Ra_dunia Posted January 6, 2010 Author Posted January 6, 2010 Szybkiego znalezienia domku w tym nowym 2010 roku ;) Quote
eloise Posted January 6, 2010 Posted January 6, 2010 czy może byc taki tekst? skorzystałam z pamiętnika Karmelitki z 1 postu ;) Kiedyś, dawno, dawno temu miałam dom i rodzinę. Nie wiem, co dokładnie się stało i dlaczego, ale pewnego dnia wylądowałam na ulicy. Chyba mnie już nie chcieli. Może się znudziłam? Może zrobiłam coś nie tak? Tego to ja już się chyba nigdy nie dowiem... Błąkałam się samotnie po mieście, żebrząc o jedzenie i dobre słowo, ale ludzie raczej omijali mnie z daleka, lub przeganiali, żebym nie przeszkadzała. Smutno mi było samej i opuszczonej. Pewnego dnia przyjechał jakiś obcy i mnie pochwycił. Zawiózł mnie do miejsca pełnego innych psów. Wcale mi się tam nie podobało. Psy strasznie szczekały, biegały po swoich boksach. Ale ja wiem dlaczego tak robiły. Chciały zwrócić na siebie uwagę, zwiększyć swoją szansę na dom. Mnie trochę przerażał ten cały hałas. Siedziałam sobie w moim boksie i zza krat spokojnie wyglądałam swojego człowieka. Niestety mijały miesiące, potem lata... a po mnie nikt nie przychodził… Pewnego dnia jednak coś się zmieniło. Dzięki wolontariuszom trafiłam do hoteliku dla psów w potrzebie i tam dostałam namiastkę domu! Poznałam ludzi i inne psy! Na początku inne psy bardzo mnie denerwowały i wszystkie odganiałam. Teraz jednak chętniej korzystam z towarzystwa psów. Psów, bo suczek to raczej nie… Miałam operację-zostałam wysterylizowana i usunięto mi chore zęby. Po tej operacji odżyłam! Znowu chce mi się żyć, biegać, bawić, skakać! I bardzo pragnę mieć swojego człowieka! Najchętniej na wyłączność! Będę go bronić przed całym światem! Bo duszę to ja podobno mam rotweillera! [FONT=Wingdings]J[/FONT] Mam dopiero 5 lat, czekam na Ciebie! Dzwoń lub pisz! Quote
Reno2001 Posted January 7, 2010 Posted January 7, 2010 Bardzo dobry tekst. Mam pytanie, czy ktos wystawia allegro Karmelce? Quote
anciaahk Posted January 7, 2010 Posted January 7, 2010 Reno Ula pisze, że Karmelka ma obserwatora, więc pewnie Ula jej robi allegro. Quote
Ra_dunia Posted January 7, 2010 Author Posted January 7, 2010 Tekst super :) Reno - Karmelka ma allegro zrobione przez Ulkę. Quote
Reno2001 Posted January 7, 2010 Posted January 7, 2010 Aaaa, dzięki. Ja ostatnio czytam chyba bez zrozumienia tekstu :( Quote
Ulka18 Posted January 7, 2010 Posted January 7, 2010 Reno, ja wystawiam Karmelke na wyroznionym allegro. Ale inne ogloszenia by sie przydaly :modla: Quote
eloise Posted January 7, 2010 Posted January 7, 2010 inne sie zaczynają robić :) wracam do żywych! Quote
agusiazet Posted January 7, 2010 Posted January 7, 2010 Karmelka maszeruje na pierwszą po dom!!! Quote
Ra_dunia Posted January 8, 2010 Author Posted January 8, 2010 Oby się jej domek szybko trafił... Quote
eloise Posted January 9, 2010 Posted January 9, 2010 oto lista: krakvet gumtree kokosy przygarnijzwierzaka adopcjapsa e-anonse.org e-zwierzak eoferty dwukropek olx cafeanimal offer.pl i-bazar ojej.pl-czeka na akceptację hodowcy.com animalia pajeczyna bardzi.pl szukajzwierzaka.pl Quote
Ulka18 Posted January 9, 2010 Posted January 9, 2010 Karmelka ma 2 obserwatorow na allegro, moze ktos sie odezwie :kciuki: Eloise, jestes super z tymi ogloszeniami :fadein: Quote
kaskadaffik Posted January 9, 2010 Posted January 9, 2010 Śledzę tez poczynania Eloise i bardzo jestem w pełnym podziwie :) :) :) Karmelko oby któryś obserwator się odezwał :) Quote
Ra_dunia Posted January 9, 2010 Author Posted January 9, 2010 Cudnie by było gdyby ktoś się odezwał :) ktos na prawdę super :) Eloise - jesteś kochana! Quote
eloise Posted January 9, 2010 Posted January 9, 2010 interpress mammisia.pl rozglos.net kupsprzedaj.pl bono-polska petworld.pl psy.pl Quote
Murka Posted January 9, 2010 Posted January 9, 2010 Karmelka zasługuje na najlepszy dom. To wyjątkowa suczka, która jak zaufa to na amen. Ma w sobie coś niesamowitego. Potrzebuje kogoś kto da jej czas i będzie wyrozumiały. Atutem jest to, że super zachowuje czystość i nic nie broi, czyli wygląda na to, że świetnie zaklimatyzuje sie w mieszkaniu. Co ciekawe boi się mężczyzn. Jest kolosalna różnica między tam jak traktuje mnie, a TZa. Do mnie zachowuje się tak jak na ostatnim filmiku, najchętniej poszłaby za mną na koniec świata :) a na TZa szczeka i potrafi ugryźć... Ja nie mam problemów z nią żadnych, mogę z nią zrobić wszystko: spokojnie i powoli. Doszło 50 zł od Ra_duni :) Quote
kaskadaffik Posted January 10, 2010 Posted January 10, 2010 To dla Karmelki dobra by była Pani, która mieszka sam i ma czas dla Psiaka, tak sobie głośno marzę, bo jakby chapnęła pana to już gotowy pretekst do zwrotu .... Quote
kaskadaffik Posted January 10, 2010 Posted January 10, 2010 A już mamy nowy bazarek , zapraszamy http://www.dogomania.pl/threads/177326-CoA-dla-Babci-i-Dziadzia-na-ich-A-wiAE-to-nie-masz-pomysA-u-pomoA-emy-17-01-na-Mielec?p=13859822#post13859822 Quote
Ra_dunia Posted January 10, 2010 Author Posted January 10, 2010 dokładnie - wiele takich samotnych, starszych pań szuka towarzystwa. Może w takim wypadku Karmelkę w gazecie ogłosić? Właśnie jako wspaniałą towarzyszkę dla Starszej Pani? Quote
yoko100 Posted January 10, 2010 Posted January 10, 2010 zapraszam cioteczki na bazarek http://www.dogomania.pl/threads/177343-WIELKIE-BAZARZYSKO-ciuchowo-mAE-sko-damsko-torebkow-na-mieleckie-psiaki-do-21-01 Quote
Recommended Posts