Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Incunabula napisał(a):
Malwi, jeszcze jakbyś mogła michę dokupić to byłoby superowo. Teraz daję mu w zastępczej, ale ona jest dosyć duża jak na potrzeby Mukiego, no i w ogóle fajnie jakby miał swoją, osobistą :) .

KUrcze kurcze..a ja przed chwilka bylam na bazarku z miseczkami:) Wiecie- to najlepiej bo wtedy wpsomagamy inna biede i tak raz wplacone pieniazki tak naparwde pomagaja dwóm psom....i mysle ze taniej jest..choc Malwi pisala o 40 zł...to niekoniecznie taniej niz na bazarku..bo jeszcze przesylka....Prosze- zadecydujcie konkretnie i napiszcie co robimy, bo szkoda czasu:) JAk z poslankiem dla Mukisia??Ma swoje???

• Replies 711
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

mam bazarek z szytymi na miarę kubraczkami ... co prawda zakończony już i do usunięcia , ale zawsze można napisać do taks, może uszyje dla Mukola?

proponuje zróżnicowanie zależnie od wielkości...
do 45 cm - 25 zł
46-50 cm -35 zł
51-65 cm - 45 zł
66-80 cm- 55 zł
powyżej 80cm - 65 zł

do tego proszę uwzględnić koszt wysyłki - list polecony zależnie od wielkości kubraka 4-5 zł

tak więc myślę że taniocha :D a widzę że mają dodatki odblaskowe, więc będzie Mukola widać z daleka.
a i jak widać na zdjęcia na taki kubraczek można szeleczki spokojnie ubrać ( na ten co widziałam w galerii nie za bardzo bo gruby)

Posted

[quote name='Malwi']mam bazarek z szytymi na miarę kubraczkami ... co prawda zakończony już i do usunięcia , ale zawsze można napisać do taks, może uszyje dla Mukola?

tak więc myślę że taniocha :D a widzę że mają dodatki odblaskowe, więc będzie Mukola widać z daleka.
a i jak widać na zdjęcia na taki kubraczek można szeleczki spokojnie ubrać ( na ten co widziałam w galerii nie za bardzo bo gruby)[/QUOTE]
Dobra- moge oczywiscie zamowic..ale ja kompletnie nie wiem na jaki to ma byc rozmiar....???napiszcie...no i mikseczke zamowie tez z bazarku moze co??tam jest tez poslanko takie ladne...zerknijcie dziewczyny i napiszcie ktora ewetnualnie i czy zamawiac..no kurcze...NAPISZCIE SZYBKO- BO I TAK ZANIM DOJDZIE WSZYSTKO TO TROCHE MINIE:)

Posted

no wlasnie o ten link mi chodziło :D

legowisko w kropeczki jest cudowne :D myślę że to mniejsze by mu w zupełności starczyło :D
a miseczka ta najmniejsza chyba nr 15 ;) chociaż chciałam dla niego metalową z gumą po spodem żeby mu się nie przesuwała... ale ta na bazarku jest za wielka ...

Posted

[quote name='Malwi']no wlasnie o ten link mi chodziło :D

legowisko w kropeczki jest cudowne :D myślę że to mniejsze by mu w zupełności starczyło :D
a miseczka ta najmniejsza chyba nr 15 ;) chociaż chciałam dla niego metalową z gumą po spodem żeby mu się nie przesuwała... ale ta na bazarku jest za wielka ...[/QUOTE]Ja tez zamowilam legowisko dla mojej Salmuni ale wieksze..do mojej sypialni będzie jak do kompletu(mam tapete w koła:D)...a dla Mukiego zamawiac to mniejsze??I co z tą misieczką???zamawiac czy kupisz na miejscu????

Posted

Ale sie fajnie czyta ten wątek.
Piesek bezpieczny.
Kochany.
Pieniądze ma.
Ogłoszenia ma i będą jeszcze.
Tak trzymać.
Jeśli nie wykupicie tego abonamentu ogłoszeniowego, to ja się piszę do kolejnych ogłoszeń.
Kilka już zrobiłam.

Posted

posłanko zamówi gonia, ja mogę mu miseczkę kupić dzisiaj lub jutro a w czwartek podrzucę Incunabuli, bo będę w okolicy.
co z kubraczkiem ? napiszemy do ciotki Taks ? może zgodzi się uszyć Mukolkowi ? tylko Incunabula musiałaby podrzucić wymiary :D

( tutaj link do kubraczków bo chyba nie wrzuciłam .... http://www.dogomania.pl/threads/122825-DO-USUNIAE-CIA-zimowe-psie-kubraczki )

edit ... nie ten link ;) teraz jest dobry :)

Posted

Sam Muki jest właściwie bezproblemowy. Miał jedną wpadkę z pęcherzem, ale ogólnie bezproblemowo załatwia się na dworze. Na spacerkach idzie przy nodze, krok w krok :) . Jak widzi, że szykuję się do wyjścia to robi się trochę nerwowy i koniecznie chce wyjść ze mną, a jak zamykam mu drzwi przed nosem to słyszę, jak potem skrobie i piszczy. Także przed nami nauka zostawania w domu.
Martwi mnie natomiast reakcja moich psów. Muki jest do nich raczej przyjaźnie nastawiony, chociaż umie pokazać zęby. Ale one zupełnie go nie akceptują. Nie to, żeby wykazywały agresję, ale Myszka wręcz się go boi (cały dzień siedzi w klatce), Dudek traktuje go z dużym dystansem, stara się go omijać szerokim łukiem. No i bardzo mnie martwi, że są takie przygaszonem, nieswoje :( . Sam Mukulec 24/h domaga się pieszczot. Straszna przytulanka z niego :) .

Posted

[quote name='Malwi']Incunabula - może to kwestia przyzwyczajenia twoich szkrabów? w końcu jak mi mówiła Mukol jest ciut większy od nich...[/QUOTE]
Mam nadzieję, bo na razie wygląda to tak, że Mukol rozwalony na łóżku :) Myszka w klatce, a Dudek na podłodze... Może zmajstruję kojec i zobaczę jakby było z kojcem...

Posted

To Twoje pieski hodowlane sa malutkie?/ja nie znam tej rasy w ogole...przeslij nam kilka zdjec swoich pociech "rodzonych"...:):) a za kilak dni sie unormuje- zobaczysz....mnei zadziwia za to Muki...kanapowiec nasteopny:)..ja nie wiem co jest w tych naszych psiuniach..ONE WSZYSTKIE CHYBA SA STWORZONE TYLKO DO KANAP I PODUSZEK....:):)

Posted

A może się "obraziły"? Moja Jura jak do domu przyprowadzam innego psa to chowa się w kącie gdzieś w niewidocznym miejscu i jakby jej nie było, mimo, że psów się nie boi a wręcz przeciwnie. I wtedy nie pozwala się głaskać tylko się przemieszcza w inne ustronne miejsce. Niby mówi się, że psy się nie obrażają, ale u Jury to ewidentnie widać.

Posted

No..na pewno cos w tym pobrazaniu jest..ale uwazam, ze przywykna...zwlaszcza, ze nie maja wyjścia:D..a psuy sa mądre- jak wyczują, ze nie maja racji i innego wyjscia- to ulegna:D

Posted

one muszę być tak samo traktowane, nie że Mukol na łóżku, a one na podłodze, albo wszystkie na łóżko albo żaden, a na pewno nie Mukol, bo to dom tych piesków, one były pierwsze.. Mukiemu to tak nie będzie przeszkadzać, kwestia ustawienia w stadzie

Posted

[quote name='xmartix']one muszę być tak samo traktowane, nie że Mukol na łóżku, a one na podłodze, albo wszystkie na łóżko albo żaden, a na pewno nie Mukol, bo to dom tych piesków, one były pierwsze.. Mukiemu to tak nie będzie przeszkadzać, kwestia ustawienia w stadzie[/QUOTE]
Z tym, że nic na siłę... Ja ich do siedzenia na łóżku zmuszać nie będę. Nie robię paniki, bo tak naprawdę jest u mnie od wczoraj, więc wierzę, że to kwestia czasu. Myślę, że to faktycznie kwestia "obrażenia się". Chcę żeby zarówno moje psy jak i Muki czuły się komfortowo :) .