Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 945
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='bico']Czyli domek w Wawie ok?:multi: Kiedy Gaja jedzie?

A ta druga wizyta i jej wyniki????

Napiszcie coś więcej o obu tych wizytach:cool3:

Wizyta w przyszłym domku Gajuni ok. Pani wychowywała się ze zwierzętami, jej tata ratował bezdomne psy. Siostra ma 16 letniego jamnika. Cała rodzina cieszy się że Gajunia będzie z nimi mieszkała!

W domu jest dwoje dzieci: 3;5 letnia Ania i 11 letni Sebastian, którzy zadeklarowali się pomagać mamie przy opiece nad Gajunią. Pani powiedziała że całą odpowiedzialność za opiekę nad psem bierze ona, pies nie jest prezentem dla dzieci, tylko członkiem rodziny. Są świadomi że mały piesek gryzie różne rzeczy i że siusia więc początkowo Gajunia będzie miała lokum w kuchni ( reszta mieszkania jest wyłożona pięknym drewnianym parkietem ). Gaja nie będzie też długo sama, pani wychodzi z domu o 10, Sebastian wraca do domu o 13 i to on będzie zabierał Gaję na popołudniowy spacer. Na wakacje Gaja też będzie z nimi jeździła, wszystko już zaplanowali.

Na pytanie gdzie Gajunia będzie spała: "w łóżku oczywiście, a gdzie może spać?" :-)

Więcej takich domków poproszę! :-)

Posted

AnnaA napisał(a):
Lilith tak Ci było pilno. Czy możesz zdradzic na co teraz czekamy?

no chyba macie ze sobą kontakt telefoniczny...???forum to nie jedyny sposób umawiania się i przekazywania info:roll:

Cieszę się, że będą nowe domki dla dwóch maluchów:multi::multi::multi:
Dzięki cioteczki warszawskie za pomoc:loveu::loveu:

Posted

AnnaA napisał(a):
Lilith tak Ci było pilno. Czy możesz zdradzic na co teraz czekamy?

to nie mi było pilno tylko Pani z Halinowa
chyba pisałam o tym, że to tej Pani zalezy na czasie (tak mi sie wydaje)
okazuje, się, że chodziło o jej urlop

Ja wiem Aniu, że Ty siedzisz jak na szpilkach
Ale czy tylko ja znam szczegóły?
Rozmawiała z Tobą Beata jak mniemam, przeciez ona wszystko wie

cały dzień w pracy dzwonili do mnie ludzie
o lady i o szczeniaki ciągle miałam kretyńskie zapytania
miałam nadto telefon od pani z warszawy, czy aby jestem schroniskiem, a jesli nie jestem to mam wyjasnić gdzie jest schronisko w warszawie
a przeciez byłam w pracy i nadto musiałam pracować
po pracy musiałam spotkac się z kumem który ma osobiste problemy
a na wieczór byłam na angielskim
każdy z nas ma swoje jakieś życie prywatne i obowiązki

nadto czekałam przez cały dzień na telefon od Beaty czy podejmie się transportu
bo ja nie mam samochodu
o 21.00 sie dowiedziałam, że nie mam jeszcze transportu

są do rozwiezienia 3 pieski
józefów - dorka
warszawa chomiczówka - gaja
halinów - marmurek

wszystko z jednego punktu startuje w jedną stronę
ale trasa trudna, bo miasto - stolica i okoliczne wsie
podejmiesz się AnnaA takiej trasy?
będę jeszcze dziś rano dzwonić po znajomych, może coś jeszcze zorganizuję

dla uspokojenia emocji dodam, iż z ludźmi umawialam sie wstępnie na weekend
Pani z Halinowa chciałaby piatek wieczór lub sobotę rano
zatem raczej weekend
w piatek Magdzie, która przyjmie doreczkę nie pasuje
pani od gajuni jest obojętne w jaki dzień przyjedzie suńka

pragnęłabym zorganizować transport jeden
osoba, która przyjmie dorkę na dt powinna wreszczie sie ze mną spotkać
wolę nie wyręczać się kimś jak ostatnio i wyjśc na osobe niepowazną po raz kolejny
powinnam jechać również ja
ktoś podpisze za mnie umowy o dt i adopcyjne o szczeniakii będzie występował jako opiekun prawny i osoba odpowiedzialna za te pieski?

gdzie jestem i co robię
odpowiadam:

próbuję zorganizować transport
pracuje i uczę się
przykro mi ogromnie, ale na prawdę brakuje mi czasu

moja nieobecność jednodniowa nie wynika ze złej woli

Posted

Najlepszym rozwiązaniem będzie w takim razie jeżeli ja pojadę jako kierowca a Ty jako osoba adoptująca psiaki. Jestem do dyspozycji i najlepiej byłoby gdyby to była sobota wcześnie rano. Mogę przyjechac z psiakami do Radomia.

Posted

Co do tych telefonów to jeszcze raz proponuję podanie mojego numeru telefonu w następnych ogłoszeniach odnośnie Mireczki i Margosia. A tak na marginesie, to Warszawę ja trochę znam, mieszkałam w niej 20 lat.

Posted

No, to nie trochę znasz warszawę AnnaA tylko jak "własną kieszeń " :)

Trzymam kciuki, żeby drogi były przejezdne.
Powodzenia.

Czyli zostaną tylko 2 szeniorki :)

Posted

Ale fajnie że dwa szczeniorki jadą, wielkie dzięki Anna że chcesz je zawieźć:loveu:. Lilith bardzo dobrze Cię rozumiem mi też często czasu brakuje na cokolwiek. Dziewczyny a macie jakieś świeże fotki Margosia to bym go też poogłaszała, tylko nie wiem czy na Warszawę czy gdzie indziej?

Posted

[quote name='lilith27']

pragnęłabym zorganizować transport jeden
osoba, która przyjmie dorkę na dt powinna wreszczie sie ze mną spotkać
wolę nie wyręczać się kimś jak ostatnio i wyjśc na osobe niepowazną po raz kolejny
powinnam jechać również ja
ktoś podpisze za mnie umowy o dt i adopcyjne o szczeniakii będzie występował jako opiekun prawny i osoba odpowiedzialna za te pieski?

Lilith, wiem, że to dla Ciebie obciążenie, a raczej przeciążenie już tym wszystkim:-( Ale ja sobie nawet nie wyobrażam abyś nie jechała z Dorką do Wawy spotkać się z dziewczynami z jej DT. Błagam Cię, nie posyłaj tam nikogo innego, bo będzie tak jak ostatnio, znów będzie zamieszanie i wyjdziemy na niepoważne:roll:
Uczmy się na własnych błędach, to nasze sprawy i bądźmy za nie odpowiedzialne, nie możemy tego zaniedbać, bo to są rzeczy poważne i poważni ludzie, wiec i my się tak zachowujmy. Wprost napiszę - uważam, że tylko Ty jesteś wiarygodnym opiekunem prawnym i masz upoważnienie do nadzorowania tego transportu i pobytu Dorki w DT oraz do ustalenia wszystkiego i podpisania stosownych umów. Oczywiście niczego nie ujmuję AnnA, która jest opiekunem faktycznym i żywicielem sporej psiej gromady i także ponosi wysiłek z tego tytułu - dziękujemy jej za wyrozumiałość i dobrą wolę:lol:

Bardzo Wasz proszę dziewczyny - Lilith i AnnA - zorganizujcie wspólnie ten transport...AnnaA jako kierowca:lol: Lilith jako opiekun:lol: Lilith bez auta jest uziemiona, a psy trzeba dostarczyć do DT i dwóch DS, wiec nie można tego odpuścić...

będę czekać na wieści co i jak...Trzymajcie się i nie poddawajcie;) Musi się udać!:)

Posted

jadę z mężem
AnnaA odpoczywa
droga jest ciezka i myślę, że zejdzie cały dzień
samochód pożyczamy od przyjaciela
jadę w sobotę

mam dobry news
potrzebna wizyta pod grójcem!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Posted

Przepraszam, ale miałam podany adres grójecki . Do GrÓjca mogę przecież ja podjechac. Musicie mnie tylko poistruowac czym przede wszystkim mam się zainteresowac!

Posted

AnnaA napisał(a):
Przepraszam, ale miałam podany adres grójecki . Do GrÓjca mogę przecież ja podjechac. Musicie mnie tylko poistruowac czym przede wszystkim mam się zainteresowac!

poszło pw
dziękuję za pomoc
proszę o info

Posted

lilith27 napisał(a):
poszło pw
dziękuję za pomoc
proszę o info

anhata napisał(a):
wiemy, jakie ma pani z Warszawy Podejście .....
zastanawiam się nad Halinowem ....... czy nie ma Żadnych przeciwskazań?? czy to napewno dobry dom?

DIF zrobiła kawł dobrej roboty
zobaczymy na miejscu
i tak musze być w józefowie
stamtąd to rzut beretem

wysłałam panu maila
wysłałam zdjęcia mirki
wzór umowy
oraz fotki mamusiowe
pan dzwonił już dwa razy dzisiaj

Posted

No to widac panu zależy, może to będzie TEN domek, trzymam kciuki za wizytę:lol:. I ponawiam pytanie o zdjęcia Margosia i czy go gdzieś ogłaszać i na jakie miasta?