mdjanuszkiewicz Posted October 26, 2009 Posted October 26, 2009 imię: Szarik (nadane przez nas) wiek: ok.5-6 lat płeć: pies rasa: owczarek niemiecki długowłosy miasto: Nowa Wieś Warszawska (tam został znaleziony, tymczasowo przebywa w Warszawie i Pruszkowie) sterylizacja: nie szczepienia: brak danych kontakt w sprawie adopcji: 509 437 800 lub 506 487 557 // mdjanuszkiewicz@o2.pl opis: Dnia 23.10.2009r. w NOWEJ WSI WARSZAWSKIEJ znalazłam psa rasy Owczarek niemiecki długowłosy. Ma na sobie kolczatkę oraz czerwoną obrożę. Jest ufny, miły, posłuszny, spokojny, przyjaźnie nastawiony do ludzi, innych psów oraz kotów. Umie chodzić na smyczy, nie boi się ruchu ulicznego oraz jazdy komunikacja miejską. Błąkał się po okolicy, jest wychudzony, ale chętnie i spokojnie je. Jest przeziębiony - 24.09.2009r. został zabrany do weterynarza gdzie otrzymał antybiotyk. Przyjmuje witaminę C. Dostaje też środki przeciw pchłom. Ma niewielkie problemy z tylnymi łapami, ale na razie nie można stwierdzić czy spowodowane jest to dysplazją stawów czy niedożywieniem. Podejrzewam, że pies został wyrzucony lub ewentualnie komuś uciekł. Jeżeli jesteś jego właścicielem pilnie prosimy o kontakt! Pierwszą noc spędził w stajni, dziś udało się go zabrać do Warszawy gdzie ma tymczasowy dom do poniedziałku. Bardzo zależy nam na znalezieniu dla Szarika ciepłego domu, najlepiej z ogródkiem. Z uwagi na to, że zarówno ja, jak i moja znajoma, z którą obecnie zajmujemy się psem nie możemy go zabrać do siebie (obie posiadamy psy, które nie tolerują innych przedstawicieli swego gatunku), prosimy również o kontakt osoby z Warszawy lub okolic, które mogłyby zapewnić Szarikowi tymczasowe schronienie. zdjęcia: (więcej w szarikowej galerii) http://img98.imageshack.us/img98/3788/szarik4.jpg PS: Jeżeli możesz wydrukować kilka ogłoszeń i rozwiesić je w swojej okolicy będziemy wdzięczne. Wzór, gotowy do użytku, zamieszczam tutaj . Z góry dziękujemy za pomoc! Quote
LALUNA Posted October 28, 2009 Posted October 28, 2009 PAtrzyliscie czy nie ma tatużu? W pachwinie albo w uchu Quote
ewajanka Posted October 28, 2009 Posted October 28, 2009 Napiszcie do Kory i Beki, może coś wiedzą:roll: Quote
mdjanuszkiewicz Posted October 29, 2009 Author Posted October 29, 2009 nie nie, piesek nie ma tatuażu, ani chipa, sprawdziłam wszystko. aktualnie mieszkam z nim u babci, ale kończy mi się czas. Quote
mdjanuszkiewicz Posted November 1, 2009 Author Posted November 1, 2009 UWAGA! Po dokładnym zbadaniu weterynarz orzekł, że piesek ma około 3 lat! Quote
LALUNA Posted November 2, 2009 Posted November 2, 2009 W dzisiejszym Super ekspresie szukaja ON -ka bardzo podobnego do tego. Tylko ze tamten miał 2 lata. Ale bardzo podobny. Jest możliwe ze ten ma mniej lat? Gdzie jest mój Bono? - Lubelskie -Archiwum - - se.pl a nie ten zginał dopiero 25 http://zaginionepsy.pl/obiekt,1624,Zaginiony,Metow_Gluszczyzna,BONO.html Quote
mdjanuszkiewicz Posted November 7, 2009 Author Posted November 7, 2009 piesek dziś znalazł dom! mieszka niedaleko mnie, także będę mogła kontrolować psiaka, została podpisana umowa, wszystko wydaje się być super. Quote
Recommended Posts