Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Już sobie Rytko tak nie dziękujmy, dobrze? Każda z nas robi co może dla psiaków, a one umieją najpiękniej dziękować sobą.

Czarna jest już w dt. Ajula z mężem, JKP i ja spotkaliśmy się o godzinie "0" w jednym miejscu. Jkp przytargała klatkę (w razie czego), Ajula Czarną i karmę, ja przywiozłam łóżeczko, trochę karmy, miski i kocyk. Na miejscu okazało się, że skąd inąd piękna obroża, jest troszkę luźna, więc pogrzebałam w samochodzie i znalazłam szelki, które Czarnej są w sam raz. To tak na wszelki wypadek, gdyby się czegoś wystraszyła (to środek miasta) i wyswobodziła z obroży. Wspólnymi siłami wyposażyliśmy więc Czarnulkę.
DT donosi, że Sabcia leży sobie właśnie na kanapie i śpi.

Wcale Ci się Rytko nie dziwię, że zabrałaś ją z tego łańcucha. To uosobienie słodyczy. Jest taka śliczna i mięciutka, pięknie się błyszczy, no i ma cudny charakter.

• Replies 867
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

GoniaP napisał(a):
Już sobie Rytko tak nie dziękujmy, dobrze? Każda z nas robi co może dla psiaków, a one umieją najpiękniej dziękować sobą. (...).

Wręcz przeciwnie, podziękowania należą się jak najbardziej. Ci, co pomagają to wymierający gatunek. :lol:

Posted

GoniaP napisał(a):
DT donosi, że Sabcia leży sobie właśnie na kanapie i śpi.

zmęczona biedulka wrażeniami
śpi na kanapie - tak mi się wydawało, że ci mili ludzie nie będą umieli powiedzieć Czarnej "nie" :loveu:
ona jest taka słodka i człekolubna, że aż serce boli na myśl, że wisiała samotna na łańcuchu
Gonia dobrze mówi - one dziękują najpiękniej, a my sobie nie musimy, bo wszak nie dla chwały to robimy :lol:

Posted

ja nie lubie dziekować-tu sie ucze na forum kultury:evil_lol:bo ogolnie to gbur ze mnie :diabloti:
Czarna musi na kanapie:roll:-zachowuje sie jakby nigdy nie byla na lancuchu i cale zycie nie opuszczala kanapy:evil_lol:gwarantuje,ze psy z "mojej stajni"sa grzeczne ,kochane i nie sprawia kłopotu DT:diabloti:

Posted

rytka napisał(a):
ja nie lubie dziekować-tu sie ucze na forum kultury:evil_lol:bo ogolnie to gbur ze mnie :diabloti:
Czarna musi na kanapie:roll:-zachowuje sie jakby nigdy nie byla na lancuchu i cale zycie nie opuszczala kanapy:evil_lol:gwarantuje,ze psy z "mojej stajni"sa grzeczne ,kochane i nie sprawia kłopotu DT:diabloti:
Gburze drogi! :diabloti:
Napisz mi proszę w pigułce:
1. Kiedy zabrałaś Czarną z łańcucha
2. Od kiedy zaobserwowałaś wzmożone pragnienie i jak długo to trwało
3. piszesz o zaburzeniach hormonalnych - co masz na myśli
4. Ona przechodziła ciążę urojoną, jakie były objawy, kiedy ustąpiły
5. inne istotności o suni.
6. czy ona w ogóle zostawała sama w domu? Jak się zachowywała?
7. czy kiedykolwiek coś zniszczyła?

Posted

GoniaP napisał(a):
Gburze drogi! :diabloti:
Napisz mi proszę w pigułce:
1. Kiedy zabrałaś Czarną z łańcucha
2. Od kiedy zaobserwowałaś wzmożone pragnienie i jak długo to trwało
3. piszesz o zaburzeniach hormonalnych - co masz na myśli
4. Ona przechodziła ciążę urojoną, jakie były objawy, kiedy ustąpiły
5. inne istotności o suni.
6. czy ona w ogóle zostawała sama w domu? Jak się zachowywała?
7. czy kiedykolwiek coś zniszczyła?

