Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

JUŻ W NOWYM DOMKU POD KRAKOWEM !!!

Buźka, Buzieńka, Buziaczek nasz najmilszy...:loveu: Nasza najsłodsza mordeczka, słodka przytulanka, miodzio cud pieszczoszka.......I tak można bez końca....
Kochamy ja wszyscy bez wyjątku. Chodząca łagodność i pokora, jakby wszystkich przepraszała że żyje...Poddańczo nastawiona do wszystkich i nikomu nie wadząca. Wszystko znosi z wielką pokorą bez słowa skargi - taki to buziak, buziaczek najsłodszy...Trudno uwierzyć ale ona się usmiecha kiedy nas widzi, kiedy jest szczęsliwa. Tak fajnie rusza wtedy wargami osłaniając ząbki jak rżący konik, że na śmiech zbiera i czułośc wzbudza w sercu.....:loveu:
Ma jedwabiście mięciutką , puszystą, falowaną sierść i pyszczek pięknie wyrzeżbiony kolorem jak u małpeczki...
Spokojniutka, zrównoważona sunia do każdego domku od siedmiu lat w schronisku który do tej pory był jej jedynym domkiem jaki zna, gdyż trafiła tam jako podrostek....Aż trudno w uwierzyć że do tej pory tam siedzi....:-(
Ostatnio została pogryziona przez jedną ze swoich współlokatorek z boksu i przeniesiona do innego i mam wrażenie że czuje się trochę niepewnie, jest zagubiona i smutna bo w poprzednim boksie zostawila inną sunię z ktorą była bardzo zżyta......
Szukamy dla niej ciepłego domku bo Buźka tylko na taki zasługuje....kto ją raz zobaczy, to z miejsca pokocha.....:loveu:
Inaczej byc nie może......
kontakt mail - becia66@onet.eu tel.606262450

• Replies 236
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Buziaczek,ukochana subtelna sunia.Mieszkała z Nela i załapała sie na moja uwage.Gdy chodziłam do Neli,Buziaczek dyskretnie wciskała lepek pod druga pache,by choc troszke przytulic sie do człowieka.Pieknie chodzi na smyczy,uwaznie wpatrzona w człowieka,czy nie robi czegos zle.Gorco Bużke polecam/Buzka czy Buska?Bo nazwana została tak od usmiechu który pojawia sie na jej pysiu kiedy jest zadowolona./

Posted

Piekna...tak,pieknych jest wiele,ale ona urzeka swoim charakterem.Niesamowity spokój,pokora,niesmiałosc ,wpatrzenie w człowieka i pragnienie jego obecnosci.I w fajny, nie nachalny sposób szuka jego bliskosci.Sama słodycz!

Posted

halcia napisał(a):
Buzka czy Buska?Bo nazwana została tak od usmiechu który pojawia sie na jej pysiu kiedy jest zadowolona./

już halciu zrobiłam Buźkę z Buśki......tak jakos mi sie napisało....:hmmmm:

Posted

No to ja dorobiłam:
http://ale.gratka.pl/ogloszenie/2361043_buzka_najslodsza_nasza_z_orzechowcow.html

na profilu Stowarzyszenia Nadzieja na NK
http://nasza-klasa.pl/profile/16523720/gallery/276

i jest na www.rzeszowiak.pl ( czeka na akceptację-dostaniesz Beciu maila )

można dodawać w ogłoszeniach , że Buźka jest zaszczepiona , odrobaczona i zaczipowana,.... nie wiem czy sterylizowana? chyba nie...jak to z tym Beciu?

Posted

halcia napisał(a):
Dobranoc malutka,moze wreszcie sie uda,moze ktos cie pokocha,bo do tulenia jestes jedyna !

oj jedyna, jedyna......Tylko ten ktoś jeszcze o tym nie wie.....:roll: