Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 867
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

Ewelina,BB dzieki.

Był dzis tel.ws adopcji Sabuli:razz:-ja oczywiscie happy ale Gonia i Ajula sprowadzily mnie na ziemie-ja jestem naiwna strasznie.facet z poznania ,mieszka w kawalerce,sam i Sabe chciał do towarzystwa ale tez do pracy(pracuje w ochronie)-zastrzegłam,ze Saba nie obrończy pies i slabo stróżuje-powiedział ,ze nie szkodzi tylko towarzyszki chce, miał zadzwonic jeszcze bo tel.sie rozładowywał.W razie zadzw. ws.wizyty pokieruje go do Goni-ona stwierdzi czy warto wogole taka wizyte przeprowadzić.

Zycie Gufa sie zmienilo dzięki doogo,Saby tez ale dzieki jkp i tajemniczemu sponsorowi lepsze zycie bedzie miał nastepca saby i mały misu,który tam został.PSY DOSTAŁY NOWE BUDY!wlasciciele uczuleni ,ze nalezy bardziej dbac o psy-tj.gotuja im kasze dodaja okrrasy.ja bede wpadac tam i spr.stan bud i psów ale powinno byc dobrze- na wiosne postawią kojec do duzej budy.

Posted

co za piękne budy :multi:
dla takiego psiaka to już dużo
wszystkich z łańcucha nie uda sie zabrać, ale chociaż taki Misiu ma budę
być może taka akcja podziała na ludzi wychowawczo i też się trochę zastanowią, że psom sie jednak lepsza opieka należy
powiedz im Rytka, żeby jeszcze trochę słomy do budy włożyli - będzie miał cieplej

a Tobie kochana BB dziękuję za śliczne banerki :loveu:

Posted

zebys wiedziała Ajula,ze cale to zamieszanie jakie zrobilam wokól Gufa i Saby(widza,ze d.ludzi pomoglo Gufowi i Sabie)karma,odpchlenie i moja 'gadka' te budy sprawily,ze bardziej sie zastanowili nad losem psów i poczuli sie b.w obowiazku dbac o nie-a jak nie to beda mieli mnie na głowie:)

czerwona tabliczka-toz to chyba ten sponsor drugi poza jkp-czyli tak jak pisze BUDA OD SW.FRANCISZKA:razz::evil_lol:
kto moze podarowac ot tak budy dla psa w potrzebie -tylko święty!

ps.ale napisałam :oops:pierwszy sponsor tez przeciez św.wszyscy znaja sw.Joanne!

Posted

rytka napisał(a):
czerwona tabliczka-toz to chyba ten sponsor drugi poza jkp-czyli tak jak pisze BUDA OD SW.FRANCISZKA:razz::evil_lol:
kto moze podarowac ot tak budy dla psa w potrzebie -tylko święty!

ps.ale napisałam :oops:pierwszy sponsor tez przeciez św.wszyscy znaja sw.Joanne!

super!! bardzo mi sie to podoba
:loveu:

i ludzie może na hasło "św. Franciszek" będą się bardziej starać

Posted

ale sie wkurzyłam nawklejałam zdjec saby a tu doggo odmawia wspolpracy:mad:error:mad: to dzis jeszcze tylko saba puszcza 'oczko' i jutro bedzie wwiecej fotek

Posted

spokoj i jeszcze raz spokój.ja sie kiedys martwiłam,ze saba moze cos Mopowi zrobić-teraz martwie sie o Sabe ile jeszcze wytrzyma...

czasem ma naprawde dosc ale sie wcale nie broni..

najwyzej pomocy wzywa..

a to brzuszek nie widac zadnej blizny..

Posted

dzisiaj w nocy obudził mniie straszny huk...a to sabunia spadła z fotela.Tak sie biedna stara nauke nie wchodzenia do łóżek w nocy była juz przed sterylką i jak przyjechała pamietała ani razu nie próbowała sie cisnać do wyrka-grzecznie nocka przychodzi sabunia na fotelik sama idzie.Za ludziami tez juz tak strasznie nie szaleje wczoraj np. wszystkie psy nas zostawiły w duzym pokoju i poszly same do malego spac bo juz pożno a my nic do spania sie nie szykujemy:lol:...bedzie dobrze.
Sabci kombinuje zrobic łózko własne-tj.mam stary materac-mam material i krawcowa i mam majstra co skleci łózeczko-gufi dostał odemnie spanko i sabcia tez musi-a ,ze krolowa to musi byc wygodne.

ps.majqa pomysł zaczerpnęłam od Togga-Pepi takie ma i Lolus-to saba tez moze:evil_lol:

Posted

pewnie,ze gdybym mogła zostawiła bym ją sobie...dla mnie to pies idealny-grzeczna nie niszczy ,nie szczeka,z mopem jak widac komitywa ale niestety nie moge sobie na to pozwolic.Zabrałam ją wiele ryzykując bo w poczatek stycznia musze sie wyprowadzić i nie moge zabrać z soba psa- musze zadbac o swoje osobiste sprawy,podjąc prace zawodowa,wynajac mieszkanie..Podjełam ryzyko bo nie widzialam innego wyjscia,zeby ruszyc z ogłoszeniami i dac Sabie szanse.Przypomniało mi sie jak wybierałam miedzy mopem a innym psem z miejsca skąd zabralam mopa.Wybrałam mopa bo ladniejszy(gdybym miala brac dla siebie wzielabym brzydszego ale mop miał byc dla mojej sasiadki-ja nie chcialm wtedy psa ciągle rozpaczajac po Frytce)mop został u mnie ostatecznie9sasiadka sie rozmyslila teraz żałuje:diabloti: a brzydszy juz niestety za TM.Nie chcialam ,zeby wybór gufi czy czarna skonczyl sie tak samo.Czekam na domek dla Czarnej i bardzo licze,ze juz niedługo sie znajdzie ...

wogóle Saba to wykapana moja Frytka tylko be jej wad tj.frytka byla bojazliwa bała sie wielu dziwnych rzeczy ani ją do samochodu ani do wanny itd.do tego agresywna na spacerach zawsze krótko bo wyrwala sie i rzucała na ludzi,niesamowicie dużo szczekala a glos miala potezny..ale byla moja i kochana.

a sabunia niunia na łakach na spacerach sie mnie słucha wiec dzis ją pusciłam na wsi a ona w dluga jak Guf poszła i ucieczka nic sie nie sluchala gonilam ją po calej wsi z 15 min.

a to moja Frytka(podobna do saby) -powiedzialam sobie,ze juz nie pozwole sobie tak zwiazac sie z zadnym zwierzakiem bo jej odejscie było najwiekszym stresem w moim zyciu i ciągle nie moge spokojnie o tym mysleć:shake:

ps.z ostatniej chwili-brat mój(majster,szwagierka krawcowa:evil_lol:)juz konczy łozeczko Sabowe:multi:notabene tez po udarze i na tylko jedna ręka sprawna-w rodzinie mamy 3 udarowców(moi dwaj bracia i ojciec teraz dołczył) kazdy po jednej raczce sprawnej-my kobiety nazywamy ich 'jednoręcy bandyci':evil_lol::evil_lol::evil_lol:

Posted

Na allegro Czarna-Saba ma obserwatora. Jak domyślam się jest to pani, od której przed chwilką otrzymałam maila. Rytko szczegóły przesłałam Ci na PW. Piszę o tym także tutaj,bo nie mam jeszcze w pełni zaufania do tej nowej wersji dogo, więc gdyby wiadomość do Ciebie nie dotarła to proszę napisz tutaj :)