odp.
1. zabralam31.10 ale od czerwca byla "dokarmiana" przezemnie i jkp tj ja kupilam 20kg.suchego i jkp 20kg.suchego plus 10 duzych1250g. puszek.oraz zostala w sierpniu odrobaczona i odpchlona,teraz zrobilam to ponownie.
2.wzmożone pragnienie-w pierwszych dniach u mnie,piła 1,5 litra 2 litry wody.
3.w czerwcu byla chuda jak szczapa,w sierpniu jak ją drugi raz zobaczylam- brzuch wielki,obrzmialy,cycki nie wisiały wtedy jeszcze jej,teraz jak widac a zaprzysiąegaja sie ,ze w ciązy nie byla(w czasie jak byla na łancuchu w tymze gosp.)co wskazuje moim zdaniem na zaburzenia jakies horomonalne:roll:
4.patrz punkt 3;)
5.niewiele wiem o suni u mnie b.duzo spi -prawie cały czas.Na spacerze odzywa oczy błyszcza.
6.sama spala 4 noce w dud.gosp.,nad ranem szczekała ale nie uporczywie.w domu spi spi i jeszcze raz spi ale szuka obecnosci czlowieka tj.jak zostaje sama w pokoju przychodzi tam gdzie ludzie tj.drugiego pokoju.
7.nic nie zniszczyła ,nie podgryza,nie drapie-nie ma czasu bo spi stale:evil_lol:raz siegła bedac sama w pokoju po kanapki pozostawione na stole-to był jedyny jej wyskok a tak to az za grzeczna bo jak by psa nie było a i jeszcze nie daje sie zwalic z kanapy:diabloti:

Posted

majqa napisał(a):
Ciekawe, jakie stworzenie zajęło łańcuch. :-(

Wiadomo,ze psy tam byly i bedą wiec pewna osoba o wielkim sercu :loveu:postanowiła zaopatrzyc psy z tego gospodarstwa w nowe budy,ja postaram sie dopilnować w miare mozliwosci(tzn.co pół roku wizyta kontrolna)żeby psy nie były zachudzone(przy okazji zawsze odpchle i odrobacze)-jak co nie zawacham sie powiadomic odpowiednie służby.Ludzie Ci nie znęcają sie tzn. nie bija psów ale niestety zaniedbują:-(w pewnym sęsie lubia psy- bo tylko oni z calej wsi postanowili przygarnąc Gufika i Czarną.

czarna nawet do luksusowej budy poprostu sie nie nadaje to nie ten typ psa ona by umarla z rozpaczy i tesknoty dlatego musiałam ją zabrać.

Posted

Sabunia już po zabiegu. Ropomacicza ani nawet zapalenia macicy nie było. Biochemia w normie, morfologii nie zrobiono, bo się skończyły odczynniki :(
USG - wynik pozytywny - doktor nic niepokojącego nie znalazł. Tyle przekazała mi Pani technik, pewnie dowiem się więcej później.

Acha, w sutkach miała mleczną wydzielinę, nadal pewnie przechodzi ciążę urojoną, stąd senność. Moja osobista Tosia też tak miała.

Sabunia źle znosi miasto, boi się ulicznych dźwięków. Spokojna jest w zasadzie tylko na kanapie, obok ludzi.

Posted

rytka napisał(a):
Wiadomo,ze psy tam byly i bedą wiec pewna osoba o wielkim sercu :loveu:postanowiła zaopatrzyc psy z tego gospodarstwa w nowe budy,ja postaram sie dopilnować w miare mozliwosci(tzn.co pół roku wizyta kontrolna)żeby psy nie były zachudzone(przy okazji zawsze odpchle i odrobacze)-jak co nie zawacham sie powiadomic odpowiednie służby.Ludzie Ci nie znęcają sie tzn. nie bija psów ale niestety zaniedbują:-(w pewnym sęsie lubia psy- bo tylko oni z calej wsi postanowili przygarnąc Gufika i Czarną.

Oj Rytka masz racje, realia polskiej wsi. Nie biją, nie głodzą (karmia tym co uważają za wystarczające -"Ja jem suchy chleb to pies nie będzie jadł?!" :roll:
To sie jeszcze długo nie zmieni.
Niestety bywa też duuuużo gorzej; krótki łańcuch, wrosnieta obroża, pies kopany i głodzony:placz:

Cieszy mnie to, ze Czarna i Gufik trafiły na dziewczynę o tak wielkim sercu, i ze druga o rółwnie wielkim, pomoze tamtym bidą.

Posted

wspaniale, że nie było ropomacicza :lol:
sterylka chyba też załatwi problemy z ciążą urojoną
teraz Czarnulka dojdzie do siebie i będzie czuła się dobrze

Posted

masz Ci los przez brak saby w domu zaspalam dzisiaj:mad:bo mop mnie nie budzi spi do 12 w poludnie i rehabilitantka,ktora przychodzi do ojca zastała mnie w łóżku o 10tej:oops:przy sabie takie,rzeczy nie do pomyslenia-stróz zaden z niej ale budzik dobry:evil_lol:

sabcia musi sie przyzwyczaic u mnie pprzez 2 pierwsze dni bala sie ruszać pełzała nie chodzila,nie wychodziła z pokoju a potem bach i juz sie poczula swobodnie jakby nigdy nic.