Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

łał, wielkie dzieki andzia :)

niestety nie wiem kiedy bede mogla wydac małą ... ciągle pokaszluje(antybiotyki podane przez weta wyleczyly gardlo, ale infekcja przesunela sie gdzies niezej), a do tego jakis guzek jej "wylazł" na karku ... w piatek idziemy na kontrole tego guzka (bo moze to tylko w wyniku jakiegos uderzenia ,badz ugryzienia w zabawie z nasza sunia)... :(

trzymajcie kciuki zeby jej sie wchłanął ten guzek do piatku - bo wtedy idziemy na kontrole... jesli bedzie ok to moze w koncu mała zakonczy ta kwarantanne i bedzie mogla byc wyadoptowana ...

• Replies 69
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

heh mam maly zgryz i licze na wasze rady... :)
w piatek nie poszlam z mala do weta, bo guzek zaczal sie kurczyc i juz z widocznego golym okiem zmniejszyl sie do takiego co go trudno pod palcami wyczuc :) mysle ze za jakies dwa dni nic nie bedzie :)

ale ogolnie to nie wiem co z Suzi robic...
co do zdrowia to mloda ciagle pokaszluje (pierwszy wet nawciskal jej antybiotykow(bez skutkow), a drugi sam nie wiedzial co dalej(juz wiecej do niego nie pojde)). takze nie wiem czy isc do kolejnego weta i "pokazywac" ten kaszelek(coraz bardziej sporadyczny) czy czekac az sam przejdzie ?? ale wtedy co z adopcja ??
noi mala powinna chyba juz zostac zaszczepiona !! ale jak choruje to nie mozna...
powidzcie co mam robic dalej ??? kontynuowac pielgrzymke po wetach (dostalam kilka dobrych rekomendacji)??

a tak apropos to czy ktos ma doswiadczenia z homeopatia dla psiakow(widzilam gdzies w necie ze jest homeopata w poznaniu) ?? bo ja mam rewelacyjne w odniesieniu do ludzi... :)

Posted

Grzybkowa - nasza tymczasowiczka z Celestynowa do tej pory pokasłuje - a jest w Kielcach od ponad miesiaca...w lecznicy - co drugi psiak kaszle - to jakas epidemia chyba...w każdym bądź razie - jeśli wybrała już kilka antybiotyków to spróbuj jej dawać stodal - to jest właśnie homeopatyczny syrop:) my po 2 seriach antybiotyku (kaszlała, nie kaszlała, kaszlała i teraz pokasłuje) właśnie jej to dajemy plus echinacee:)

Posted

ja mialam dwa szczeniaki z tego schroniska. Jeden z nich - Goliat - zacząl kaszleć, potem drugi i nasze psy.... Kaszel pojawial się i znikal. W dniu przekazania Goliata do kolejnego dt u mojej suki stwierdzono kaszel kenelowy. Dostala fleganimę, jakiś antybiotyk. Pozostale nasze psy kaszlaly (ale w przciwieństwie do wspomnianej suki, bylo to lekkie oblicze kk) dostaly szczepionkę na KK odniamy bakteryjnej. Przeszlo. U Goliata w Szczecinie też stwierdzono KK. Może to jednak szczeniaki przyniosly, a może duże nasilenie zachorowań teraz jest.

Posted

Grzybkowa trzymam mocno kciuki za dziewczynkę!

Przepraszam, ale nie jestem w stanie Ci pomóc jeżeli chodzi o radę, o którą wcześniej prosiłaś, gdyż nie mam doświadczenia w tej kwestii, ale widzę, że już uzyskałaś odpowiedzi. Grzybkowa ja jednak proszę Cię o ostrożność w działaniu ,jeżeli chodzi o pomaganie Nince. To osoba bardzo nieodpowiedzialna, co potwierdza się także na tym wątku,bo skoro wyciągnęła sunię ze schronu i umieściła ją u Ciebie to powinna pomóc Ci rozwiązać problemy zdrowotne małej, a widzę, że Ciebie także zostawiła samą z tym wszystkim.

A malutka urosła niesamowicie! :) Jeżeli będziesz potrzebowała innych ogłoszeń niż allegro to pisz śmiało, postaram się zrobić choć kilka, bo mimo, że mam sporo psiaków do ogłaszania, to Tobie zawsze pomogę,bo pamiętam jak Ty pomogłaś Sonii dając jej wspaniały DT :)

Posted

od poniedzialku mloda ani razu nie kaszlnela :) w koncu jest w pelni zdrowa !! :)
mysle ze w przyszlym tygodniu pojedzimy ja zaszczepic... no chyba ze cud sie stanie i ktos ja zaadoptuje i juz sam zaszczepi :)
bo na razie to nie mam odzewu :(

Posted

Tak trzymaj maleńka! Kurcze, niedobrze, że nikt się nie zainteresował :( Nie chcę źle wróżyć, ale czuję, że grudzień nie będzie szczęśliwym miesiącem na adoocję :( Ja aktualnie ogłaszam kilka szczeniaków i to z różnych części Polski, a też telefony milczą, już nie wspominając o straszych psach :(

Posted

Ciekawie sie czyta ataki na moja bezbronna osobe (bez dostepu do neta). Szczegolnie ze strony osob, ktore mnie nie znaja.

A w temacie: mam kontakt z grzybkowa, wiem o problemach, probuje pomoc.

Posted

[quote name='Ninka']Ciekawie sie czyta ataki na moja bezbronna osobe (bez dostepu do neta). Szczegolnie ze strony osob, ktore mnie nie znaja.

Nie znają i bardzo cieszą się z tego faktu. To jak zachowałaś się w pewnych sytuacjach wystarczy mi, aby mieć pewność,że nie chciałabym Cię nigdy poznać i mam nadzieję, że tak też będzie. Przepraszam za tę dygresję. To koniec mojej dyskusji z tą użytkowniczką na tym wątku.

Grzybkowa nadal cisza w sprawie Suzi ?

Posted

widzialam ostatnio bibi na naszej-klasie i pomyslalam ze jest bardzo podobna do Suzi , ciesze sie ze jej sie poszczescilo :)

i normalnie nie wiem jak Ci dziekowac za zaangazowanie...

Posted

Nie ma co dziękować, najważniejsze, żeby Suzi znalazła domek, bo się dziewczyna u Was zasiedziała. Ja zostawię jeszcze ogłoszenia Bibi kilka dni, jak będą jakieś zapytania to będę podsyłać Suzi. Musi się wkońcu udać! :)

Posted

im wiecej tym lepiej :)
ale nie wiem czy jeszcze gdzies mozna, bo Lilmo (:loveu:) juz oglaszala :

http://www.kokosy.pl/ogloszenie/60853
http://poznan.gumtree.pl/c-Zwierzaki...AdIdZ172841291
http://www.eoferty.com.pl/mala_kocha...om_155373.html
http://ale.gratka.pl/ogloszenie/2739...k_daj_jej.html
http://poznan.olx.pl/item_page.php?Id=60515212&g=6
http://kupiepsa.pl/detail.php?siteid=50174

noi ja na allegro :)

ale ogolnie to zaraz na watek wkleje kilka zdjec małej, bo troche podrosła...

Posted

a moge wziaśc tekst z allegro? dane kontaktowe te z allegro?
ja maliznie zrobie ogłoszenia na
przygarnijzwierzaka
e-zwierzak
nasipupile
cafeanimal
adopcje.org
adopcjepsow.org