Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

No to sprawa bezdomnych psow w Szydlowcu jest jasna, taka jest "polityka" Szydlowca: za dwa pierwsze psy bezdomne dostarczone do pabianickiego schroniska, szydlowiec placi 250zl "za sztuke" a juz za nastepne w miesiacu, ktore mialby trafic do pabianickiego schroniska 700zl "za sztuke".
No to chyba wiadomo, ze oddaja tylko dwa psy w miesiacu do schroniska i TYLE.
Na wysypisku sa trzy boksy, obecnie sa tam dwa psy i to pewnie one maja w listopadzie pojechac do Pabianic a reszta psow bezdomnych, niech sie sama o sobie martwi..

• Replies 2.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='agaga21']a ja myślałam że one większe i że ten po lewej to trochę bullowaty:oops: nawet wkleiłam na bulowate.

agaga...ten po lewej,to jakby coś miał z bulka...ja też tak go odebrałam.:lol:

mru...dzięki!...czekamy na bazarek koszulkowy!!!

Pamiętajcie też i o tym,który ruszył dzięki asiaf i Golf...
http://www.dogomania.pl/forum/f99/na-pomoc-psiakom-z-szydlowca_portfele_atlasy_puzzle_zapachy_auto_kre-my_kup-teraz-7-1-a-172480/index3.html

...i w pierwszym poście jest konto do Fundacji,na które wpłacając można pomóc tym psiakom z Szydłowca...

Posted

[quote name='golf']wiadomo juz cos w sprawie wyjazdu do Szydłowca?
Muszę mieć jakieś info, bo musze sobie na ten dzień wziąść wolne

ja tak samo :roll:
taubi pisał chyba, że albo dziś albo jutro będzie wiedział

potrzebuję info nt. dostepnych KOLORÓW koszulek! anyone?

Posted

Przed momentem poczytałam sobie"Jak rozwiązać problem bezpańskich psów i kotów"...i niby nic rewelacyjnego i nic nowego,ale rozmarzyłam się i zatęskniłam za takim stanem samoświadomości jaki sugeruje autor!!!

..."Reasumując, nie można negować konieczności organizowania i finansowania schronisk dla bezdomnych zwierząt. Należy jednak pamiętać, że odpowiedzialność za problematykę bezdomności zwierząt ciąży na społecznościach lokalnych, które winny egzekwować od swoich decydentów podejmowanie działań z jednej strony chroniących mieszkańców i ich otoczenie, z drugiej szanujących prawa zwierząt uznane w naszym kręgu kulturowym"...

...rozmarzyłam się,bo przyjęłam za normę,że nikt nie będzie obojętnie przechodził obok tych zwierzaków...nie uzna ich za problem ONYCH,problem WŁADZ...bo zachciało mi się,by każdy na swoim podwórku,wiedział,ze ten głodny psiak,chory kot,marznące i głodne dziecko, tO JEST WŁAŚNIE JEGO PROBLEM!...i każdy pochyli się nad biedą i nieszczęściem innych na swoim podwórku!

Cóż...marzyć każdy może...:oops:

Wracamy jednak do rzeczywistości...potrzebujemy miejsc dla tych psiaków,które zostaną złapane...

Psiaki z Szydłowca potrzebują miejsca...

Posted

Najgorsze, że to nie marzenia o złotych górach, tylko o odrobinie empatii i dobroci w sercach u innych ludzi - tak niewiele, a to takie prawie niewyobrażalne do "zrobienia"

Posted

Moze to malo dobrych wiesci ale wazne ze jakies sa:

Malinka - sunia zabrana przez nas z Szydlowca (dzieki Bogu zdrowa) zrobila dzisiaj furore w Pytaniu na sniadanie :) Zglosilo sie kilka chetnych domow :multi: Na bank cos z tego wybierzemy! A reszcie zaproponujemy psiaki azylowe, zeby zwolnic DT i schronisko na bidy z Szydlowca.
Bernardyn Bari, ktory rowniez domu poszukiwal tez ma paru(nastu chetnych). Innym domom, ktore nie dostana Barrego zaproponujemy inne benki albo wielkie azylowe psiaki, zeby zwolnic miejsca dla tych z Szydlowca.

Bylo kilka telefonow o sam Szydlowiec. Ludzie byli oburzeni! Jakas kobitka zaoferowala pomoc w postaci kocow i karmy. Dzieki!

Trzymajcie kciuki!

Walczymy o nastepne psiaki! i oby szybko znalazly DS!

Ale najpierw potrzebuja DT :(

Posted

tak "po łepkach" przeczytałam wątek
Jednak media to media - trzeba człowiekowi podstawić pod nos biednego psa, a on dowie się, że tak właściwie to może temu psiakowi pomóc, może się nim zająć.
Nie miałam pojęcia że w szydłowcu taka tragedia !!!
Szydłowiec figuruje na liście miast o największym bezrobociu - z tego co kojarzę. Myślę, że może być to w jakiś sposób powiązane z tyloma bezdomnymi psami...(sama świadomość, wiedza i współczucie ludzi mogą być wypaczone,chociaż czy ma to z tym związek?).

Kiedy planujecie wyjazd po psiaki z Szydłowca?
I w końcu nie doczytałam, ktoś wam powiedział, że psów zabrać nie możecie, bo mogą być czyjeś...???
Zamiast pomóc, bo miasto pozbędzie się problemu przez was, to jeszcze kłody pod nogi.

Posted

[quote name='malagos']A co było w programie, zdjecia z Szydłowca? Tak w skrócie, napiszcie...[/QUOTE]
Był Taubi z Malinką i benkiem,no i opowiadał o dramacie psów w Szydłowcu,niestety bez zdjęć.Wszystko trwało kilka minut...
Może ktoś nagrał program i wstawi tu z you tube?

Posted

[quote name='malagos']A co było w programie, zdjecia z Szydłowca? Tak w skrócie, napiszcie...[/QUOTE]
W poniedzialki w Pytaniu sa psy do adopcji.

Od Nas byly dwa. Kazdy mial dwie minuty dla siebie, podczas ktorych opowiadana byla historia ich znalezienia.

Najpierw byl berardyn. Dzwonili ludzie.

Pozniej Malinka i jej historia. Cala prawda o Szydlowcu i apel o pomoc. Tyle :)

Posted

[quote name='Gosiapk']Jakby Polsat się włączył było by super lub TVN[/QUOTE]
odnośnie filmu :
TAK BARDZO BYM CHCIAŁA TEGO CZŁOWIEKA OBEDRZEĆ ŻYWCEM ZE SKÓRY ...
to była najokrutnieszja rzecz jaka widziałam i do końca życia będe pamiętać spojrzenie tego psa ...

Posted

a MOŻE JAKAŚ OSOBA Z SZYDŁOWCA BĘDZIE CHĘTNA ABY STWORZYĆ DT - karmę by zaproponować - nie wierzę, że tam są tylko źli ludzie. Trzeba by może ogłoszenia takie rozwiesić w miasteczku. Może ktos byłby chętny.

Posted

A czy moze by nie sprobowac porozmawiac z ksiedzem.....
Jesli sie okaze , ze ma odrobine serca i wspolczucia, to moze pomoc jakos oglaszajac z ambony , jak nalezy traktowac zwierzeta.....
Moze ci ludzie wtedy sie nie odwroca widzac takiego psiaka na drodze .... a moze kilka znajdzie nowe domy ....
Ludzie jeszcze troche ksiezy sluchaja .... Kto wie ????
Strasznie zal mi tych biedactw ..... i jesli sie z tym nie zrobi porzadku, uswiadamiajac mieszkancom, ze jest to ich wielkim wspolnym problemem, to zabranie tych psiakow nic nie zmieni .... bo beda wkrotce kolejne i stale kolejne ......:shake:

Posted

WYJAZD do SZYDLOWCA w PIATEK 6 listopada ok 9 rano

Osoby, ktore maja samochody i moga jechac proszone o zgloszenie sie najlepiej na PW (do TAUBIEGO)

Osby, ktore moga jechac a nie maja samochodow tez proszone o kontakt na PW/ (do Taubiego)

Kompletujemy sie!

Wszystkie zgloszone DT proszone o kontakt na PW!

Wszyscy, ktorzy maja koce, karme i inne potrzebne psiakom proszone o kontakt na PW! 9dary trzeba dostarczyc do Azylu..., stamtad ruszamy)

Dziekuje wszystkim, dziekuje!!!