Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 711
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Gonia powiedziałam im że mi się nie podobało to że dzwonili do Bogusi (jeszcze przez telefon) i że nie wysłali nam tego na maile. Nic na to nie powiedzieli. Tzn z maili się wytłumaczyli.
Mówili o wszystkich psach co są u nich w domu. Opowiadali to co wiedziałam od dziewczyn z Bielska o tej suni dużej.
Założyłam maila na tlenie i już mi odpisali, zacytuję:
witam
niedawno dotarliśmy, Muki całą drogę spał, bardzo z niego grzeczny
piesek i inteligentny:), wie gdzie jedzonko i chodzi tam cały czas, był
strasznie głodny, i faktycznie dobrze sobie radzi z tą szczenką, teraz chodzi po
domu i po zapoznaniu z pieskami poznaje otoczenie:) jutro podeśle jakieś
fotki jak porobię, pozdrawiamy

Posted

xmartix napisał(a):
Gonia powiedziałam im że mi się nie podobało to że dzwonili do Bogusi (jeszcze przez telefon) i że nie wysłali nam tego na maile. Nic na to nie powiedzieli. Tzn z maili się wytłumaczyli.
Mówili o wszystkich psach co są u nich w domu. Opowiadali to co wiedziałam od dziewczyn z Bielska o tej suni dużej.
Założyłam maila na tlenie i już mi odpisali, zacytuję:
witam
niedawno dotarliśmy, Muki całą drogę spał, bardzo z niego grzeczny
piesek i inteligentny:), wie gdzie jedzonko i chodzi tam cały czas, był
strasznie głodny, i faktycznie dobrze sobie radzi z tą szczenką, teraz chodzi po
domu i po zapoznaniu z pieskami poznaje otoczenie:) jutro podeśle jakieś
fotki jak porobię, pozdrawiamy
UUUUF...no to dobrze, ze juz sa wiadomosci i mam nadzieje zdejcia niebawem:) CZyli wynika z tego, ze duzy pies nie jest groźny:) Wiedzą panstwo o tym ze beda mieli wizyte??JAk na to zareagowali??
Bogusia przyslala mi kopie paragonu(bo placila karta a nie miala czasu isc do kliniki po rachunek- ale bedzie po świetach. NNa paragonie widnieje kwota 105 zł...
Z tego wynika, ze za wiele Mukosiowi nie zostalo, ale wieczorkiem postaram sie zrobic rozliczenie i policzymy ile zostalo(zrezygnowalam z ogloszen , bo jeszzce sie nie pojawily- a wiec moze 40 zl zostanie odeslane ...
Mylse, ze darczynccy- czyli kama, malibu i lilus zadecyduja na co wydamy kwote ktora zostanie Mukiemu:):)

Posted

to kolejny mail od nowych Państwa Mukiego:

Witam
Muki rozkochał nas w sobie:) jest naprawdę wyjątkowy, z pieskami bardzo
szybko nawiązuje kontakt, na początku troche warczał na wszystkie no i kota
gania:) ale już jest ok, całą noc z nami spał w łóżku, nawet nie
chciał słyszeć o posłanku obok łóżka:) poza tym ma wilczy apetyt i jest
nadzwyczaj inteligentny, lubi sie bawić, na polu w poskokach próbuje
zabawiać psy ale One narazie bardziej go obserwują niż reagują na jego podskoki:)
przesyłam kilka fotek i pozdrawiamy

a to zdjęcia Mukusia z pierwszego dnia

Posted

Jeju...mialam zrobic wczoraj rozliczenia i mi wypadlo z glowy- przepraszam:/
No wiec tak
wplywy dla Mukusia:
kama- 100 zł
malibu- 50 zł
lilus- 170 zł
RAZEM MIALAM W SKARPECIE MUKUSIA 320 ZŁ
WYDATKI:
20 ZŁ- CZIP( MALWI)
20 ZŁ- OPŁATA ZA WYRÓŻNIONE ALLEGRO(SELENGA)
105 ZŁ- OPŁATA WETERYNARYJNA(BOGUSIA)
55 ZŁ OBROZKA(MALWI)
I NIESTEY właśnie sobie przypomnialam i sparwdzilam konto- ZE NIE ZAPŁACILAM MALWI ZA OBRÓŻKE I MISECZKE 55 ZŁ....:(....MAlwi- dlaczego mi nie przypomnialaś????NAparwde ja bylam pewna ze zaplacilam tylko zdziwilam sie ze w zeszycie nie odnotowalam wiec wlazalam na konto zeby sprawdzic...nie widze tej wplaty:(....NAPISZ PROSZE CZY WPLACALAM CZY NIE- TAK CZY SIAK- TRZEBA JA ODLICZYC OD KWOTY W SKARPETCE MUKUSIA:)
TAK WIEC NA KONCIE MUKISIA ZOSTALO 120 ZL:):):)
Cioteczka kama napisala do mnie (ponieważ opiekuje sie kilkoma psami na dogo), zebym wybrala w jej imieniu (z jej podopiecznych oczywiscie), wiec ja pomyslalam, ze 80 zł przekażemy Operze- tak jak piszecie a 40 zł Edusiowi, ktory nie ma prawei wcale deklaracji stalych a jest na tymcasie platnym, choc niby darmowym(kto jest na watku- zna historie i wie dlaczego..ten piesio slepiutki i starutki naparwde potrzebuje miec zapewniony byt w dt dlatego kazda jednorazowa wplata jest dla niego bardzo cenna:)
PROSZE O WPISY- CZY SIE DZIEWCZYNY ZGADZACIE..??CZY MACIE JAKIES INNE PROPOZYCJE (choc tu to chyba powinni przede wszystkim darczyncy decydować:p)
A MALWI PROSZE ZEBY NAPISALA MI CZY WYSLALAM PIENIAZKI- JESLI NIE ZROBIE TO NATYCHMIAST:):)
CZEKAM WIĘC NA ZALECENIA ZEBY JAK NAJSZYBCIEJ WPLACIC PIENIAZKI DLA OPERY:)

