Jump to content
Dogomania

Nasza ukochana Larunia już w nowym domu!!!! Trzymamy kciuki !!!!!

Recommended Posts

Posted

Apbt dzięki :) na pewno skorzystamy zwłąszcza przy pomocy w układaniu Lary :)
Może w wekend dasz radę?

Wiesiu, ja jeszcze nie wierzę w to szczęśćie. Jesteś wspaniała! Oby więcej taich ludzi, jak Ty, na tym okrutnym świecie!

• Replies 386
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Apbt_sól']jesli chcecie moge dac Wam witaminki jakieś,
w kwesti zachowania TTb chętnie pomoge.
jak i w zdjęciach do ogłoszenień.[/QUOTE]

W kwestii zachowania pomoc mi się bardzo przyda. Byłabym Ci bardzo wdzięczna. Nie wiem czy już ją uczyć, czy dać jej trochę dojść do siebie po przejściach... Lara jest szalona:lol: Kochana, ale wogóle nie wie jak się zachowywać. Ja nie wiem, czy ją w jakiejś szopie trzymali czy co..... A to ciągnięcie na smyczy stresuje mnie z tego powodu, że jest jedna pani stróżówka, nie wiem czy da radę ją utrzymać, bo siłę to Lara ma:lol:

Zaraz jadę do weta ściągnąć szwy

Posted

Biegnie to człowiek na drugim końcu smyczy :)

miałam okazję tak pobiegać :D
silna bestia, jak cholera

Nie jest wychudzona, nie widać jej żeber, nie ma talii osy. Uwielbia już Martę, skacze strasznie z radości, uwielbia wychodzić na spacery, bawić się kamieniami- sama sobie nosem pcha i potem je goni ;) Wiemy,że kamienie zęby niszczą, staramy się zabrać, ale ona po 10cm znajduje następnego. Nie lubi typowych psich zabawek.

Wciąż się zastanawiam, jakie LAra miała życie.. Możliwe,że to był pies podwórzowy, w kojcu, albo jakiejś szopie zamknięty. Skoro nie zna komend, nie zna zabawek, tylko kamienie ją interesują, ale w domu nie biega po meblach, nie załatwia się, czeka na spacerek.

Posted

spoko, spoko. są u weta na ściąganiu szwów. Tam ich już poinstruują przecież. Ja byłam tylko na krókie odwiedzinki.
Ja nie wiedziałam,że nie może być ani trochę aktywna... Jeśli skacze, to co, przycisnąć ją do ziemi, żeby nie skakała, kamień do szyji przywiązać? Psu nie wytłumaczysz, zwłaszcza nieułożonemu.
Podjedziesz w wekend to wytłumaczysz, jak z nią postępować (zachowawczo), a zdrowotnie zaraz wet oświeci. Czekajmy na wieści

Posted

teren ogrodzony,ale ogromny i pełno zakamarków. wiemy,że nie wolno nowego psa ze smyczy z miesiąc spuszczać. stróżowie będą mieli to przykazane.
to nie nasz pierwszy- nowy pies :) nie martwcie się tak, tylko domku szukajcie ;P

Posted

luśka napisał(a):
teren ogrodzony,ale ogromny i pełno zakamarków. wiemy,że nie wolno nowego psa ze smyczy z miesiąc spuszczać. stróżowie będą mieli to przykazane.
to nie nasz pierwszy- nowy pies :) nie martwcie się tak, tylko domku szukajcie ;P

no to jestem spokojna;)
poprosić trzeba Jenny19 o ogłoszenia. ja robię allegro do skutku. jeśli ma być wyróżnione to będzie ktoś musiał za to zapłacić-teraz agnieszka32 zapłaciła za to pierwsze allegro. koszt wyróżnionego allegro to 12,50zł więc nie jest to jakaś wielka suma a bardzo duża jest różnica w ilości odwiedzin na allegro wyróżnionym i nie wyróżnionym, także myślę że warto.

Posted

luśka napisał(a):
spoko, spoko. są u weta na ściąganiu szwów. Tam ich już poinstruują przecież. Ja byłam tylko na krókie odwiedzinki.
Ja nie wiedziałam,że nie może być ani trochę aktywna... Jeśli skacze, to co, przycisnąć ją do ziemi, żeby nie skakała, kamień do szyji przywiązać? Psu nie wytłumaczysz, zwłaszcza nieułożonemu.
Podjedziesz w wekend to wytłumaczysz, jak z nią postępować (zachowawczo), a zdrowotnie zaraz wet oświeci. Czekajmy na wieści

szwy które sa w srodku goja się do poł roku.... dlatego zaraz po sterylizacji trzeba uwazac , bo szwy zewnetrzne to nie wszystko - one goja sie najszybciej.

Mozna... można ja wam pokaze jak psa upilnowac- sama mam 3 wulkany energii i a po takich zabiegach.
Wszystko sie da wytłumaczycz ...:cool3:

Posted

paręnaście minut temu napisałam takiego długiego posta, i nie wskoczył, szlag mnie trafił:angryy:
teraz wolę pisać kilka krótszych więc po kolei

APBT będę Ci bardzo wdzięczna jak znajdziesz dla nas czas w weekend. Powiedz kiedy, ja się dostosuję. Nie bardzo wiem jak mam z Larą postępować w sensie jej nieusłuchania, czy bardziej ostro czy raczej pobłażliwie... Twoje rady będą dla mnie nieocenione, bo nie mam doświadczenia z tą rasą, chcę zobaczyć jak Ty się będziesz przy Larze zachowywać

Posted

Zastanawiam się nad szelkami... Ona ciągnie naprawdę mocno, i w sumie nie zwraca uwagi, że ta obroża ją wręcz dusi... Ale w szelkach nie będzie jej przypadkiem za wygodnie? Będzie mogła ciągnąć na całego...
Dziś Lara poznała dwóch przyszłych opiekunów stróży. Jeden wręcz się z tego śmiał że tak ciągnie, ale najważniejsze że pani stróżówka się z nią przeszła i daje radę babka:cool3:
Jeśli chodzi o baraszkowanie Lary, nie wiedziałam że trzeba aż tak ostrożnie... Poprawię się:lol: Choć z drugiej strony siostra tak ubrała to jej skakanie w słowa, bo chciała zaznaczyć, że Lara jest bardzo wesoła i rzeczywiście uwielbia być na dworze. Ale aż tak strasznie nie wariuje... Będziemy bardziej uważać

Posted

Z wizyty u weta:
Szwy ściągnięte, pani weterynarz (polecona przez Darunię) stwierdziła że sterylka - baaardzo dobra robota. Aż była zdziwiona...
Wypatrzyła kawałek powyżej cięcia - starą bliznę. Stwierdziła cytuję: coś tu było robione, może cesarka?
I zajrzała w uszy. No i... drożdżyca. Wyczyściła, a sporo tego było:roll: Kolejna wizyta na czyszczenie we wtorek. Mam krople, 2x :roll:dziennie
Ogólnie sunia w trakcie wszystkich zabiegów była przeraźliwie spokojna:lol::loveu:

Myślałam, że będę ja karmić tradycyjnie po schronie ryżem z kurczakiem i marchewką... ale jej ryż raczej nie smakuje. Mało zjada, wybiera mięsko jak się tylko da i jak następnym razem nie nałożę świeżej porcji - dopiero zjada co zostało. Miała na początku sr... ale dziś na popołudniowym spacerku k.pa była już normalna, może ją czym innym karmić? Poradźcie

Posted

Fotki oczywiście jakieś popstrykałam, ale uwierzcie... bardzo ciężko jej zrobić jakieś z prawdziwego zdarzenia. Jak tylko zrobi jakąś super minkę i łapię za aparat, ona od razu wstaje i podchodzi do mnie. Oj ciężko ciężko:cool3:
Zaraz po spacerku i gotowaniu zrzucę na kompa co mam i może coś wybiorę. Komu wysłać? Bo tutaj nie wkleję na pewno, nie umiem

Posted

Wyślę zaraz fotki na maila, bo tutaj nie wiem jak... Trochę ciemne, ale i tak pięknie wygląda ślicznotka :loveu: A jutro w dzień zrobię lepsze
W weekend będzie kąpanko, już chyba mogę...?