Ra_dunia Posted January 25, 2010 Author Posted January 25, 2010 Rozkoszna Karmelka przypomina się wszystkim... Quote
Murka Posted January 25, 2010 Posted January 25, 2010 Dzisiaj dzwoniła Pani z okolic Stalowej Woli w sprawie adopcji Karmelki (z allegro), ale trochę rozczarowała ją informacja, że jest to kundelek, a nie rasowy corgi :roll: Jednak porozmawiała trochę na temat suni i ma się zastanowić... Quote
kaskadaffik Posted January 25, 2010 Posted January 25, 2010 No to se znajdzie na allegro za 50 zł szczeniaka i na tym się skończy, rasowy napewno będzie ją bardziej kochać !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Każdy głupi by chciał za darmo odchowanego, rasowego jeszcze z rodowodem, ale cieszy chociaż że ogłoszenia dają rezultaty, a ludzie szukają :) Quote
Reno2001 Posted January 25, 2010 Posted January 25, 2010 kaskadaffik napisał(a):No to se znajdzie na allegro za 50 zł szczeniaka i na tym się skończy, rasowy napewno będzie ją bardziej kochać !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Każdy głupi by chciał za darmo odchowanego, rasowego jeszcze z rodowodem, ale cieszy chociaż że ogłoszenia dają rezultaty, a ludzie szukają :) Niestety w takim kraju żyjemy. Liczy się tylko to co modne i rasowe. Wstyd powiedziec, że ma się kundla. Ale czasami z miłości do jakiejś rasy przychodzi miłośc do mieszańca. Tak było u mnie i Dotts ;). Quote
eloise Posted January 25, 2010 Posted January 25, 2010 moi rodzice kupili cziłałę ;) oczywiście ze świadomością, że to mieszanka i że nie wiadomo co z niego wyrośnie. Ale ludzie dają się nabierać i myślą, że super okazja im się trafiła. a nasz cziłała jest... psem, to pewne, ale z cziłały nic nie ma :) ktoś kiedyś o nim powiedział- jest tak brzydki, ze aż piękny! :lol: proszę oto chihuahua z giełdy Quote
Reno2001 Posted January 25, 2010 Posted January 25, 2010 eloise, trzeba było powiedziec wcześniej to taką cziłałę byśmy wytrzaskały za darmo. Takich pełno w schroniskach. I nie napędza się giełdowej sprzedaży ;). Quote
eloise Posted January 25, 2010 Posted January 25, 2010 Kapsel ma już 7 lat! chłopak jest właściwie na półmetku a my wszyscy pamiętamy dzień, kiedy rodzice go przynieśli do domu... wspominamy to bez mała jak narodziny nowego członka rodziny ;) a pojechali wtedy kupić żelazko ;) po drodze zatrzymali się bo zobaczyli psy i przywieźli tę maliznę... był mikroskopijnym oseskiem :) i ma wysuniętą dolną szczękę, naprawdę jest koszmarnie uroczy :) Quote
Reno2001 Posted January 25, 2010 Posted January 25, 2010 aaaaa, to zmienia postac rzeczy :) Znaczy, fartnęło sie chłopakowi niesamowicie!! Quote
anciaahk Posted January 25, 2010 Posted January 25, 2010 Eloise ja wymiękłam z tą czilałą po prostu, rozwaliłaś mnie kompletnie hhahahaha. Quote
eloise Posted January 25, 2010 Posted January 25, 2010 cziłała jak malowana ;) nie wiem czy nie skończyłby w schronie gdyby nie moi rodzice :) a teraz ma raj na ziemi i nierówno pod sufitem ;) Quote
Ra_dunia Posted January 26, 2010 Author Posted January 26, 2010 oj niestety pewnie masz rację - gdyby nie Twoi rodzice Waszego cziłałę mogłoby czekać schronisko... Pani nie zorientowała się, ze Karmelka nie jest rasowa :) znaczy się znawczyni rasy :) Mimo wszystko mam nadzieję, że się zakocha w naszej słodziźnie. Na szczęście corgi nie są popularną rasą i jeszcze nie pojawiają się na allegro po 50 zł. Oby tak było jak najdłużej, bo jak patrzę na te biedne ONki, rottki, astki, malamuty, spaniele, jamniczki... to płakać się chce :( Quote
