Pianka Posted December 9, 2006 Posted December 9, 2006 "Bonsai" napisał(a): Pianka, dlaczego nie będzie fot? Nie idziesz do schroniska, coś nie tak z aparatem czy po prostu chcesz dać nam szansę do wykazania się? :D Nie jade do schronu. Wszyscy nam zapowiedzieli sprawdziany przed świetami:roll: Quote
Bonsai Posted December 9, 2006 Posted December 9, 2006 Tak.. mi tez... ale walic sprawdziany, stesknilam sie za Piegusem! :) MIłam dziś piękny 2 h spacerek, ale.... aparat zostawiłam w plecaku , w schronisku. Zabijecie mnie? :D Quote
Mysia_ Posted December 9, 2006 Author Posted December 9, 2006 Racja, walić sprawdziany :eviltong: Co tam, że jestem w klasie maturalnej :evil_lol: Bonsai, zabić nie zabijemy, ale :mad: A teraz muszę się pochwalić :multi: Dzisiaj byłam na spacerkach ze wszystkimi moimi pupilami - czyli 58 psiaków (oczywiście nie naraz:lol: ), to mój rekord :p Jak tylko mój komp pozwoli zaraz beda foteczki :cool3: Quote
Pianka Posted December 9, 2006 Posted December 9, 2006 Taaa wy sobie tak mówcie, uczycie sie pewnie szybciej niz ja. Nawet nie chcecie wiedziec jak moja próbna wyglądała:shake: A druga sprawa mieszkacie w tej samej miejscowości co jest schronisko. Ja musze dużo dojeżdżac:shake: Mysia dawaj foty:p Quote
Mysia_ Posted December 9, 2006 Author Posted December 9, 2006 No to lecimy (masz też tu trochę starszych foteczek:razz:) : Iwa: Tuptuś: Kruczek: Kejti: Lider: Pola: CDN. Quote
Mysia_ Posted December 9, 2006 Author Posted December 9, 2006 Moja próbna matura też nie była zapiękna :roll: Faktycznie do schroniska dojazd mam naprawde całkiem fajny :cool3: Nie zajmuje mi nawet godziny :multi: Redi: Iwa: Agas: Tuptuś: Borgo (ze znalezioną kosteczką:evil_lol: ): Quote
Mysia_ Posted December 10, 2006 Author Posted December 10, 2006 A ja jeszcze mam foteczki :multi: Redi: Piracik: Dołi: Azi: Kapsel: Mongoł: No to było na tyle :loveu: Ja już spadam do schroniska - i tak dzisiaj bedę później :roll: Quote
pinczerka_i_Gizmo Posted December 10, 2006 Posted December 10, 2006 Ale śliczne zdjęcia, te psy są takie... szczęśliwe :) Tylko patrzeć i patrzeć na te wariaty :) Quote
Bonsai Posted December 10, 2006 Posted December 10, 2006 Ale cudo! Uściskaj go ode mnie! 58 psów? :crazyeye: przeiceż to niemożliwe! Moge zapytać ile psów na raz wzięłaś, jak sobie z nimi poradziłaś i jak długo trwał taki 1 spacer? ;) Ja mam beznadziejne tereny i samo dojście do miejsc niezaludnionych trwa 30 min. Biorę 1 psa, czasami góra (i to jak kierownik nie widzi) biorę dwa psy. Tylko zawsze jest nas grupa wolo min. 6 osób, więc na spacerze 6 psów jest. Nie moge się nadziwić, że spuszczacie psy. Ja w swojej 3 letniej karierze wolontariuszki odważyłam się spóścić zaledwie 3 psy. a to i tak nie całkiem ze smyczy, tylko ze spuszczoną smyczą. Wyjątkiem jest Piegus, no ale on reaguje na imię i przychodzi (przybiega ) na zawołanie... Generalnie to bym sie bała spuscic psa. W tę sobotę do naszej grupky dołączyły się ajkieś małolaty (6 klasa? może gimnazjum) i jednej zwiał pies (pominę fakt, że to był najmniejszy z możliwych). Przy nieudanych próbach złapania psa mój chłopak wpadł pod auto (na pasach, na zielonym świetle!). Cała historia zakończyła się nader szczęśliwie, bo pies wleciał na czyjeś podwórko i temu komuś tak się spodobał, że go zaadoptował. Ale Robert znów utyka (w tym miesiącu już 2. raz wpadł pod auto, nie am szczęścia chłopak. :p ). Nie wspomnę o tym jak samochody z piskiem opon zatrzymywały się przed psem,a ten gnał i gnał... :/ Co do dojazdu to do schroniska mam ok 1h. Latem gdy jadę na rowerze skrótami, a nie busem, to jakieś 30 min. Quote
Pianka Posted December 10, 2006 Posted December 10, 2006 Tez bym chciała miec dojazd przynajmniej tylko ta 1h:roll: Bonsai, jak widzisz na zdjęciach Mysia bierze po kilka psów. Z tego co mówiła to bierze cały boks. Jak ja bym tak brała to tez bym duzo psów wyprowadziła. A jesli chodzi o spuszczanie to zazwyczaj idzie poznac, który będzie uciekał a który nie. Ja nie wszystkie spuszczam. Mysia na 58 psów tylko tyle fotek?:mad: Quote
Mysia_ Posted December 10, 2006 Author Posted December 10, 2006 Niestety wczoraj padły mi baterie w aparacie (byłam pewna, że mam jedne na zapas, a okazało się, że też były rozładowane), więc dlatego fotek nie zadużo :( Jak pech to pech :roll: Ale ważne , że są :loveu: Spacerki trwają prawie godzinę :cool3: Zaliczamy pola, las (park?) i dwa stawy, a potem takie jakby hałdy (ale hałdy to chyba nie są:evil_lol: ) :cool3: A co do ilości piesków na spacerkach (tylko się nie wystraszcie:eviltong: ) - były cztery spacery po: 12, 13, 16 i 17 psów :loveu: Psiaki bardzo grzeczne, nawet nie próbują uciekać :razz: Wczoraj na spacerkach były: I. Timba, Bolek, Bobi, Korado, Miki, Kropka, Emil, Blondi, Kapsel, Pirat, Mongoł, Kora II. Kazan, Kanis, Murzyn, Lola, Tytus, Lewis, Donald, Lora, Bodzio, Czort, Azi, Borgo, Dołi III. Lider, Iwa, Elpi, Kruk, Redi, Kejti, Lana, Gromit, Labamba, Heksa, Lajla, Aki, Bumer, Morgan, Kurojad, Rija IV. Ajaks, Aligator, Adi, Uśka, Gapcio, Bruni, Dani, Zenit, Bartek, Dolbi, Chrapek, Misiu, Pako, Stefek, Bosek, Perełka, Farsa Na spacerkach nr I i IV był idealny spokój, było wręcz przyjemnie :eviltong: Natomiat na spacerku nr II Borgo znalazł jakąś kość i wszystkie psiaki chciały mu tą kość ukraść, więc zrobiło się małe zamieszanie :mad: Już nie wspomnę o spacerku nr III kiedy w połowie drogi okazało się, że jeszcze niewysterlizowana suczka - Gromit dostała cieczki :-o Dwa niewykastrowane psiaki dostały na jej punkcie swira, no i musieli iść na smyczach, byli niezbyt zachwyceni :evil_lol: Quote
Mysia_ Posted December 10, 2006 Author Posted December 10, 2006 A tak w ogóle jeśli chcecie zobaczyć wszystkich (jednak nie wszystkich, ups... muszę nadrobić zaległości:oops: :mad: ) moich pupili z którymi chodzę na spacerki to zapraszam na www.psitulmnie.pl :cool3: No i zapraszam na spacerek do Zabrza, jesli ktoś nie wierzy :evil_lol: Quote
Pianka Posted December 10, 2006 Posted December 10, 2006 No tak, ja sie do Zabrza wybieram i wybieram i wybrac się nie moge:roll: Quote
Mysia_ Posted December 11, 2006 Author Posted December 11, 2006 Właśnie, właśnie - Pianka :mad: Qrczę.... Niech ktoś jeszcze wstawia jakieś foteczki :cool3: Uwielbiam tą galerię :loveu: Quote
Bonsai Posted December 11, 2006 Posted December 11, 2006 :crazyeye: :crazyeye: :crazyeye: 15 psów? Sama? :crazyeye: Jestem pełna podziwu. :klacz: :klacz: :klacz: Nasze spacerki są o wiele bardziej tradycyjne. :painting: Quote
Mysia_ Posted December 11, 2006 Author Posted December 11, 2006 Zazwyczaj z moją przyjaciółką - Madzią, ale często też sama :eviltong: Tym pieskom to nie robi różnicy czy jesteśmy dwie czy ja jestem tylko ja... Chociaż wolę spacerki kiedy jest Madzia, bo miłość psiaków jest rozdzielona na nas dwie :loveu: i wtedy nie wracam tak padnięta ze spaceru :evil_lol: Quote
Pianka Posted December 11, 2006 Posted December 11, 2006 Mysia_Zabrze napisał(a):Właśnie, właśnie - Pianka :mad: :oops: Ale przyjade napewno. Bez siostry. Będzie mniej kłopotu. Tylko musze jeszcze popytac sie o pare zasad ciebie na gg:eviltong: Quote
Mysia_ Posted December 12, 2006 Author Posted December 12, 2006 OK. :) Tylko mam małe problemy z gg , ale może się uda :eviltong: Quote
Mysia_ Posted December 12, 2006 Author Posted December 12, 2006 Mam jeszcze fotki z przed tygodnia :cool3: Lejna na swoim pierwszym spacerku ze mną (dlatego jeszcze na smyczy;) w tą sobotę już była bez:evil_lol: ) : Gapa: No i jeszcze Kiawa, której foteczkę zrobiłam przy schronisku przed spacerkiem (pierwszym i ostatnim zresztą, bo sunia ma już domek:multi: ) : Quote
zaba14 Posted December 12, 2006 Posted December 12, 2006 Hej Mysiu http://www.psitulmnie.pl/poznaj.php?cid=12&statusid=1&pid=1157 czy ja mogę prosić o fotki tego psiaka? czy to nie ten sam pies http://img245.imageshack.us/img245/9923/0003873zx5.jpg http://img245.imageshack.us/img245/1015/0003878zm1.jpg http://img245.imageshack.us/img245/5153/0003892ux6.jpg :roll: znalazłam jego temat http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=12567 zwiał jakiś rok temu z schroniska.. jesli to on to u nas nazywał się Bilbo i sprawiał sporo problemow wychowawczycj, tzn. lubił dominowac... Quote
Mysia_ Posted December 12, 2006 Author Posted December 12, 2006 Psiak podobny (nawet z charakteru trochę by się zgadzało), ale Pluto ma około roku i jest czekoladowy (może na zdięciu tak tego nie widać), a Bilbo chyba był czarny? :roll: Quote
Mysia_ Posted December 14, 2006 Author Posted December 14, 2006 Śliczne piesusie :cool3: Tokaj jest boski :loveu: Quote
Recommended Posts