bongobongo Posted April 10, 2006 Posted April 10, 2006 My byliśmy jeszcze później w domu, ale to z powodów czysto towarzyskich:knajpa: ! Nasz Rudasek też odsypia. W takim razie mamy identyczne sytuacje, my też za pól roku robimy krajową i mamy CH.PL.:lol: Quote
Diana14 Posted April 10, 2006 Posted April 10, 2006 bongobongo napisał(a):My byliśmy jeszcze później w domu, ale to z powodów czysto towarzyskich:knajpa: ! Nasz Rudasek też odsypia. W takim razie mamy identyczne sytuacje, my też za pól roku robimy krajową i mamy CH.PL.:lol: To moze jakieś wspólne oblewanie za pół roku :eviltong: :grins: ??? Quote
Dorota_Fiszer Posted April 10, 2006 Posted April 10, 2006 A my sie pochwalimy i troche pomarudzimy ;-) Fiszerek BOB,BOG i BIS 3 :-) Niestety moj arcykochliwy pies znowu sie zakochal (stwierdzil,ze dla odmiany pogustuje w czarnych dziewczynach i dorwa flatke Ewy) i zamiast spokojnej wystawy mialam z nim dzika szarpanine :-( Na dodatek najgorzej bylo wlasnie na ringu honorowym... Teraz pewnie ktos na mnie TOZ nasle za te wybryki ;-) Quote
Ania_Carmen Posted April 10, 2006 Posted April 10, 2006 Gratulujemy Fiszerkowi wygranej :multi: i życzymy dalszych sukcesów. Quote
Agasia Posted April 10, 2006 Posted April 10, 2006 Brawo Dorota dla Ciebie i Fiszerka! :) A kto byl 1.,2 na BIS? (jesli bylo juz to pisane to bardzo przepraszam) Quote
Dorota_Fiszer Posted April 10, 2006 Posted April 10, 2006 BIS wzial dla mnie absolutnie fantastyczny pies z Redwitcha - akita amerykanska w rekach M.Supronowicz.Ma 10 miesiecy i wyglada jak marzenie.Wzial tez chyba BIS Junior. A drugi byl mastif neapolitanski. Quote
Cervarius Posted April 10, 2006 Posted April 10, 2006 Zeliika napisał(a):Dzieki :)) A jak bylo dzis na BISie? czyli na grupie przegrałam z dogomaniaczką ja byłam z posokowcem bawarskim:lol: pozdrawiam i gratuluję Quote
---------- Posted April 10, 2006 Posted April 10, 2006 Mam pytanie do organizatorow wystawy - kto sedziowal husky? Wg. planow mial to robic p. Henryk Stepka, ale wszyscy odniesli wrazenie, ze oceny i wyboru na lokaty dokonywal p. Kazimierski, ktory towarzyszyl panu Stepce. Oprocz obu panow na ringu obecna byla tez pani Viva Maria Soleckyj Szpunar i rowniez ona zdawala sie prowadzic z panami dyskusje na temat ocenianych psow. Wystawcy byli zdezorientowani ta sytuacja i hm... zdegustowani. Nie chce zeby przemile panie z legionowskiego oddzialu odniosly wrazenie, ze mamy o cos pretensje, bo sama wystawa byla super :) Quote
Gonia Posted April 10, 2006 Posted April 10, 2006 Wiesz,nie rozumiem Twojego pytania:crazyeye: Pan Każmierski zdawał egzamin(jak się zdaje egzaminy,chyba wiesz?).p Stępka sędziował.Ostateczna ocena należy do sędziego,tak jak ocena do egzaminatora.A pytanie jest iście retoryczne,bo przecież Ty wiesz swoje i wyrażasz niezadowolenie,że te osoby znalazły się w ringu.Spekulacja zawarta w twoim pytaniu,jest nie na miejscu i skierowana w nieodpowiednią stronę.Pozdrawiam i proszę o nie zadawanie więcej takich pytań. Quote
Martyna Posted April 10, 2006 Posted April 10, 2006 a my skromnie Zwyciestwo Mlodziezy z Tijakiem :D Oj wystawa bardzo udana :-) Quote
