Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Hej. mam pytanie.
Będę kupowała yorka, ale mam uparła się że ma być on srebrno-złoty.
Niestety nigdzie w ofertach na allegro nie widziałam jeszcze yorków o taki zabarwieniu.
Gdzieś kiedyś słyszałam że yorki się przebarwiają czy jakoś tak, czy to prawda ?

Posted

Yorki z czasem sie wybarwiają (bo rodzą sie zupełnie czarne):p zajmuje im to ok. 2 lata:)
A chcesz yorka na wystawy?Nie szukaj tylko na allegro popatrz też po różnych hodowlach jak chcesz taniego a z metryka to moze trafi sie pet;) a chcesz sunie czy psa?

Posted

To najpierw sie rozejrzyj po polecanych hodowlach, popytaj o tansze, niewystawowe pety.
Bo jesli jorasek to z dobrej hodowli, z metryka, za chodliwa rasa i za duzo handlarzy z "hodowlami domowymi", przekretami, chorymi psami, czesto nawet docelowo nie przypominajacymi typu.

Posted

Moim skromnym zdaniem osoba, która ma zamiar kupić yorka powinna wiedzieć, że one dopiero z czasem robią się stalowo - złote. Radzę uzupełnić podstawową wiedzę żebyś nie została kolejną naciągniętą przez pseudohodowcę :p

Posted

*kleo* moja widza na temat rasy tych psów nie jest taka mała. w każdy rasie uzupełniam ją przeważnie na bazie róznych forum. a takiego tematu nigdzie nie znalazłam. ; p

Ciechanów, nie jest to duże miasto ale kiedyś kilka ogłoszeń widziałam ; d

Posted

Connected napisał(a):
*kleo* moja widza na temat rasy tych psów nie jest taka mała.

Jednak musi być nie największa, bo zazwyczaj jak chce się kupić pieska to pierwsze wiadomości jakie wpadają to ubarwienie, a na forum w rużnych tematach było poruszane że pieski się wybarwiają do 2 roku życia , a suczki pod wpływem cieczek i porodów mogą nawet całe życie zmieniać odcienie swojego włosa.

Posted

możliwe że było, na tym forum jestem od niedawna. Przeglądałam tematy ogólnie.
A powiedzcie mi czy po ubarwieniu można wiedzieć jakiego ubarwienia będzie szczeniaczek ?
ma chciałabym srebrno-złotego ; p

Posted

jak najbardziej. jeśli rodzice są stalowo-złoci to szczenię też takie powinno być w przyszłości. inna sprawa że kupując psa bez rodowodu nie wiesz czy rodzice pokazani przez "hodowcę" to naprawdę rodzice- może Ci pokazać równie dobrze zupełnie inne, ładniejsze psy- i po czym sprawdzisz? więc tu jest problem...

Posted

przede wszystkim pies z udokumentowanym pochodzeniem-rodowód (metryczka Zw,Kynologicznego)

Zachęcam jednak pogłębić swoją wiedzę w temacie yorkowym chociażby zakupując dobrą pozycję książkową.