rytka Posted November 8, 2009 Author Posted November 8, 2009 ja mam płytki sen: przewracam ojca w nocy co poł.godz.na boki a przedwczoraj uslyszałam jak sie otwieraja o 3 w nocy dzwi wyjsciowe- nasluchuje cisza-ktoś wyszedl -wyskakuje z wyrka a mama po ciemku na klatce dobija sie do sasiadki -ubikacji szukala:roll: czarna sie dość namiętnie liże tzn.łapy jak Gufik ( juz nie ciagnie cyców) na chwile obecna nie dopilnowałabym jej, musialabym 1-2 dni jej poswiecić a nie chce , zeby cos sie stało niuni: przez moj brak czasu dla niej po zabiegu shake: czarna jest niemozliwa -kanapy pilnuje ,zawalic sie nie da mozna ja spychac a ona jak tonacy brzytwy sie jej chwyta:evil_lol:lasi sie ,wlazi na kolana,po cichu zjadla kanapki ze stołu ,herbate zostawiła:diabloti: Quote
Ajula Posted November 8, 2009 Posted November 8, 2009 w Poznaniu można by ją zaostawić na 2-3 dni w klinice, ale u Twojego weta pewnie nie ma takiej możliwości? Quote
rytka Posted November 8, 2009 Author Posted November 8, 2009 nie ma ,nawet nie mam kogo poprosic zeby ja dopilnowal te 2-3 dni:shake:nie znam nikogo z psolubnych w okolicy -u mnie chyba takich nie ma:shake: wieczorem beda zjecia_Majqa pamietasz Gufika jak sie tulil do mopa i spali razem?czarna zrobila to samo zrobila sobie z Mopa poduszke:evil_lol:zawiązuje sie przyjażn,nie taka jak z gufim bardziej subtelna ale przyjazń:multi: Quote
Ajula Posted November 8, 2009 Posted November 8, 2009 rytka napisał(a): czarna zrobila to samo zrobila sobie z Mopa poduszke:evil_lol:zawiązuje sie przyjażn,nie taka jak z gufim bardziej subtelna ale przyjazń:multi: to pięknie :lol: to co my zrobimy z tą sterylką? znowu potrzebny DT na kilka dni my byśmy ją do Poznania przywiezli, ale u nas drożej :roll: 300 zł sterylka + hotelowanie (chyba) 20 zł na dobe ze 400 zł trzeba liczyć może w Gnieźnie jest jakis wet, który może sunię hotelować po zabiegu? Quote
majqa Posted November 8, 2009 Posted November 8, 2009 Qrczę, nie mam orientacji w wetach w Waszym rejonie, a co dopiero w wetach, którym można powierzyć psa pod opiekę (z tym też różnie bywa, stąd moje dmuchanie na zimne). Nie mogę się doczekać tych fotek. :lol: Quote
Ajula Posted November 8, 2009 Posted November 8, 2009 tak rozważam różne możliwości.. w Gnieznie mieszka jedna dogomanka, pisałam do niej wczesniej w sprawie DT, jak Czarna jeszcze była na łańcuchu, ale raz się odezwała, że musi się zastanowić, potem już się nie odzywała może zapytam chociaż o weta ale zapytam dopiero, jak wet Rytki zrobi usg Czarnej i sie dowiemy, czy jest zdrowa, czy chora Quote
jkp Posted November 8, 2009 Posted November 8, 2009 Jesli Czarna bedzie poptrzebowała sterylki "na juz " bo jednak jest podejrzenie ropomacicza to bierzemy ja do Poznania i nie ma o czym mowic trudno . Przez ten DT u rytki i tak ,ze tak powiem oszczędzamy 2 miesiace!. Quote
Ajula Posted November 8, 2009 Posted November 8, 2009 jkp napisał(a): bierzemy ja do Poznania i nie ma o czym mowic trudno . masz na mysli do naszej kliniki z hotelowaniem? Quote
jkp Posted November 8, 2009 Posted November 8, 2009 No pewnie ,ze do "naszej":evil_lol: albo teraz jesli trzeba na juz albo przed adopcja gdyby się taka była potrzebna potem , albo przed hotelem / DT gdyby było trzeba :razz:. Pisałam już PW do rytki . Quote
Ajula Posted November 8, 2009 Posted November 8, 2009 ok, masz rację żeby były pieniądze, to możnaby to załatwić już ropomacicze czy nie - i tak wyciachać Quote
majqa Posted November 8, 2009 Posted November 8, 2009 Ajula napisał(a):(...) żeby były pieniądze, to możnaby to załatwić już ropomacicze czy nie - i tak wyciachać Oj żeby były...Ponawiam sugestię o zmianie tytułu i wpisaniem tam prośby o pomoc w kosztach sterylki. Quote
rytka Posted November 9, 2009 Author Posted November 9, 2009 czarna sie wszędzie wcisnie.... nie zejde na podłodze jest strasznie... ale prosze ja musze na kanape... Quote
majqa Posted November 9, 2009 Posted November 9, 2009 O skubana, wszędobylski wąż, nie sunia! :evil_lol: Quote
togaa Posted November 9, 2009 Posted November 9, 2009 Cwaniara niesamowita z Czarnuli ...... Dziewczyny...! Absolutnie niemożliwym jest pakowanie na głowę rytce sterylki i opieki po zabiegu......! To, co Ona ma w domu , jest dla mnie niewyobrażalne /myślę o stanie zdrowia najbiższych./ W jej sytuacji domowej i tak zrobiła dla Czarnej niewyobrażalnie dużo... Rytka, nie wiem skąd bierzesz na to wszystko siły...:shake: Quote
Ajula Posted November 9, 2009 Posted November 9, 2009 togaa napisał(a): Dziewczyny...! Absolutnie niemożliwym jest pakowanie na głowę rytce sterylki i opieki po zabiegu......! dlatego mamy na mysli, żeby przywieźć Czarną na sterylkę z hotelowaniem do Poznania tylko narazie nie mamy pieniędzy dziewczyny, ja jutro wyjeżdzam, wróce dopiero w czwartek wieczorem jakbyscie cos uradzily to ja się podpinam i wyrażam chęć pomocy tylko pieniędzy chwilowo nie mam (tzn jakies grosiki się znajdą), dopiero cos mogę dołożyć pod koniec miesiąca Quote
majqa Posted November 9, 2009 Posted November 9, 2009 Oj, już zniknęłaś Ajulko, a byłam ciekawa, czy coś dograłaś z tymi ogłoszonkami. Quote
Ajula Posted November 10, 2009 Posted November 10, 2009 [quote name='majqa']Oj, już zniknęłaś Ajulko, a byłam ciekawa, czy coś dograłaś z tymi ogłoszonkami. zamówiłam dziś, ale z opcją na później ZESTAWY OGŁOSZEŃ dla podopiecznych Animalii do 30.11 ! ZAPRASZAM! - Strona 4 - Dogomania Forum ok, muszę spadać będę tęsknić za Wami :placz: ale w czwartek późnym wieczorem jestem Quote
Lilmo Posted November 10, 2009 Posted November 10, 2009 Witam na wątku Czarnej. To u mnie Ajula zamówiła ogłoszenia dla niej. Przeczytałam cały wątek i jestem pełna podziwu dla tego, co Rytka zrobiła dla tej suńki! Rytko chylę czoła! Patrząc na zdjęcia z domu tymczasowego aż trudno uwierzyć, że to ten sam pies, który jest na zdjęciach w pierwszym poście! Czarna to teraz piękna, dostoja psica o cudnie błyszczącej sierści, więc mam nadzieję, że szybko uda jej się znaleźć dom. Co do ogłoszeń... Ajula bardzo dziękuję za zakup zestawu na moim bazarku! Sytuacja finansowa Animalii nie wygląda najlepiej, więc każda pomoc na wagę złota. Widzę, że Majqa także oferuje pomoc w ogłaszaniu dla Czarnej. Ajula zamówiła u mnie zestaw ogłoszeń na 16 portalach. Majqa wiem, że Ty zrobisz na znacznie większej ilości stron, więc czy możemy się umówić na taką opcję, że ja zrobię na tych 16 stronach, a Ty dodatkowo jeszcze na innych portalach ? :) Jak wiadomo, im więcej ogłoszeń tym większe szanse na znalezienie domu :) Proszę jeszcze tylko o informację kiedy mam zabrać się za ogłaszanie. Ajula na bazarku pisała, że będą one potrzebne za 1-2 tygodnie, ale doczytałam tutaj opinie, że warto jak najszybciej ruszać z ogłaszaniem Czarnej. Quote
majqa Posted November 10, 2009 Posted November 10, 2009 Lilmo, wstaw w jeden post wykaz stron, na których zawita Czarna, ja oczywiście dopomogę dalej. Co do daty ogłoszeń - niech wypowie się ostatecznie Rycia i Ajula. Quote
majqa Posted November 10, 2009 Posted November 10, 2009 Ryciu, GoniaP bardzo prosi byś do niej zadzwoniła w sprawie Czarnej. Na PW podaję Ci jej numer. Quote
rytka Posted November 10, 2009 Author Posted November 10, 2009 zadzwonie jutro o przyzwoitej porze;) Limo-mi sie wydaje,ze w sytuacji czarnej nie ma co czekac trzeba ogłaszać,dt tylko do stycznia a potem nie wiadomo co z nia:shake:innego dt nie ma,deklaracji na hotelik niewiele....a suczka jest bezproblemowa -gotowa do domciu ,moze ciut natretna z glaskaniem i tuleniem ale czy to wada? dajcie spokoj z Gufim to mialam troche zachodu-przywiozłam 'zwloki psa' zmaltretowane fizycznie i psychicznie- doszedł do siebie zadziwiajaco szybko ale Czarna przywiozlam juz ladnie odpasioną(jeszcze jaz dziekuje jkp za karme-efekt karmienia widoczny na zdjeciach:loveu:)tylko ją wykapalam i sie blyszczy ,nawet nie szczotkuje jej bo nie linieje.Czarna od pierwszego dnia czuje sie w domu super-moze za bardzo sie łasi "pełza"ale to cwaniara jak zauwazyła Togaa-nic dziwnego dała rade sama z Gufim na głowie musiala byc byszczacha:evil_lol: Quote
rytka Posted November 11, 2009 Author Posted November 11, 2009 wazne:jest opcja ZROBIENIA STERYLKI NA JUZ tj.Gonia pozycza kase-z nadzieja ,ze uda sie zebrać pozniej fundusze.Pytanie gdzie zrobic zabieg u mnie raczej wykluczone ze wzg.o ktorych juz pisałam.Pytanie kto zan klinike gdzie pies moze byc 2-3 dni po zabiegu w Gnieznie(najblizej mnie) ?lub ewentualnie w Poznaniu ale ja dowieść i odebrać moge tylko do Gniezna. Quote
Recommended Posts