lilith27 Posted December 21, 2009 Author Posted December 21, 2009 ręce mi opadają za te złote rady nie będę się szarpac po kolei o wszystko robię to co mogę i staram sie najlepiej szczeniaki jadły ryż i kurczaka również jadły również karmę pufii, i royala równiez jadły również zupki specjalnie dla nich gotowane żeby miały ciepły posiłek w to zimno jadły również schabowe i piersi z kurczaka zabierane z jednej z restauracji dostawały miód i olej z winogron również przykro mi ale teraz nie ugotuje im zupki i nie bedę wozić 50 km w jedną stronę do dt przykro mi ale nie wiem ile szczenieta będą u Anny a co chwila karmy kobiecie nie będę dowozić podróże też kosztują cisną mi się słowa straszne już na usta..... ale przemilczę i za to zapytam CZY MOŻE KTOŚ CHCE 6 SZCZENIAKÓW POD OPIEKĘ ........? właśnie zbliża się czas na kolejne szczepienia ma ktoś chęć wydać kolejne 130 złotych?????????? 130 złotych przy najtańszej ofercie u weta (uchodziłam i pytałam w lecznicach radomskich) pragnę sprostować otrzymałam łącznie 130 złotych bico wspomogła mnie kwotą 80 złotych otrzymałam też od alez_moi (chyba taki nick- musze sprawdzić pw- przepraszam) również kwotę 50 złotych amez_moi - poprawny nick ps. wybaczcie to nie chodzi o to, że jestem bezkrytyczna wobec siebie ale do pomocy to nie bardzo się wszyscy kwapią Quote
brazowa1 Posted December 21, 2009 Posted December 21, 2009 Macie TOZ lub OTOZ? Musicie miec którąś z organizacji pod bokiem,skąd wiecie,ze nie pomoga,skoro ich o to nie poprosiliscie? skad oni maja wiedziec o szczeniakach? moze sie okazac,ze zaszczepia Wam szczeniaki po kosztach.Własnie dlatego,ze są na mrozie,musza jeśc wartosciowe rzeczy. Z czego mają brac siłę?Czy ten kurczak z ryżem,który wyniesie jeszcze taniej niz Puffi,nie jest mozliwy? Zmieńcie chociaż tytuł na: szczeniaki nie maja co jesc,pomocy. Quote
lilith27 Posted December 21, 2009 Author Posted December 21, 2009 Czy Ty przeczytałaś post powyżej? Quote
AnnaA Posted December 21, 2009 Posted December 21, 2009 Naprawdę, ręce opadają. Szczeniaki karmę suchą Puffi jedzą tylko jako uzupełnienie do posiłków mokrych składajacych sie z gotowanego makaronu /od czwartku "poszły" już dwie paczki/ pomieszanego z karmą z puszki. Wczoraj dostałam też takie psie grube kiełbasy /na jeden posiłek szczylki wciagają pół/. Suchą karmę polewam oliwą z oliwek bo taką akurat mam a nie mogę się nigdzie ruszyc bo mam chwilowo niesprawny samochód. Żeby je ustrzec przed mrozem są u mnie w domu i największy problem mam z brakiem gazet, żeby im podkładac pod pupy. Z wydalaniem jest horror. Poza tym one funkcjonują w systemie dwie godz. jedzenia i zabawy przeplatane trzema godzinami snu bez względu na to czy to noc czy dzień. Jestem już osobą starszą i wybudzona przez szczylki w środku nocy mam kłopoty z zaśnięciem. Ten wątek ma wyjatkowe szczęście do krytykanctwa. Ciągle trafiają się jakieś mądre głowy i wyważaja otwarte drzwi. Nie wiem jak 15 kg karmy starczyłoby na miesiąc, korpusy plus marchewka plus ryż pięknie, tylko trzeba je jeszcze ugotowac a ja mam kuchnię na prąd /kłaniają sie r-ki za prąd/. Jestem emerytką i nie mam poprostu na to środków. Nie widzę tu tłumu pomagających, za to widzę radzących i krytykujących. W DALSZYM CIĄGU MAMY SZÓSTKĘ SZCZYLKÓW DO ADOPCJI!!!! Quote
tula Posted December 21, 2009 Posted December 21, 2009 Ja się dołożę do karmy albo szczepień dużo nie moge ale chociaż 50 zyla, najbardziej by mi pasowało podwieźć kasę do Ciebie Lilith, tylko napisz w jakich godzinach:) Gazetek tez mogę trochę przywieźć, ale nie wiem kiedy Lilith będzie co Ciebie Aniu jechała żeby je zawieźć. Ogłoszenia robię cały czas, a po Świętach porobię im płatne w Ofercie warszwskiej bo tak sie z Lilith umówiłam:) Quote
bullterrierka Posted December 21, 2009 Posted December 21, 2009 brązowa to może poda Ci Anna na PW adres do wysyłki karmy która zakupisz dla szczeniąt? przecież jesteś taką ekspertką:diabloti: Quote
lilith27 Posted December 21, 2009 Author Posted December 21, 2009 ja na 100% siadam w świeta i robię akcję promocyjną Quote
AnnaA Posted December 21, 2009 Posted December 21, 2009 Szczylki właśnie śpią rozwalone do góry kołami. Kupy w porządku i siusianie też. Jak nie spią to się pięknie bawią. Nie trzęsą się z zimna a bardzo lubią gdy wlezę do ich kawałka podłogi. Są cikawskie i bardzo, bardzo towarzyskie. W nocy chcą poprostu żeby im posprzątac zapaskudzone gazety, żeby z nimi troszkę pobyc bo potem pogryzą troszkę tego nieszczęsnego Puffi i idą spac. Śpią do 6.30. Ciągle mi wyłażą z tego zastawionego kawałka podłogi /w tym względzie zawsze mni przechytrzą/. Jak patrzę na tą śpiącą rozwaloną gromadkę, to mi przechodzi całe zdenerwowanie. Quote
AnnaA Posted December 21, 2009 Posted December 21, 2009 Uważam, że ciągle mało jest dobrych zdjęc. Widzę, że to co robiła Beatka nie bardzo wyszło. Pomyślcie o tym dziewczyny. Quote
lilith27 Posted December 21, 2009 Author Posted December 21, 2009 AnnaA ja mam ich jeszcze ale nie zdązyłam wczoraj wrzucić na dogo wrócę z pracy to dokończę Quote
AnnaA Posted December 21, 2009 Posted December 21, 2009 To bardzo się ciesze. Może uda mi sie nauczyc ich imion. Quote
lilith27 Posted December 21, 2009 Author Posted December 21, 2009 [quote name='bico'] Lilith, wasz OTOZ lub TOZ może nam pomóc z karmą chociażby? dodam bo ominęłam schronisko pomoże z sunieczką, za jakiś czas tymczasem uma i bałagan marmurek i gaja oraz bałagan zbiórka i bałagan marmurek Quote
lilith27 Posted December 21, 2009 Author Posted December 21, 2009 Lusia (tez do adopcji) i marmurek wygląda jak gaja Quote
lilith27 Posted December 21, 2009 Author Posted December 21, 2009 mireczka razy 3 marmurek mirka Quote
lilith27 Posted December 21, 2009 Author Posted December 21, 2009 mirka z boczku uma ma maleńką plamkę na szyi po lewo na pewno uma bo ma długi ogonek marmurek Quote
lilith27 Posted December 21, 2009 Author Posted December 21, 2009 przypominam tez te fotki gaja i mira gaja jaga i mira marmurek uma i marmurek Quote
lilith27 Posted December 21, 2009 Author Posted December 21, 2009 a tutaj marmurek i maleńka uma i tu też umka i najmniejsza mirka Quote
lilith27 Posted December 21, 2009 Author Posted December 21, 2009 [SIZE="5"][FONT="Georgia"]Te maleńkie istotki widzą w człowieku wszystko co dobre. Całym swym istnieniem chcą być przy swoim opiekunie. Chcą się tulić, bawić, chcą oddychać przy ludzkiej istocie. Wbrew i na przekór wszystkiemu, są……… żyją i czekają na miłość. Tylko ta miłość ludzka jeszcze do nich nie trafiła. Pozwólmy szczeniętom znaleźć swoje szcęście. Maleńkie są bardzo przyjazne do ludzi. Są niesamowicie ufne i przytulne. Docelowo będą niedużymi pieskami. Ich matka to nieduża suczka i sięga do kolanka. Obecnie mają około 11 tygodni. Są odrobaczone i zaszczepione. Osoby zainteresowane adopcją. proszone są o kontakt drogą mailową, pisząc na adres stasia-sachan@wp.pl lub dzwoniąc na numer 0-502660178[/FONT] zrobiłam plagiat i przerobiłam tekst majki, który napisała dla Lady Quote
