Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 651
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Dzisiaj dzwoniła Pani z okolic Stalowej Woli w sprawie adopcji Karmelki (z allegro), ale trochę rozczarowała ją informacja, że jest to kundelek, a nie rasowy corgi :roll:
Jednak porozmawiała trochę na temat suni i ma się zastanowić...

Posted

No to se znajdzie na allegro za 50 zł szczeniaka i na tym się skończy, rasowy napewno będzie ją bardziej kochać !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Każdy głupi by chciał za darmo odchowanego, rasowego jeszcze z rodowodem, ale cieszy chociaż że ogłoszenia dają rezultaty, a ludzie szukają :)

Posted

kaskadaffik napisał(a):
No to se znajdzie na allegro za 50 zł szczeniaka i na tym się skończy, rasowy napewno będzie ją bardziej kochać !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Każdy głupi by chciał za darmo odchowanego, rasowego jeszcze z rodowodem, ale cieszy chociaż że ogłoszenia dają rezultaty, a ludzie szukają :)

Niestety w takim kraju żyjemy. Liczy się tylko to co modne i rasowe. Wstyd powiedziec, że ma się kundla. Ale czasami z miłości do jakiejś rasy przychodzi miłośc do mieszańca. Tak było u mnie i Dotts ;).

Posted

moi rodzice kupili cziłałę ;) oczywiście ze świadomością, że to mieszanka i że nie wiadomo co z niego wyrośnie. Ale ludzie dają się nabierać i myślą, że super okazja im się trafiła. a nasz cziłała jest... psem, to pewne, ale z cziłały nic nie ma :) ktoś kiedyś o nim powiedział- jest tak brzydki, ze aż piękny! :lol:
proszę oto chihuahua z giełdy

Posted

Kapsel ma już 7 lat! chłopak jest właściwie na półmetku a my wszyscy pamiętamy dzień, kiedy rodzice go przynieśli do domu... wspominamy to bez mała jak narodziny nowego członka rodziny ;) a pojechali wtedy kupić żelazko ;) po drodze zatrzymali się bo zobaczyli psy i przywieźli tę maliznę... był mikroskopijnym oseskiem :) i ma wysuniętą dolną szczękę, naprawdę jest koszmarnie uroczy :)

Posted

oj niestety pewnie masz rację - gdyby nie Twoi rodzice Waszego cziłałę mogłoby czekać schronisko...

Pani nie zorientowała się, ze Karmelka nie jest rasowa :) znaczy się znawczyni rasy :) Mimo wszystko mam nadzieję, że się zakocha w naszej słodziźnie.
Na szczęście corgi nie są popularną rasą i jeszcze nie pojawiają się na allegro po 50 zł. Oby tak było jak najdłużej, bo jak patrzę na te biedne ONki, rottki, astki, malamuty, spaniele, jamniczki... to płakać się chce :(

Posted

Na mojej aukcji wyraznie jest napisane, ze mieszaniec corgi i jamnika. Widac, ze pani nie za bardzo zorientowana w rasach :wink: Moze znajdziemy kogos, kto pokocha Karmelke bez wzgledu na jej 'rasowosc'.

Posted

oj to lecem pendzem oblookać :)
Karmelka - śmigaj do domu i nam tutaj miejsca nie blokuj. Co ty sobie myślisz? że będziesz tak jak Monka rok na wywczasach w hoteliku była? Oj nie pannico - do domu! Ale już!
No.

Posted

Fundacja szuka malej, nieklopotliwej suczki/pieska, ktory dogadza sie z dzieckiem. Najgorzej, ze dziecko jest male, ma dopiero 2 lata. Ja tego nie widze, ze moze sa gdzies tak cierpliwe

Posted

Chyba ciężko powiedzieć, czy Karmelcia bez problemu dogadałaby się z małym dzieckiem... Pewno z Hanusią ma tylko sporadyczny kontakt... Ale to najlepiej wie Murka ;)
Też bym była za poleceniem na to miejsce Pepulca...

Posted

[quote name='Ulka18']Fundacja szuka malej, nieklopotliwej suczki/pieska, ktory dogadza sie z dzieckiem. Najgorzej, ze dziecko jest male, ma dopiero 2 lata. Ja tego nie widze, ze moze sa gdzies tak cierpliwe[/QUOTE]

Aga, czy to chodzi o to samo miejsce, które mi w mailu napisałaś? Bo ja zaczęłam epopeję pisać o Łatku, ale on się do tak małego dziecka nie nadaje :(
Karmelka też nie, mi co prawda pozwala na wszystko, ale jest bojaźliwa i potrafi dziabnąć w obronie (np. TZa się boi).
Pepe byłby idealny, ale on jest bardziej średni niż mały :( Może jednak skusiliby się? On jest przetestowany na 200% i ma maaasę zdjęć z Hanią :cool3: