Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Dobry pomysł bo sunia moze miec braki witaminowe i mineralne. Tylko czy będzie chciała brać? Moja nie zje jak jej posypie fosforanem wapnia, musi cały dzień sie z miską "poprzepraszać" aż sie skusi:razz:

• Replies 867
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

i nie wiem jak z domkiem:(
labek rodowodowy ,po szkoleniu ale z adhd-przegryzł w domu sciane na wylot,taranuje ciałem wszystkie przeszkody,ciągnie na smyczy jak kon pociągowy (wazy 35kg)skakał na sabe w celach prokreacyjnych stale biedna sabcia próbowala go uspokoic - jak mopa łapką ale to jak mucha na goliata.Fak nie agresywny ale temperament-szok!Kiepsko to widze.Za to własciciele 1 klasa-moze warto polecić im jakąś inna psine bo warunki mają ogrod,kenel wielki na 2 dogi i serce do zwierząt jeszcze większe.Co o tym myslicie?

Posted

a postawa saby to chyba taka jej uroda-sprawna jest nie widze zeby ja cos bolało ale napewno mozna podac witaminki.BB to zamow Sabie zostanie jeszcze troche kasy to zapłaci za siebie.

a i jeszcze -podobno w Poznaniu zle miasto znosila-wprawdzie Gniezno nie Poznań ale saba zawodowo -specjalnie chodziłam przy ulicy(ruch dosc duzy)po pasach itp.inne psy sie chowały do niej-czyli dla saby wazne chyba kto smycz trzyma:)w samochodzie sabunia spi-jechalam z nią sama -miodzio.saba to psi rarytas-jak napisala Majqa,kto dostanie Sabe bedzie mial wielkie szczęście.

Posted

Na naszym osiedlu jest też podobny labek - po szkoleniu na psa ratownika , w domu niszczy wszystko co popadnie , na dworze ciągnie - ja bym nie oddała Sabuni do domu gdzie przebywa taki pies. Ona sobie z nim nie poradzi. Takiego psa nawet owczarek nie był w stanie poskromić, a co dopiero tak delikatna sunia. Może odezwą się ci państwo od Pancy.

Posted

pani powiedziała ,ze była z nim przed wyjazdem z domu na wyczerpującym spacerze-nie widac pies naładowany jak po prochach-ruchy nerwowe, głowa na wszystkie stony, drepta nie ustoi chwili w miejscu-pomyslalam,ze moze sie uspokoji za jakis zas ale on corz bardziej nakręcony jeszcze był.Saba napewno nie dala by sobie rady z takim psem-publicznie przepraszam Gufiego i Mopa których do tej pory miałam za szajbusów-a wy grzeczne pieski normalnie.Ciotki szukamy dalej-przyznac sie kto plakaty wywiesił?:razz::diabloti:

Posted

Szkoda domku !!! Tam potrzeba do pary suki młodej , oazy spokoju ale większej ( wtedu zapanuje nad labkiem chyba) . Moze by Panstwu doradzic coby poszukali po dogo albo wpisali na " przygarnę psa". Koniecznie musza opisac swojego labka moze znajdzie odpowiednia pare ? Fakt ,ze z drugim psem chyba by sie wyszalał ?

Posted

jkp napisał(a):
Szkoda domku !!! Tam potrzeba do pary suki młodej , oazy spokoju ale większej ( wtedu zapanuje nad labkiem chyba) . Moze by Panstwu doradzic coby poszukali po dogo albo wpisali na " przygarnę psa". Koniecznie musza opisac swojego labka moze znajdzie odpowiednia pare ? Fakt ,ze z drugim psem chyba by sie wyszalał ?

mieli na oku jeszcze inna suczke z schronu ale ktoś ich wyprzedzil - dostali jednak info,ze juz jest spowrotem w schronie(zwrot)zastanawiaja sie nad nią a ja dałam im nr.do GoniaP powiedziałam,ze cos im podpowie(mam nadzieje,ze Gonia sie nie pogniewa bo to ludzie u ktorych pies bedzie miał lux warunki i opieke-wytrzymuja z takim labkiem wiec musza kochac zwierzęta:evil_lol:).Nie wiem czy wieksza sunia"zapanuje" nad labkiem ale przynajmniej nie da sie zamęczyc jak Saba.

Posted

[quote name='rytka']mieli na oku jeszcze inna suczke z schronu ale ktoś ich wyprzedzil - dostali jednak info,ze juz jest spowrotem w schronie(zwrot)zastanawiaja sie nad nią a ja dałam im nr.do GoniaP powiedziałam,ze cos im podpowie(mam nadzieje,ze Gonia sie nie pogniewa bo to ludzie u ktorych pies bedzie miał lux warunki i opieke-wytrzymuja z takim labkiem wiec musza kochac zwierzęta:evil_lol:).Nie wiem czy wieksza sunia"zapanuje" nad labkiem ale przynajmniej nie da sie zamęczyc jak Saba. Rytka, dobrze, że nie mam do Ciebie zbyt blisko, bo bym Cię odwiedziła z różgą! Jak to mam się pogniewać??!! U nas Ci psów dostatek i znajdziemy godną partnerkę dla labiszona!! Niech Państwo dzwonią!

Posted

Ja dopiero teraz przeczytałam "spacerowe" wieści. Z jednej strony wielka szkoda, ale z drugiej w pełni popieram Wasze zdanie, że to jednak nie będzie odpowiedni towarzysz dla Saby. Mam nadzieję, że uda znaleźć się jakiegoś innego psiaka dla tych Państwa, bo to napewno ludzie o wielkim sercu do zwierząt skoro mają taką anielską cierpliwość do swojego labka. Szkoda, by było, żeby taki domek się zmarnował.

Słuchajcie, wczoraj zakończyło się allegro, które wystawiłam dla Saby. Czy mam wystawić ponownie aukcję? Ze swojej strony mogę niestety pozwolić sobie na zwykłą aukcję, więc jeżeli zależałoby Wam na tym, żeby była jednak wyróżniona to byłabym wdzięczna, gdyby znalazła się osoba chętna na pokrycie kosztów tego. Bardzo przepraszam, ale naprawdę jako osoba aktualnie bezrobotna nie jestem w stanie zaofetować ze swojej strony nawet takiej pomocy :-(

Posted

Lilmo napisał(a):
JMam nadzieję, że uda znaleźć się jakiegoś innego psiaka dla tych Państwa, bo to napewno ludzie o wielkim sercu do zwierząt skoro mają taką anielską cierpliwość do swojego labka. Szkoda, by było, żeby taki domek się zmarnował.

A może zaproponować Metaxę???

Posted

majqa napisał(a):
Hm...tamtemu psiakowi potrzebny jest taki pozytywny szaleniec jak on sam. :-)

Czytam Was sobie systematycznie, ale postanowiłam napisać :lol: Nie byłabym pewna, czy domek jest taki dobry. A przynajmniej dla labradora. To o czym pisze Rytka moim zdaniem świadczy, że labek ma za mało zajęcia. Labrador to pies do codziennej pracy - jedno szkolenie nie wystarczy.

Ryzykowne jest więc zdawanie się się na anielskość właścicieli - bo ta z którymś kolejnym zniszczeniem może się skończyć. A zgodzicie się za mną, że dwa nawet pozytywnie szalone psy same się nie wybiegają. A już na pewno nie w ogródku i choćby największym kenelu.

I dopiszę jeszcze, że czytam Was i podziwiam, tu i u Gufiaczka również. Potajemnie trzymam kciuki, żeby został w BB i KB ;)

Posted

Zdecydowanie Nemi ma rację. Co to pies - energetyczny świrusek, wiem...aż za dobrze, a wolałabym nie wiedzieć. Wychowanie to jedno ale zorganizowanie mu czasu, by mógł się wykazać to drugie, a trzecie, no cóż...pisząc skrótem, trzeba go "dorżnąć"/ "umordować", by adrenalinka spadła. ;-)

Posted

nie ma idealnych domkow chyba albo jest ich b.mało.Na mnie Ci ludzie zrobili b. dobre wrazenie-mieli 'pecha' trafic na psa nadpobudliwego ale pokochali go.szczerze to ja bym sobie nie poradzila z takim psem,spie długo(i nawet Saba mnie nie obudzi)spacery sa 4 razy dziennie(krotkie po 10min.-tylko na siku)staram sie jeden dłuzszy ale wkurza mnie ta pogoda stale mokro ,mop cały do mycia potem.psy nie zajmuja mi czasu duzo- gdybym miala z nimi pracowac (szkolic)wybiegac itp .to bankowo nie dawalabym rady.

Posted

Agnieszko dzięki wielkie za wpłatę!
Rytka, może z tego zapłacić za kolejne allegro?
bo ja chwilowo mam braki finansowe :(

Nemi napisał(a):

I dopiszę jeszcze, że czytam Was i podziwiam, tu i u Gufiaczka również. Potajemnie trzymam kciuki, żeby został w BB i KB ;)

Nemi dzięki za dobre słowo :)

Posted

ajulko kochana juz wczesniej napisałam do lilmo,ze ma zrobic allegro i ja zaplace z sabowej kasy-allegro wazna sprawa.W tej chwili Saba ma wszystko co trzeba- najpilniejsza potrzeba to znalesc dom:)

ps.GoniaP- rózga na mnie:mad:a ja z batem przyjde bo pisze pw ciagle i mi Gonia nie odpowiada:mad:prosze o nr.konta na jakie wplacic za steryle i co napisac w tytule wplaty-ze za ster.saby czy jak?

Posted

[quote name='rytka']Na mnie Ci ludzie zrobili b. dobre wrazenie-mieli 'pecha' trafic na psa nadpobudliwego ale pokochali go.szczerze

Rytuś, bo Ty to na wszystkich patrzysz serduszkiem - na ludzi również :lol:

Posted

[quote name='majqa']Goniuś, zapodaj Ryci Emirus numerus kontus!
Fundacja dla Ratowania Zwierząt Bezdomnych "EMIR"
Oddział Poznań
Konto Fundacji: Bank Śląski O/Grodzisk Maz.
80 1050 1924 1000 0023 0438 1029

sorus, mamus zapierdalatus :)