Ulka18 Posted January 27, 2010 Posted January 27, 2010 Na mojej aukcji wyraznie jest napisane, ze mieszaniec corgi i jamnika. Widac, ze pani nie za bardzo zorientowana w rasach :wink: Moze znajdziemy kogos, kto pokocha Karmelke bez wzgledu na jej 'rasowosc'. Quote
_Pixia_ Posted January 27, 2010 Posted January 27, 2010 Z góry przepraszam za offa ale zapraszam na wątek kociaka, który doświadczył bardzo wiele złego. Jednak po mimo tego wszystkiego nadal chce żyć. Pomóż sfinansować jego leczenie. Dziękuję Quote
Ra_dunia Posted January 27, 2010 Author Posted January 27, 2010 oj tam mix ;) trza mówić, że to taka specjalna odmiana ;) corgi mieleckie :D Quote
kaskadaffik Posted January 27, 2010 Posted January 27, 2010 Mix Karmelka namów Twego chłopaka Lorka żeby Ci kartkę na nowym bazarku kupił :) http://www.dogomania.pl/threads/178721-KARTKI-WALENTYNKOWE-SZAA-PIESKOWY-do-04-02 Quote
Ulka18 Posted January 28, 2010 Posted January 28, 2010 A widzialyscie nowododana sunieczke Perelke? To to dopiero mix corgi jak sie patrzy. Jest w galerii. Quote
Ra_dunia Posted January 28, 2010 Author Posted January 28, 2010 oj to lecem pendzem oblookać :) Karmelka - śmigaj do domu i nam tutaj miejsca nie blokuj. Co ty sobie myślisz? że będziesz tak jak Monka rok na wywczasach w hoteliku była? Oj nie pannico - do domu! Ale już! No. Quote
Reno2001 Posted January 29, 2010 Posted January 29, 2010 Oooo, Perełka to na prawde cudeńko. Tylko że ma ok 8 lat. Tracę wiarę, że u nas znajdzie dom, skoro taki problem z domem jest dla Karmelki. Quote
Ra_dunia Posted January 29, 2010 Author Posted January 29, 2010 Widziałam - Perełka słodka bardzo. A Karemelka jednak troszkę charakterna jest i to może nie działać zachęcająco na potencjalne domki... Quote
Ulka18 Posted February 1, 2010 Posted February 1, 2010 Fundacja szuka malej, nieklopotliwej suczki/pieska, ktory dogadza sie z dzieckiem. Najgorzej, ze dziecko jest male, ma dopiero 2 lata. Ja tego nie widze, ze moze sa gdzies tak cierpliwe Quote
agusiazet Posted February 1, 2010 Posted February 1, 2010 Ja cię, Ulka przecież to wymarzony domek dla Pepego od Murki! Zareklamuj im go koniecznie!!! Quote
Ra_dunia Posted February 1, 2010 Author Posted February 1, 2010 Chyba ciężko powiedzieć, czy Karmelcia bez problemu dogadałaby się z małym dzieckiem... Pewno z Hanusią ma tylko sporadyczny kontakt... Ale to najlepiej wie Murka ;) Też bym była za poleceniem na to miejsce Pepulca... Quote
Murka Posted February 1, 2010 Posted February 1, 2010 [quote name='Ulka18']Fundacja szuka malej, nieklopotliwej suczki/pieska, ktory dogadza sie z dzieckiem. Najgorzej, ze dziecko jest male, ma dopiero 2 lata. Ja tego nie widze, ze moze sa gdzies tak cierpliwe[/QUOTE] Aga, czy to chodzi o to samo miejsce, które mi w mailu napisałaś? Bo ja zaczęłam epopeję pisać o Łatku, ale on się do tak małego dziecka nie nadaje :( Karmelka też nie, mi co prawda pozwala na wszystko, ale jest bojaźliwa i potrafi dziabnąć w obronie (np. TZa się boi). Pepe byłby idealny, ale on jest bardziej średni niż mały :( Może jednak skusiliby się? On jest przetestowany na 200% i ma maaasę zdjęć z Hanią :cool3: Quote
Recommended Posts