Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='rytka']

,juz raz sie przeliczylam, z mozliwościami tj.nie poradzilam sobie z sytuacja-mam namysli adopcje Arona.Teraz na 2 pokojowym mieszkaniu 3 chorych, ja i goscie a w planie wielkie zmiany(przeprowadzka)a ja biore psa nie majac pojecia co z nim za dwa miesiace:roll:to jest dośc glupie i nieodpowiedzialne [/QUOTE]
za Arona odrobiłas innym psiakom już dziesięć razy
nie martw się, co będzie za dwa miesiące - jestem pewna, że będzie dobrze, nie zostaniesz z tym sama
masz wsparcie wielu osób i coś wykombinujemy :lol:

Czarna jesli duzo pije i dużo śpi to może ma gorączkę? może ma stan zapalny w tych sutkach

• Replies 867
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

wet.jutro,dzisiaj sie nie wyrobił tj.byl nieosiągalny:roll:

ps.czarna mopa toleruje jak natrętną muche ale troche sie boje ,im czarna pewniejsza siebie tym krzywiej patrzy na mopa-moze tylko chce ją ustawic...za to na chlopakow tzn,psy patrzy przymilnie i piska...

Posted

Ryciu, skoro tak to postępuj w ten sposób żeby demonstrować Czarnej max wyróżnienie Mopa. Jej, z racji litości nad jej przeszłością, nie faworyzuj i specjalnie nie adoruj.

Posted

Majqa ma rację 100%
my sie tak litowaliśmy nad Gaciem, bo taki biedny i przez to nie nauczył się od początku pewnych zasad, na szczęscie Hexi jest dominantka i go trochę "wychowała" :p

Posted

Melduje się!
rytka - dziękuję za link na PW.
Tak się cieszę, że Czarna jest w domciu :)
Kochani, oczywiście potwierdzam to co pisałam już kiedyś - również chce pomóc Czarnej.
Deklaruje 15 zł miesięcznie i od razu przepraszam, że tylko tyle, ale mam jeszcze 4 inne psiaki na "dofinansowaniu" :oops:

Poproszę nr konta (dane do przelewu)

Posted

Agnieszka 15zł.to dużo dziekujemy:loveu:
sa wplaty na czarna :
jkp 100zł.
ajula 50zł.

byłam u weta.psina zaszczepiona na wś.i wirusowe,odpchlona(nie miala lae na wszelki wypadek)i odrobaczona.Z skarpety ubyło 50zł.(odr.i odpch za moje a szczepienia z skarpety;)-wet.uwaza ,ze nie trzebapowtarzac czyli nastepne za rok)
nie dostała leku na zatrzymanie laktacji bo wet.jak mu powiedziałam,ze duzo pije(kazal obserwowac ile dokladnie)bo obawia sie ropomacicza i te tab.to hormony wiec przy ropomaciczu sie nie podaje:shake:

z mopem zaczyna sie poznawac.-czarna bawila sie z nia dzis nawet:crazyeye:moze panikowałam jak zwykle ,nic sie nie dzialo tylko te łypania spod oka:roll:

Ps.DANE DO OGLOSZEŃ W 1 POSCIE NA KONCU.

Posted

[quote name='rytka']
nie dostała leku na zatrzymanie laktacji bo wet.jak mu powiedziałam,ze duzo pije(kazal obserwowac ile dokladnie)bo obawia sie ropomacicza i te tab.to hormony wiec przy ropomaciczu sie nie podaje:shake:
[/QUOTE]
moja Hexi miała ropomacicze, zauważyłam dlatego, że z dróg rodnych wypływał jej taki śluz, przyglądaj się może sikawce Czarnej, czy coś jej leci

super, że ma już szczepienia
dobrze by było ją wyciąć, zresztą jak będzie ropomacicze to i tak będzie trzeba, pytanie tylko, czy dasz radę, bo to jednak kłopot

Posted

podejrzenie ropomacicza powstało bo ja powiedziałam,ze duzo pije i ospała-tam gdzie była odnosilam wrazenie ,ze to wulkan energi teraz głównie spi:roll:za kilka dni trza zdecydowac czy tab.na zatrzymanie lakt. czy usg.w celu wykluczenia ropomacicza i dopiero tabl.zrobiła bym dzis usg ale wet.znów sie spieszył:roll:pytałam o sterylizacje u niego koszt 150-200zł.ale nie bede miała teraz czasu dopilnowac jej:shake:
a wiek ok.5-6lat,waga 20kg.
zachwile zdjecia niestety ciagle ma poze psa wystraszonego,bardziej pełza niż chodzi i ciężko o ladne zdjęcia:roll:ale za to wet.powiedział,ze sierśc błyszczy az za bardzo:evil_lol:-to chyba zasługa mojego szamponu:evil_lol:

Posted

Sliczna, prześliczna sunieczka....

Co z jej ogonkiem? Ma go i tyko chowa pod siebie? Nie mogę dojrzeć?

A może Ona chce matkować Mopowi?
Może miała szczenieta ?

Posted

nie ma ogonka:diabloti:uciety i kiwa sie kikucik tylko-nawet dobrze bo ciągle nim macha i mop by obrywal.
chce matkowac dlatego musowo musze cos dac na zasuszenie.
szczeniaków podobno nie było,wielki brzuch wczesniej i teraz wiszace cyce to podobno wynik ciąży urojonej:roll:
Ajula sikawka czysta,a imie Saba tak ja tam nazywali i reaguje na nie.

dowód na brak ogonka...

Posted

Saba też ładnie :lol:
Czarna jest śliczna, ale mopik też urodziwa niczym Remik Majqi :loveu:

koszt sterylki u Ciebie niższy, niż w Poznaniu, bo u nas to będzie ze 300 zł kosztować
żeby było za co, to możnaby zrobić u nas i mogłaby zostać wtedy w klinice - ale tyle kasy to nie mamy :roll:

Posted

[quote name='rytka'] podejrzenie ropomacicza powstało bo ja powiedziałam,ze duzo pije i ospała-tam gdzie była odnosilam wrazenie ,ze to wulkan energi teraz głównie spi:roll: [/QUOTE]
teraz tak myslę, że jak Gacka wzięliśmy z ulicy do domu to też ciągle pił i dużo spał - pomyslałam wtedy, że to reakcja na suche i ciepłe powietrze w domu, może Czarna/Saba też tak ma

Posted

[quote name='rytka']ale za to wet.powiedział,ze sierśc błyszczy az za bardzo:evil_lol:-to chyba zasługa mojego szamponu:evil_lol:[/QUOTE]

a ja chyba bym skusiła się na ten szmpon dla psiaka - można wiedzieć jaki to, bo Czarna dla mnie cudnie po nim wygląda

Posted

wsyd powiedziec :oops:ale to mydło w płynie-nie uzyłam pisiego,bo butelka by nie starczyła.Brudna strasznie byla ale pod brudem piekna siersć.czarna jest nawet zagruba wg. mnie,cała karma jaka zawozilam skarmiona juz była-jak dostali karmy to jej nie żalowali:roll:Czarnula nadal 90% czasu spi,to łypanie,ktorym sie martwiłam-to zdaje sie próba adopcji mopa-coraz wiecej traktuje go jako szczeniaka swojego.Czarna idealna dla spokojnych panstwa ,którzy chca pasa,którego nie ma...:diabloti:

Posted

w sumie to pocieszające, że jak dostali karmę, to chociaż pamiętali, żeby Czarną karmić

jutro trochę nie mam czasu, ale sobota-niedziela postaramy się podrukować trochę ogłoszeń ze zdjęciem Czarnej i powiesimy tu i ówdzie
ale telefon podam chyba Twój Rytka, co?

Posted

rytka napisał(a):
Czarna idealna dla spokojnych panstwa ,którzy chca pasa,którego nie ma...:diabloti:
Że się wtrącę... Sunie z urojoną ciążą zamykają się w sobie i "mają swój świat". Moja osobista Tośka taka była przez ponad miesiąc, kompletnioe zatraciła swój charakter na ten czas, była apatyczna, zadumana, "autystyczna". Więc ostrożnie z tym ocenianiem charakteru Czarnej, obecnie oceny sa niemiarodajne ;)
Rytka, bardzo Wam kibicuję :oops:

Posted

Gonia prawda-hormony wplywaja na zachowanie.pozatym Gufi stasznie sie zmnienił od czasu jak sie u mnie pojawił. Czarna tez musi sie oswoic,przyzwyczaić do zmiany-jedno pewne była kiedys rozpieszczana ciekawe co ja spodkało:roll:.Czarna cos tam kombinuje,mysli,duma.....dzis Mop spał ze mna w innym pokoju i rano chciał wskoczyc do łozka do Czarnej a ona na niego z zebami:mad:podlizuje sie ludziom jak szalona non- stop chce glaskania ,kladzie sie, łasi ale mopa chce ustawiać:mad:nie ,ze zagryść ale ustawic-jak krzycze na nią to go liże wiec wie o co chodzi.Z nia trzeba postepowac inteligentnie bo mądrzejsza jest od Gufa(to babeczka wiec nic dziwnego:diabloti:).oczywiscie zbłądziłam,ze pozwoliłam gnidzie na okupacje łózek ale staram sie wyrózniac mopa jak kazała Majqatj.mop pierwszy wszystko(pierszy jesc ,ze spaceru do domu wchdzi,pierwszy głaskany-zobaczymy jak sie dogadają dziewczyny ;)