Asiaczek Posted January 12, 2006 Posted January 12, 2006 Marzenka - a jak jest z baskami? Miał nas sędziować p. Janusz Opara, a na liście nas nie ma...? Pzdr. Quote
MarzenaTkacz Posted January 13, 2006 Posted January 13, 2006 Asieńko - przepraszam, tak się śpieszyłam, że mi umekło, a wszystko dlatego, że dostaliśmy wytyczne z ZG aby strać się nie dawać niektórym Sędziom (tym którzy będą oceniać na Światówce) niektórych ras. I choć proszono własnie aby Pan Opara nie oceniał Basenji (ma je na Światówce) ja słowa dotrzymam i Pan Janusz Opara będzie ocenuał na Wiosennej Basenji !! Pozdrawiam Marzena Quote
Gra Posted January 13, 2006 Posted January 13, 2006 Pani Marzenko, w rozpisce, którą Pani zamieściła, jest podane, że P. Matuszewska i P. Dominiak będą sędziować na tym samym ringu - jak to w rzeczywistości (w praktyce) będzie rozwiązane? Quote
wendka Posted January 13, 2006 Posted January 13, 2006 Niewykluczone, ze po zmianach my tez sie pojawimy! Quote
Asiaczek Posted January 13, 2006 Posted January 13, 2006 [quote name='MarzenaTkacz']Asieńko - przepraszam, tak się śpieszyłam, że mi umekło, a wszystko dlatego, że dostaliśmy wytyczne z ZG aby strać się nie dawać niektórym Sędziom (tym którzy będą oceniać na Światówce) niektórych ras. I choć proszono własnie aby Pan Opara nie oceniał Basenji (ma je na Światówce) ja słowa dotrzymam i Pan Janusz Opara będzie ocenuał na Wiosennej Basenji !! Marzenko, wielkie dzięki za informacje. Tak, wszyscy hodowcy basków wiedzą, że p. Janusz ma nas sędziować na Światówce, ale - nie negując pewnej słuszności zawartych w wytyczny z ZG - czy ma to oznaczać, że w tym roku p. Janusz nie będzie wogóle oceniał basków? Myślę, że jak zwykle trzeba zachować zdrowy rozsądek. I Wy to robicie. Jeszcze raz - dzięki dla całej Gromadki (bez obrazy:lol: ) Pzdr. Quote
MarzenaTkacz Posted January 13, 2006 Posted January 13, 2006 GRA - ponieważ liczba ringów w hali jest ograniczona, a będzie rozpiska godzinowa, więc najoierw będzie oceniała Pani Matuszewska, a potem na tym samym ringu nastąpi tylko zmiana sędziego. Mam już praktykę z wystawy Zimowej - wszystko grało !!! Pozdrawiam Asiu, w miarę możliwości zastosowałam się do "prośby" ZG, ale jak coś obiecam to mur !!! Quote
Gra Posted January 13, 2006 Posted January 13, 2006 MarzenaTkacz napisał(a):GRA - ponieważ liczba ringów w hali jest ograniczona, a będzie rozpiska godzinowa, więc najoierw będzie oceniała Pani Matuszewska, a potem na tym samym ringu nastąpi tylko zmiana sędziego. Mam już praktykę z wystawy Zimowej - wszystko grało !!! Pozdrawiam Dzięki Marzenko za odpowiedź! Troszkę się boję tej "drugiej zmiany", ale i tak przyjedziemy! O której planujecie zakończenie ocen w ringach? Czy i tym razem będzie jakieś ograniczenie ilościowe? Quote
Gracjana Posted January 13, 2006 Posted January 13, 2006 marzenko, naprawde wielki dzieki za wszysto my napewno bedzimy... Quote
Asiaczek Posted January 14, 2006 Posted January 14, 2006 Marzenka - jeszcze raz piękne dzięki. Pzdr. Quote
talut Posted January 17, 2006 Posted January 17, 2006 własnie odebrałam potwierdzenie zgłoszenia :) szybko, w porównaniu z Bydgoszczą, od której cały czas nie mam odpowiedzi... Quote
bongobongo Posted January 18, 2006 Posted January 18, 2006 blaira napisał(a):Zapytam bo my dopiero zaczynamy .... Pani Krystyna Opara jak ocenia? nie mialam z nia nigdy do czynienia dlatego sie pytam wystawiam staffika w jakiej rasie sie ona specjalizuje? Z tego co mi wiadomo, P. Krystyna Opara w zeszłym roku rozszerzała uprawnienia na III grupę. Dowiedziałam się o tym na wystawie w Zabrzu, gdzie sędziował Pan Jurek, a przez pewien czas na ringu była też P.Opara (ale gdy była kolej staffiorków, już jej nie było). Quote
szorka Posted January 18, 2006 Posted January 18, 2006 Pani Opara jest sędziąm międzynarodowym od bardzo wielu lat .Wprawdzie rozszerzyła się o 3 grupę,ale oko do psów zdecydowanie ma.Moża być wiele lat sedziąm 3 grupy i G......... widzieć , takich jest bardzo wielu i nie tylko od 3 grupy .Napewno będzie dobrze. Quote
Asiaczek Posted January 18, 2006 Posted January 18, 2006 O, Szorka! Wróciłaś do świata żywych? Pzdr. Quote
filbras Posted January 18, 2006 Posted January 18, 2006 Dziewczyny , załatwcie z p.Mrugasiewiczem, żeby się nie rozchorował jak na zimowej. Mam nadzieję, że jak zaplanowano, będzie oceniał na wiosnę filety.:lol: A rozpiska godzinowa, to super rozwiązanie! Nie było wcale tłoku :lol: Quote
Asiaczek Posted January 18, 2006 Posted January 18, 2006 Zgadza się. Można było swobodnie przejść się wokół ringów, było gdzie postawić klateczki i gdzie usiąść. Byłam i widziałam. Pzdr. Quote
jo-jo Posted January 18, 2006 Posted January 18, 2006 zgadzxam się z Filbras ;-)) nas też podobno sędziuje i mam nadzieje że tym razem dojdzie to do skutku :roll: chyba że jakies zmiany nastąpiły których ja nie zarejestrowałam :roll: Quote
LAURA Posted January 18, 2006 Posted January 18, 2006 jeju..strasznie chciałam wystawić Neli na tej wystawie..ale coz siła wyzsza - jest w ciązy,grubasek :P moze chociaz na MP pojade...:cool1: Quote
Ludek Posted January 19, 2006 Posted January 19, 2006 Ja też uważam, że rozpiska godzinowa była super. Quote
PUENTA imszar Posted January 19, 2006 Posted January 19, 2006 Tak rzeczywiście w tej rozpisce było super.Co prawda przyjechałyśmy godzinę wcześniej bo psa trzeba przygotować, ale było spopokojnie i tka fajnie bo można było się ruszyć Quote
blaira Posted January 20, 2006 Posted January 20, 2006 Dziekuje za odpowiedz :) Jeszcze nie wiem czy pojade ale sie postaram , jednak zalezy to od szkoly a nie ode mnie zawsze mozna sie zerwac z niedzielnych zajec :lol: Quote
AMIŚKA Posted January 22, 2006 Posted January 22, 2006 Mam pytanie kto będzie oceniał jamniki długowłose królicze???? Na którym ringu będą nie mogę się doczytać a zawsze były z wszystkimi jamnikami???;) ;) ;) ;) Quote
Gonia Posted January 22, 2006 Posted January 22, 2006 Wszystkie jamniki oceniać będzie p.Bruska na jednym ringu,a jaki będzie numer ringu jeszcze nie wiadomo.Zależy to od ilości wszystkich zgłoszonych psów na wystawę.Chwilka cierpliwości:lol: Quote
SuperGosia Posted January 24, 2006 Posted January 24, 2006 My juz oplacilismy i wyslalismy poczta zgloszenia ;) Stawimy sie w komplecie cala rodzinka :lol: Tylko wciaz nie moge przekonac kuzyna, zeby swoja buldozke wystawil :placz: Quote
Gracjana Posted January 24, 2006 Posted January 24, 2006 ja moja kolezanke tez namawiam na wystawe.. ma naprawde bardzo ladnego kinga (king charles spaniel) a nie ma ich taz duzo w Polsce... Quote
Recommended Posts