Posted

gonia .... ale przeciez ja ta kase dostalam .... dam ci znac po południu jak , skontaktuję się z moim TŻ , jeszcze czy na pewno ale wydaje mi się że tak ...

Edit: .. jednak nie ma .. a byłam przekonana że doszło .... :cool3::cool3:

Posted

Malwi napisał(a):
gonia .... ale przeciez ja ta kase dostalam .... dam ci znac po południu jak , skontaktuję się z moim TŻ , jeszcze czy na pewno ale wydaje mi się że tak ...

Edit: .. jednak nie ma .. a byłam przekonana że doszło .... :cool3::cool3:

Ale ja tez bylam przekonana, ze wyslalam....juz nawet wyzej napisalam zebys mi przypomnaila ile Ci wysylalam za te rzeczy..ale pomyslalam, a sprawdze na koncie, zeby juz zrobic to rozliczenie...szukam...szukam...nic nie widze....więc naprawde zglupialam..ale teraz juzdobrze...wysle jutro te poeniazki, tylko prosze przeslij mi jeszcze raz numer konta(bo w mailach tylko 2 strony sie otwieraja- dalsze strony niie sa aktywne:/)...
No i prosze cioteczki o zdanie na temat rozdysponowania pieniazkow dla Opery i Edusia:):)

Posted

NO to ok-kochana malibu sie zgadza, zaraz wysle pieniążki- myśle, że Lilus sie zgodzi tez z p[propozycją, bo jest na obu wątkach- Opery i Edusia, więc nie będzie chyba miala nic przeciwko:):)Nie chcę Jej już dziś zawracac głowy więc zadecyduję(bo chce wysłać malwi za jednym zamachem obie kwoty:))
Ciekawe co u Mukisia naszego kochanego..??

Posted

[FONT=Comic Sans MS]ŻYCZĘ WAM WSZYSTKIM DRODZY PRZYJACIELE-WSZYSTKIEGO CO NAJLEPSZE I NAJPIEKNIEJSZE W TE SWIĘTA..NIECH CZAS RADOSCI NIGDY SIE NIE KONCZY A MIŁOŚC NIGDY NIE USTAJE...
w ten radosny czas mysle ze kazdy z nas powinien czuc sie szczesliwy- ale niestety nie wszystkim jest to dane....:(...Błagam więc wszystkie SERCA ANIOŁKOWE....zaglądnijcie choć do biedaka, ktorego dzis mi przedstawiono...nie moge przestać o Nim mysleć..on świąt niestety nie spędzi w domku..a i male szanse ma po świętach, jesli my mu nie pomożemy...ON POTRZEBUJE WETA...a chca go dac na boks ogolny gdzie jest bez szans...MY MOZEMY ODMIENIC JEGO LOS...PROSZE....
[/FONT][FONT=Comic Sans MS].[/FONT]
http://www.dogomania.pl/threads/176179-Staruszek-ze-skrAE-conAE-gA-owAE-moA-e-nie-przeA-yAE-do-Nowego-Roku-PomA-A-my-Mu?p=13752823

Posted

Cud świata! Że mały tak szybko znalazł domek! A co do ogłoszeń, to Bogusiu, jestem pewna, że xmartix sama ich narobiła kupe nic nikomu nie mówiąć, ona nawiedzona na ogłoszenia :) a to że mało kto dzwonil, cóz, nic dziwnego, w końcu to nie rasowiec, a biedaczek z chorym buziaczkiem. Ale mi tam jego pysiu wpadł w oko :) Wszystkiego naj Muki!