Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Zwrot kosztów leczenia Sąd może orzec przy wyroku skazującym, albo od razu Prokurator może zaproponować, gdy sprawca będzie chciał skorzystać z dobrowolnego poddania się karze!!! Wtedy od razu ustala się wymiar kary, a Sądy z reguły "klepią" co Prokurator zaproponuje, a na co wyrazi chęci sprawca!!! Od razu trzeba wałkować sprawę leczenia psa!!! :angryy: :mad:Do protokołu ustnego zawiadomienia o przestępstwie :mad: - takie trzeba po pisemnym złożyć na Policji!!! - można też od razu iść złożyć ustne na Policję - tylko wszystko jak najszybciej trzeba mieć zebrane "do kupy" żeby do minimum ograniczyć czas poszukiwania kwitów i wezwań świadków - sprawa może trafić na 30 dni na postępowanie sprawdzające, nim wszczną postępowanie!! a tu trzeba szybko działać, żeby się "obrazki" z tego co się stało ludziom nie zatarły!!!

Posted

Dlatego prokuratorka kazała przyjśc prosto do siebie.. Żeby na policji nie otknęło

[quote name='magge']Zwrot kosztów leczenia Sąd może orzec przy wyroku skazującym, albo od razu Prokurator może zaproponować, gdy sprawca będzie chciał skorzystać z dobrowolnego poddania się karze!!! Wtedy od razu ustala się wymiar kary, a Sądy z reguły "klepią" co Prokurator zaproponuje, a na co wyrazi chęci sprawca!!! Od razu trzeba wałkować sprawę leczenia psa!!! :angryy: :mad:Do protokołu ustnego zawiadomienia o przestępstwie :mad: - takie trzeba po pisemnym złożyć na Policji!!! - można też od razu iść złożyć ustne na Policję - tylko wszystko jak najszybciej trzeba mieć zebrane "do kupy" żeby do minimum ograniczyć czas poszukiwania kwitów i wezwań świadków - sprawa może trafić na 30 dni na postępowanie sprawdzające, nim wszczną postępowanie!! a tu trzeba szybko działać, żeby się "obrazki" z tego co się stało ludziom nie zatarły!!![/QUOTE]

Posted

to ja tylko dodam, że rozgłos medialny z pewnością przysłużyłby się temu, aby świadkowie zeznawali... rozumiem, że się boją, nie rozumiem, że mogliby postąpić inaczej jak zeznawać... to już drugi pies a bydlak nadal jest bezkarny... a pod jego okiem rośnie kolejne takie sadystyczne pokolenie.

Lili... słów brak... trzymam kciuki, żeby mała z tego wyszła. nie dziwię się, że się boi... z pewnością niewiele dobrego w życiu ją spotkało.
trzeba by TVN powiadomić! nie mam pojęcia, jak to zrobić, ale może się udać. już były u nich takie reportaże.
strasznie mi przykro, że małą spotkała taka tragedia...

Posted

Tak jest zawyczaj, sprawca poddaje sie dobrowolnej karze, co jest znikome. Sprawa najwazniejsza to to czy organizacja składajaca wnisek o ukaranie ma zezwolenie aby na jej konto wpływały kary z nawiązek sądowych z tego co sie orientuję niewiele takich organizacji je ma. Często pieniądze trafiają do Tozów, które nic a nic w sprawie nie zrobiły.:mad:

Posted

[quote name='Magnesiatko']w TV Silesia pracuje jeden koleś co bardzo chce mnie zaprosić na kolacje. Pomyślałam, że można go spróbować wykorzystać :oops:[/QUOTE]
haaaaaaa obiecaj mu spotkanie ale uprzedż ze będziesz monotematyczna i wałkuj sprawę psa hehehee:evil_lol:

Posted

[quote name='taks']tyle ,że takie aukcje może zrobic tylko fundacja/organizacja - inaczej to łamanie regulaminu i wykop z allegro[/QUOTE]

Chyba, ze w aukcji zaznaczone jest, ze jest to zwykła auckaj kupna sprzedaży i dotyczy realnego przedmiotu np. kartek światecznych, których oferowałam kilkaset sztuk. Poza tym Lili jest pod opieka fundacji...

Posted

[quote name='amikat']Jedzie do nie TVS. W klinice juz byli.

Wiadomość dnia - Lili siedzi samodzielnie ale jak chce wstać to łapki się rozjeżdżają myszcze małej

LILI walcz!! Czeka Cię teraz lepsze życie!! :loveu: