rytka Posted November 11, 2009 Author Posted November 11, 2009 a ja mam jeszcze jesną prośbe mam troche książek(romansideł )i kubków-wszystko dostałam od sasiadki na bazarek ale absolutnie nie mam czasu na jego zrobienie:shake:moge porobić zdjęcia i zając sie wysyłką- może znajdzie sie ktos kto może zorganizować bazarek dla Czarnej na sterylke? Quote
jkp Posted November 11, 2009 Posted November 11, 2009 OKI jak przyjedzie Ajula w czw to z nia pogadam. Gniezna nie znam pod tym względem chociaż to moje miasto rodzinne :evil_lol:. A w ogóle to szkoda , zmarnowała sie okazja na bezproblemowe przetrzymanie Czarnej po sterylce bo DT zarezerwowany dla Pancha stoi pusty od tygodnia (bo jakos Gonia sprawe odkłada ) mogła tam Czarna byc tydzien i byłby problem z głowy. No ale nie zawsze da się wszystko zgrać. Quote
GoniaP Posted November 11, 2009 Posted November 11, 2009 jkp napisał(a):A w ogóle to szkoda , zmarnowała sie okazja na bezproblemowe przetrzymanie Czarnej po sterylce bo DT zarezerwowany dla Pancha stoi pusty od tygodnia (bo jakos Gonia sprawe odkłada ) mogła tam Czarna byc tydzien i byłby problem z głowy. No ale nie zawsze da się wszystko zgrać. Jkp, Pancho w poniedziałek miał zabieg kastracji plus usunięcia jądra z brzucha, potrzebował parę dni na rehabilitację. Dziś jadę z wizytą do dt, a jutro, jeśli dt się zgodzi, Pancho przyjedzie ze Śremu. Quote
majqa Posted November 11, 2009 Posted November 11, 2009 Rytuś, podeślij na mail Irenki irenaka7@wp.pl fotki, opis, ceny i ceny wysyłki tego, co chcesz przeznaczyć na bazarek. Irenka :loveu: obiecała zrobić bazarek. Quote
irenaka Posted November 12, 2009 Posted November 12, 2009 Melduję się na wątku. Zwarta, gotowa do pracy, czekam na mail. Quote
Ajula Posted November 12, 2009 Posted November 12, 2009 jak widzę praca wre :multi: Gonia dzięki za chęć pożyczki - czuję się zaszczycona, że nam ufasz :Rose: możemy wysterlizować Czarną w "naszej" klinice, ale ja w środę 18.11. musze iść do szpitala i zostanę tam co najmniej tydzień - jutro już piątek - Krzysiek może jechać po nią w niedzielę lub wtorek potem już będzie z tym problem JKP - możesz sprawdzić, czy w poniedziałek lub we środę mogą ją wyciąć? i przede wszystkim, czy mogą ją hotelować to byśmy ją przywieźli niestety przez ten cholerny szpital nie będę mogła pomóc przy Czarnej :-( będzie musiała siedzieć w klinice aż do zdjęcia szwów, wtedy ją Krzysiekk odwiezie do Rytki Quote
rytka Posted November 12, 2009 Author Posted November 12, 2009 poznański team ajulka jkp,gonia -jestescie super :loveu: Majqa,Irenaka -dzięki ,zaraz sie biore za pisanie :loveu: czarna jest mega inteligenta- powiem wam,ze jak przyjechali goscie na kilka dni- nie mialam gdzie szpilki wcisnąc a czarna nie chciala na legowisku a łozka pełne:roll:pogoda deszczowa ale cieplo i na noc zaprowadzlam ja spac do bud. gosp.(tam ma prawie jak łozko) a ona 1 dnia probowala ucieczki,drugiego brala na litosc -trzęsla sie jak osika,trzeciego i czwartego kladla sie na swoje legowisko i walila focha tj. nie patrzyła sie na mnie i odwracala głowe:diabloti: Juz odjechali i spi w domu księzna jak nic... Quote
Ajula Posted November 12, 2009 Posted November 12, 2009 rytka napisał(a):poznański team ajulka jkp,gonia -jestescie super :loveu: Rytka Ty wprawdzie w Poznaniu nie mieszkasz, ale do "poznańskiego teamu" należysz jak najbardziej :lol: Czarna juz taka domowa, że ciężko jej będzie znieść samotny pobyt w klinice :placz: Quote
GoniaP Posted November 12, 2009 Posted November 12, 2009 Ajula napisał(a):Rytka Ty wprawdzie w Poznaniu nie mieszkasz, ale do "poznańskiego teamu" należysz jak najbardziej :lol: Tylko nie zapomnij do tego poznańskiego teamu włączyć Majgi, rodem z Łodzi i Irenki z Krakowa :evil_lol::evil_lol::evil_lol: Jest dt, który przyjmie Czarną po zabiegu i przechowa na parę dni :multi: Quote
majqa Posted November 12, 2009 Posted November 12, 2009 Yuhuuu!!!!!!!!!!!!!!! :multi: :multi: :multi: Quote
Ajula Posted November 12, 2009 Posted November 12, 2009 GoniaP napisał(a):Tylko nie zapomnij do tego poznańskiego teamu włączyć Majgi, rodem z Łodzi i Irenki z Krakowa :evil_lol::evil_lol::evil_lol: Jest dt, który przyjmie Czarną po zabiegu i przechowa na parę dni :multi: aaaa no jasne :lol: te dziewczynki to nasze filary, bez nich bysmy zginęły :loveu: ja dopiero raczkuje na dogo Gonia wielkie dzięki :multi: już wszystko ustalone, jkp napisze co i jak Rytka pakuj Czarną :p Quote
togaa Posted November 12, 2009 Posted November 12, 2009 Dt. dla Czarnej po zabiegu..???? Nie klatka w klinice??? Jejku...ale byłoby pieknie.....!!! Gonia..! Napisz więcej.....;) Quote
Ajula Posted November 12, 2009 Posted November 12, 2009 togaa napisał(a):Dt. dla Czarnej po zabiegu..???? Nie klatka w klinice??? nie klatka!! prawdziwy DT!! :B-fly: Quote
togaa Posted November 13, 2009 Posted November 13, 2009 i co...? i co...? Są jakieś nowości...? Co z domeczkiem? Quote
majqa Posted November 13, 2009 Posted November 13, 2009 Jak znam Gonię, wyładuje kawę na ławę jak wszystko dogra na tip-top. :lol: Quote
GoniaP Posted November 13, 2009 Posted November 13, 2009 Sterylka odbędzie się w poniedziałek, kwestia dogadania godziny - mam dzwonić do Doktora w niedzielę, trochę będzie z tym kombinacji alpejskich, bo dt ma wykłady od 11.30 do 15 :cool1: W związku z powyższym trzeba organizować transport do Poznania na niedzielę lub poniedziałek rano. A skąd podejrzenie ropomacicza u Czarnej? Trochę się zacięłam, jak Doktor zapytał dlaczego sterylka nie odbyła się od razu... Quote
jkp Posted November 13, 2009 Posted November 13, 2009 Po prostu nie było robione USG a Czarna ma wielkie sutki i przedtem miała wielki brzuch ( c. urojona chyba), tak naprawdę to nie wiadomo co ma w brzuchu i dlatego im szybciej tym lepiej ;). Dziękujemy za termin, Czarna przyjedzie w ndz. Quote
rytka Posted November 13, 2009 Author Posted November 13, 2009 dokladnie,tak.w czasie wizyty u weta.powiedziałam,ze duzo pije(tak mi sie wydawalo teraz wiem ze normalnie bo ok.1,5litra)wet.powiedział wtedy ,ze nie moze dac nic na zatrzymanie laktacji bo wzmozone pragnienie moze wskazywac na ropomacicze i kazał przyjechac za kilka dni na usg.bo tego dnia nie miał czasu.To fajny wet (z duzym sercem , wiedzą i dobrze wyposazonym gabinetam)ale ciezko go załapac tzn.nie ma stalych godz. przyjmowania i ciezko mi termin zalesc,zeby sie z nim spasować. pakuje czarna ,pakuje:multi::loveu: Quote
Lilmo Posted November 13, 2009 Posted November 13, 2009 Widzę, że u Czarnej sporo się dzieje:multi: Właśnie chciałam się zabrać za ogłoszenia dla niej, ale w związku z tym mam pytanie. Czy mogę już w ogłoszeniach zamieścić informację o tym, że sunia jest wysterylizowana? Myślę, że to będzie dobre rozwiązanie, skoro zabieg już w poniedziałek, a jakie jest Wasze zdanie? Znalazłam w pierwszym poście wszelkie niezbędne informację do ogłoszeń. Rytko czy oprócz tego chciałabyś jeszcze coś ważnego na temat Czarnej dodać? Quote
majqa Posted November 13, 2009 Posted November 13, 2009 Według mnie tę sterylkę można spokojnie podać. Quote
GoniaP Posted November 13, 2009 Posted November 13, 2009 jkp napisał(a):Po prostu nie było robione USG a Czarna ma wielkie sutki i przedtem miała wielki brzuch ( c. urojona chyba), tak naprawdę to nie wiadomo co ma w brzuchu i dlatego im szybciej tym lepiej ;). Dziękujemy za termin, Czarna przyjedzie w ndz. Myślę zatem, że warto byłoby jej zrobić usg jamy brzusznej przed zabiegiem. Co Wy na to? Quote
rytka Posted November 13, 2009 Author Posted November 13, 2009 Lilmo-dane kotaktowe wyslane,czarna pies idealny dla ludzi ktorzy lubia psy nieklopotliwe tj.takie co spia caly dzien albo tula sie do czlowielka. Zdjecia do ogłoszen str.9.zaraz jeszcze cos poszukam w albumie ale nie mam czasu tak jak za Gufim biegać z aparatem co nie znaczy ,ze czarna mniej fotogeniczna Irenaka-mail z zdjeciami i opisem rzeczy na bazarek doszedł? No to czekamy na Ajulke-znowu sie zakochasz-ostrzegam:diabloti: Quote
rytka Posted November 13, 2009 Author Posted November 13, 2009 ciężko jej zrobic zdjecia bo stale spi:roll: Quote
Recommended Posts