Jump to content
Dogomania

Schroniskowe psiaki na spacerach! Serdecznie zapraszamy :)

Recommended Posts

• Replies 8.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Patikujek_Zabrze']Spokojnie Pianka bez nerwów:D:D:D

Mnie też wkurza jak sie czasem posty tracą
Ale mnie to wkurza. Tyle się męczyłam, żeby dac fotki psiaków z Zabrza, a ich nie ma bezczelnie:angryy:

[quote name='"Patikujek_Zabrze"']...i ja

Ale ty to chyba do adopcji nie jesteś:evil_lol:

Posted

U nas w schronisku, mało kiedy są rasowe, a jak są to szybko znajdują domki :roll:
Pianka, no to bedziemy czekać cierpliwie na foty... Może ja jak znajdę chwilkę to wrzucę moje wczorajsze ;)

Posted

Wszedzie moje posty sa tylko tutaj brakuje.
Moze ja mialam jakies zwidy, że wysyłałam:roll:

No to jeszcze raz
Nie znam imion wszystkich piesków, za pomyłki przepraszam:oops:

Miki

Idziemy do lasu

Blondiś

Cała gromadka

Rija, a za nią jakiś inny pies

Na łące

Heksa

Więcej nie mam siły wklejać

Posted

U nas tylko bokser jeden jest, ale od wczoraj, więc pewnie szybko znajdzie domek.... :roll:
Pianka, fajne foteczki Ci wyszły :multi: Też kilka wkleje :cool3: ooo, zapamiętałaś imiona :p

Emil:

Bolek:

Heksa:

Tytus:

Jupi:

Posted

Tyle, że rasowe nie trafiają ot tak sobie... Np. malamut był agresywny wobec dzieci, husky uciekała (a to zaskakujące, nie? :p), ratlerek był spasiony i wymagał leczenia (a to kosztuje), spaniel podgryzał dzieci,a dog zajmował za dużo miejsca... :p Zdarzało się niejednokrotnie, że rasowy pies, mimo swojego wyglądu, powracał do schroniska, bo stwarzał za duże problemy... Tak było też z np. malamutem, oddanym po 6 miesiącach, bokserką po miesiącu...

Posted

A no niestety... :( U nas był taki psiak, który do schroniska wracał 5 razy :-o Był mixem malamuta z akitą, czy coś w tym stylu :roll: Wszyscy co go zbierali uważali, ze stworzą mu idealne warunki, wszystkich informowaliśmy, że sa z psem problemy.... Aż w końcu trafił na dom idealany i już nikt go nie chce oddawać :cool3: Bywały też spaniele , które wracały, ale w końcu każdy z nich ma domek gdzie jest kochany:multi: Nasza dalmatynka też raz wróciła, bo ludzi przerosło to, że jest głucha, ale naszczęściekilka dni później znaleźli się ludzie, którzy pokochali ją całym sercem :loveu: Dużo by opowiadać, ale prawdę mówiąc rasowe psiaki mają większe szanse, bo nawet jesli są z nimi problemy to i tak jest nimi większe zainteresowanie niż kundelkami :shake:

Posted

A Pusia, też kilka razy lądowała w schronisku ...
A teraz mimo problemów jakie sprawia (a moja to wina, że oni leniwi są i nie chcą z nią się bawić w posłuszeństwo :mad: i tak zjebki zbierają ode mnie :diabloti:) nikt nie chce jej oddawać.

Posted

Mysia_Zabrze napisał(a):
Nathaniel, bo Pusię to miał wtedy taki palant :mad: Bardzo dobrze, że ją oddał przynajmniej trafiła do Was ;)

Mi siostra coś tam mówiła, że ona była w schronie potem ktoś ja zaadoptował, potem wróciła, potem znowu adopcja i wróciła z ranką na boku. :shake: