Elitesse Posted January 5, 2006 Posted January 5, 2006 oki napisał(a):może w kąpielowych to nie, ale w wieczorowych :cool3: co nie świadczy, że mogą być bardzo skromne ;) moze i dobrze bo nie wiem jak ww Pan by sie w bikini prezentowal :evil_lol: Quote
joanna Posted January 5, 2006 Posted January 5, 2006 W razie gdyby p. Ania Dominiak nie mogła sędziować na wiosennej wystawie, to oddaję swój głos na panią Bożenę Czempas. Quote
szorka Posted January 5, 2006 Posted January 5, 2006 Z tym bikini to troszkę przesada ,ale nie miło mieć na ringu sędziego który na samo wejście jest niezadowolony.Siada na przysługujące mu krzesło na ringu i nie schodzi z nie go do końca sędziowania.Nie dotyka żadnego psa ,co naprzykład u sznaucera w ocenie jest dość istotne.Do tego jest w dośc leciwym wieku ,mało sympatyczny,sędziowanie go nudzi.Interesuje Go sam wyjazd na wystawę ,jako rozrywka i możliwość dorobienia do emerytury.Proszę powiedzcie mi czy nie lepszy jest (Facet ,Facetka )sędzia z ,,KASTINGU,,:evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: Z całym poszanowaniem!!!!!!!!!!. Quote
Achnamara Posted January 5, 2006 Author Posted January 5, 2006 My tu gadu gadu, a zgłoszenie elektroniczne już działa.:multi: Obsługuje dwie wystawy - klubową szpiców 19 lutego i wiosenną w kwietniu. link do zgłoszenia: http://www.zkwp-legionowo.pl/form/index_3.php do zgłoszenia przysłanego elektronicznie należy również dołączyc kopię rodowodu, itp. pozdrawiam Quote
MarzenaTkacz Posted January 5, 2006 Posted January 5, 2006 Oficjalne Oświadczenie ! Na grupę I jest Pani Iwona Matuszewksa (rasy, których nie oceniała na Jesiennej) i Pani Anna Dominak (potwierdzone, było Jej bardzo miło) Pozdrawiam Marzena Tkacz-Rosłon Quote
Gra Posted January 5, 2006 Posted January 5, 2006 MarzenaTkacz napisał(a):Oficjalne Oświadczenie ! Na grupę I jest Pani Iwona Matuszewksa (rasy, których nie oceniała na Jesiennej) i Pani Anna Dominak (potwierdzone, było Jej bardzo miło) Pozdrawiam Marzena Tkacz-Rosłon Ale fajnie!!! U tej sędziny jeszcze nie byliśmy, zobaczymy, jak nas oceni?;) Słyszałam, że jest bardzo miłą i kompetentną sędziną dla pastuchów, więc jej ocena bardzo mnie ciekawi?! "Chylę czoła":modla: przed organizatorkami wystawy - JESTEŚCIE WSPANIAŁE!!! :cool2: Na pewno się zameldujemy w kwietniu!!! Quote
lidush Posted January 5, 2006 Posted January 5, 2006 Czyli dla nas P.Matuszewska. Przybywamy zatem:cool1: Quote
jovi Posted January 5, 2006 Posted January 5, 2006 Jak czytam cały ten post to coraz bardziej jestem pełna podziwu dla oddziału w Legionowie, a właściwie niezwykle uprzejmych pracujących tam Pań! To jedyny oddział, który konsultuje obsadę sędziowską na forum i stara się jak najbardziej zadowolić wystawców choć wiadomo,że i tak wszystkim dogodzić się nie da. Brawo!!!:loveu: Quote
BeataG Posted January 5, 2006 Posted January 5, 2006 MarzenaTkacz napisał(a):Oficjalne Oświadczenie ! Na grupę I jest Pani Iwona Matuszewksa (rasy, których nie oceniała na Jesiennej) i Pani Anna Dominak (potwierdzone, było Jej bardzo miło) Pozdrawiam Marzena Tkacz-Rosłon To jeszcze jakbyś napisała, która z tych pań będzie sędziować owczarki belgijskie, to już będę cała happy. Bo nas na jesiennej nie było (mój pies był jeszcze wtedy szczeniaczkiem), tylko na zimowej, a nie bardzo mam czas na przekopywanie się przez 54 strony tematu o tamtej wystawie. Quote
burzan Posted January 6, 2006 Posted January 6, 2006 Wielkie dzieki dla organizatorów wystawy legionowskiej. Jesteście wspaniali. Quote
Romas Posted January 6, 2006 Posted January 6, 2006 A czy ja moge zapytac kto bedzie ocenial sznaucery srednie,bo z przedstawionej obsady sedziowskiej dla II gr to nie wynika. Z gory dziekuje :-) Quote
Elitesse Posted January 6, 2006 Posted January 6, 2006 Romas napisał(a):A czy ja moge zapytac kto bedzie ocenial sznaucery srednie,bo z przedstawionej obsady sedziowskiej dla II gr to nie wynika. Z gory dziekuje :-) p.Opara :) tez kiedys nie znalazlam czy Bianka bedzie miala w NDM swoj debiut ?? Quote
Romas Posted January 6, 2006 Posted January 6, 2006 Chcialabym tam wystawic po raz pierwszy Bianke ,jak zdaze z rodowodem ,co juz pisalam na Sznauceromaniakach. Wystawa jest blisko wiec to okazja bez zbytniego wysilku przekonac sie czy mam przyszlego championa :-) :-) Tylko nie znam sedziego ,mily on li dla debiutantow ? Quote
Elitesse Posted January 6, 2006 Posted January 6, 2006 wiesz nie slyszalam zeby ten Pan kiedykolwiek ocenial sznaucery wiec pewno jego debiut tez to bedzie :) Quote
milamini Posted January 6, 2006 Posted January 6, 2006 No to WIELKIE DZIĘKI na pewno jeszcze jeden szetland będzię, a może i dwa:multi: :wolfie: Quote
oki Posted January 8, 2006 Posted January 8, 2006 Cieszę się, że będą sędziować: Ania Dominiak i Pani Iwona Matuszewska. Wczesniej nie brałam uczestnictwa w tej wystawie pod uwagę, a teraz się zastanawiam...., żeby tak jeszcze była rozpiska na rasy. (a tym którzy wspomnieli o mnie jeszcze raz dziękuję, bo sędziów na gr 1 jest sporo) Quote
MarzenaTkacz Posted January 12, 2006 Posted January 12, 2006 Kochani !! Proszę o to proponowany podział na rasy: SOBOTA – 08.04.2006 RING 1 – na zewnątrz Maria Bruska Dobermany Berneński Pies Pasterski Owczarek Kaukaski Owczarek Środkowoazjatycki RING 2 – na zewnątrz Maciej Kozber Bernardyn Długowłosy Bernardyn Krótkowłosy Hovawart Landseer Leonberger Nowofundland Rottweiler RING 3 Iwona Matuszewska Bullmastiff Buldog Angielski Cane Corso Duży Szwajcarski Pies Pasterski Entelbucher Sennenhund Pies Kanaryjski Pies z Majorki Mastiff Angielski Mastif Hiszpański Mastiff Neapolitański Tosa Inu RING 4 Jerzy Mrugasiewicz Bullmastiff Dog Argentyński Dog de Bordeaux Dog Niemiecki Błękitny Dog Niemiecki Czarny i Arlekin Dog Niemiecki Żółty i Pręgowany Fila Brasileiro Shar Pei RING 5 Magdalena Kozłowska Bokser (pręgowany) Bokser (żółty) Pinczer Miniaturowy Pinczer Średni Sznaucer Miniaturowy Biały Sznaucer Miniaturowy Czarno-srebrny Sznaucer Miniaturowy Czarny Sznaucer Miniaturowy Pieprz i Sól Sznaucer Olbrzym Czarny Sznaucer Olbrzym Pieprz i Sól RING 6 Krystyna Opara Basset Hond Beagle Ogar Polski Rhodesian Ridgeback Małgorzata Wieremiejczyk-Wierzchowska Dalmatyńczyk Gończy Polski Posokowiec Bawarski RING 7 Henryk Stępka Czarny Rosyjski Terier Epagneul Breton (Brittany) Mały Munsterlander Seter Angielski Seter Irlandzki Seter Szkocki (Gordon) Wyżeł Czeski Szorstkowłosy (Fousek) Wyżeł Niemiecki Krótkowłosy Wyżeł Weimarski Długowłosy Wyżeł Weimarski Krótkowłosy Wyżeł Węgierski Krótkowłosy RING 8 Janusz Opara Sznaucer Średni Czarny Sznaucer Średni Pieprz i Sól Bolończyk Brabantczyk Cavalier King Charles Spaniel Chihuahua Długowłosy Chin Japoński Chiński Grzywacz Coton de Tulear Hawańczyk King Charles Spaniel Lhasa Apso Lwi Piesek Shih Tzu RING 9 - Antresola Zygmunt Jakubowski Boston Terier Buldog Francuski Gryfonik Brukselski Maltańczyk Mops Papillon Pekińczyk Pudel Duży (biały, czarny, brązowy) Pudel Miniaturowy (biały, czarny, brązowy) Pudel Miniaturowy (srebrny, apricot) Pudel Toy Spaniel Tybetański Terier Tybetański NIEDZIELA – 09.04.2006 RING 1 – na zewnątrz Bogusław Chmiel Owczarki Niemieckie RING 2 – na zewnątrz Henryk Stępka (na zewnątrz) Akita Akita Amerykańska Alaskan Malamute Chow Chow (czarny, błękitny) Chow Chow (rudy) Łajka Zachodniosyberyjska Siberian Husky RING 3 Iwona Matuszewska Australian Cattle Dog Bearded Collie Biały Owczarek Szwajcarski Border Collie Bouvier des Flandres Ceskoslovensky Vlcak Mudi Owczarek Belgijski Groenendael Owczarek Belgijski Malinois Owczarek Belgijski Tervueren Owczarek Podhalański Owczarek Południoworosyjski Welsh Corgi Cardigan Welsh Corgi Pembroke Anna Dominiak Owczarek Australijski Owczarek Francuski Beauceron Owczarek Francuski Briard Owczarek Holenderski Krótkowłosy Owczarek Staroangielski Bobtail Owczarek Szetlandzki Owczarek Szkocki Długowłosy Owczarek Szkocki Krótkowłosy Polski Owczarek Nizinny RING 4 Maciej Kozber Border Terrier Cairn Terrier Jack Russell Terrier Kerry Blue Terrier Norwich Terrier Parson Jack Russel Terrier West Highland White Terrier Maria Bruska Jamnik Długowłosy Miniaturowy Jamnik Długowłosy Standardowy Jamnik Krótkowłosy Króliczy Jamnik Krótkowłosy Miniaturowy Jamnik Krótkowłosy Standardowy Jamnik Szorstkowłosy Króliczy Jamnik Szorstkowłosy Miniaturowy Jamnik Szorstkowłosy Standardowy RING 5 Krystyna Opara Airedale Terrier American Staffordshire Terrier Bulterier Bulterier Miniaturowy Iris Soft Coated Wheaten Terrier Foksterier Krótkowłosy Foksterier Szorstkowłosy Manchester Terrier Niemiecki Terier Myśliwski Stafordshire Bull Terrier RING 6 Janusz Opara Basenji Eurasier Hokkaido Shiba Szpic Mały Biały Szpic Mały Kolor Współczesny Szpic Mały Kolor Klasyczny Szpic Miniaturowy Szpic Wilczy Flat Coated Retriever Płochacz Niemiecki Springer Spaniel Angielski Golden Retriever RING 7 Małgorzata Wiermiejczyk-Wierzchowska Labrador Retriever Cocker Spaniel Amerykański (kolorowy) Cocker Spaniel Angielski (czarny) Cocker Spaniel Angielski (kolorowy) Cocker Spaniel Angielski (podpalany) Cocker Spaniel Angielski (złoty) Hiszpański Pies Dowodny RING 8 Jerzy Mrugasiewicz Charcik Włoski Chart Afgański Chart Polski Chart Rosyjski Greyhound Whippet Wilczarz Irlandzki RING 9 - Antresola Magdalena Kozłowska Yorkshire Terrier Terier Czeski Terier Irlandzki Terier Szkocki Terier Walijski Pozdrawiam Marzena Tkacz-Rosłon POPRAWIŁAM - CHYBA O/Legionowo Quote