caramba Posted April 10, 2006 Posted April 10, 2006 Witam, bylam na wystawie bardziej jako obserwator niz wystawca, ale mam kilka zastrzezen. Generalnie wystawa na dobrym poziomie, czysto, schludnie, ale niedociagniecia tez byly: przede wszystkim w pozniejszych godzinach nie bylo mozliwosci nalania dla psow zimnej wody, za to byla ciepla:razz: Ring owczarkow niemieckich-hmmmmm nie ma co, byl podwojny, malo co, a "dodatkowy" wystawca malo nie zabil babki z dzieckiem jak na nia wpadl:razz: . Zastanawiam sie po co? Przeciez za granica owczarkow niemieckich tak sie nie wystawia, a u nas........brak slow. Kolejna sprawa to zachowanie sie przy stoliku sedziowskim na ringu grupy piatej (bardziej przypominalo spotkanie towarzyskie w parku na lawce)- o ocenie juz nie wspominam:evil_lol: . Znajomosc wzorcow nikomu postronnemu nie musiala byc znana, nawet laik poustawialby wszystko odwrotnie:). Szkoda gadac............. Quote
---------- Posted April 10, 2006 Posted April 10, 2006 Gonia napisał(a):Wiesz,nie rozumiem Twojego pytania:crazyeye: Pan Każmierski zdawał egzamin(jak się zdaje egzaminy,chyba wiesz?).p Stępka sędziował.Ostateczna ocena należy do sędziego,tak jak ocena do egzaminatora.A pytanie jest iście retoryczne,bo przecież Ty wiesz swoje i wyrażasz niezadowolenie,że te osoby znalazły się w ringu.Spekulacja zawarta w twoim pytaniu,jest nie na miejscu i skierowana w nieodpowiednią stronę.Pozdrawiam i proszę o nie zadawanie więcej takich pytań. Goniu, nie dziw sie oburzeniu wystawcow V grupy i mojemu pytaniu... naprawde dobrze to nie wygladalo. Zreszta potwierdza to tez post caramba: caramba napisał(a): Kolejna sprawa to zachowanie sie przy stoliku sedziowskim na ringu grupy piatej (bardziej przypominalo spotkanie towarzyskie w parku na lawce)- o ocenie juz nie wspominam:evil_lol: . Znajomosc wzorcow nikomu postronnemu nie musiala byc znana, nawet laik poustawialby wszystko odwrotnie:). Szkoda gadac............. wiecej mozna poczytac na zaprzegowcach. Naprawde, nie dzialo sie dobrze przy stoliku sedziowskim. Czasami pytania nie musza wynikac z niezadowolenia wystawcow tylko z zaistnialej sytuacji, wiec nie wypada od razu oskarzac o spekulacje. Rowniez pozdrawiam i dziekuje za odpowiedz. Quote
NigdyNigdy Posted April 10, 2006 Posted April 10, 2006 caramba napisał(a):Znajomosc wzorcow nikomu postronnemu nie musiala byc znana, nawet laik poustawialby wszystko odwrotnie:). Ufff.... Już mi lepiej, bo z tego wynika, że nie jestem laikiem :cool1: Quote
Gonia Posted April 10, 2006 Posted April 10, 2006 ReiMar dlaczego to pytanie kierujesz do organizatora?Organizator nie prosi ZG o organizowanie egzaminu na swojej wystawie.Dla nas to również pewna niedogodność,ale gdzieś te egzaminy muszą się odbywać.Nie nam oceniać wiedzę i zachowanie sędziów,nie jesteśmy ani komisją egzaminacyjną,ani rodzicami. Quote
szorka Posted April 10, 2006 Posted April 10, 2006 Wystawcy 5 grupy ,proszę nie do nas kierować pretęsje o sędziowani na ringu w niedzielę.Jeśli ,ktoś z Państwa był niezadowolony trzeba było w czasie trwania sędziowania złożyć formalny protest-zgodnie z regulaminem wystaw i sprawa nabrałaby urzędowy tok ,a teraz to takie gdybanie. Nie nam organizatorom uczyć sędziów jak ma przebiegać egzamin . Jeśli jesteście niezadowoleni to proponuję oficjalne pismo do Kolegium Sędziów. Quote
---------- Posted April 10, 2006 Posted April 10, 2006 Gonia napisał(a):ReiMar dlaczego to pytanie kierujesz do organizatora?Organizator nie prosi ZG o organizowanie egzaminu na swojej wystawie.Dla nas to również pewna niedogodność,ale gdzieś te egzaminy muszą się odbywać.Nie nam oceniać wiedzę i zachowanie sędziów,nie jesteśmy ani komisją egzaminacyjną,ani rodzicami. jak juz wczesniej napisalam: ReiMar napisał(a):Nie chce zeby przemile panie z legionowskiego oddzialu odniosly wrazenie, ze mamy o cos pretensje, bo sama wystawa byla super :) Pytalam po prostu informacyjnie, bo byly watpliwosci, czy na ringu faktycznie odbywal sie egzamin czy nie. Naprawde, oddzial legionowski jest jednym z najlepszych w Polsce i chwala Wam za to! I chyba nikt przez chwile nie pomyslal, ze macie cokolwiek wspolnego z tym co sie dzialo na ringu V grupy. Quote
mar Posted April 10, 2006 Posted April 10, 2006 Jeśli chodzi o te egzaminy, to faktycznie jest to dość irytujące. Na zimowej podobna sytuacja miała miejsce na ringu pasterskich. No ale generalnie wystawa super - zwłaszcza na tle Ostravy, gdzie byliśmy dzień wcześniej. Miło, luźno, kulturalnie, było gdzie psa wysiusiać, pobiegać. Brawo Legionowo! Quote
Gonia Posted April 10, 2006 Posted April 10, 2006 Wyjaśniam:w ringu V grupy odbywał się egzamin.Komisja egzaminacyjna składała się z 2 sędziów egzaminatorów i 1 sędziego nadzorującego;) Quote
szorka Posted April 10, 2006 Posted April 10, 2006 Szanowni Dogomaniacy!!!!!!! Oddział Legionowski to nie kólko ,,babskie,,:shake: :shake: :shake: :shake: Są w oddziale przemili ,mądzy Panowie- oddani zwarjowanej pracy w oddziale.Można zawsze na nich liczyć ,naprawdę wspaniali towarzysze sukcesów i upadków. Serdecznie PANÓW pozdrawiam i dziękuję za pomoc.:multi: :multi: :multi: :multi: :multi: :multi: .Buziaki. Quote
---------- Posted April 10, 2006 Posted April 10, 2006 Ech... co za gafa... jakos tak mi sie skojarzylo, bo na DGM same panie sie odzywaja ;) Poprawiam sie wiec... pozdrowienia i podziekowania rowniez dla przemilych panow z legionowskiego oddzialu :Rose: Quote
lima Posted April 10, 2006 Posted April 10, 2006 Na "zaprzęgowcach" ze zdumieniem przeczytałąm,że pani Sobieszczańska po zakończeniu swego sędziowania przesiedziała "całą" ocenę w ringu grupy V.Nitor-Nivalis Pani Sobieszczańskiej na wystawie w NDM wogóle nie było.Wystarczyło sprawdzić w spisie sędziów.Prosiłaś o ewentualne sprostowanie, więc to czynię. Quote
---------- Posted April 10, 2006 Posted April 10, 2006 Byly trzy: Chow Chow (czarny, blekitny): Duma Warmii LADY Chow Chow (rudy): LII Marwelon Duma Warmii DAISY Quote
Amberka Posted April 10, 2006 Posted April 10, 2006 czy ktoś sie zlituje i poda mi stawkę foksów szorstkich i yorków psów w młodzieży:roll::roll::roll::roll: Quote
Recommended Posts