Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 231
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

I jak sobie obiecałam tak zrobiłam :D czyli dla młodego kurteczka 2. Ale i względy praktyczne odegrały tu ważną rolę bo niebieska po jednym spacerku utytłana na brzuchu :razz:
Więc tym razem ciemna :D
Ale przyznam że tu roboty było o niebo więcej niestety niż przy niebieskiej , też ręczna dłubanina ale jak już zaczełam to i skończyłam :evil_lol:
( początkowo dziecięca kurtka )

A jutro może wezme aparat na spacer :evil_lol: to jak się uda pstryknę Buziakowi :cool1:
pozdrowionka nocne :)

Posted

jot11 napisał(a):
Cześć piątkowo :multi:

A ja nie umiem szyć :shake: i muszę kupować :-(

Ja też chcialam kupić młodemu ale w sklepach w których byłam ( 2 osiedlowe i 2 Kakadu jedno w Arkadi a drugie w Złotych Tarasach) nie znalazłam :( A dokładniej - w osiedlowych nie było wogóle ciuszków a w Kakadu i jednym i dugim były kombinezoniki nieosieplane w jednym a w drugim były ocieplane ale potwornie brzydkie:( tzn wyglądały jak uszyte ze starego "gierkowskiego" śpiwora ) paskudne kolory . Znalazłam kilka na all które mi się podobały ale na oko bez przymiarki miałam opory przed wydaniem grubo ponad stówy na coś przy czym nie mam pewności że będzie pasować :oops: I tak się zrodził pomysł o uszyciu :)
Z niebieskim było w miarę jeszcze łatwo , z khaki było sporo roboty bo szyłam jakby od podstaw ( gdyby choć rozmieszczenie "dziur " na łapki i rękawdów było ok to pół biedy ale było sporo za szeroko, kapturek mega za duży i ogólnie za długi korpus kurteczki) więc wszystko najpierw musiałam rozmontować na części , zmienić fason , i od podstaw zszyć na nowo . Najgorzej wycyrkolować było z wszywaniem rękawków ( które też o 3/4 trzeba było skrócić :diabloti:) no i tak je wmontować by ich obwód był taki sam jak obwód "dziury" na łapki - no delikatnie mówiąc cyrk na kółkach :evil_lol: ale z efektu końcowego przyznam jestem zadolona , no i obrazeczek na pleckch - mnie zauroczył :D
Trzeba parę godzin poświęcić ale się da :lol:

Posted

Pierwsze sukcesy w nauce komend :)
Dziś po przekopaniu forum natrafiłam m.in na filmik z nauką - co i jak . I mamy mały pierwszy sukcesik - czyli "siad" :D
:loveu::loveu::loveu:
Piątek trzynastego i jaki miły dzionek :evil_lol:

Posted

syla929 napisał(a):
wow.. ale Ty jestes zdolna!!

chyba tez przejde sie do lumpka, po jakas dziecieca kurtałke i bede probowac;D

Cześć sobotnio :multi:

Ja nawet nie będę próbować bo i tak mi nic z tego by nie wyszło :shake:
Pozostaje mi sklep :cool3:

Posted

pewnie że pokaże :) Wczoraj niestety nie udało się n spacerku przez moją sklerozę :)
Ale dziś coś pstryknę :)
Co prawka już po paru spacerkach więc już do idealnie czystych nie należy :D ale codziennie prać jej nie będę :evil_lol:

Posted

[quote name='Doti1986']Super model w super kurteczce:evil_lol: Kurcze z takimi zdolnościami to można szyć takie ciuszki na zamówienie:evil_lol:

musiałabym mieć anielską cierpliwość :D

a tu wcześniej obiecane foty ze spaceru :cool1:
tyle tylko że "model" na spacerze dawał się "ustrzelić" tyłko " z tyłk strony " :diabloti::evil_lol::evil_lol::evil_lol:

"obserwator"

"niuchacz w lewo"

"niuchacz w prawo"