ewa11211 Posted October 29, 2009 Posted October 29, 2009 A jaką proponujecie karmę dla szczeniaka z chorymi stawami Quote
lawendowa Posted October 29, 2009 Posted October 29, 2009 To zależy. Przede wszystkim od tego jakiej szczeniak jest rasy, lub w przypadku psa nie rasowego, jaka jest przewidywana jego wielkość w przyszłości. Zależy też od tego na czym owa choroba stawów polega. Myślę, że lepiej zainwestować w dobrą karmę + dodatkowo jakiś specyfik na stawy. Quote
ewa11211 Posted October 29, 2009 Author Posted October 29, 2009 Piesek to border collie więc będzie średni. CHoroba to odkruszanie się chrząstki stawowej w wieku wzrostu [ jest po operacji].jest to choroba genetyczna i po całkowitym wzroście mija.Wykkryliśmy ją 3 tygodnie temu i zaczeliśmy leczyć.Po pierwsze operacja usunięcia ubytku. Po drugie jakaś dobra karma . Po trzecie leki wspomagające chrząstke stawową. Pierwsze już za nami .W trugim i trzecim liczę na pomoc. Quote
ewa11211 Posted October 29, 2009 Author Posted October 29, 2009 Moja historia jest w poście ortopedia Quote
karjo2 Posted October 29, 2009 Posted October 29, 2009 Wlasciwie odpowiedz dostalas w temacie o domowym jedzeniu... Czy konsultowalas z hodowca problem u psa, co doradzil, jestescie w kontakcie? Rozmawialas z wetem na temat suplementow, zbyt ryzykowne, by tak na wlasna reke psa nimi skarmiac, tym bardziej takiego mlodziaka. Na pewno nie zaszkodzi, a moze sporo pomoc przejscie na barf/gotowane i podawanie jedzenia bogatego w zelatyne. Napisz priva do Burej, wyciagala sunie z duzych problemow ze stawami, wie o suplementacji chyba wszystko. Quote
ewa11211 Posted October 29, 2009 Author Posted October 29, 2009 Za dwa dni idę na zdięcie szwów i myślę że wtedy razem z wetem opracujemy plan działania. Ale ja już taka jestem że lubie być przygotowana do takich decyzji dlatego staram się dowiedzieć jak najwięcej aby nie być zielona w trakcie rozmowy z wetem . Quote
ewa11211 Posted October 29, 2009 Author Posted October 29, 2009 Jeśli chodzi o hodowle to jesteśmy w ciągłym kontakcie. Quote
GATUSO Posted November 11, 2009 Posted November 11, 2009 Nie ma co sie oszukiwać,żadna karma nie pomoże jeśli nie ma wsparcia ze strony profesjonalnych prep na stawy. Quote
Recommended Posts