Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

jasny gwint :shake:

Czyli mamy do wyboru:

zabrac je jutro do Jeziórka bez badań i pojechać w innym dniu ale jak najszybciej

albo

przełożyć akcję

Trzecie wyjście jakas klinika w Wołominie?

Kinia - co Ty na to. Czy jakaś klinika by nas przyjęła?

Posted

mtf zalesie napisał(a):
jesli jeden szczeniak zostanie w garazu to moge oplacic weta dla pozostalych 2 szczeniakow i matki.kojce w jeziorku sa male,kazdy pies musi sie nauczyc zostawac 8 godzin sam bo takie sa teraz realia.moge pomoc w transporcie ale nie az od wolomina.

dziękujemy Ci bardzo :loveu:

Posted

mtf zalesie napisał(a):
jesli jeden szczeniak zostanie w garazu to moge oplacic weta dla pozostalych 2 szczeniakow i matki.kojce w jeziorku sa male,kazdy pies musi sie nauczyc zostawac 8 godzin sam bo takie sa teraz realia.moge pomoc w transporcie ale nie az od wolomina.

ale tam sa dwie matki jeszcze i chyba jeszcze 3 szczeniaki albo dwa... o ile jeszcze sa...:roll: podjade dzis kolo 7 i sprobuje zobaczyc...

Posted

mtf zalesie napisał(a):
klatke druciana duza moge pozyczyc z przytuliska tylko czy wejdzie do samochodu

skontaktuj się proszę z Kinią - ona oferowała transport.

Podaj jej wymiary klatki. :lol:

Zapomniałam napisać:

wpłacam do kasy psiaków 100 zł

Posted

generalnie to ja też tak samo Kinia1984. ALE ALE mam dobre wieści! Pewien miłośnik zwierząt, który stara się pomagać im na wszelkie możliwe sposoby BARTOSZ Z. zebrał kwotę 300 zł, którą przeznaczył na te peski. W ten sposób mamy na weterynarza!!! i może coś jeszcze zostanie:) Bartek ma zrobić dziś przelew na moje konto, pieniążki będą na moim koncie pewnie w poniedziałek. Możemy zrobić tak, że ja założę za wizytę u weterynarza i tą reszte, która zostanie z 300 zł przeleję do wspólnej "skarbonki" tych piesków, albo całość plus moje skromne 10 zł przeleję w poniedziałek. Jak wolicie:)

Posted

ja bym to przelozyla na przyszly weekend , wziac wiecej osob, dozbierac kasy, dogadac sie z wetem zeby moze zostal dluzej chwile w tej lecznicy ... a do tego czasu moge jezdzic z karma do nich co drugi dzien mam 10 km....ale to tylko moje zdanie...jesli nie to mozna jutro jechac jak uwazacie..

Posted

tripti napisał(a):
generalnie to ja też tak samo Kinia1984. ALE ALE mam dobre wieści! Pewien miłośnik zwierząt, który stara się pomagać im na wszelkie możliwe sposoby BARTOSZ Z. zebrał kwotę 300 zł, którą przeznaczył na te peski. W ten sposób mamy na weterynarza!!! i może coś jeszcze zostanie:) Bartek ma zrobić dziś przelew na moje konto, pieniążki będą na moim koncie pewnie w poniedziałek. Możemy zrobić tak, że ja założę za wizytę u weterynarza i tą reszte, która zostanie z 300 zł przeleję do wspólnej "skarbonki" tych piesków, albo całość plus moje skromne 10 zł przeleję w poniedziałek. Jak wolicie:)

Wspaniale. Dziękujemy. :loveu:

Tylko kiedy do tego weta mamy jechać.

Jutro do Wołomina czy poczekamy na wizytę w Piasecznie? :razz:

Lece do domu. Będę wieczorem.

Posted

nie da sie ich policzyc po nocy poza tym jak tam bylismy to czesc z nich wogole z tych desek nie wyszla...a ciemno jak u murzyna w d... a dzis jak moj tz byl co juz pisalam...byly tylko dwa...tak naprawde to nie wiadomo co jutro bedzie, ile ich bedzie, ile doroslych i ile szczeniat...sasiedzi tez nie maja pojecia ile ich jest podaja orientacyjnie...poza ty psiaki dzis do mojego tz nawet nie podeszly mimio pokaznego peta kielbasy...wysiadl z samochodu a one dyla w dechy...

Posted

mtf zalesie napisał(a):
to w koncu napiszcie wyraznie ile jest tych psow bo w tylule 6 szczeniakow a 2 posty dzisiaj ze sa dwie matki

[FONT=Verdana]Początkowo doszła informacja, że jest 6 szczeniaków i matka. Pojechałam i na podstawie "zeznań" ludzi ustaliłam , że są 2 suki: ruda i czarna podpalana. Ruda ma dwa rude szczeniaki: rudy grubszy (straszny łakomczuch) i rudy z zarysowanymi żeberkami (raczej wycofany – robale robią mu chyba straszną robotę :shake:). Czarna podpalana suczka ma dwa szczeniaczki: czarny podpalany i Pchełka, które jest obecnie w DT. Natomiast siódmy psiak, to Felek (też jest w DT – z Pchełką) został perfidnie podrzucony :angryy:– ZOSTAWIONY NA PASTWĘ LOSU!!! :angryy::angryy::angryy:[/FONT]
[FONT=Verdana][/FONT]

Posted

Ja w ten weekend wam nie pomogę ale w następny z chęcią będę psiaki łapać.
Jeśli do garażu to 2 psiaki. Wtedy dadzą sobie radę. Tylko jeden musi być bardziej śmiały.

