Szamanka Posted December 27, 2005 Posted December 27, 2005 Ja też widziałam tę aukcję.... strasznie haszczakowate te szczeniaki... po byku... i jak oni się nie wstydzą takich głupot pisać...:/ paranoja.. Quote
Paulina87 Posted December 27, 2005 Posted December 27, 2005 Widzę, że zgłoszenie naruszenia zasad jednak coś daje aukcja o tych pięknych szczeniakach została usunięta. :eggface: Quote
NigdyNigdy Posted December 27, 2005 Posted December 27, 2005 HUSKYTEAM napisał(a):Kasia, muszę Ci powiedzieć, że nasza rudziacha ma własnie oczy koloru, który najczęsciej ludzie określają jako zielony (może nie butelkowy ;-), ale jednak). Dla mnie one są raczej brązowo-zielono-nijakie, ale fakt jest faktem, że w nocy tylko jej świecą na moją ulubioną zieleń Tak, bo rudzielce nigdy nie będą mieć oczu ciemno brązowych, jak Husky o ciemnym pigmencie :baddevil: Z reguły są to oczy właśnie takie piwno- nijakie (ot, jakie ładne określenie wymyśliłeś ;-)) Bursztyn np. ma najjaśniejsze oko z całego miotu- takie piwno- żółte cuś. Jakby tak trochę wypić, to i pod zielone podciągnąć by się pewnie dało :HUT012: Niemniej jednak, jako mały pędrak miał oczy ciemno granatowe (norma u rudzielców), a tamte szczeniaczki miały zieleń tak zielońkuchną, że nijak innym kolorem być to nie mogło :great: Quote
NigdyNigdy Posted December 27, 2005 Posted December 27, 2005 Paulinka18 napisał(a):Widzę, że zgłoszenie naruszenia zasad jednak coś daje aukcja o tych pięknych szczeniakach została usunięta. :eggface: Czyli mała akcja przyniosła jakiś efekt :-) Gratulacje! :great: Quote
ktrebor Posted January 21, 2006 Posted January 21, 2006 Kolejna radosna "twórczość" [quote name='Allegro'] Przedmiotem aukcji jest jeden z dwóch uroczych piesków - HASKIT :) czyli połączenie Husky'ego i Akity Inu (Wielkiego Japońskiego Psa) :)))) Pieski sa naprawdę śliczne - wystarczy spojrzeć na zdjęcia. Zostały dwie suczki. Quote
Szamanka Posted January 21, 2006 Posted January 21, 2006 Takie coś powinno być karalne...:mad: A tak, na własnej nieodpowiedzialności ludzie próbują jeszcze robić kasę.. Quote
Miśka Posted January 21, 2006 Posted January 21, 2006 wrzucilam na allegro "husky"... *jeden miot "szczeniat czystej krwi" gdzie ze zdjecia spoglada malamucik *miot z hodowli B.Skarabeusz... *miot 6 tygodniowy, "za maly do szczepien", za 250 gdzie "mozna negocjowac w granicach rozsadku" * miot z "lini kanadyjskiej na podłużonym włosie" * miot z hodowli Sniezne Psy *psiak Asklepios Wilcze Dziedzictwo, ktory posiada "pelne zaplecze weterynaryjne" * miot gdzie "lekarz twierdził ze nigdy jeszcze tak pieknie umaszczonyc niewidział, twierdzi ze te w filmach nawet tak niewygladaja z czym oczywiscie sie zgadzam w 100% . (...) Uważam ze cena jest bardzo atrakcyjna znawcy gdy ujza matke i szczenieta napeno nieodzałuja tych pieniedzy i zakupia sobie takiego szczeniaczka" * standardowo C'est La Vie Hysqvarna oczekuje propozycji wydaje mi sie ze Allegro juz na dobre wpisalo sie w "kynologie"... Quote
Paulina87 Posted January 28, 2006 Posted January 28, 2006 Na allegro znowu oszuści... Szczenięta za 250 zł :shake: Do kupienia szczenięta HUSKY! 7-io tygodniowe biało-czarne, niebieskookie, rodzice z rodowodem (rodowód szczeniąt we własnym zakresie):mad: Quote
Manu Posted January 30, 2006 Posted January 30, 2006 [quote name='Paulinka18'] rodzice z rodowodem (rodowód szczeniąt we własnym zakresie) :lol: czy :-( ?... :shake: Quote
Paulina87 Posted January 30, 2006 Posted January 30, 2006 Hodowla Arsada poleca szczenięta rasy Syberian Husky Urodzone 14.11.2005r 2 psy 4 suki umaszczenie czarno-biały i wilczaste, oczy-niebieskie, różnookie, kocie, czarne. Cena 400 zł Szukałam tej hodowli w necie... hmm coś nie mogę takiej znaleść... czyżby ktos sam sobie wymyślij hodowlę. Quote
