Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 236
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

fizia napisał(a):
Ale może jednak nie przeszkadza to, że nie jest maciupeńka

Ja przesłałam prawie wszystkie zdjęcia, które są na wątku - na kilku dobrze widać jaka jest w porównaniu z człowiekiem, wcale nie wygląda na nich na malutką

Może chodziło o to, żeby nie była wielka

Pani mówiła że wyjeżdżając gdzieś zawsze psiaka zabierają ze sobą i dlatego nie chciala żeby był zbyt duży. Dokładnie wie jak Buźka wygląda i jak najbardziej pasuje....:loveu:

Posted

Trzymam kciuki, żeby się wszystko udało i żeby Buzieńka mogła już pożegnać się ze schroniskowymi kratami.

Pewnie będzie z początku zdziwiona, w końcu to był Jej jedyny dom

Ale nie wie jeszcze bidulka, jak dobrze mieć prawdziwy, ciepły, kochający Dom

Posted

Dom sprawdzony - jest OK!
Byliśmy z Łucją. W domu są 3 koty ( z czego jak zrozumiałam 2 to odratowane kocie nieszczęścia) ale nie przewiduję żadnych problemów, bo koty na psa reagują spokojnie i z godnością.
Państwo pieska mieli - yorka, którego ukradziono - szukają go nadal, liczą że wróci, ale bardzo chcą pomóc Buźce. Dom czeka na psa.
Jest gdzie pobiegać w ogródku, ogrodzenie porządne.
Łucja rekomenduje ten dom - wywalała się kółkami do góry przed wszystkimi domownikami, szczególnie przed panem domu, który podkarmiał ją kiełbasą.
Z różnych możliwych problemów z psem schroniskowym państwo zdają sobie sprawę, zaoferowaliśmy w razie czego pomoc i wsparcie moralne.
Buźka - możesz pakować walizki!

Posted

Florentynka napisał(a):
Halcia chyba już wie, bo Becia w międzyczasie dzwoniła do Buźkowej rodziny.

pewnie że dziewczyny już wiedzą i Buźka przyjedzie dzisiaj do mnie....:multi::multi:
Gorzej z kąpielą bo sama nie dam rady ze względu na uraz ręki ale może pomogą...:eviltong:
W sobotę przyjadą po Buźkę do Rzeszowa :cunao:
Florentynko bardzo, bardzo ci dziękuję za sprawdzenie domku...:Rose:....no i Łucji oczywiście też.....:evil_lol::buzi: bo jesli ona nie ma zastrzeżeń to na pewno będzie dobrze...:eviltong:

Posted

Witam
nie wiem czy ktoś mnie tu jeszcze pamięta, bo odeszłam z dogo jakiś czas temu ...
Chciałam tylko napisać , że Buźka będzie miała najleszy domek na świecie .
Ewa - nowa pani Buźki to moja przyjaciółka i ręczę za nią i za całą rodzinkę .
Będzie tam kochana i rozpieszczana , a koty nie dadzą się ganiać ... :evil_lol:

Jedną z kotek Ewy przywlokłyśmy z 3 kociętami z nad morza - 700 km ....Mieszkała tam pod jednym z domków letniskowych z maluchami ... Cała czwórka była u mnie na tymczasie , w Lublinie... Maluchom znalazłam dom, mamusię wysterylizowałam, ale nikt jej nie pokochał pomimo wielu ogłoszeń... Chocco , bo tak ją nazwałam (od koloru sierści jaki miała, na skutek wygłodzenia - czarna kotka a była taka wypłowiała , że zrobiła się brązowa), ponieważ nie znalał domu , zamieszkała po prostu u Ewy :)
Drugi z kotów Ewy przyjechał aż z Gór Sowich - też z jednego z naszych wyjazdów , a ja mam jego brata :)
No i najstarszy rezydent - Kicior - mieszka z rodzinką Ewy już od 8 lat ....

Aferka - 3-letnia sunia została skradziona w sierpniu z posesji domu :( Wciąz jest szukana , wszelkimi możliwymi sposobami .I wszyscy wierzymy, że się odnajdzie ...

Żeby tylko Buźka zniosła dobrze psychicznie tę zamianę .....Trzymam mocno kciuki!

I jeszcze raz zapewniam , że Buźka lepiej trafić nie mogła :)

I jeszcze tylko małe sprostowanie : Dzieci są w wieku: 13 lat , 16lat , 18 lat i 20 lat :)

Posted

Buzieństwo już u Beci...przejechało wtulone w Halcię całą trasę z Orzechowców do Rzeszowa, pewnie się teraz tulą i całują z Becią, to jest taka niesamowita słodycz, że ciężko sobie to wyobrazić....cudownie , że do takiego wspaniałego domku jedzie należy jej sie to za tyle lat samotności.
Nowa rodzinko ! szykować rączki do miziania i tulenia:eviltong:

Edit:
dodaję fotkę z Halcinych kolanek

Posted

To kochane psisko jak sie wtuliło na poczatku jazdy,to nawet pozycji nie zmieniła.To oaza spokoju,tylko spoglada czy wszystko dobrze.Ciesze sie z gwarantowanego domu ogromnie,bo bardzo delikatna psinka.Nigdy z zadnym psem nie ryzykowałam jazdy na przednim siedzeniu,jej byłam pewna kiedy przyjełam kierownice,a Buziaczek wgramolił sie koło kierowcy:evil_lol:Ja tak cudownie spokojnego psiaka chyba nie znam/innego/Bardzo dziekuje za przygarniecie,ta sunia nie zawiedzie,bedzie kochała całym serduszkiem.Poczatkowo podejrzewam,nie odstapi na krok,ale robi to spokojnie,dyskretnie nie namolnie.Cudo.

Posted

Całkiem niezła mi ta fota wyszła:eviltong:, dochodzę do perfekcji, prowadzę gadam przez telefon, trzaskam foty....Buziak cudowny jest:loveu:
Becia pisz tu kurna co robicie...

Posted

Wszystko w niej boskie spokój,przywiazanie usmiech...Ja ja tylko odwiedzałam i brałam na spacerki a sunia lgnie do mnie strasznie.Głaskana przez becie tez jej zaufa.Pierwsza noc ciepła i spokojna dla suni od tylu lat....Śpij dobrze malenka.Dziś pierwszy raz w zyciu auto,nawet dwa,mieszkanie.....I oromna radosc i ulga dla nas....

Posted

Buziaczek pewnie czuje ,że los się dla niej odmienił i to jak odmienił , i tak już do końca życia :loveu:, całe szczęście ,ze zima na dobre jeszcze nie zawitała...

beciu , ale Ty tak jedno skromne zdanie napisałaś tylko:nonono2:

Posted

Zima jeszcze nie,ogromne błoto w starych boksach.Ale jestem szczesliwa,ze Buziaczek kolejnej samotnej jesieni i zimy nie musi przezyc w schronisku.Śmie wierzyc ,ze i informacje beda,ze sa dumni z sunieczki,bo to skarb.