Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 221
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='zerduszko']Na każda porę roku inny avatar :lol:

Co tu tak cicho??

Właśnie,właśnie....co tu tak cicho?

Dziękuję za Waszą pomoc,jesteście skarbami:)mam nadzieję,że Nel znajdzie kochającą rodzinkę....

Posted

zerduszko napisał(a):
Leni - Gorzów, to nie woj. wielkopolskie ;)

Serio? Gorzów Wielkopolski to nie wielkopolskie? o żesz..

edit: rzeczywiście.. lubuskie :crazyeye:

Wioleta, nie poprawiłaś nas :roll:

Posted

Zgłosił się bardzo fajny domek dla Nel - pani w domu rodzinnym miała już sunię po urazie biodra wziętą ze schroniska (ON), teraz mieszka sama, mieszkanie wprawdzie w bloku, ale na parterze z 90-metrowym ogródkiem. Pani zgadza się na wizyty i może sama pojechać po Nel. Potrzebuję namiary na Czia żeby pani się już umawiały na konkretny termin - pani może w weekend.
Pilnie potrzebna osoba która mogłaby sprawdzić domek - Warszawa Wilanów

Posted

leni356 napisał(a):
Zgłosił się bardzo fajny domek dla Nel - pani w domu rodzinnym miała już sunię po urazie biodra wziętą ze schroniska (ON), teraz mieszka sama, mieszkanie wprawdzie w bloku, ale na parterze z 90-metrowym ogródkiem. Pani zgadza się na wizyty i może sama pojechać po Nel. Potrzebuję namiary na Czia żeby pani się już umawiały na konkretny termin - pani może w weekend.
Pilnie potrzebna osoba która mogłaby sprawdzić domek - Warszawa Wilanów

Byłoby super :) Zaciskam z całych sił :)

Posted

zerduszko napisał(a):
Piekna sunia :) Coś się ruszyło z domkiem?

Tak, pani czeka na wizytę, już rozmawiała z Czia. Chciałabym kogoś doświadczonego do sprawdzenia domku, bo to psiak po wypadku. Jeśli nikt się nie znajdzie wcześniej to Madallena w niedzielę panią odwiedzi.

Posted

Ja się bardzo cieszę, domek już czeka, cała rodzina szczęśliwa, Szkoda, ze takie mrozy, bo bym jutro jechała z Nel, ale trochę się boję takich odległości w mróz.

Posted

Wczoraj odwiedziłam Czia i Nel,co myślę,że to była moja ostatnia szansa wyściskać Nelkę.....
Pamiętam Dzień,kiedy zadzwoniono do mnie z miasta,że jest pies ,który został potrącony przez samochód,ma wiele obrażeń,a miasta nie stać na leczenie,bo pula pieniążków ma się ku końcowi,a więc chce zapytać,czy TOZ pomoże zanim.......
I właśnie z miejsca pojechałam do lecznicy ,by porozmawiać o rokowaniach.Pokazano mi Nlkę ( to ta fotografia,gdzie leży w tym brodziku)....tego wzroku nie zapomnę nigdy.....Nelka patrzyła pytającym wzrokiem....Co postanowię,miała tyle nadzei.....I jak tu odmówić,tymbardziej ja.Jerstem przeciwko eutanazji,bo jeśli ktoś mówi,że zwierzę cierpi,to nie zawsze tak jest.....cierpienie??a co to jest?ludzie teżcierpią,dostaną leki,bądz zostaną poddani operacji,nawet jeśli ktoś sam chce umrzeć i popełnia samobójstwo to i tak się tych ludzi leczy....a więc słowo cierpi jest zbyt pochopnie przez wetów wymawiane,przecież ten ,który Nel operował nie był tak na 100 %,że przy tych obrażeniach jest ok Nel operować....a przecież jest na to dowód,Nelka chodzi i jakoś sobie radzi z tą czwartą łapą,która niestety jest sztywna,a szkoda,może ,gdybym wtedy podjęła decyzję by operować i rehabilitować w tej 24 godz lecznicy,to może miałaby tą łapę sprawną,ale to już za pózno ,żałuję!Wtedy mieliśmy problemy,nic na koncie,tylko wielkie długi w tej lecznicy i dlatego nie mogliśmy tam pozostawić Nel,aCzia i Jej rodzina ....to Oni musieli tygodniami włożyć tyle pracy,poświęcić czas na rehabilitację,pieszczoty,wielki ukłon w Ich stronę!!Nelka jest naprawdę świetnym psiakiem,a to z pewnością Czia zasługa,bo przecież świetnie rozumie się z innymi psiakami,kotkami, jest tak otwarta do ludzi.....a nie wiemy jakby to było,gdyby była izolowana po operacji,może właśnie pobyt u Czia ,kontakt z tymi zwierzakami motywował ją do chodzenia,zabawy z innymi psiakami.
Cieszę się,że Nelka dostanie taki świetny domek,szkoda,że daleko:(

A Wam wszystkim i ja chcę podziękować za POMOC w ogłaszaniu,Pomoc finansową,pozdrawiam,

Posted

Czy już coś wiadomo o domku, był ktoś na wywiadzie? Czekamy.

Domek przez telefon brzmi rozsądnie, choć zastanawiam się, czy nie powinni oni przyjechać i zdecydować, nie chciałąbym jej wieźć taki kawał i wracać.
Ma sztywną łapę, ale i ma problemy z opróżnianiem, tzn trzeba sprawdzać po wypróżnieniu i podcierać Nelkę, kąpać ją. W sobotę w porę nie sprawdziłam i wysmarowała się cała i całą podłogę. Była prawdziwa kąpiel i zmywanie podłóg.

Mam nadzieję,że nowy domek się nie przestraszy takich drobnostek.

Czekamy.

Posted

Niestety Madallena nie dała rady w weekend, pojechała po psy na Śląsk i nie zdążyła. Anna mogłaby iść pod koniec tygodnia. Dzwoniłąm do pani, ale nie odbiera, pewnie w pracy. Będę dzwonić po południu.
Chciałabym żeby Anna sprawdziła domek i porozmawiała z panią, ona jest bardzo doświadczoną osobą, a psiak jest po wypadku więc trzeba panią przygotować na wszystko

Posted

Rozmawiałam dziś z panią Olgą i chciałaby jeszcze się zastanowić ze względu na odległość i ilość psiaków w potrzebie - mam nadzieję że decyzja będzie na tak
Wizyta pod koniec tygodnia

Odezwał się jeszcze jeden domek zainteresowany Nel - Niepołomice koło Krakowa. Jeszcze nie odpisywałam pani - może w międzyczasie porozmawiać z drugim domkiem też?