Monday Posted December 21, 2009 Posted December 21, 2009 Mam nadzieję, że po świętach ruszą adopcje. Te pieseczki są niesamowitr :) Mi wystarczyłą jedna noc, żeby żal było rozstawać się z Jagą. Ta mała skradła nam serducha...Jest przecudownym psem, który będzie miał przecudowne beztroskie życie. Quote
bico Posted December 21, 2009 Posted December 21, 2009 tula napisał(a):Ja się dołożę do karmy albo szczepień dużo nie moge ale chociaż 50 zyla, tula, ja Ciebie bardzo proszę, dołóż te 50 zł od siebie, a ja dołożę 50 zł do siebie, te pozostałe 30 zł jakoś uzbieramy na te szczepienia... Mam 3 sprawy: 1. Lilith, AnnaA, wytrzymajcie jeszcze przez Święta, potem porobimy ogłoszenia i maluszki znajdą dobre DS, nie poddawajmy się... 2. Lilith, AnnaA fotki są fajne i dużo ich i są wyraźne, ale proszę Was spróbujcie porobić jeszcze fotki z pozycji psiaka stojącego lub leżącego na podłodze/kanapie, a nie robić im fotek z góry, zróbcie większe przybliżenie mordki i wtedy też nie będzie widać gazet czy ich kojca w tle...spróbujcie zrobić foto tak jak opisałam. 3. Lilith, może faktycznie w tym TOZ zapytaj czy zrobili by szczepienia i odrobaczenia po kosztach, dowiesz się tego???? Quote
tula Posted December 22, 2009 Posted December 22, 2009 Epe ja tak jak zaoferowałam oczywiście dołożę 50 zł, tylko Lilith musi mi dać znać jak je mam przekazać bo jak ona juz dobrze wie z tym przekazywaniem i odbieraniem czegokolwiek mam największy problem czasowy:) Jednak jeśli chodzi o te szczepienia i odrobaczywienia w schronisku które jest prowadzone przez nasz TOZ to szczerze wątpię bo przepełnienie mamy straszne a środków finansowych brak niestety na szczepienia:( przynajmniej z tego co wiem. Quote
AnnaA Posted December 22, 2009 Posted December 22, 2009 Proszę o ogłoszenia dla szczylków. One pilnie potrzebują domków. Quote
Selenga Posted December 22, 2009 Posted December 22, 2009 bico napisał(a):tula, ja Ciebie bardzo proszę, dołóż te 50 zł od siebie, a ja dołożę 50 zł do siebie, te pozostałe 30 zł jakoś uzbieramy na te szczepienia... Mogę dołożyć te 30 zł do szczepień Quote
lilith27 Posted December 22, 2009 Author Posted December 22, 2009 miałam dwa zapytania o marmurka jedno z wołomina- młoda dziewczyna - podobała mi się, ma jeszcze zadzwonić, druga pani z warszawy, ale jakoś mam mieszane uczucia...ma zadzwonić jeszcze po świętach pan z krakowa mówi, że jagula jest superaśna i wspaniała, nie spał całą noc bo jaga płakała, spała na fotelu i on ją przytulał ręką, mam obiecane fotki mam zadzwonić po świętach jeszcze to ja przesyłam numer konta mój AnnaA walczę w domu, żeby choć jednego od Ciebie zabrać do mnie na dt Quote
tula Posted December 22, 2009 Posted December 22, 2009 To super ze coś się rusza:) wczoraj zrobiłam jeszcze maluchom dodatkowe wspólne ogłoszenie na gumtree warszawa. Z niecierpliwością czekam na fotki Jaguni:loveu: Quote
Recommended Posts