Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 867
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

dokładnie z braku 40zł. zrobiło sie 30zl na plusie dzieki rózowemu bazarkowi-dziekujemy.
zaraz napisze do gonia na jakie konto wpłacic 275zl.za sterylke Sabci.

Posted

Pani od labka zadzwonila-strasznie Saba jej sie podoba z wyglądu i usposobienia-jedynie obawia sie czy dogadaja sie z jej labkiem,pytala sie jak to zrobic ,zeby pies sie nie stresował przeprowadzką i czy moze powinna kupic mu legowisko i zabawki przywieśc i poznac psine i zabrac za jakis czas-tak ,zeby stres zmimimalizowac.(myslala,ze saba w Poznaniu przebywa).No nic trzeba by chyba wizyte przeprowadzic i kto wie.....ja oczywiscie podniecona.

Posted

juz ustalone Gonia sprawdzi dom(termin do dogrania),a ja narazie umówiłam sie z Pania i labkiem w Gnieznie na spotkanie zapoznawcze w parku-podobno labek nie agresywny ale jak mój mop upierdliwie zaczepny...
skoro Pani chce sie jechac i poznac Sabe to ja tez moge wyjechac do Gniezna niech sie poznają-potem wizyta (tu zdaje sie na doswiadczenie gonia-bo ja kompletnie nie wiem o co pytac ,na co zwracac uwage i za bardzo mi zależy ,zeby sabie dom szybko znaleśc przyznaje ,ze zaslepia mnie to troche i wszystkie domy widze w rózowych barwach wiec obiektywana ocena doswiadczonej osoby musowa;))i jak wszystko gra zawioze osobisie Czarna do Poznania tzn.Ajula mnie popilotuje od bram miasta:)
znowu sie nastawilam mega optymistycznie ale spoko jak nie wyjdzie przezyje...

Posted

Rycia ale wieści! Rozumiem, że gdy po wizycie okarze się, że PAni jest ok. i warunki też sa dla Saby odpowiednie, a psiaki sie "zgadają" (mam nadzieję, ze to typowy labek) to Czarna ma realne szanse na ds?

Posted

Nie chcę się przedwcześnie cieszyć,bo to nigdy nie wróży dobrze, dlatego biorę wielki oddech i czekam z niecierpliwością na dalszy rozwój wydarzeń. Oczywiście trzymam mocno kciuki.

Rytka, bardzo Cię przepraszam za to zamieszanie z miastem, ale zawsze robiąc ogłoszenia jako lokalizację wpisuję najbliższe duże miasto, gdyż to zawsze zwiększa liczbę potencjalnych odbiorców. Proszę przeprosić ode mnie także panią,bo bardzo mi wstyd :oops: W samym ogłoszeniu też nie zawarłam informacji, że Saba przebywa w Gnieźnie, lecz napisałam, że jest w DT w okolicach Poznania, więc to zamieszanie to moja wina. Cieszę się, że trafiło jednak na wyrozumiałą osobę.

Posted

spacerek zapoznawczy w niedziele-sama jestem ciekawa z rozmowy odniosłam wrażenie ,ze labek to taki Typ jak Guf-zabawowy chłopak i chłopak demolka.nie pytałam czemu państwo chcą drugiego psa ale czuje,ze do towarzystwa labkowi.Z mopem Saba wytrzymuje a to co mop wyprawia to przechodzi ludzkie pojecie-ani razu nie fukneła na mopa(w pierwszych dniach tylko podejzliwie łypała).saba siedzi teraz na podłodze Mop na tapczanie koło mnie i Saba sama przyszła sie pobawic i wiecie jak to wygląda-głaszcze go po głowie raz za razem(po kilkadziesiat trazy dosłownie) kladzie mu lape na glowie i przeczesuje fryzure-tak sie bawi Saba,nie wiem czy sobie poradzi z narwanym labkiem.A jeszcze wylizuje saba mopa ostatnio bo Mop dostała cieczke.saba bardzo sie do nas przyzwyczaiła bedzie tęsknic--własnie mop schował głowe za moj tyłek-chyba go leb rozbolał bo saba lape ma ciężką.

ps.Bardzo dobrze,lilmo pisałas -bo my metalnie to z Poznania jestesmy.

Posted

Hej rytka w razie czego rezerwuję sobie prawo do eskortowania Czarnej ( wiadomo dlaczego - to moja protegowana nr 1 na dogo) dogadam sie z Ajula jak będzie potrzeba.
Jasne ,ze Gniezno to Poznań ja w koncu z Poznania czyli z Gniezna jestem :)

Posted

jkp napisał(a):
Hej rytka w razie czego rezerwuję sobie prawo do eskortowania Czarnej ( wiadomo dlaczego - to moja protegowana nr 1 na dogo) dogadam sie z Ajula jak będzie potrzeba.
Jasne ,ze Gniezno to Poznań ja w koncu z Poznania czyli z Gniezna jestem :)

z takim aniołem strózem jak jkp czarna/saba nie ma sie juz czego obawiać :)jasne,ze nie wyobrażam sobie ,zeby odwieść sabe do nowego domu bez jkp.

ps.wieczorm beda zdj.ze spaceru ale sie wkurzyłam bo znowu nas mysliwi przegonili:mad: tydz.temu powiedzieli 'niech pani uwaza my tu polujemy 'a dzis do mnie 'ale w swietle prawa to pieski na smyczy' jak widze auto(na polu rzadki przypadek)odrazu wolam psy i zapinam smycze ale z mysliwymi nie ma zartów(to ludzie z problemami) i wolałam sie wycofac.:roll:

Posted

krok pierwszy -mussze dogonić sabe

krok drugi -juz prawie ją mam:)

krok trzeci(dobrze wycwiczony)-podcinasz ,podgryzając przeciwnikowi łape

i juz lezy na łopatkach i dobrze wie kto tu rzadzi...

Posted

sliczna w biegu sabunia jest...szkoda,ze mop zawsze siedzi jej na ogonie i nie moze sobie naprawde pobiegac...

a tak sabcia ugina kregosłup-tak uroda sabci..

Posted

Ewelina.w38 napisał(a):

No rzezcywiscie, mocno ma ugięty. jak u starszego konia.
A skad sie to wzięło? jakaś wada?

na żywo też ją oglądalam i zastanawiałam się - ona chyba ma przednie łapki krótsze

Posted

Taka "kacza dupka" to często wynik niedożywienia w dzieciństwie. Miałam taki przypadek - swarzędzki boksio, który u nas figurował jako Pirat... Jak zrobiliśmy mu zdjęcie rtg, to miał dziury w kościach - takie niedowapnienie. Ja bym jej podawała wapno, z uwagi na przeszłość oraz wiek.....