A teraz o Felku.
Ma tragiczne zapalenie uszu :placz:
Kazali przyjść za tydzień na kontrole ale na Białobrzeską więcej nie pójdę bo mimo moich próśb o zniżkę podobno ze zniżką podliczyli mnie na 84 zł :angryy:
Dostałam maść do uszu .
Wcześniej byłam na Bemowie u weta i policzyli nas bardzo ładnie.

Czy mam wam wysłać skany paragonów ??

Jak pojedziecie po psiaki to naklejcie ogłoszenie o Felku. Może on komuś się zgubił i błąkał długo.
On jest typowo domowym psem.

Chodzi ślicznie na smyczy. Daje znać że chce iść na dwór. Śpi na łóżku albo kocyku , nie ma mowy żeby położył się na podłodze.
No i zauważyłam że nie ma go na żadnym zdjęciu wklajonym przez Lure.

Posted

Gryzelda napisał(a):
Ja w ten weekend wam nie pomogę ale w następny z chęcią będę psiaki łapać.
Jeśli do garażu to 2 psiaki. Wtedy dadzą sobie radę. Tylko jeden musi być bardziej śmiały.

A teraz o Felku.
Ma tragiczne zapalenie uszu :placz:
Kazali przyjść za tydzień na kontrole ale na Białobrzeską więcej nie pójdę bo mimo moich próśb o zniżkę podobno ze zniżką podliczyli mnie na 84 zł :angryy:
Dostałam maść do uszu .
Wcześniej byłam na Bemowie u weta i policzyli nas bardzo ładnie.

Czy mam wam wysłać skany paragonów ??

Jak pojedziecie po psiaki to naklejcie ogłoszenie o Felku. Może on komuś się zgubił i błąkał długo.
On jest typowo domowym psem.

Chodzi ślicznie na smyczy. Daje znać że chce iść na dwór. Śpi na łóżku albo kocyku , nie ma mowy żeby położył się na podłodze.
No i zauważyłam że nie ma go na żadnym zdjęciu wklajonym przez Lure.

Gryzeldo, Felek został podrzucony. Rozmawiałam z sąsiadką, która była naocznym świadkiem zdarzenia.

Posted

Aga-33-76 napisał(a):
[FONT=Verdana]Początkowo doszła informacja, że jest 6 szczeniaków i matka. Pojechałam i na podstawie "zeznań" ludzi ustaliłam , że są 2 suki: ruda i czarna podpalana. Ruda ma dwa rude szczeniaki: rudy grubszy (straszny łakomczuch) i rudy z zarysowanymi żeberkami (raczej wycofany – robale robią mu chyba straszną robotę :shake:). Czarna podpalana suczka ma dwa szczeniaczki: czarny podpalany i Pchełka, które jest obecnie w DT. Natomiast siódmy psiak, to Felek (też jest w DT – z Pchełką) został perfidnie podrzucony :angryy:– ZOSTAWIONY NA PASTWĘ LOSU!!! :angryy::angryy::angryy:[/FONT]

Reasumująć w Duczkach sa obecnie (prawdopodobnie):

dorosła sunia i jej dwoje dzieci 3 szt

dorosła podpalana sunia i jej podpalany dzieciak 2 szt

RAZEM 5 sztuk

2 dorosłe i 3 szczeniaki

Dziewczyny: rozważam aby rozdzielić wątek piesków, które są u Gryzeldy od gromadki która jeszcze w Duczkach.

Co Wy na to?

Dzięki temu będzie jasność rozliczeń i nie znikną nam w tłumie postów informacje o nich.
Oczywiście poprowadzę wątek ;)

Propozycja Kini chyba słuszna.
Jestem za tym, aby akcje przełożyć aby każda z nas mogła się przygotować.

Tym bardziej że Kinia postara się je dojrzeć :loveu:

Posted

zaczynam robic porzadek na watku.

Na szybko z relacji Kini. Zostaly dwie matki - ruda dzika, czarna bardziej oswojona.

szczeniaki - dwa rude: sunia ta CHUDA i piesek grubszy oraz 1 czarny piesek.

Pani stamtad chce nam pomóc, jak sie Jej udaje to zamyka Je aby sie nie rozłaziły i nie uciekały. Wokół dorosłyk suczek kręci sie pies--> zaraz zaczna cieczkowac.

Gryzelda, Feluś został przygarniety przez tamtejszego pijaczka, ale jak Mu sie znudził Felutek to go z powrotem wyrzucil. Wiec nie ma co szukac wlasciciela.