). Nie wspomnę o tym jak samochody z piskiem opon zatrzymywały się przed psem,a ten gnał i gnał... :/

Co do dojazdu to do schroniska mam ok 1h. Latem gdy jadę na rowerze skrótami, a nie busem, to jakieś 30 min.

Posted

Tez bym chciała miec dojazd przynajmniej tylko ta 1h:roll:

Bonsai, jak widzisz na zdjęciach Mysia bierze po kilka psów. Z tego co mówiła to bierze cały boks. Jak ja bym tak brała to tez bym duzo psów wyprowadziła.
A jesli chodzi o spuszczanie to zazwyczaj idzie poznac, który będzie uciekał a który nie. Ja nie wszystkie spuszczam.

Mysia na 58 psów tylko tyle fotek?:mad:

Posted

Niestety wczoraj padły mi baterie w aparacie (byłam pewna, że mam jedne na zapas, a okazało się, że też były rozładowane), więc dlatego fotek nie zadużo :( Jak pech to pech :roll: Ale ważne , że są :loveu:

Spacerki trwają prawie godzinę :cool3: Zaliczamy pola, las (park?) i dwa stawy, a potem takie jakby hałdy (ale hałdy to chyba nie są:evil_lol: ) :cool3:
A co do ilości piesków na spacerkach (tylko się nie wystraszcie:eviltong: ) - były cztery spacery po: 12, 13, 16 i 17 psów :loveu: Psiaki bardzo grzeczne, nawet nie próbują uciekać :razz:

Wczoraj na spacerkach były:
I. Timba, Bolek, Bobi, Korado, Miki, Kropka, Emil, Blondi, Kapsel, Pirat, Mongoł, Kora
II. Kazan, Kanis, Murzyn, Lola, Tytus, Lewis, Donald, Lora, Bodzio, Czort, Azi, Borgo, Dołi
III. Lider, Iwa, Elpi, Kruk, Redi, Kejti, Lana, Gromit, Labamba, Heksa, Lajla, Aki, Bumer, Morgan, Kurojad, Rija
IV. Ajaks, Aligator, Adi, Uśka, Gapcio, Bruni, Dani, Zenit, Bartek, Dolbi, Chrapek, Misiu, Pako, Stefek, Bosek, Perełka, Farsa

Na spacerkach nr I i IV był idealny spokój, było wręcz przyjemnie :eviltong: Natomiat na spacerku nr II Borgo znalazł jakąś kość i wszystkie psiaki chciały mu tą kość ukraść, więc zrobiło się małe zamieszanie :mad:
Już nie wspomnę o spacerku nr III kiedy w połowie drogi okazało się, że jeszcze niewysterlizowana suczka - Gromit dostała cieczki :-o Dwa niewykastrowane psiaki dostały na jej punkcie swira, no i musieli iść na smyczach, byli niezbyt zachwyceni :evil_lol:

Posted

A tak w ogóle jeśli chcecie zobaczyć wszystkich (jednak nie wszystkich, ups... muszę nadrobić zaległości:oops: :mad: ) moich pupili z którymi chodzę na spacerki to zapraszam na www.psitulmnie.pl :cool3:

No i zapraszam na spacerek do Zabrza, jesli ktoś nie wierzy :evil_lol:

Posted

:crazyeye: :crazyeye: :crazyeye:
15 psów? Sama? :crazyeye:
Jestem pełna podziwu. :klacz: :klacz: :klacz:
Nasze spacerki są o wiele bardziej tradycyjne. :painting:

Posted

Zazwyczaj z moją przyjaciółką - Madzią, ale często też sama :eviltong: Tym pieskom to nie robi różnicy czy jesteśmy dwie czy ja jestem tylko ja... Chociaż wolę spacerki kiedy jest Madzia, bo miłość psiaków jest rozdzielona na nas dwie :loveu: i wtedy nie wracam tak padnięta ze spaceru :evil_lol:

Posted

Mysia_Zabrze napisał(a):
Właśnie, właśnie - Pianka :mad:

:oops:
Ale przyjade napewno. Bez siostry. Będzie mniej kłopotu.
Tylko musze jeszcze popytac sie o pare zasad ciebie na gg:eviltong:

Posted

Mam jeszcze fotki z przed tygodnia :cool3:
Lejna na swoim pierwszym spacerku ze mną (dlatego jeszcze na smyczy;) w tą sobotę już była bez:evil_lol: ) :

Gapa:

No i jeszcze Kiawa, której foteczkę zrobiłam przy schronisku przed spacerkiem (pierwszym i ostatnim zresztą, bo sunia ma już domek:multi: ) :

Posted

Hej Mysiu
http://www.psitulmnie.pl/poznaj.php?cid=12&statusid=1&pid=1157 czy ja mogę prosić o fotki tego psiaka?
czy to nie ten sam pies
http://img245.imageshack.us/img245/9923/0003873zx5.jpg
http://img245.imageshack.us/img245/1015/0003878zm1.jpg
http://img245.imageshack.us/img245/5153/0003892ux6.jpg

:roll:

znalazłam jego temat
http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=12567
zwiał jakiś rok temu z schroniska.. jesli to on to u nas nazywał się Bilbo i sprawiał sporo problemow wychowawczycj, tzn. lubił dominowac...

Posted

Psiak podobny (nawet z charakteru trochę by się zgadzało), ale Pluto ma około roku i jest czekoladowy (może na zdięciu tak tego nie widać), a Bilbo chyba był czarny? :roll: