*kleo* Posted November 2, 2009 Posted November 2, 2009 Gracja ma wycinane te "3 włoski" rosnące najbliżej kącików oczu i łzawienie jest mniejsze, może u Buziaka też zadziała :p Quote
charlotta Posted November 2, 2009 Author Posted November 2, 2009 No to odrobaczanie cz1 za nami :) z niusów Kiss waży 4,5 kg czyli do kochania więcej niż się spodziewałam :loveu: jedno co mnie tylko martwi :( albo ma podwójne wnętrostwo ( w sesie obu kulek brak na miejscu) albo jest wykastrowany. A nie mogę dodzwonić się do poprzedniego właściciela :shake: jeśli się nie skontaktuje w tym tyg to w przyszłym tyg ma szczepienie wiec się umówie na usg. No i oczka podażnione troszkę od włosów więc zaczesywanie , zapuszczanie albo :roll: nie mam jeszcze pomysłu. Narazie mini żabkami mu spięłam Quote
Nati28 Posted November 2, 2009 Posted November 2, 2009 Moze Kiss jest wykastrowany a wlasciciel nie poinformowal, ale lepiej to sprawdzic :roll: Quote
charlotta Posted November 2, 2009 Author Posted November 2, 2009 No własnie .... chwile temu położyłam młodego na pleckach i podotykałam brzuszek :) No i albo przepraszam ... pani doktor słabo to sprawdzała albo ... Kiss ma dwie piłeszczki w kształcie jajek:razz: Ok ja jestem można powiedzieć laikiem jeśli chodzi o psie jądra :oops: ok wiem jak wyglądają jądra u psa samca ale albo młody jest cyborgiem albo nie ma worka mosznowego ale jąderka ma zaraz za tym co ma pies :roll: tyle że jakby nie w "woreczku" jak inne psy ... help... I czy to norma że kastracja tak małego psa płsi męskiej mogłaby kosztować 400zł ??? Quote
*kleo* Posted November 2, 2009 Posted November 2, 2009 Hej :lol: Ja odnośnie Twojego pytania o strzyżenie. Jeżeli starczy Ci czasu i cierpliwości na długi włos, to raczej nie widzę przeszkód, tym bardziej, że jest jedwabisty. No ale jeśli wolałabyś sportową fryzurkę, to dla takiego solidnego chłopaka fajnie wygląda zupełnie bez falbanki pod brzuchem (akurat nie mamy takiego zdjęcia na stronie, ale jak będzie to wstawię), albo jak właściciel sobie życzy to zostawiamy jakąś krótszą. Ogólnie można pokombinować, bo nawet jak zrezygnujecie z falbany, to nie będzie wyglądał za chudo. No a główka to już jak kto chce, może być kitek, może być bez :p Mi się generalnie bardziej podoba bez, no ale klient nasz pan ;) Bo ze strzyżeniem "nie za krótko, nie za długo" to tak trochę męcząco, maszynką to tak dokładnie nie wychodzi, a całego robić nożyczkami to już w ogóle masakra :eviltong: Pooglądaj sobie fryzurki, zobacz co Ci się najbardziej podoba i kombinujcie :p Zawsze można też poszaleć i obciąć np. na grzywacza :eviltong: Za dużo pewnie nie pomogłam, ale ciężko trochę doradzić nie widząc psa na żywo. Quote
charlotta Posted November 2, 2009 Author Posted November 2, 2009 [quote name='Nati28']Moze Kiss jest wykastrowany a wlasciciel nie poinformowal, ale lepiej to sprawdzic :roll:[/QUOTE] poczekam na kontakt a jak nie to za tydzień usg bede umawiać:oops: Quote
charlotta Posted November 2, 2009 Author Posted November 2, 2009 [quote name='*kleo*']Hej :lol: Ja odnośnie Twojego pytania o strzyżenie. Jeżeli starczy Ci czasu i cierpliwości na długi włos, to raczej nie widzę przeszkód, tym bardziej, że jest jedwabisty. No ale jeśli wolałabyś sportową fryzurkę, to dla takiego solidnego chłopaka fajnie wygląda zupełnie bez falbanki pod brzuchem (akurat nie mamy takiego zdjęcia na stronie, ale jak będzie to wstawię), albo jak właściciel sobie życzy to zostawiamy jakąś krótszą. Ogólnie można pokombinować, bo nawet jak zrezygnujecie z falbany, to nie będzie wyglądał za chudo. No a główka to już jak kto chce, może być kitek, może być bez :p Mi się generalnie bardziej podoba bez, no ale klient nasz pan ;) Bo ze strzyżeniem "nie za krótko, nie za długo" to tak trochę męcząco, maszynką to tak dokładnie nie wychodzi, a całego robić nożyczkami to już w ogóle masakra :eviltong: Pooglądaj sobie fryzurki, zobacz co Ci się najbardziej podoba i kombinujcie :p Zawsze można też poszaleć i obciąć np. na grzywacza :eviltong: Za dużo pewnie nie pomogłam, ale ciężko trochę doradzić nie widząc psa na żywo.[/QUOTE] Ogromne DZIEKUJE:bluepaw: jeszcze kilka pytań u Ciebie:evil_lol: Quote
Magda Posted November 2, 2009 Posted November 2, 2009 Witamy kolejnego blondyna!:loveu: Uwielbiam ten kolorek u yorków. Tak ślicznie się świeci. Pamiętaj - max. 5 fotek w poście;) Quote
Marzena* Posted November 2, 2009 Posted November 2, 2009 Witamy wieczorowo i życzymy spokojnej nocki :loveu::loveu::loveu: Quote
Doti1986 Posted November 3, 2009 Posted November 3, 2009 Witamy się wtorkowo porannie przy gorącej kawusi:loveu: Quote
*Jot* Posted November 3, 2009 Posted November 3, 2009 [quote name='charlotta']No własnie .... chwile temu położyłam młodego na pleckach i podotykałam brzuszek :) No i albo przepraszam ... pani doktor słabo to sprawdzała albo ... Kiss ma dwie piłeszczki w kształcie jajek:razz: Ok ja jestem można powiedzieć laikiem jeśli chodzi o psie jądra :oops: ok wiem jak wyglądają jądra u psa samca ale albo młody jest cyborgiem albo nie ma worka mosznowego ale jąderka ma zaraz za tym co ma pies :roll: tyle że jakby nie w "woreczku" jak inne psy ... help... I czy to norma że kastracja tak małego psa płsi męskiej mogłaby kosztować 400zł ???[/QUOTE] Cześć wtorkowo :multi: Mnie kastracja spaniela kosztowała 50zł,więc różnica jest spora:crazyeye: Sterylka suni 150zł,wiec również dużo mniej niz u Was . Pozdrawiamy :multi: Quote
Nati28 Posted November 3, 2009 Posted November 3, 2009 Witam wtorkowo:loveu: U nas kastracja kosztuje ok 100-150 zl zalezy gdzie ale 400 to jakas przesada :-o Pozdrawiamy serdecznie :lol: Quote
charlotta Posted November 3, 2009 Author Posted November 3, 2009 Dziękuję dziewczyny za info :) Też myślę ze 400 zł to przesada i to spora poprzeglądałam wątki itd na dogo i przy sporych sunkach dziewczyny piszą o 250 zł . Przed nami i tak narazie za tydz szczepienie na wściekliznę , za kolejny odrobaczanie dwa i za jeszcze jeden szczepienie na zakaźne :D Zastanawiam się gdzie podpytać o dobrego weta z w miare normalnymi cenami kastracji w warszawie lub w trójmieście , mam tam rodzinkę więc mogę pojechać na czas i kastracji i rekonwalescencji :D A zresztą jak długo trwa rekonwalescencja po kastracji? Zastanawiam się też czy kastrować na tzw już. Pies nie będzie na 300% dopuszczany bo też uważam że rozmnażanie nie hodowlanych psów jest złe. Ale młody śmiga na smyczy, zawsze ze mną a ponadto na szczęście nie ma zapędów i nie "rzuca " mi się na suńki . Młody chce się bawić , ganiać i to jego raz kolega miał ochotę dopaść :evil_lol: Oczywiście prędzej czy później wykastrowany zostanie . W jakiej porze roku jest najlepiej przeprowadzić ten zabieg ?? Quote
Nati28 Posted November 3, 2009 Posted November 3, 2009 Co do pory roku kastracj to chyba nie ma zasady :roll: Najlepiej zapytaj na forum o polecanych wetow w swoim miescie ;) Quote
Marzena* Posted November 3, 2009 Posted November 3, 2009 Witamy w pochmurme popołudnie :loveu::loveu::loveu: Quote
*Jot* Posted November 4, 2009 Posted November 4, 2009 [quote name='charlotta']Dziękuję dziewczyny za info :) Też myślę ze 400 zł to przesada i to spora poprzeglądałam wątki itd na dogo i przy sporych sunkach dziewczyny piszą o 250 zł . Przed nami i tak narazie za tydz szczepienie na wściekliznę , za kolejny odrobaczanie dwa i za jeszcze jeden szczepienie na zakaźne :D Zastanawiam się gdzie podpytać o dobrego weta z w miare normalnymi cenami kastracji w warszawie lub w trójmieście , mam tam rodzinkę więc mogę pojechać na czas i kastracji i rekonwalescencji :D A zresztą jak długo trwa rekonwalescencja po kastracji? Zastanawiam się też czy kastrować na tzw już. Pies nie będzie na 300% dopuszczany bo też uważam że rozmnażanie nie hodowlanych psów jest złe. Ale młody śmiga na smyczy, zawsze ze mną a ponadto na szczęście nie ma zapędów i nie "rzuca " mi się na suńki . Młody chce się bawić , ganiać i to jego raz kolega miał ochotę dopaść :evil_lol: Oczywiście prędzej czy później wykastrowany zostanie . W jakiej porze roku jest najlepiej przeprowadzić ten zabieg ??[/QUOTE] Witamy w środę :multi: Nie znam się za bardzo,ale myśle,że kastrację można w każdej porze roku przeprowadzić. Moj Rubin na szczęście bardzo dobrze przeszedł ten zabieg,pierwszego dnia był tylko bardzo śpiący i obolały.Ale po nocy już wszystko było dobrze.Fakt nie biegał tak szybko jak zawsze ,ale to też była kwestia dwóch dni i znowu szalał(i nadal tak jest)tak jak zwykle :evil_lol: Pozdrawiamy. Quote
laurin Posted November 4, 2009 Posted November 4, 2009 CZeść:multi: Ja niestety nie mam doświadczenia w tych sprawach:shake: A czy konieczny jest ten zabieg:cool1:? Quote
charlotta Posted November 4, 2009 Author Posted November 4, 2009 jot11 cieszę się że rekonwalescencja nie trwa długo ;) :multi: Romawaiałam z byłym właścicielem młodego;). Nie był kastrowany . No i dostanę fotki jak Kiss był szczeniaczkiem :loveu: Kiss miał bardzo fajnego pana wcześniej :D Quote
charlotta Posted November 4, 2009 Author Posted November 4, 2009 [quote name='laurin']CZeść:multi: Ja niestety nie mam doświadczenia w tych sprawach:shake: A czy konieczny jest ten zabieg:cool1:?[/QUOTE] kastracja w wypadku psiaka który nie będzie dopuszczany hmmm czy konieczny ? teoretycznie nie ale w przypadku gdy jest wnętrostwo to chyba tak. Chcę skonsultować Buziaka z jeszcze jakimś wetem bo jak poprzednia wet nie wyczuła jajek a ja je wyczułam to nie mam do niej 100% zaufania więc po szczepieniach wybiorę się jeszcze do jakiegoś innego weta , jak obadamy co i jak to wtedy będziemy decydować kiedy i gdzie :D :loveu: Quote
Marzena* Posted November 4, 2009 Posted November 4, 2009 Witamy cieplutko z zimnego Głogowa :loveu::loveu::loveu: Quote
charlotta Posted November 4, 2009 Author Posted November 4, 2009 No i ze spinką między oczami:roll::evil_lol: :cool3::loveu::cool3::loveu: Quote
charlotta Posted November 4, 2009 Author Posted November 4, 2009 No a tu po prostu Pan słodziak śpi :loveu: Quote
Doti1986 Posted November 4, 2009 Posted November 4, 2009 Śliczny:loveu: Dziwne że jeszcze nie ściągnął tej spinki u nas te "żabki" nie zdały egzaminu bo zaraz zostawały zjedzone:evil_lol: Quote
Recommended Posts