magge Posted October 29, 2009 Posted October 29, 2009 Zwrot kosztów leczenia Sąd może orzec przy wyroku skazującym, albo od razu Prokurator może zaproponować, gdy sprawca będzie chciał skorzystać z dobrowolnego poddania się karze!!! Wtedy od razu ustala się wymiar kary, a Sądy z reguły "klepią" co Prokurator zaproponuje, a na co wyrazi chęci sprawca!!! Od razu trzeba wałkować sprawę leczenia psa!!! :angryy: :mad:Do protokołu ustnego zawiadomienia o przestępstwie :mad: - takie trzeba po pisemnym złożyć na Policji!!! - można też od razu iść złożyć ustne na Policję - tylko wszystko jak najszybciej trzeba mieć zebrane "do kupy" żeby do minimum ograniczyć czas poszukiwania kwitów i wezwań świadków - sprawa może trafić na 30 dni na postępowanie sprawdzające, nim wszczną postępowanie!! a tu trzeba szybko działać, żeby się "obrazki" z tego co się stało ludziom nie zatarły!!! Quote
Jasza Posted October 29, 2009 Posted October 29, 2009 Mam nadzieję, że się uda. Najważniejsze życie i zdrowie Lili, ale ukaranie i nauczka dla oprawcy też są istotne........ Quote
amikat Posted October 29, 2009 Author Posted October 29, 2009 Dlatego prokuratorka kazała przyjśc prosto do siebie.. Żeby na policji nie otknęło [quote name='magge']Zwrot kosztów leczenia Sąd może orzec przy wyroku skazującym, albo od razu Prokurator może zaproponować, gdy sprawca będzie chciał skorzystać z dobrowolnego poddania się karze!!! Wtedy od razu ustala się wymiar kary, a Sądy z reguły "klepią" co Prokurator zaproponuje, a na co wyrazi chęci sprawca!!! Od razu trzeba wałkować sprawę leczenia psa!!! :angryy: :mad:Do protokołu ustnego zawiadomienia o przestępstwie :mad: - takie trzeba po pisemnym złożyć na Policji!!! - można też od razu iść złożyć ustne na Policję - tylko wszystko jak najszybciej trzeba mieć zebrane "do kupy" żeby do minimum ograniczyć czas poszukiwania kwitów i wezwań świadków - sprawa może trafić na 30 dni na postępowanie sprawdzające, nim wszczną postępowanie!! a tu trzeba szybko działać, żeby się "obrazki" z tego co się stało ludziom nie zatarły!!![/QUOTE] Quote
PapryczkaChili Posted October 29, 2009 Posted October 29, 2009 to ja tylko dodam, że rozgłos medialny z pewnością przysłużyłby się temu, aby świadkowie zeznawali... rozumiem, że się boją, nie rozumiem, że mogliby postąpić inaczej jak zeznawać... to już drugi pies a bydlak nadal jest bezkarny... a pod jego okiem rośnie kolejne takie sadystyczne pokolenie. Lili... słów brak... trzymam kciuki, żeby mała z tego wyszła. nie dziwię się, że się boi... z pewnością niewiele dobrego w życiu ją spotkało. trzeba by TVN powiadomić! nie mam pojęcia, jak to zrobić, ale może się udać. już były u nich takie reportaże. strasznie mi przykro, że małą spotkała taka tragedia... Quote
basia0607 Posted October 29, 2009 Posted October 29, 2009 Tak jest zawyczaj, sprawca poddaje sie dobrowolnej karze, co jest znikome. Sprawa najwazniejsza to to czy organizacja składajaca wnisek o ukaranie ma zezwolenie aby na jej konto wpływały kary z nawiązek sądowych z tego co sie orientuję niewiele takich organizacji je ma. Często pieniądze trafiają do Tozów, które nic a nic w sprawie nie zrobiły.:mad: Quote
Magnesiatko Posted October 29, 2009 Posted October 29, 2009 A TV Silesia powiadomiłyście? Mam pewien pomysł, żeby to przyspieszyć ale... hmm... Quote
