Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Czy ktos mógłby mi podać (moze byc własnoręcznie napisane albo na priv link) jakie jest zapotrzebownie psa na składniki odzywcze w przeliczeniu na 1kg masy ciała, czyli inaczej mówiąc ile dziennie powinien zjeść pies np. białka. Bo ja gdzieś widziałam w sieci ale mi się zgubiło. Aaa i jeszcze moze ktoś widział gdzies na www takie przeliczniki co zawiera okreslony produkt (ile białka, tłuszczu itd.) . Z góry dzięki!!:-D

Posted

Moja koleżanka ma książkę, w której mowa o zapotrzebowaniu na składniki odżywcze. Mogę ją spytać.
[QUOTE=]Aaa i jeszcze moze ktoś widział gdzies na www takie przeliczniki co zawiera okreslony produkt (ile białka, tłuszczu itd.) . Z góry dzięki!!
To są tabele wartości odżywczych. Powinny być w googlach.

• 3 weeks later...
Posted

Książka o której wspominałam, nie była własnością mojej znajomej. Ona sama ją pożyczała w okresie studiów.
Wiadomo tyle, że jest to stare wydanie i tytuł prawdopodobnie "Żywienie psów i kotow". Autora nie znam.:roll:

Posted

Jeżeli chodzi o "Żywienie psów i kotów" E. Grunbauma (W-wa 1988 ) to mam dostep do tej książki, w razie czego, jeśli sama jej nie zdobedziesz, mogę interesujące cię fragmenty podesłać. Jest tu rzeczywiście rozdział dość obszerny o zapotrzebowaniu na energię, składniki mineralne, witaminy itp.