Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

a ja mam jeszcze jesną prośbe mam troche książek(romansideł )i kubków-wszystko dostałam od sasiadki na bazarek ale absolutnie nie mam czasu na jego zrobienie:shake:moge porobić zdjęcia i zając sie wysyłką- może znajdzie sie ktos kto może zorganizować bazarek dla Czarnej na sterylke?

• Replies 867
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

OKI jak przyjedzie Ajula w czw to z nia pogadam. Gniezna nie znam pod tym względem chociaż to moje miasto rodzinne :evil_lol:.
A w ogóle to szkoda , zmarnowała sie okazja na bezproblemowe przetrzymanie Czarnej po sterylce bo DT zarezerwowany dla Pancha stoi pusty od tygodnia (bo jakos Gonia sprawe odkłada ) mogła tam Czarna byc tydzien i byłby problem z głowy. No ale nie zawsze da się wszystko zgrać.

Posted

jkp napisał(a):
A w ogóle to szkoda , zmarnowała sie okazja na bezproblemowe przetrzymanie Czarnej po sterylce bo DT zarezerwowany dla Pancha stoi pusty od tygodnia (bo jakos Gonia sprawe odkłada ) mogła tam Czarna byc tydzien i byłby problem z głowy. No ale nie zawsze da się wszystko zgrać.
Jkp, Pancho w poniedziałek miał zabieg kastracji plus usunięcia jądra z brzucha, potrzebował parę dni na rehabilitację. Dziś jadę z wizytą do dt, a jutro, jeśli dt się zgodzi, Pancho przyjedzie ze Śremu.

Posted

jak widzę praca wre :multi:
Gonia dzięki za chęć pożyczki - czuję się zaszczycona, że nam ufasz :Rose:

możemy wysterlizować Czarną w "naszej" klinice, ale ja w środę 18.11. musze iść do szpitala i zostanę tam co najmniej tydzień
- jutro już piątek
- Krzysiek może jechać po nią w niedzielę lub wtorek
potem już będzie z tym problem

JKP - możesz sprawdzić, czy w poniedziałek lub we środę mogą ją wyciąć? i przede wszystkim, czy mogą ją hotelować
to byśmy ją przywieźli
niestety przez ten cholerny szpital nie będę mogła pomóc przy Czarnej :-(
będzie musiała siedzieć w klinice aż do zdjęcia szwów, wtedy ją Krzysiekk odwiezie do Rytki

Posted

poznański team ajulka jkp,gonia -jestescie super :loveu:

Majqa,Irenaka -dzięki ,zaraz sie biore za pisanie :loveu:

czarna jest mega inteligenta- powiem wam,ze jak przyjechali goscie na kilka dni- nie mialam gdzie szpilki wcisnąc a czarna nie chciala na legowisku a łozka pełne:roll:pogoda deszczowa ale cieplo i na noc zaprowadzlam ja spac do bud. gosp.(tam ma prawie jak łozko) a ona 1 dnia probowala ucieczki,drugiego brala na litosc -trzęsla sie jak osika,trzeciego i czwartego kladla sie na swoje legowisko i walila focha tj. nie patrzyła sie na mnie i odwracala głowe:diabloti: Juz odjechali i spi w domu księzna jak nic...

Posted

rytka napisał(a):
poznański team ajulka jkp,gonia -jestescie super :loveu:

Rytka Ty wprawdzie w Poznaniu nie mieszkasz, ale do "poznańskiego teamu" należysz jak najbardziej :lol:

Czarna juz taka domowa, że ciężko jej będzie znieść samotny pobyt w klinice :placz:

Posted

Ajula napisał(a):
Rytka Ty wprawdzie w Poznaniu nie mieszkasz, ale do "poznańskiego teamu" należysz jak najbardziej :lol:
Tylko nie zapomnij do tego poznańskiego teamu włączyć Majgi, rodem z Łodzi i Irenki z Krakowa :evil_lol::evil_lol::evil_lol:
Jest dt, który przyjmie Czarną po zabiegu i przechowa na parę dni :multi:

Posted

GoniaP napisał(a):
Tylko nie zapomnij do tego poznańskiego teamu włączyć Majgi, rodem z Łodzi i Irenki z Krakowa :evil_lol::evil_lol::evil_lol:
Jest dt, który przyjmie Czarną po zabiegu i przechowa na parę dni :multi:

aaaa no jasne :lol: te dziewczynki to nasze filary, bez nich bysmy zginęły :loveu: ja dopiero raczkuje na dogo

Gonia wielkie dzięki :multi:
już wszystko ustalone, jkp napisze co i jak
Rytka pakuj Czarną :p

Posted

Sterylka odbędzie się w poniedziałek, kwestia dogadania godziny - mam dzwonić do Doktora w niedzielę, trochę będzie z tym kombinacji alpejskich, bo dt ma wykłady od 11.30 do 15 :cool1:
W związku z powyższym trzeba organizować transport do Poznania na niedzielę lub poniedziałek rano.

A skąd podejrzenie ropomacicza u Czarnej? Trochę się zacięłam, jak Doktor zapytał dlaczego sterylka nie odbyła się od razu...

Posted

Po prostu nie było robione USG a Czarna ma wielkie sutki i przedtem miała wielki brzuch ( c. urojona chyba), tak naprawdę to nie wiadomo co ma w brzuchu i dlatego im szybciej tym lepiej ;).
Dziękujemy za termin, Czarna przyjedzie w ndz.

Posted

dokladnie,tak.w czasie wizyty u weta.powiedziałam,ze duzo pije(tak mi sie wydawalo teraz wiem ze normalnie bo ok.1,5litra)wet.powiedział wtedy ,ze nie moze dac nic na zatrzymanie laktacji bo wzmozone pragnienie moze wskazywac na ropomacicze i kazał przyjechac za kilka dni na usg.bo tego dnia nie miał czasu.To fajny wet (z duzym sercem , wiedzą i dobrze wyposazonym gabinetam)ale ciezko go załapac tzn.nie ma stalych godz. przyjmowania i ciezko mi termin zalesc,zeby sie z nim spasować.

pakuje czarna ,pakuje:multi::loveu:

Posted

Widzę, że u Czarnej sporo się dzieje:multi: Właśnie chciałam się zabrać za ogłoszenia dla niej, ale w związku z tym mam pytanie. Czy mogę już w ogłoszeniach zamieścić informację o tym, że sunia jest wysterylizowana? Myślę, że to będzie dobre rozwiązanie, skoro zabieg już w poniedziałek, a jakie jest Wasze zdanie?

Znalazłam w pierwszym poście wszelkie niezbędne informację do ogłoszeń. Rytko czy oprócz tego chciałabyś jeszcze coś ważnego na temat Czarnej dodać?

Posted

jkp napisał(a):
Po prostu nie było robione USG a Czarna ma wielkie sutki i przedtem miała wielki brzuch ( c. urojona chyba), tak naprawdę to nie wiadomo co ma w brzuchu i dlatego im szybciej tym lepiej ;).
Dziękujemy za termin, Czarna przyjedzie w ndz.
Myślę zatem, że warto byłoby jej zrobić usg jamy brzusznej przed zabiegiem.
Co Wy na to?

Posted

Lilmo-dane kotaktowe wyslane,czarna pies idealny dla ludzi ktorzy lubia psy nieklopotliwe tj.takie co spia caly dzien albo tula sie do czlowielka.
Zdjecia do ogłoszen str.9.zaraz jeszcze cos poszukam w albumie ale nie mam czasu tak jak za Gufim biegać z aparatem co nie znaczy ,ze czarna mniej fotogeniczna

Irenaka-mail z zdjeciami i opisem rzeczy na bazarek doszedł?

No to czekamy na Ajulke-znowu sie zakochasz-ostrzegam:diabloti: