Anashar Posted December 19, 2009 Posted December 19, 2009 Lilith - niestety trafiłem na ten wątek dopiero jak zostałem poproszony o zmoderowanie go, z powodu kłótni ;) Nie zrozumiałem natomiast - czy moja pomoc będzie potrzebna? Bo jednak musiałbym sobie czas zorganizować, więc wolałbym wiedzieć wcześniej. Nie wiem czy dobrze zrozumiałem, że po prostu te osoby od razu sprawdzą domek jak będą z transportem ;) Quote
lilith27 Posted December 19, 2009 Author Posted December 19, 2009 Anashar wiem i rozumiem nie mam absolutnie żadnych pretensji czy jakiś żalów jak pisałam będę się czuć zobowiązana w związku ze złożoną deklaracją i chęciami tak suczka pojedzie....ale może wrócić......jeśli okaże się, że osoby byłyby nieodpowiednie.... okaże się na miejscu....... Quote
Anashar Posted December 19, 2009 Posted December 19, 2009 Rozumiem i dziękuję za odpowiedź. Mam nadzieję, że jednak wszystko pójdzie dobrze. Quote
AnnaA Posted December 19, 2009 Posted December 19, 2009 Kochani, a może znalazłyby się domki dla pozostałej piąteczki przemiłych szczeniaczków. Rozrabiają jak pijane zające i modlę się o cierpliwośc. Lilith27 bardzo proszę o wstawienie nowych zdjęc całej gromadki. Do adopcji jest też siedmiomiesięczna Dora. Quote
tula Posted December 19, 2009 Posted December 19, 2009 Tak, tak zdjęcia jak najbardziej potrzebne:) Quote
bico Posted December 20, 2009 Posted December 20, 2009 ja chciałam tylko napisać, że jestem pod pozytywnym wrażeniem Anashar - nie dość, że nie jest taki nadęty i ważny jak niektórzy inni modzi, potrafi złagodzić bojowe nastroje(w tym także i mój:evil_lol:), to jeszcze zaoferował pomoc - no szczerze przyznam, że jestem pozytywnie zaskoczona takim modem:lol: ja także czekam na nowe foty, dobrze, by było, by szczeniaki były na fotach wyraźne, każdy piesek osobno, by było widać ich pyszczki i proszę też o jedno zdjęcie zbiorowe maluchów - może lokalnie u siebie je poogłaszam i poreklamuję;) sądzę, że po Świętach minie "moda" na poszukiwanie prezentu w postaci szczeniaczka i będzie więcej konkretniejszych ofert. Quote
lilith27 Posted December 20, 2009 Author Posted December 20, 2009 fotki Anno, które robilam w czwartek sa brzydkie psiaki w większości stoją bokiem lub są od tyłu uchwycone przejrzę co ja mam jeszcze w aparacie bico ja miałam dodać foteczki, ale mi umknęło zwyczajnie zapomniałam w ferworze tego wszystkiego zadzwonię do Beatki może je pocyka dzisiaj ps. istotnie ten moderator robi bardzo dobre wrażenie Quote
AnnaA Posted December 20, 2009 Posted December 20, 2009 Beatka porobiła bardzo dużo zdjęc szczelkom. Natomiast gazet mamy dużo za mało. Prosze, uzbierajcie jeszcze dużo wiecej gazet. Szczeniaki paskudzą na potęgę. Quote
bullterrierka Posted December 20, 2009 Posted December 20, 2009 dopiero wróciłam droga fatalna szczerze mówiąc to Anna ma prawdziwy koszmar.... mam nadzieje,ze szybko znajdą się domki dla szczyli bo one sa coraz większe jedzenia starczy na jakiś czas gazety bardzo potrzebne zdjeć bardzo dużo ale niestety jakość nie idzie w parze z ilością i mam nadzieje,że coś wybiore Quote
Monday Posted December 20, 2009 Posted December 20, 2009 A jaga dzisiaj śpi u mnie :) Ktoś mi mówił, że to spokojny, piesek, który chodzi za człowiekiem krok w krok i, że woli człowieka od psa:roll: Otóż...z początku (przez pierwsze 10 min) Jaga chodziła nieśmiała...moja Nuka zachęcała ją do zabawy i ta mała uległa....tak jej się to spodobało, że teraz jeszcze przestać nie mogą - rozdzielałam już je ze dwa razy. Mają dwa kojce, powinny się pogodzić jakoś...ale one urządzają sobie wędrówki do siebie nawzajem. Mam panele, więc słychać ich pazurki !!!!!!!!!!!!!!!! Jaga nie chciała siedzieć nawet na rękach - wyrywała się do Nuki. Acha - Jaga lubi buty, już zaciągnęła sobie mogego ciapa do kojca, żeby go zgryźć. Ja nie wiem jak ja się przez te gówniary wyśpię... Mój TZ zachowuje się jakoś dziwnie, Jagę nazywa słodziakiem i takie tam....:p I powiedział, że nie wyobraż sobie zostawić takiego małego psiaka u niewiadomo kogo...a wcześniej mówił, że on się nie będzie mieszał do rozmowy z gościem co chce Jagę :) Quote
lilith27 Posted December 20, 2009 Author Posted December 20, 2009 ja mu wróże wielką przyszłość w TOZie Quote
Monday Posted December 20, 2009 Posted December 20, 2009 O widzę, że TZ zrobił porządek....Jaga śpi - u niego na brzuchu, a Nuka obok, na kołdrze:angryy: Quote
Monday Posted December 20, 2009 Posted December 20, 2009 A chciał TZ, żeby Jaga w pudełku spała......hahaha.....zanim ją zobaczył. Coś czuję, że on jej nie odłoży do kojca. Jadze coraz wygodniej. Malutka, więc powierzchnia mojego TZa dla niej duża, już łapki przed siebie wyciąga, śpi jakoś na bok...lecę spać, bo jutro nie wstanę Quote
lilith27 Posted December 20, 2009 Author Posted December 20, 2009 ehssssss czuję, że Ci będzie cięzko jak mi dzisiaj Quote
tula Posted December 20, 2009 Posted December 20, 2009 lilith27 napisał(a):ja mu wróże wielką przyszłość w TOZie Tylko że on podobnie jak Monday i Ty Lilith do TOZ-u się nie chcecie zapisać:( a szkoda wielka, co prawda jak to niektórzy twierdzą jest to Towarzystwo elitarne:evil_lol:, ale myślę że takich wspaniałych dogomaniaków jak Wy powinni przyjąć z otwartymi rękami. Quote
lilith27 Posted December 20, 2009 Author Posted December 20, 2009 Bico proszę rachuneczek za karmę marmurek uma Quote
brazowa1 Posted December 20, 2009 Posted December 20, 2009 Karma Puffi?????????? Kochani,kurczak z ryżem i marchewka wyniesie Was jeszcze taniej,a chociaz wartosciowy i sraczki po nim nie bedzie. Za Puffi zapłacicie grosze,a potem leczenie u weta kilka tygodni,nie mówiąć juz o tym,ze te psy rosna i to co będą jadły teraz,rzutuje na ich całe zycie.I tego nie da sie potem nadrobić. Przeciez Puffi nie ma w ogóle mięsa,to ochyda marketowa,która słuzy tylko wykończeniu psów. Quote
bico Posted December 20, 2009 Posted December 20, 2009 [quote name='brazowa1']Karma Puffi?????????? Kochani,kurczak z ryżem i marchewka wyniesie Was jeszcze taniej,a chociaz wartosciowy i sraczki po nim nie bedzie. Za Puffi zapłacicie grosze,a potem leczenie u weta kilka tygodni,nie mówiąć juz o tym,ze te psy rosna i to co będą jadły teraz,rzutuje na ich całe zycie.I tego nie da sie potem nadrobić. Przeciez Puffi nie ma w ogóle mięsa,to ochyda marketowa,która słuzy tylko wykończeniu psów. ejjj...no przecież tylko o to nam chodzi, tylko to mamy na celu i tylko z tą jedyną myślą budzę się co dnia - cały czas nurtuje mnie jedno - jak szybko wykończyć te psy... skąd wiesz, że maluchy mają "sraczkę"?????? poza tym dziękuje, na prawdę dziękuje i jestem Ci dozgonnie wdzięczne, że tak się szczerze troszczysz o to jak i na co Lilith27 wydała moje 50 zł...Ale muszę Cię zmartwić - ani jej ani mnie nie stać, żeby zafundować maluszkom Royala i nie mam zastrzeżeń, że akurat na taką/na tą karmę zostały wydane moje pieniądze. Quote
brazowa1 Posted December 21, 2009 Posted December 21, 2009 napisalam o royalu? pisałam o kurczaku z ryżem.Mięso na rynku mozna kupic za 3 zł kilogram,korpus kurzy z mięsem 2 kilo za kilogram.U Was może być jeszcze taniej. Ilość mięsa (czytaj pior i pazurów,w puffi,to chyba 3%? jak na tym ma urosnąc zdrowy pies. Brit 15 kilo kosztuje w necie 95 zł,starczyloby na półtora miesiaca dla wszystkich.To samo Bosch,Bento Kronen tańsza wersja 115 zł,niech juz jedza karme dla dorosłych psów,byle nie ten syf.Jak po tym jeszcze nie maja sraczki,to bedą miały.Kupa soli,konserwantów,trocin,zmielonych starych wędlin i kaszy. Jest jeszcze jedna szansa,np tytuł ;"szczeniaki jedzą puffi,czy ktos moze im kupic normalna karmę". Zwróciliscie sie do którejś organizacji prozwierzęcej o zakup normalnej karmy?Chociazby do OTOZu? czy TOZu? Quote
bico Posted December 21, 2009 Posted December 21, 2009 brazowa1 napisał(a): Brit 15 kilo kosztuje w necie 95 zł,starczyloby na półtora miesiaca dla wszystkich.To samo Bosch,Bento Kronen tańsza wersja 115 zł,niech juz jedza karme dla dorosłych psów,byle nie ten syf.Jak po tym jeszcze nie maja sraczki,to bedą miały.Kupa soli,konserwantów,trocin,zmielonych starych wędlin i kaszy. zapraszam do wspólnej zrzutki na jedną z tych karm. brazowa1 napisał(a): Jest jeszcze jedna szansa,np tytuł ;"szczeniaki jedzą puffi,czy ktos moze im kupic normalna karmę". Zwróciliscie sie do którejś organizacji prozwierzęcej o zakup normalnej karmy?Chociazby do OTOZu? czy TOZu? Lilith, może watro tytuł zmienić, może ktoś tu jeszcze zajrzy, jeśli nie skutkuje prośba o pomoc w DT/DS, to może zbiórka na karmę kogoś przyciągnie... Lilith, wasz OTOZ lub TOZ może nam pomóc z karmą chociażby? Quote
zuzlikowa Posted December 21, 2009 Posted December 21, 2009 6 szczeniaków zamarza na mrozie, jest minus 20 stopni, AnnaA bierze je na DT, nikt z ogłoszeń noralny po te psy nie dzwoni, a jedyna osobą,wpływa na nie ledwie 80zł za to szczepić , odrobaczać, dawać jest, ogłaszać??? wiem, że to puffi to gowno, ale jak nie ma co żreć, to...się żre to co jest ...było już nadto kłótni pod pozorem dobrych rad...może teraz pora na pomoc?Realną pomoc! Może warto wspomóc...bazarek zrobić...fanty podrzucić...ogłosić...rozpowszechnić historię maluchów???...morałów nic nie dających mamy aż nadto...tym się maluchy nie najedzą...niestety! Quote
majku33krakow Posted December 21, 2009 Posted December 21, 2009 brazowa1 napisał(a):napisalam o royalu? pisałam o kurczaku z ryżem.Mięso na rynku mozna kupic za 3 zł kilogram,korpus kurzy z mięsem 2 kilo za kilogram.U Was może być jeszcze taniej. Ilość mięsa (czytaj pior i pazurów,w puffi,to chyba 3%? jak na tym ma urosnąc zdrowy pies. Brit 15 kilo kosztuje w necie 95 zł,starczyloby na półtora miesiaca dla wszystkich.To samo Bosch,Bento Kronen tańsza wersja 115 zł,niech juz jedza karme dla dorosłych psów,byle nie ten syf.Jak po tym jeszcze nie maja sraczki,to bedą miały.Kupa soli,konserwantów,trocin,zmielonych starych wędlin i kaszy. Jest jeszcze jedna szansa,np tytuł ;"szczeniaki jedzą puffi,czy ktos moze im kupic normalna karmę". Zwróciliscie sie do którejś organizacji prozwierzęcej o zakup normalnej karmy?Chociazby do OTOZu? czy TOZu? mozna by kupic dog chow Puppy jest tez dobra karmą 3kg 30 zł kosztuje Quote
lilk_a Posted December 21, 2009 Posted December 21, 2009 zapisuję ...pomyślę o bazarku ..ale czasu chyba nie ma za dużo , pieniądze potrzebne na już ..... Quote
Recommended Posts