Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 676
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Asieńko - przepraszam, tak się śpieszyłam, że mi umekło, a wszystko dlatego, że dostaliśmy wytyczne z ZG aby strać się nie dawać niektórym Sędziom (tym którzy będą oceniać na Światówce) niektórych ras. I choć proszono własnie aby Pan Opara nie oceniał Basenji (ma je na Światówce) ja słowa dotrzymam i Pan Janusz Opara będzie ocenuał na Wiosennej Basenji !!

Pozdrawiam
Marzena

Posted

Pani Marzenko, w rozpisce, którą Pani zamieściła, jest podane, że P. Matuszewska i P. Dominiak będą sędziować na tym samym ringu - jak to w rzeczywistości (w praktyce) będzie rozwiązane?

Posted

[quote name='MarzenaTkacz']Asieńko - przepraszam, tak się śpieszyłam, że mi umekło, a wszystko dlatego, że dostaliśmy wytyczne z ZG aby strać się nie dawać niektórym Sędziom (tym którzy będą oceniać na Światówce) niektórych ras. I choć proszono własnie aby Pan Opara nie oceniał Basenji (ma je na Światówce) ja słowa dotrzymam i Pan Janusz Opara będzie ocenuał na Wiosennej Basenji !!

Marzenko, wielkie dzięki za informacje. Tak, wszyscy hodowcy basków wiedzą, że p. Janusz ma nas sędziować na Światówce, ale - nie negując pewnej słuszności zawartych w wytyczny z ZG - czy ma to oznaczać, że w tym roku p. Janusz nie będzie wogóle oceniał basków? Myślę, że jak zwykle trzeba zachować zdrowy rozsądek. I Wy to robicie. Jeszcze raz - dzięki dla całej Gromadki (bez obrazy:lol: )
Pzdr.

Posted

GRA - ponieważ liczba ringów w hali jest ograniczona, a będzie rozpiska godzinowa, więc najoierw będzie oceniała Pani Matuszewska, a potem na tym samym ringu nastąpi tylko zmiana sędziego. Mam już praktykę z wystawy Zimowej - wszystko grało !!!

Pozdrawiam

Asiu, w miarę możliwości zastosowałam się do "prośby" ZG, ale jak coś obiecam to mur !!!

Posted

MarzenaTkacz napisał(a):
GRA - ponieważ liczba ringów w hali jest ograniczona, a będzie rozpiska godzinowa, więc najoierw będzie oceniała Pani Matuszewska, a potem na tym samym ringu nastąpi tylko zmiana sędziego. Mam już praktykę z wystawy Zimowej - wszystko grało !!!

Pozdrawiam

Dzięki Marzenko za odpowiedź! Troszkę się boję tej "drugiej zmiany", ale i tak przyjedziemy! O której planujecie zakończenie ocen w ringach? Czy i tym razem będzie jakieś ograniczenie ilościowe?

Posted

blaira napisał(a):
Zapytam bo my dopiero zaczynamy .... Pani Krystyna Opara jak ocenia? nie mialam z nia nigdy do czynienia dlatego sie pytam wystawiam staffika w jakiej rasie sie ona specjalizuje?

Z tego co mi wiadomo, P. Krystyna Opara w zeszłym roku rozszerzała uprawnienia na III grupę. Dowiedziałam się o tym na wystawie w Zabrzu, gdzie sędziował Pan Jurek, a przez pewien czas na ringu była też P.Opara
(ale gdy była kolej staffiorków, już jej nie było).

Posted

Pani Opara jest sędziąm międzynarodowym od bardzo wielu lat .Wprawdzie rozszerzyła się o 3 grupę,ale oko do psów zdecydowanie ma.Moża być wiele lat sedziąm 3 grupy i G......... widzieć , takich jest bardzo wielu i nie tylko od 3 grupy .Napewno będzie dobrze.

Posted

Dziewczyny , załatwcie z p.Mrugasiewiczem, żeby się nie rozchorował jak na zimowej.
Mam nadzieję, że jak zaplanowano, będzie oceniał na wiosnę filety.:lol:
A rozpiska godzinowa, to super rozwiązanie! Nie było wcale tłoku :lol:

Posted

zgadzxam się z Filbras ;-)) nas też podobno sędziuje i mam nadzieje że tym razem dojdzie to do skutku :roll: chyba że jakies zmiany nastąpiły których ja nie zarejestrowałam :roll:

Posted

Dziekuje za odpowiedz :)
Jeszcze nie wiem czy pojade ale sie postaram , jednak zalezy to od szkoly a nie ode mnie zawsze mozna sie zerwac z niedzielnych zajec :lol:

Posted

Wszystkie jamniki oceniać będzie p.Bruska na jednym ringu,a jaki będzie numer ringu jeszcze nie wiadomo.Zależy to od ilości wszystkich zgłoszonych psów na wystawę.Chwilka cierpliwości:lol: