Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 867
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

Sabe czekaja dzis swiateczne porzadki-bedzie kompanko i czesanko.sab troche zrobila sie maruda bez mopa , (moze sie zrazila moja dlusza nieobecnoscia ale sadze ,ze to raczej przez brak mopa)ja do kuchni ona do kuchni, ja do lazienki ona do lazienki normalnie kula u nogi.Przeraza mnie troche saba , jeszcze sie nie spodkalam z takim psem ,zeby tak sie plaszyl przed czlowiekiem(te jaj ruchy sa takie poddancze ciagle)-a tak stara sie byc grzeczna- po zmianie poscieli postanowilam,ze zawalcze o swoje łózko i bylam przygotowana,ze nie bedzie łatwo ją wyrzucic a ona na 'nie wolno' poszla spac do siebie i tak cala noc a nad ranem wpelzla dosłownie w nogi.Nie moge jej zawiesc....

slodki mopik troche wiesniaczy w miescie tzn.obszczekuje ludzi i lapie za nogawki-siostra chce z niej zrobic dame subtelna i hipnotyzuje tym swoim glaskaniem miedzy oczami ..wszyscy zawriowali na jej punkcie a mopik zawsze bedzie wiesniakiem.Lubi pospac sobie na podlodze(na twardym)nie znosi calowania(uwaza to widac za zboczenie jakies-moja fryta oprocz siad i itp.znala komende daj buzi:))a mopik inaczej byl chowany-sswoboda i umiejetnos troszczenia sie o siebie.

Wszystkim Wesołych Swiąt życze-Majqa spokojnych(bo wesołe beda napewno) co bby sie te psy,koty nie wymieszały jednak i nie było przepychanek:)

Posted

Kochani, życzę Wam, Waszym bliskim w tym i ukochanym zwierzakom wszelkiej świątecznej pomyślności, zdrówka, rodzinnej, ciepłej atmosfery i przeeeeeeehojnego Mikołaja. :-)

Posted

Saba biedna pewnie dużo złego w życiu przeszła i dlatego tak się płaszczy :(

Żaneta, czytanie Ciebie poprawia humor :D

jutro wyjeżdzam, wrócę w niedzielę, obawiam sie, że nie będę miała na wyjezdzie internetu
zapłaczę się z tęsknoty za Wami :placz:
chyba że Gacek będzie mial taką wściekliznę, że trzeba będzie w te pędy wracać do domu
strasznie się boję tego wyjazdu, ale już rok temu nie bylismy u rodziców na święta ze względu na Gacusia, teraz musimy jechać

Posted

:tree1:[FONT=Trebuchet MS]Wesołych Świąt Czarnulko i kochana Rytko[/FONT]
[FONT=Trebuchet MS]niech Nowy Roczek przyniesie super domek dla Sabinki[/FONT] :loveu:

Posted

czyli smieszna jestem poprostu:)
Saba nie ma dzis latwego zycia na dworze gołoledz slisko-wywalila sie kilka razy w domu podłogo popastowane nogi jej sie rozjeżdzają.
kompiel zniosla wysmienicie tylko leb musial byc poza wanną(tak na wszelki wypadek, czuła sie wtedy bezpiecznie co sie nie utopi)za to wpadla w panike jak ja sie kompałam-bo jak teraz sie przytulić do pani? skomlała cały czas-nawet probowała wejsc do wanny w desperacji -normalne wariuje ostatnio z tym pilnowaniem mnie...co tu zrobic?

Posted

no ja mam nadzieje,ze to z przejedzenia tylko a nie zatrucie moja kuchnią...
Lilmo pisala mi,ze sab ma znów obserwatora na allegro-codziennie dzien zaczynam od spr. poczty i nic narazie...

Mopa siostra nazywa Mea..o fuj.zyskal tez przydomki Krejzi i VIP.
powiedzialam siostrze ,ze jak bedzie mowic do snopa mea to przywioze jej sabe i nazwe ja kulpa:evil_lol:

Posted

Ajula, a zebys wiedziała ...taki pies jak Sab-normalny skarb i mam go obcym ludziom wydac to mnie sie nie podoba wcale a wcale ...
nie da sie opowiedziec jaka grzeczna jest saba-to trzeba zobaczyć samemu-pies ,który nie szczeka(nie hałasuje)-pies,ktory nie ciagnie na smyczy wogóle-pies pozbawiony agresji-pies nauczony czystosci,pies-posluszny-wpatrzony w człowieka-czego chciec wiecej ???

Posted

jasne,ze śliczna....w porownaniu z psami ,które poznalam w zyciu swoim dlugim(a troche zyje i troche piesow bylo)to Sab jezeli chodzi o wychowanie-zachowanie jest na 1 miejcu.

Posted

marzenie...to musze dzis dla rownowagi dodac troche wad(dla mnie tylko dodaja jej uuroku) sabci do wczorajszej list zalet:)
-sabci nie radze zostawiac z suto zastawionym stolem-poczestuje sie jak tyko wyjdziemy z pokoju...odprowadziłam gosci do dzwi wracam a tu juz posprzatane...a tak zgrabnie,ze obruska nie zmarszczy talerzyka nie przesunie(tak robiła też b sunia siostry Sara).
-saba to kula u nogi tzn.chodzi z toba i sie placze krzkniesz na nia idz do siebie to kuli sie jakby nie wiadomo co jej sie zrobiło-wiec zrezygnowalam i uwazam pod nogi porostu.pozatym tak sie wtula w człowieka jakby chciala sie z nim stopic(nie wiem czy to powinno byc w kategori wady)
_sab ma sklonnosci do ucieczek-tak ni stad ni z owąd cos jej odbije i pobiegnie gdzies wtedy nie oglada sie ,nie slucha...
to z wyczerpuje liste wad sabowych całkowice....

Posted

Gufiak również ma skłonności do ucieczek - potrafi ni stąd ni z owąd uciekać ( jak spuszczę go ze smyczy )nie patrząc gdzie, z podniesioną głową i nosem jakby chciał coś lub kogoś wywąchać i znależć, nie pomagają wołnia , jest głuchy na wszystko tylko biegnie nie wiadomo dokąd. Myślę ,że w takich chwilach szuka swojej mamy.

Posted

KB pamietam(mi tez pitał) ale Gufi ma wytlumaczenie nie dowidzi a Saba co nie doslyszy chyba?:mad:najdziwniejsze,ze 20razy sie poslucha i tak uspi czlowieka czujnosc,ze potem sie nadziwic nie moge jak sobiepopiernicza i nie slucha sie zupelnie ale wie,ze zbroila bo jak juz sie spodkamy to odrazu kladzie do gory brzuchem.

Majqa-zalezy co dla kogo norma jest...ja mam bzika i wszystkie psy porownuje do fytki.frytka ze stolu by nie ruszyla a nikt jej nie uczyl tego... za to szczekala jak opetana na kazdy dzwiek, na wszystkich nawet na domownikow-tez mnie saba dziwi,ze taka cicha i sobie to za zalete wielka poczytuje jej...