Magnesiatko Posted October 29, 2009 Posted October 29, 2009 w TV Silesia pracuje jeden koleś co bardzo chce mnie zaprosić na kolacje. Pomyślałam, że można go spróbować wykorzystać :oops: Quote
bela51 Posted October 29, 2009 Posted October 29, 2009 Przed chwilą tu zajrzałam. Brak mi słow. :-( A jaki jest jej stan na dzien dzisiejszy?:-( Quote
Glutofia Posted October 29, 2009 Posted October 29, 2009 [quote name='Magnesiatko']w TV Silesia pracuje jeden koleś co bardzo chce mnie zaprosić na kolacje. Pomyślałam, że można go spróbować wykorzystać :oops:[/QUOTE] haaaaaaa obiecaj mu spotkanie ale uprzedż ze będziesz monotematyczna i wałkuj sprawę psa hehehee:evil_lol: Quote
PapryczkaChili Posted October 29, 2009 Posted October 29, 2009 założyłam wątek: http://forum.gazeta.pl/forum/w,128,102243403,102243403,Skatowany_szczeniak_.html http://fotoforum.gazeta.pl/72,2,631,102243555.html ..... Kolacja w tak szczytnym celu - BEZCENNE :evil_lol: Quote
amikat Posted October 29, 2009 Author Posted October 29, 2009 TV Silesia już się zajmuje sprawą! Podobno dzisiaj o 17:45 pierwsza emisja Quote
BoUnTy Posted October 29, 2009 Posted October 29, 2009 [quote name='taks']tyle ,że takie aukcje może zrobic tylko fundacja/organizacja - inaczej to łamanie regulaminu i wykop z allegro[/QUOTE] Chyba, ze w aukcji zaznaczone jest, ze jest to zwykła auckaj kupna sprzedaży i dotyczy realnego przedmiotu np. kartek światecznych, których oferowałam kilkaset sztuk. Poza tym Lili jest pod opieka fundacji... Quote
fizia Posted October 29, 2009 Posted October 29, 2009 Miejmy nadzieję, że nagłośnienie sprawy pomoże w ukaraniu tego zwyrodnialca Quote
Magnesiatko Posted October 29, 2009 Posted October 29, 2009 [quote name='amikat']TV Silesia już się zajmuje sprawą! Podobno dzisiaj o 17:45 pierwsza emisja[/QUOTE] To chciałam usłyszeć :evil_lol: Quote
PapryczkaChili Posted October 29, 2009 Posted October 29, 2009 [quote name='PapryczkaChili']założyłam wątek: http://forum.gazeta.pl/forum/w,128,102243403,102243403,Skatowany_szczeniak_.html http://fotoforum.gazeta.pl/72,2,631,102243555.html ..... Kolacja w tak szczytnym celu - BEZCENNE :evil_lol: dodałam również na alert24 http://www.alert24.pl/alert24/0,0.html Quote
Jasza Posted October 29, 2009 Posted October 29, 2009 Napisałam maila do Dziennika Zachodniego. Quote
Magnesiatko Posted October 29, 2009 Posted October 29, 2009 [quote name='JOMA']Magnesiątko - i twój TZ też :evil_lol: hihi mój TZ akurat zna historię tego natręta jakoś by to przełknął :diabloti: Quote
amikat Posted October 29, 2009 Author Posted October 29, 2009 Jedzie do nie TVS. W klinice juz byli. Wiadomość dnia - Lili siedzi samodzielnie ale jak chce wstać to łapki się rozjeżdżają myszcze małej Quote
Magnesiatko Posted October 29, 2009 Posted October 29, 2009 [quote name='amikat']Jedzie do nie TVS. W klinice juz byli. Wiadomość dnia - Lili siedzi samodzielnie ale jak chce wstać to łapki się rozjeżdżają myszcze małej LILI walcz!! Czeka Cię teraz lepsze życie!! :loveu: Quote
PapryczkaChili Posted October 29, 2009 Posted October 29, 2009 i jeszcze tutaj dałam: http://forum.gazeta.pl/forum/w,358,102244838,102244838,Skatowany_szczeniaczek_.html Quote
Jasza Posted October 29, 2009 Posted October 29, 2009 Lilusiu!! Walcz myszko!! Najlepszy domek na świecie Cię czeka! Najlepszy człowiek! Dużo miłości! Zobaczysz!!! Quote
Recommended Posts