Darianna Posted October 28, 2009 Posted October 28, 2009 Mam pytanie Czy mogę rozpocząć Championat Czech nie mając jeszcze dyplomu użytka? I zrobić go między jednym a drugim CAC? CZy wtedy ten pierwszy CAC nie będzie się liczył jeszcze do Championa? Bo z tego co wyczytałam setery mogą mieć Ch Czech tylko gdy mają dyplom użytkowości, tak? Quote
Tecia Posted October 28, 2009 Posted October 28, 2009 Darianna napisał(a):Mam pytanie Czy mogę rozpocząć Championat Czech nie mając jeszcze dyplomu użytka? I zrobić go między jednym a drugim CAC? CZy wtedy ten pierwszy CAC nie będzie się liczył jeszcze do Championa? Bo z tego co wyczytałam setery mogą mieć Ch Czech tylko gdy mają dyplom użytkowości, tak? Rozpocząć możesz bez dyplomu użytkowości ale żeby dostać Ch Czech musisz w między czasie zrobić dyplom. Zresztą u nich jak mnie pamięć nie myli przynajmniej raz musisz psa pokazać w klasie użytkowej a nie tylko mieć dyplom. Quote
Jagoodka Posted October 30, 2009 Posted October 30, 2009 [quote name='Darianna']Mam pytanie Czy mogę rozpocząć Championat Czech nie mając jeszcze dyplomu użytka? I zrobić go między jednym a drugim CAC? CZy wtedy ten pierwszy CAC nie będzie się liczył jeszcze do Championa? Bo z tego co wyczytałam setery mogą mieć Ch Czech tylko gdy mają dyplom użytkowości, tak? Darianna możesz spokojnie zacząć wystawiać bez dyplomu uzytkowości. Uzytka możesz zrobic nawet po uzyskaniu 2 potrzebnego CACa. Psa nie musisz ani razu wystawiać w klasie uzytkowej, a certyfikat uzytkowości możesz mieć wydany kiedy chcesz. Po prostu jak zrobicie sobie uzytka to wtedy wysyłasz karteczki CAC i ksero certyfikatu + rodowodu + opłatę do CMKU i wtedy wystawiają dyplom Championa. Wiem, bo tez tak robiłam :) Najpierw zrobiliśmy wystawy, a później użytka :P Quote
Recommended Posts