MarzenaTkacz Posted January 12, 2006 Posted January 12, 2006 Przepraszam, ale nie wiem dlaczego mi tak rozstrzeliło - za cholerę nie umiem tego zmienić !! Komputerowa blondynka !!!! Quote
Magdalena1 Posted January 12, 2006 Posted January 12, 2006 ja mam małe pytanie i sugestię.. zmartwiło mnie jedno :-( . Otóż, po raz kolejny widzę,że yoreczki są na ringu na antresoli. nikt o tym nie pisał,ale dla nas (osób,którym swiatem są yoreczki) jest o problem. Gdyż jak wiadomo rasa ta jest jedna z najliczniejszych na prawie każdej wystawie. Ring na antresoli jest dużym utrudnieniem :( trudno się przemieścić,trudno rozstawić się z rzeczami,przez to,iż moża na ring dostać się tylko z jednej strony,nic nie widać,ani nie słychać. przepraszam,że tak o tym akurat piszę,ale każdy widzę przedstawia swoje pomysły..u nas problem jest właśnie z ringiem na antresoli. dlatego proszę przemyślenie i rozpatrzenie sprawy ringu dla tak licznej rasy jak yoreczki. nowy dwór zawsze miło wspominam,teraz jednak przykro mi,że utworzył się problem samej organizaji dla nas przy ringu. z góry dziękuję Quote
Musiałek Posted January 12, 2006 Posted January 12, 2006 Dziewczyno , nie szkodzi i tak musze przyznac że jestes zlota!!!!!!! Quote
MarzenaTkacz Posted January 12, 2006 Posted January 12, 2006 MAGDALENA - obecuję na tym pomyśleć, a w najgorszym wypadku mogę obiecać, iż zrobię podział na godziny całej rasy (wszystkie klasy), co na pewno rozładuje tłok przed wejściem na ring. Oj MUSIAŁEK - rozumiem, że mój kolor blond kojarzy Ci się złotem - hi hi hi Quote
bety Posted January 12, 2006 Posted January 12, 2006 Mam pytanie: kto bedzie sedziowal AKITE AMERYKANSKA (dawniej Duzy Japonski Pies). Pozdrawiam BETY Quote
Magdalena1 Posted January 12, 2006 Posted January 12, 2006 Pani Marzeno serdecznie dziękuję za tak szybką odpowiedź... antresola jest dla nas problemem,wiem również,że właśnie przez takie rozwiązanie pare osób może nie zgłsić swoich pieseczków :( wielka szkoda. jednak pomysł godzinowy wydaje mi się tu nic nie rozwiązać,yoreczki są na tyle specyficzną rasą,że takie rozwiązanie nic nie zmieni. a to dlatego,iż wymagają długiego przygotowania już na samym miejscu.wystawcy przyjezdżają jak tylko wcześnie się da,by mogli mieć wygodne miejsce ze wszystkimi rzeczami(a z reguły jest mnóstwo akcesorii ,łącznie ze stołami) i zająć się mozolną pracą wizualizacji pupila ;) . tak więc uważam,że godzinowe podzielenie i tak dużo może nie zdziałać,a Pani nie potrzebnie tylko czas straci :( gdyż yorkomaniaki i tak przyjeżdzają jak najwcześniej sie da,bez względu na to,o której ich pies wychodzi na ring. cały problem wynika własnie przede wszystkim z faktu,iż yorków zawsze jest multum. pozdrawiam serdecznie i jeszcze raz dziękuje za tak szybki odzew Quote
MarzenaTkacz Posted January 12, 2006 Posted January 12, 2006 BETY - przepraszam Akita Amerykańska - Pan Henryk Stępka Quote
blaira Posted January 12, 2006 Posted January 12, 2006 Zapytam bo my dopiero zaczynamy .... Pani Krystyna Opara jak ocenia? nie mialam z nia nigdy do czynienia dlatego sie pytam wystawiam staffika w jakiej rasie sie ona specjalizuje? Quote
Recommended Posts