Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Tripti - post nie zginął. Wszyscy na niego czekali ;)

to niewiarygodna wprost historia :crazyeye::loveu:

I co tu więcej pisać. Sunia miała ogromne szczęście i my też.

Ja w tym wszystkim widzę jeszcze kilka ważnych informacji.

otóż: Sunia szybko się do Państwa przekonała.
:crazyeye::crazyeye::multi:

Mam nadzieje, że "moje" gluty które wezmę z Jeziórka też szybko się oswoją.

Tripti: mam prośbę: czy mogłabyś umówić nas na sterylizacje tej podpalanej malizny w klinice, w której byliśmy?

Posted

zdjęcia macie na mailu, w sumie 10 sztuk, na sterylizację mogę umówić, najpierw trzeba sprawdzić czy np nie ma cieczki, byłam dziś u weterynarza ze swoim szczeniakiem i powiedzieć, że tamten zaginiony znalazł się. Mtf zalesie - dzięki za przyjazd w niedzielę, pomoc i propozycję oddania taśmy, ale nie jest mi potrzebna:)

Posted

Tripti - dziekuję za zdjęcia. Udało mi się wykasować 3 inne fotki, więc wkleiłam takie. Na nich widoczna jest sunia w całości.

A ja mam nadzieję, że KAŻDY wyciągnął wnioski z tej sytuacji. Czasem warto jest wspomóc drugą osobę dobrym słowem, a nie od razu miec negatywne nastawienie.

Negri - superrrrrrrr, że chcesz zabrać pieski :loveu: Rodzinka chwilowo Ci się powiększy :loveu:

I bardzo bardzo się cieszę, że Suńka się odnalazła oraz że ma już swój domek :)

Posted

obraczus dzieki za wieczornego smsa z dobra wiadomoscia mi jak zwykle w domu padl net i nie przeczytalam na watku tych wspanialych wiadomosci:) tripti dobra robota;)
w srode ma mi dac znac potencjalny domek pewnie dla Felka..znajomy mojego tz z corka widzieli zdjecia pchelki i felka i obydwoje ich ujeli, czekaja na decyzje glowy rodziny czyli mamy:) ktora jest w delegacji:)

Posted

Kinia1984 napisał(a):
obraczus dzieki za wieczornego smsa z dobra wiadomoscia mi jak zwykle w domu padl net i nie przeczytalam na watku tych wspanialych wiadomosci:) tripti dobra robota;)
w srode ma mi dac znac potencjalny domek pewnie dla Felka..znajomy mojego tz z corka widzieli zdjecia pchelki i felka i obydwoje ich ujeli, czekaja na decyzje glowy rodziny czyli mamy:) ktora jest w delegacji:)

super wieści :) :) a smsek spoko :) nie wiedziałam własnie czy już wiesz czy nie :cool3:

Posted

tripti napisał(a):
Umowę adopcyjną może podpisać, ale ja np nie potrzebuje tego.

Tripti :lol: - czy możesz podać nr telefonu do tych Państwa. Spróbuję zgrać podpisanie umowy adopcyjne z ewentualnym odbiorem psiaków z Jeziórka.

Mała Rudaska jest śliczna.
Nie mogę wyjść z podziwu jak dużo szczęścia było dla niej w tej całej sytuacji.

Posted

[quote name='Trusia']Ile piesków zostało?

Bo pewien pan/pani chce adoptkowac jakiegos pieska.

Mamy do wyboru:

białą śliczną szorsteczkę
jeszcze jednego takiego chłopczyka podobnego do suni, która zwiała
i podpalanego chłopaczka

Podaj może swój mail - wyślę Ci zdjęcia psiaków.

I zajrzyj tytaj:
http://www.dogomania.pl/forum/f28/pchelka-felus-dwa-okruszki-bardzo-potrzebuja-twojej-pomocy-173062/

Posted

jesli te psy takie dzikie to wezcie transporterki -wielki juz pozyczylam na dluzej na 2 najpierw zlapane szczyle ale mam jeszcze jeden na jamnika i na okres transportu moge uzyczyc.tanie sterylki sa w celestynowie nieraz nawet w sobote

Posted

mtf zalesie napisał(a):
jesli te psy takie dzikie to wezcie transporterki -wielki juz pozyczylam na dluzej na 2 najpierw zlapane szczyle ale mam jeszcze jeden na jamnika i na okres transportu moge uzyczyc.tanie sterylki sa w celestynowie nieraz nawet w sobote

Dziękujemy mtf zalesie.

Zarezerwuj dla nas transporterek.

Poprosiłam właściciela hotelu w Jeziórkach aby sprawdził jak tam z cieczką u suni.

Psy cały czas w budzie :shake:

Trzeba spiąć poślady i zabrać je w sobotę

Posted

Stan na dziś ;)

Jak tylko właściciel hotelu potwierdzi, że sunia nie ma cieczki umówimy sterylkę na sobotę.

Po sterylce mała pojedzie do Kini TZ-a. :multi:

Dwa szczeniaki też w sobotę zostaną zabrane z hotelu i będą mieszkać u mnie.
Szukam jednak transportu dla małych.

Dzwoniłam do mtf zalesie upewnić się, czy zatrzyma dla nas transporterek i nie zechce może pomóc w transporcie, ale nie odpowiada.

Tripti - wpłynęły pieniądze od Ciebie. Serdecznie dziekuję.

Dzięki dla moda za zmianę prowadzącego. Wieczorem zrobię porządek.

Posted

w jeziórku są aktualnie trzy szczeniaki. Zrozumiałam to tak, że najstarsza kudłata sunia po sterylce pojedzie do Kini a dwa pozostałe pojadą do Negri_2008, więc w Jeziórku nie zostanie żaden. Negri_2008 pamiętaj, że sterylki suczek w tej lecznicy, w której byliśmy robią tylko od poniedziałku do piątku, ponieważ musi być wtedy dwóch weterynarzy, więc sobota czy niedziela odpadają. W Celestynowie z tego co się orientuje to jest drożej o min. około 50 zł od kwoty, która podał Ci weterynarz w Piasecznie, plus około 30 km w jedną stronę.

Posted

tripti napisał(a):
w jeziórku są aktualnie trzy szczeniaki. Zrozumiałam to tak, że najstarsza kudłata sunia po sterylce pojedzie do Kini a dwa pozostałe pojadą do Negri_2008, więc w Jeziórku nie zostanie żaden. Negri_2008 pamiętaj, że sterylki suczek w tej lecznicy, w której byliśmy robią tylko od poniedziałku do piątku, ponieważ musi być wtedy dwóch weterynarzy, więc sobota czy niedziela odpadają. W Celestynowie z tego co się orientuje to jest drożej o min. około 50 zł od kwoty, która podał Ci weterynarz w Piasecznie, plus około 30 km w jedną stronę.

tak, to prawda.
mtf zalesie również potwierdza, że sterylka suń tylko do piątku :shake:
Celestynów odpada ze względu na koszty.

Kombinuję, żeby wszystko załatwić jednym kursem ale chyba się nie da.

Posted

tripti napisał(a):

tzn ze ja biore to czarna sunie tak? a od pn do pt my nie damy rady jechac chyba ze ktos sunie przywiezie wieczorem...

Posted

[quote name='Kinia1984']tzn ze ja biore to czarna sunie tak? a od pn do pt my nie damy rady jechac chyba ze ktos sunie przywiezie wieczorem...

Kinia - a czy pojechalibyście ze mną po psy do Jeziórka w sobotę?
Szkoda każdego dnia życia tych psiaków.

Mała czarna ma cieczkę i sterylkę trzeba przełożyć.:diabloti: