Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 867
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

Otrzymałam od Rytki dane kontaktowe, więc biorę się do ogłoszeń. Przepraszam, ale za allegro zabiorę się jutro, bo muszę na nie poświęcić troszkę więcej czasu, bo jestem początkująca w tej kwestii, a nie chcę robić tego w pośpiechu.

Oto linki do ogłoszeń:

1. Czarna - piękna psia dama szuka kochającego domu! - Psy, Szczeniaki, Pieski, Psiaki, Psy Rasowe - Gumtree Poznań
2. Czarna - piękna psia dama szuka kochającego domu! - Kokosy, darmowe ogłoszenia drobne
3. Adopcje Psów ORG - portal adopcji zwierzat - Zaginione, zgubione, bezdomne, internetowe schronisko
4. Oddam: Pies Mieszaniec - Czarna - piękna psia dama szuka kochającego domu!
5. Czarna - piękna psia dama szuka kochającego domu! :: (S005376) Sprzedam na AukcjeZwierzat.pl
6. Kupię Psa - Giełda zwierząt domowych :: Szczegóły ogłoszenia
7. Zaloguj - Bezpłatne Ogłoszenia KupSprzedaj
8. Czarna - piękna psia dama szuka kochającego domu, psy, pozostałe, Poznań
9. Ogłoszenia: Giełda Ogłoszeń :: drobne ogłoszenia: motoryzacja :: darmowe ogłoszenia: praca
10. Ogłoszenie nr 2835 - Czarna - piękna psia dama szuka kochającego domu! - ogłoszenia zwierzęta, psy, koty, tapety na pulpit - nasipupile.pl
11. Czarna - piękna psia dama szuka kochającego domu! - Ogłoszenia Internetowe. Darmowe.!
12. Czarna - piękna psia dama szuka kochającego domu! - Poznań - Zwierzęta
13. oddam zwierzaka do adopcji - Ogłoszenia - Zwierzaki na CafeAnimal.pl
14. Czarna - piękna psia dama szuka kochającego domu!
15.przygarnijzwierzaka.pl - czeka na akceptację

Posted

Gonia, my Czarną przywieziemy w niedziele pod wieczór, poniedziałek odpada, bo Krzysiek rano w poniedziałek musi jechać do warszawy
mój tel: 692 421 691
szczegóły jeszcze ustalimy

jestem za tym, żeby zrobić usg, wet będzie miał jasność
DT pojedzie z nią na sterylkę?

Posted

Natura jest twórcą piękna! Popatrzcie - Saba.

Nie królowa Saba lecz Saba, po prostu Saba, choć równie hebanowo czarna ale też... z dodatkiem ozdobnej, srebrnej szarości poniżej szyi i na łapkach. Uroda jednakże nie powstrzymała ludzi przed zafundowania tej cudnej sunieczce niewoli łańcuchowej. Nie dane jej było opuszczać uwięzi, zakres swobody i ruchu wyznaczały stalowe ogniwa. Chcąc nie chcąc, niezależnie od warunków pogodowych, trwała tak na swym posterunku, czekając na cud. Czy go wymodliła? Pewno tak! Traf sprawił, że potrzeba odmiany jej losu stała się priorytetem działań osoby, której Saba zapadła głęboko w serce. Za sprawą prośby, argumentacji, a i przy dużej determinacji połączonej z dyplomacją biedactwo trafiło do prawdziwego domu. Z założenia jest on tylko przystankiem ku normalności, miejscem, gdzie człowiek postanowił pokazać nowej podopiecznej inne niż dotąd jej znane, wrażliwe, ciepłe i kochające oblicze. Tym sposobem 5-6 letnia, niezwykle inteligentna, łagodna, delikatna, spokojna, posłuszna, chwytająca w lot, czego się od niej oczekuje Sabeńka wkroczyła na ścieżkę poszukiwania nowej pani/ pana, słowem kogoś, kto ofiaruje jej siebie, kto pozwoli się pokochać i odwzajemni głębię tego uczucia. Nie sposób nie zauroczyć się Sabą. Jej piękno, pojętność, znakomite funkcjonowanie w warunkach mieszkaniowych (sygnalizacja potrzeby wyjścia, nie niszczenie), umiejętność chodzenia na smyczy, znajomość komend (m.in. zostaw, siad, daj łapę, aport) czyni z niej godny polecenia psi rarytas. Ktoś musiał ją nauczyć rewelacyjnego odnajdywania się w świecie ludzi. Ów ktoś jednak najprawdopodobniej nie docenił swego skarba skoro ten życie włóczęgi zakończył łańcuchową wegetacją. Sabę z powodzeniem można polecić do każdego, bez wyjątku, domu. Napotykanym czterołapkom (psy, koty) okazuje przyjazne zainteresowanie. Nade wszystko jednak wielbi człowieka! To typ psa, który kocha bez reszty, dla którego istota ludzka, bycie przy niej, służenie jej, jest celem samym w sobie. Któż z nas oprze się bezgranicznej, bezwarunkowej adoracji? Pragniemy wierzyć, że na Sabę czekają gdzieś czułe dłonie i to one obejmą ją z nieudawanym zaangażowaniem i nigdy z objęć nie wypuszczą.

Osoby zainteresowane adopcją Saby proszone są o kontakt pod numerem 0-696033879 lub pisząc na adres mailowy zdrzazga@wp.pl

Posted

GoniaP napisał(a):
Chyba nie dt, tylko ja. Jeszcze nie wszystko dograne.
O której w niedzielę planujecie ją przywieźć?

myslałam, że jakos pod wieczór, ale dostosujemy się do DT - niech powiedzą, o której chcą

Posted

Nade wszystko jednak wielbi człowieka![/B] To typ psa, który kocha bez reszty, dla którego istota ludzka, bycie przy niej, służenie jej, jest celem samym w sobie. Któż z nas oprze się bezgranicznej, bezwarunkowej adoracji? -majqa to jest dokladnie o czarnej ona wielbi ziemie po ,ktorej chodzi człowiek-dziwny pies naprawde.

dzięki za ogloszenia majqa ,:loveu:lilmo:loveu:

wieczorm wyczułam u czarnej,powiększone węzly na tylnych lapach -takie kulki -zdaje sie ,ze normalnie nie powinny być wyczuwale wcale a wiem,ze tam są węzły bo moja frytka miała powiększone wszystkie węzły obwodowe.mam nadzieje,ze to nic poważnego ale ciesze sie ,ze juz w poniedzialek zajmnie sie nia wwet.

Posted

Oj, qrczę. Powinno się jej zrobić morfologię i biochemię. Nie podoba mi się to, co napisałaś. :-( Zdecydowanie dobrze, że sunia idzie już lada moment do weta.

Posted

Zrobiłam allegro dla Czarnej. Oto link do aukcji:

CZARNA - piękna psia dama czeka na dom... (818375733) - Aukcje internetowe Allegro

Jak już pisałam wcześniej mam niewielkie doświadczenie w robieniu aukcji ( to dopiero czwarta zrobiona przeze mnie aukcja dla psów ), więc gdybyście mieli jakieś uwagi, bądź zastrzeżenia do tego co zrobiłam, to proszę śmiało piszcie, wówczas postaram się to zmienić, jeżeli będę potrafiła :)

Posted

cudne alegro i te zdjecia-czarna naprawde jak heban:loveu:
nie boje sie juz o mopa tj,ze czarna jej cos zrobi-mop tak ja zaczepia waarczy szczypie,gryzie po nogach a Czarna tylko łapą macha-okaz cierpliwości:evil_lol:

Posted

GoniaP napisał(a):
Ajula, proszę Cię o kontakt

Goniu, za późno weszłam na dogo, dzwoniłam dwa razy bez powodzenia
dziś chyba nie będę już dzwonić, bo może za późno?
jutro rano zadzwonię, ok?
z naszej strony wszystko aktualne, z Rytką zdzwonię się jutro

Posted

Ajula napisał(a):
Goniu, za późno weszłam na dogo, dzwoniłam dwa razy bez powodzenia
dziś chyba nie będę już dzwonić, bo może za późno?
jutro rano zadzwonię, ok?
z naszej strony wszystko aktualne, z Rytką zdzwonię się jutro
No właśnie, a ja potem wychodziłam na imprezę i niestety zapomniałam komórki. Ale już doczytałam, że przywieziecie sunię wieczorem, więc wszystko jest ok. Zdzwońmy się zatem jutro, byle nie za wcześnie rano ;)

Posted

Czarna właśnie pojechała,Ajulka jak zawsze pomoc nieoceniona przyjechala po nią:loveu:
Gonia bardzo dziekuje -gdyby nie Ty nie wiadomo kiedy i jak odbyła by sie sterylka a z jej zaburzeniami hormonalnymi byla naprawde pilna-wielkie dzieki:loveu:

Posted

Czarna już na salonach w DT u miłych ciepłych ludzi :loveu:
trzymamy kciuki za jutrzejszy dzień

Czarna jest śliczna, kochana, przytulasna - kolejny pies ideał - jak wszystkie ze stajni Rytki :evil_lol:
sunia marzenie po prostu