flashka-g Posted January 30, 2006 Posted January 30, 2006 raczej samoróbka nie zarejestrowana w ZK...moze w inenj organizacji kynologicznej...to allegro mnie przytłacza zaniegługo dzieciaki tam zaczna sprzedawac... Quote
Paulina87 Posted January 31, 2006 Posted January 31, 2006 Czyli równie dobrze ja mogę rozmnażać psy...a na czas przyjazdu kupców wywiesić na bramie szyld "hodowla z krainy śniegu" :diabloti: :evil_lol: :diabloti: ... Pomysłowość ludzi nie zna granic... Quote
Desiderata Posted February 2, 2006 Posted February 2, 2006 Szczeniaki po utytułowanym ojcu, matka w sezonie 2004/2005 prowadziła zaprzęg który w zawodach MUSHER CUP zajął piąte miejsce w klasie C1. Psy będą więc typu wystawowego, a jednocześnie będą doskonałymi sportowcami. Kolejny cudotwórca :crazyeye: cy-cuś albo odrazu dwa.:evil_lol: Quote
SH Posted February 2, 2006 Posted February 2, 2006 Niestety hodowlą zajmują się u nas w większości kompletni "lajkonicy" :roll: Szczenięta to nie średnia "wyciągnięta" z osiągnieć rodziców :shake: Quote
sh_maniak Posted February 14, 2006 Posted February 14, 2006 boshe :crazyeye: :-o :shake: http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=86277113 Quote
Paulina87 Posted February 14, 2006 Posted February 14, 2006 ://regulamin[/COLOR"> :shake: :shake: "Mam rodowód "jesli to kogos interesuje", choć papiery gdzies zapodziałem (może znajdę), (pozostał mi jedynie tatuaż na uchu)" A tutaj taka mała dygresja... czy ten malec nie wygląda jak kieszonkowy husky :cool3: ? [[COLOR="Red"]ciach ---> mod] Quote
danek Posted February 14, 2006 Posted February 14, 2006 I znowu. Paulinka może przestań buszować po allegro bo kiedyś popsuje komputer ze złości nad ludzką głupotą ''jeśli to kogoś interesuje'':mad: Quote
kalina. Posted December 13, 2006 Posted December 13, 2006 Może mi sie wydaje ale te husky maja "dziwne brzuchy":roll: . nr1 nr2 Quote
HUSKYTEAM Posted December 14, 2006 Posted December 14, 2006 Ciekawe, takich proporcji głowa/tułów/nogi jeszcze nie widziałem, choć w sumie niewiele widziałem i może dlatego... Quote
SH Posted December 14, 2006 Posted December 14, 2006 Istotnie proporcje mają dość dziwne :roll: Jak dla mnie stanowczo zbyt drobnej kości kończyny, ale to może być przekłamanie fotografii wynikające np. z kiepskiego oświetlenia i układu umaszczenia. No i skoro rodowodowe to dlaczego nie ma ani słowa o rodzicach :razz: Gdyby coś było to być może wyjaśnił by się ów nietypowy wygląd szczeniąt. Quote
efra-husky Posted December 14, 2006 Posted December 14, 2006 a nie sądzicie, że szczenięta nie są odrobaczone :roll: Często przy braku lub późnym odrobaczaniu brzuszki szczeniąt są tak wydęte :shake: Specjalistą nie jestem, ale jak zobaczyłam te zdjęcia to tylko to mi na myśl przyszło :roll: Quote
zpr Posted December 14, 2006 Posted December 14, 2006 efra-husky napisał(a):a nie sądzicie, że szczenięta nie są odrobaczone :roll: Często przy braku lub późnym odrobaczaniu brzuszki szczeniąt są tak wydęte :shake: Specjalistą nie jestem, ale jak zobaczyłam te zdjęcia to tylko to mi na myśl przyszło :roll: No dokładnie o tym samym pomyślałam :roll: Quote
Paulina87 Posted December 14, 2006 Posted December 14, 2006 Rodzicami szczeniąt są matka: Maxima z Leśnego Traktu Ojciec: JOURNEY Fortunatus Wszystko jest na blogu http://najlepszepsy.blog.onet.pl/ Quote
SH Posted December 14, 2006 Posted December 14, 2006 Jeśli przyjąć, że treści zawarte na stronce www/blogu są prawdziwe to jest raczej mało prawdopodobne żeby szczenięta były zarobaczone :roll: Być może to kwestia nieciekawych ujęć, albo takiego akurat rozwoju tych szczeniąt. Quote
Cyraneczka Posted December 15, 2006 Posted December 15, 2006 Z tego co wiem, miot i jego odchowanie jest mocno konsultowane z panią Ewa Stolarska, więc raczej nie powinno być tam zaniedbań. Może maluchom akurat zostały niefachowo pstryknięte zdjęcia albo były zaraz po jedzeniu. Quote
Recommended Posts