Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Pixie i Dixie - psie siostrzyczki. Dwa takie zwykłe kundelki. Mało kto na nie spojrzy, niczym się nie wyróżniają. I dlatego siedzą w schronisku od zawsze. Są jeszcze młode - mają 3 lata. Są jeszcze zdrowe i silne. Są jeszcze skłonne zaufać człowiekowi. I co z tego, skoro nikt ich nie dostrzega?
A w tych niepozornych psich ciałkach zamknięte są piękne psie dusze. Kto zna te psie siostry ten wie, jak potrafią kochać.
Opuszczone dziewczynki wspierają się wzajemnie i pocieszają. I czekają. Może ktoś je zauważy?
Są bardzo ze sobą zżyte i pewnie marzą o wspólnym domu. Ale nie będą narzekać, jeśli trafi się adopcja osobno.
Bo dla psa najważniejszy jest człowiek - własny i kochający.
Czy ktoś zauważy suczki? Czy ktoś je pokocha i pozwoli im pokochać siebie? Może właśnie Ty?

Suczki są nieśmiałe, aczkolwiek są bardzo ciekawe i nie ma w nich cienia agresji.
Akceptują inne psy, pieszczot od ludzi się nie domagają,lecz jeżeli kogoś widzą to pojawia się chęć pieszczot i po chwili obcowania z człowiekiem sunie są gotowe do miziania.

Suczki przebywają w schronisku dla bezdomnych zwierząt w Orzechowcach.
Osoby zainteresowane losem suczek proszę o kontakt:
tel.600 401 564
mail:karolciasz28@o2.pl
Oto Dixie suczka bardziej kontaktowa.

A oto Pixie bardziej wycofana.

Posted

Brawo Karolciu - następny wątek widzę założyłaś....oby tylko którejś szczęście przyniósł.....
Pamiętam jak jakies półtora roku temu, jeszcze za starego kierownictwa - jedna z tych suczek miała małe. I wyobraźcie sobie , że mieszkały obie w jednej budzie i obie je karmiły opiekując sie czule.....:loveu:
Nie wiem jak to wytłumaczyć.....:roll:

Posted

[quote name='becia66']Brawo Karolciu - następny wątek widzę założyłaś....oby tylko którejś szczęście przyniósł.....
Pamiętam jak jakies półtora roku temu, jeszcze za starego kierownictwa - jedna z tych suczek miała małe. I wyobraźcie sobie , że mieszkały obie w jednej budzie i obie je karmiły opiekując sie czule.....:loveu:
Nie wiem jak to wytłumaczyć.....:roll:[/QUOTE]
Obydwie opiekowały się szczeniakami? Niesamowite:loveu::lol: Przecież inna suczka do by sobie przekąskę zrobiła:-(

A czy suczki do wydania są razem czy osobno?

Posted

[quote name='PapryczkaChili']zrobię im ogłoszenie w Metrze :) ale napiszę, że najchętniej szukamy domku dla obu ;) jak tak są razem od zawsze to może warto spróbować ich nie rozdzielać ;)[/QUOTE]
DZIĘKUJEMY!!!!!! :loveu::lol::calus::modla::modla:I od razu prosimy o domcio!:eviltong:

Posted

podajcie mi wszystkie dane do kontaktu. teraz czekam na partię ogłoszeń do druku, to je dam w następnej kolejności :) i spróbujemy razem.

czasem ogłoszenie od razu przynosi domek, ale mam już 2 przypadki w ostatnim czasie, że po czasie domek, który widział ogłoszenie, się odezwał... więc ja zawsze mocno i do końca trzymam kciuki ;)

Posted

[quote name='PapryczkaChili']podajcie mi wszystkie dane do kontaktu. teraz czekam na partię ogłoszeń do druku, to je dam w następnej kolejności :) i spróbujemy razem.

czasem ogłoszenie od razu przynosi domek, ale mam już 2 przypadki w ostatnim czasie, że po czasie domek, który widział ogłoszenie, się odezwał... więc ja zawsze mocno i do końca trzymam kciuki ;)
No to kontakt dajemy na ciocię Becię::eviltong::eviltong:
kontakt mail - becia66@onet.eu tel.606 262 450

Posted

[quote name='karolciasz28']No to kontakt dajemy na ciocię Becię::eviltong::eviltong:
kontakt mail - [EMAIL="becia66@onet.eu"]becia66@onet.eu[/EMAIL] tel.606 262 450[/QUOTE]

Karolciu damy kontakt na[B] majuske[/B] bo ja niedługo wyjeżdżam i nie bedzie mnie 3 tygodnie.Mail - [B]r.szyszka@op.pl tel.600401564[/B]

Posted

[quote name='becia66']Karolciu damy kontakt na[B] majuske[/B] bo ja niedługo wyjeżdżam i nie bedzie mnie 3 tygodnie.Mail - [B]r.szyszka@op.pl tel.600401564[/B][/QUOTE]

A Beciu kontakt we wszystkich ogłoszeniach gdzie jest na Ciebie też zminić na Majuske?

Posted

ogłoszenie:
Dwie siostrzyczki
Są w schronisku od szczeniaka, a mają już po 3 lata. Suczki są nieduże, spokojne, trochę nieśmiałe, ale bardzo ciekawe świata. Lubią inne psy, ale szczególnie domagają się uwagi człowieka. W schronisku mają bardzo małe szanse na adopcję, a zasługują na najlepszy dom. Najchętniej do adopcji razem, ponieważ są bardzo ze sobą związane.

600 401 564
[email]r.szyszka@op.pl[/email]

czy nie ma lepszego zdjęcia??? :(

Posted

[quote name='PapryczkaChili']ogłoszenie:
Dwie siostrzyczki
Są w schronisku od szczeniaka, a mają już po 3 lata. Suczki są nieduże, spokojne, trochę nieśmiałe, ale bardzo ciekawe świata. Lubią inne psy, ale szczególnie domagają się uwagi człowieka. W schronisku mają bardzo małe szanse na adopcję, a zasługują na najlepszy dom. Najchętniej do adopcji razem, ponieważ są bardzo ze sobą związane.

600 401 564
[EMAIL="r.szyszka@op.pl"]r.szyszka@op.pl[/EMAIL]

czy nie ma lepszego zdjęcia??? :([/QUOTE]
Wiesz nie ma na razie zdjęcia,ale Majuska ma jechać w niedzielę do schronu to mogę poprosić żeby zrobiła.
Czy niedziela to nie za późno?

I naprawdę wielkie dzięki:loveu: To duża pomoc z Twojej strony:lol:

Posted

[quote name='karolciasz28']Wiesz nie ma na razie zdjęcia,ale Majuska ma jechać w niedzielę do schronu to mogę poprosić żeby zrobiła.
Czy niedziela to nie za późno?

I naprawdę wielkie dzięki:loveu: To duża pomoc z Twojej strony:lol:[/QUOTE]

mogę poczekać :) to teraz ogłoszę inne i poczekam na zdjęcie. chciałabym, zeby ich ogłoszenie poszło w przyszłym tygodniu, więc będę czekać na zdjęcie i w poniedziałek je wyśle :)

cała przyjemność po mojej stronie :)

Posted

Tylko jeszcze myśle nad zakończeniem tego tekstu do ogłoszenia, pisze że najchętniej szukamy domku dla obu, ale może napiszesz że i możemy je wydać osobno, bo ludzie to jak zobaczą napis że obi to nawet im się nie zechce napisać maila czy obydwie czy jedna:roll:

Jak myślisz jak lepiej napisać,żeby choć jednej się udało?:razz:

Posted

[quote name='karolciasz28']Tylko jeszcze myśle nad zakończeniem tego tekstu do ogłoszenia, pisze że najchętniej szukamy domku dla obu, ale może napiszesz że i możemy je wydać osobno, bo ludzie to jak zobaczą napis że obi to nawet im się nie zechce napisać maila czy obydwie czy jedna:roll:

Jak myślisz jak lepiej napisać,żeby choć jednej się udało?:razz:[/QUOTE]

Hmm... myślę, że one są ze sobą związane i trzeba próbować razem :) Myślę, że są ludzie, którzy jak zobaczą dwa maleństwa to nie będzie to dla nich problem. Zresztą mówiłam wcześniej, że próbujemy razem, a w razie czego zrobimy osobno. No nic, wiem, że inne psiaki można ogłosić w tym czasie a nie je dwa razy, ale trzeba spróbować!!! ja widzę po moich domowych suczkach, że bez siebie to by było kiepsko - są razem i tak im jest najlepiej... zróbmy tak, plizzz :) a najwyżej później będziemy myślec ;)
poza tym jak się komuś jedna spodoba to zadzwoni a nie będzie się zastanawiał, a co drugą zostawi??? to, że są dwie to może nawet atut w ich przypadku ;) przekonałam ?? :razz:

Posted

[quote name='PapryczkaChili']Hmm... myślę, że one są ze sobą związane i trzeba próbować razem :) Myślę, że są ludzie, którzy jak zobaczą dwa maleństwa to nie będzie to dla nich problem. Zresztą mówiłam wcześniej, że próbujemy razem, a w razie czego zrobimy osobno. No nic, wiem, że inne psiaki można ogłosić w tym czasie a nie je dwa razy, ale trzeba spróbować!!! ja widzę po moich domowych suczkach, że bez siebie to by było kiepsko - są razem i tak im jest najlepiej... zróbmy tak, plizzz :) a najwyżej później będziemy myślec ;)
poza tym jak się komuś jedna spodoba to zadzwoni a nie będzie się zastanawiał, a co drugą zostawi??? to, że są dwie to może nawet atut w ich przypadku ;) przekonałam ?? :razz:[/QUOTE]
Przekonałaś:eviltong: