Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 651
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

czy może byc taki tekst? skorzystałam z pamiętnika Karmelitki z 1 postu ;)

Kiedyś, dawno, dawno temu miałam dom i rodzinę.
Nie wiem, co dokładnie się stało i dlaczego, ale pewnego dnia wylądowałam na ulicy. Chyba mnie już nie chcieli. Może się znudziłam? Może zrobiłam coś nie tak? Tego to ja już się chyba nigdy nie dowiem...
Błąkałam się samotnie po mieście, żebrząc o jedzenie i dobre słowo, ale ludzie raczej omijali mnie z daleka, lub przeganiali, żebym nie przeszkadzała. Smutno mi było samej i opuszczonej. Pewnego dnia przyjechał jakiś obcy i mnie pochwycił. Zawiózł mnie do miejsca pełnego innych psów. Wcale mi się tam nie podobało. Psy strasznie szczekały, biegały po swoich boksach. Ale ja wiem dlaczego tak robiły. Chciały zwrócić na siebie uwagę, zwiększyć swoją szansę na dom.
Mnie trochę przerażał ten cały hałas. Siedziałam sobie w moim boksie i zza krat spokojnie wyglądałam swojego człowieka.
Niestety mijały miesiące, potem lata... a po mnie nikt nie przychodził…
Pewnego dnia jednak coś się zmieniło. Dzięki wolontariuszom trafiłam do hoteliku dla psów w potrzebie i tam dostałam namiastkę domu! Poznałam ludzi i inne psy! Na początku inne psy bardzo mnie denerwowały i wszystkie odganiałam. Teraz jednak chętniej korzystam z towarzystwa psów. Psów, bo suczek to raczej nie… Miałam operację-zostałam wysterylizowana i usunięto mi chore zęby. Po tej operacji odżyłam! Znowu chce mi się żyć, biegać, bawić, skakać! I bardzo pragnę mieć swojego człowieka! Najchętniej na wyłączność! Będę go bronić przed całym światem! Bo duszę to ja podobno mam rotweillera! [FONT=Wingdings]J[/FONT]
Mam dopiero 5 lat, czekam na Ciebie! Dzwoń lub pisz!

Posted

Karmelka zasługuje na najlepszy dom. To wyjątkowa suczka, która jak zaufa to na amen. Ma w sobie coś niesamowitego. Potrzebuje kogoś kto da jej czas i będzie wyrozumiały. Atutem jest to, że super zachowuje czystość i nic nie broi, czyli wygląda na to, że świetnie zaklimatyzuje sie w mieszkaniu.
Co ciekawe boi się mężczyzn. Jest kolosalna różnica między tam jak traktuje mnie, a TZa. Do mnie zachowuje się tak jak na ostatnim filmiku, najchętniej poszłaby za mną na koniec świata :) a na TZa szczeka i potrafi ugryźć... Ja nie mam problemów z nią żadnych, mogę z nią zrobić wszystko: spokojnie i powoli.

Doszło 50 zł od Ra_duni :)

Posted

dokładnie - wiele takich samotnych, starszych pań szuka towarzystwa. Może w takim wypadku Karmelkę w gazecie ogłosić? Właśnie jako wspaniałą towarzyszkę dla Starszej Pani?