Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Pies, Snoopy
16 lat (ale zachowuje się na mniej)
zmiany skórne (brak witamin)
przeziębiony!!
nowotwór na jądrze do wycięcia
chudy
nr: 1581/09
boks: 16

EDIT: piesek został przewieziony do lecznicy.

EDIT: PIESEK ZA TM

Pies jest komunikatywny, ale nie długo posiedzi w schronie w tym boksie. Piesek od momentu pojawienia się w schronie przeziębił się, schudł. Garnie się do człowieka, bo pewnie tęskni.

Kontakt do ogłoszeń: 668980123

• Replies 91
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Dorothy napisał(a):
skad wiadomo ze 16 lat? nie wyglada. Zyczliwy ludziom i psom?
W tym schronie takie stare psy nie maja swietlanej przyszlosci...:shake:

Dokładnie...:-( To taki chyba jamniorek szorstki jest,co? Może do ciotek jamnikowych napisac,może coś wymyślą?
Napisałam do Isadory,może chociaż banerek strzeli...

Posted

schron tak twierdzi że ma 16 lat, ale uważam że tyle nie ma, w boksie skacze do kratek, szczeka, ale na trawce czuł się już zdezorientowany, nie zaczepia innych psów, jest miły.
Na zdjęciach wygląda lepiej niż w rzeczywistości, jego ogonek jest łysawy, a tyłeczek ma taki dziwny.. zaczerwieniony, mało sierści, jakby coś mu tam się działo

Posted

xmartix napisał(a):
schron tak twierdzi że ma 16 lat, ale uważam że tyle nie ma, w boksie skacze do kratek, szczeka, ale na trawce czuł się już zdezorientowany, nie zaczepia innych psów, jest miły.
Na zdjęciach wygląda lepiej niż w rzeczywistości, jego ogonek jest łysawy, a tyłeczek ma taki dziwny.. zaczerwieniony, mało sierści, jakby coś mu tam się działo

Znam kilka psiaków które w tym schronie były zdecydowanie postarzane. Nie dlatego że jamnikowy bo akurat nawet praprapradziadkowie jego nie byli, ale dlatego że wiem co znaczy "szesnastka" (nie o wieku mówię a o boksie straceńców.

banerek podlinkowany:

:-(

Posted

Isadora7 napisał(a):
Znam kilka psiaków które w tym schronie były zdecydowanie postarzane. Nie dlatego że jamnikowy bo akurat nawet praprapradziadkowie jego nie byli, ale dlatego że wiem co znaczy "szesnastka" (nie o wieku mówię a o boksie straceńców.

banerek podlinkowany:

:-(

Dzięki,że jesteś:loveu:
Ale ja się znam na psach...dla mnie to on jamnikowaty jest:roll:

Posted

Dziadzio ma szansę na hotelowanie do znalezienia ds ale musimy zebrać pieniążki na leczenie i karmę Dziadzia.
Prosimy więc bardzo o jakieś wpłaty, nawet minimalne.:placz:
Pamiętajmy że on nie ma szans w schronie!!

Posted

Dziadziuś ma wyznaczoną operację tych guzów na jądrach na 04.11.
Szansa na hotelowanie ? Czy na pewno przyjmie go jakiś hotel z tak chorą skórą i jak na razie bez diagnozy co jest przyczyną tych zmian skórnych ? Czy tez mówimy tu raczej o płatnym DT ?
Ile potrzeba kasy ?

Posted

Iwa, wet ze schronu mówił że to nie zaraźliwe i że trzeba tylko witamin mu dać. Myślisz, żeby go jeszcze do kogoś na diagnozę wziąć? albo jakieś badanie do tego zrobić zanim pojedzie do hotelu?
i czy wiesz coś może o tym czy leczą jego przeziębienie?
Ma mieć opłacany hotel, nie dt, przez tajemnicza osobę za którą gwarantuje tamb.
ja jutro będę w schronie to się dowiem i poproszę o badania krwi i serca

Posted

Marta mi chodzi o to , ze hotele bardzo sceptycznie podchodzą do przyjmowania psów chorych ...
zawsze się boją zarażenia innych psów itd.
Ciekawe skąd wiadomo , ze to tylko brak witamin - o ile wiem to konkretnej diagnostyki chorób skórnych u nas się nie wykonuje . No cóż miejmy nadzieję ,że to tylko witaminki i ich brak ...
Bardzo dobrze - poproś o badania dodatkowe i może jeszcze raz niech spojrzą na te wyłysienia dla pewności .Gdyby były wątpliwości to trzeba będzie uderzać z dziadkiem na diagnostykę gdzie indziej.
O leczeniu przeziębienia nic nie wiem , dziadek był wczoraj u doc'a z tymi jajeczkami no i zapadła decyzja o operacji .
A ten hotel to gdzieś w naszym rejonie czy gdzieś dalej ?

Posted

Marta mam prośbę - gdyby dziadzio jechał do Krakowa to czy była by możliwość przy okazji zabrania od nas ze schronu kaczki, która ma mieć dom w Krakowie i czeka biedula na transport ?
Kaczka - dziwaczka byłaby w transporterku .

Posted

Miesiąc temu do hotelu przyjechała bardzo miła osoba, która szukała szczeniaka dla swojej koleżanki. Dowiedziała się, że szukam domu dla Psotki, doszło do udanej adopcji a pani Alicja zorientowała się, że hotel rozliczam sama. Miałam wtedy Mikę z Olkusza i narzekałam, że na hotel czeka porzucona Aza ale drugiego psa nie dam rady wziąć. Zaproponowała, że za Azę zapłaci. Aza błyskawicznie znalazła dom, była w hotelu 4 doby. Pani Alicja postanowiła pomóc innemu psu. Opowiedziałam o Pugim bo śledziłam jego wątek i uznałam, że będzie to mało ryzykowne. Pugi ma szanse szybko znaleźć dom. Na wątku Pugiego padła propozycja staruszka jako psa w pilnej potrzebie. Nie może jednak mieć żadnej zaraźliwej choroby, skóra musi być zdiagnozowana bo do hotelu nie mógłby być przyjęty.

Posted

[quote name='tamb']Pugi ma szanse szybko znaleźć dom. .[/QUOTE]

Oj, tamb, obys miala racje !

Tyle miesiecy juz jest oglaszany i -- nic :-(
Na jakiej podstawie myslisz ze Pugus moglby szybko znalezc domek ?

xmartix, od kiedy Dziadzius jest w schronisku ?