Jump to content
Dogomania

Nasza ukochana Larunia już w nowym domu!!!! Trzymamy kciuki !!!!!

Recommended Posts

• Replies 386
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Hopsa Lara na pierwszą:loveu:

Zapomniałam wczoraj dodać, że byłyśmy z Larą u weta i jest już zaszczepiona. Wyczyścił jej uszy i mam dalej dawać krople. Strasznie z tym ciężko... Mogę ją miziać i miziać, a jak tylko dotknę uszu - już jej nie ma:shake: W przyszłym tygodniu wizyta kontrolna

Kto mi powie czy mam ją odrobaczać? W schronie miała dwa razy (wrzesień i październik). I jeden wet mówił że już nie muszę (ponoć z tym nie można przesadzać) drugi że powinnam. To jak...???

Posted

andzia69 napisał(a):
teoretycznie psiaka odrobacza się co 3 mies...ale ona jest ze schronu - czy dali ci gwarancję, że na pewno ją odrobaczyli? możne temu wierzyc?

Wierzyć z pewnością nie........ ale jeśli to nie ściema? Ponoć częste odrobaczanie nie jest dobre... I bądź tu mądry...:shake:
Kto za a kto przeciw?

Posted

Witam was wszystkich serdecznie po mojej krótkiej nieobecności
oczywiście jeśli chcecie żeby namiary były na Martę nie widzę najmniejszego problemu
piesek jest u Marty więc ona wie o nim najwięcej ........

Posted

Jestem w szoku, że siostrzyczka się jeszcze nie pochwaliła jak Lara wymiziała dziś jej rocznego synka:loveu: Został wycałowany koncertowo, tylko się krzywił:cool3: Ciągnął ją za ogon, ucho i sierść, klepał gdzie mu się zachciało, zaglądał w pysio i sprawdzał czy cioteczki dobrze obcięły pazury, a Lara wszystko znosiła cierpliwie i jeszcze odpowiadała całusami:lol:

Posted

a kto na dowód doda fotki? wysle jutro, tylko komu?

oczywiście nie dopuszczałyśmy do przesady. wszystko przy nas, o pare cm obok. albo pies na kolanach,a dziecko prawie ze na psie :)
mały wylizany po buzi z każdej strony, wcale nie protestował, tylko nosek marszczył :) przyzwyczajony ze znajomości z psem rodziców.
Lara cierpliwa, ewentualnie odchodziła.

LArka będzie u mnie w pn i wt, bo Marta wyjeżdża, już się nie mogę doczekać :)
Grzeczniutka, reaguje na imię, przekrzywia główkę, gdy MArta do niej mówi, a ta siedzi naprzeciw i patrzy jej w oczy. Piesek miodzio! Tylo strasznie już w pancię wpatrzona, gdy pancia wychodziła zakurzyć, Lara piszczałą i leżała pod drzwiami, nie chcąc się z nami bawić :( i tu się martwię...
Puścimy ją w ogrodzie, żeby na wolności trochę pospacerowałą na powietrzu.

ale to przekrzywianie główki jest boskie. a do tego- nie widać pewnie na zdjęciach, LAra ma jedno ucho bardziej do góy sterczące przekornie :D

Posted

Będę prowadzić na forum rozliczenie większych wydatków z wysyłanego "sponsoringu" Wiesi:lol::
- krople do uszu - 39zł (nie wzięłam rachunku bo pierwsza wizyta u weta ze ściągnięciem szwów była gratis, jeśli potrzeba, załatwię, za resztę rachunki są)
- szczepienia - 50zł
- karma nutra gold breeders bag 20 kg - 158zł
= 247zł

Posted

Musi się trafić dobry domek, bo coraz bardziej się obie przywiązujemy do siebie:roll: Lara się odwdzięcza za dobro całą sobą, i jak siostrzyczka pisała jest coraz bardziej za mną...:shake:
Nie będzie wogóle w stróżówce, (oprócz tego jak jestem 8godz. w pracy) jeden stróż się wypiął, szkoda gadać:angryy: I tak jeździmy codziennie do pracy i z powrotem... A od 2 grudnia na jakiś miesiąc muszę się przenieść do rodziców i co wtedy........? To niby jeszcze dużo czasu, a z drugiej strony tak mało...
Musimy jej znaleźć DS!!!