olcha Posted April 20, 2007 Posted April 20, 2007 [quote name='evaxon']sos słodko-kwaśny:cool3: ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ O MNIAAAAAAAAAAAAAAAAAAM! Wygląda super apetycznie :placz: Quote
Teklunia Posted April 20, 2007 Author Posted April 20, 2007 olcha napisał(a):O MNIAAAAAAAAAAAAAAAAAAM! Wygląda super apetycznie :placz: litości. nie mócie nic o jedzeniu, bo dziś zapomniałam sobie wziąć drugiego śniadania do pracy i aż mnie skręca na widok tego wszystkiego :shake: Quote
Alicja Posted April 22, 2007 Posted April 22, 2007 Placek Włoski 6 jabłek 1 szklanka cukru 3 jajka 2 szklanki mąki 1 łyżeczka sody 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 szklanka bakalii....w zależności od upodobań smakosza;)/ja daję dużo orzeszków , migdałów/ Jabłka pokroić w kosteczkę , zasypać cukrem , dodać bakalie i wymieszać.Odstawić na 1 godz. w chłodne miejsce. Następnie wbić jajka ,wsypać mąkę , sodę , proszek i wymieszać . Przełożyć do wysmarowanej tłuszczem i wysypanej maka formy. Piec w średnio nagrzanym piekarniku ok .40 minut. Smacznego:p Quote
Kati Posted April 23, 2007 Posted April 23, 2007 Dobrze, ze przed chwilą zjadłam obiad, bo jakbym była nienajedzona to zaraz leciałabym szukac podobnych smakowitości :lol: Quote
Teklunia Posted May 1, 2007 Author Posted May 1, 2007 dziewczynki, jak się je takie przysmaki, to się tyje troszkę i robi się cellulit itp :evil_lol: dlatego mam dla Was coś ekstra - PILLING Z KAWY własnej roboty Kupujemy sypaną kawę (może być najtańsza - ja kupiłam dużą paczką za 3 zł ;)) Zawarta w niej kofeina jest genialna dla naszej skóry! Pół kubka kawy mieszamy z 1 łyżką soli i 1 łyżką cynamonu (napina i pobudza). Zalewamy to żelem pod prysznic, tak aby uzyskać konsystencję błotka. Robimy sobie z niego peeling na całe ciało (najbardziej rzecz jasna udka, brzuszek i bioderka ;)) i twarz. Masujemy tak jakieś 10-15 min. Potem spłukujemy wodą - najlepiej na przemian ciepły i zimny prysznic... Efekt: zamyka pory na buzi, skóra po zabiegu jest mięciuka, śliczna, pobudzona i gładka, jak u niemowlaka. Aż nie mogłam przestać się dotykać, bo nie wierzyłąm że taka milutka mi się powierzchowność zrobiłą :lol: Zrobiłam dziś rano i jestem zachwycona!!!:p Nigdy żaden kupny peeling nie dał takich efektów... A i portfela nie uszczupla ;) Quote
olcha Posted May 7, 2007 Posted May 7, 2007 Oo super :cool3: Chyba Gosiek coś podobnego wrzucala nie? Szkoda, że nie cierpię kawy w kazdej postaci :placz: Quote
Teklunia Posted May 9, 2007 Author Posted May 9, 2007 olcha napisał(a):Oo super :cool3: Chyba Gosiek coś podobnego wrzucala nie? Szkoda, że nie cierpię kawy w kazdej postaci :placz:e tam, nie lubie! spróbuj! jeszcze dziś czuję troszke efekty :lol: Quote
olcha Posted May 9, 2007 Posted May 9, 2007 Teklunia napisał(a):e tam, nie lubie! spróbuj! jeszcze dziś czuję troszke efekty :lol: Może coś w szafce znajdę :cool3: Quote
r_2005 Posted May 13, 2007 Posted May 13, 2007 [quote name='evaxon'] ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ A co to za porcyjka?:crazyeye: Dla ptaszeczka??? Głodna jestem:lol: :lol: :lol: Quote
Evelina Posted May 14, 2007 Posted May 14, 2007 Teklunia jestes genialna :loveu: Razu jednego wcisnieto mi w sklepie gratisowo dwie paczki mielonej kawy, niby jako bonus. :cool3: Od dwoch miesiecy zastanawiam sie co z tym zrobic, bo nie mam odwagi tego wypic. :evil_lol: Na pilling z kawy bedzie jak znalazl :loveu: Ciekawe jak reagują przedślubni/ślubni na lubą pachnąca kawą i cynamonem ? :lol: Dla samego szoku zapachowego spróbuję :evil_lol: Quote
Gosiek Posted May 15, 2007 Posted May 15, 2007 olcha napisał(a):Oo super :cool3: Chyba Gosiek coś podobnego wrzucala nie? Szkoda, że nie cierpię kawy w kazdej postaci :placz:;) ja Oleńko Tobie o tym pisałam (nie w galerii smaków) Evelina napisał(a):Teklunia jestes genialna :loveu: Razu jednego wcisnieto mi w sklepie gratisowo dwie paczki mielonej kawy, niby jako bonus. :cool3: Od dwoch miesiecy zastanawiam sie co z tym zrobic, bo nie mam odwagi tego wypic. :evil_lol: Na pilling z kawy bedzie jak znalazl :loveu: Ciekawe jak reagują przedślubni/ślubni na lubą pachnąca kawą i cynamonem ? :lol: Dla samego szoku zapachowego spróbuję :evil_lol:Evelinko - peeling jest naprawdę genialny :loveu: tylko potem hmm wanna/brodzik nieciekawie wygląda :evil_lol: Quote
e.v.a Posted May 15, 2007 Posted May 15, 2007 r_2005 napisał(a):A co to za porcyjka?:crazyeye: Dla ptaszeczka??? Głodna jestem:lol: :lol: :lol: :lol: to była porcja pokazowa:evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: co do pilingu z kawy to swietny :cool3: gładziutka jestem jak niemowle:D:evil_lol: tylko ze proponuje uwazac jak ktos jest delikatny:razz: ja jak zwykle w miejscach zaczerwieniona skore mialam :shake: i bez wapienka sie nei obylo:shake: ale i tak jest swietny! a teraz cos na jesien:cool3: i nie tylko;) Miód z mleczy :) 450 kwiatów mlecza ( same główki , najlepiej dobrze rozwinięte) 2 cytryny pokroić w plastry (bez skórki) 0,5l. wody 1,5kg. Cukru Kwiatki, wodę i cytrynę gotować 15-20minut i odstawić na 24h . Po 24h wycisnąć sok przez sito , dodać cukier i gotować 1,5h na małym ogniu (często mieszać) Gorący wlać do słoików. Miodek pycha :) i dobry na ból gardła i chrypki uwaga!- pamietajcie o dokładym wypłukaniu mleczy z robaczkow:evil_lol: dobrym sposobem jest wusypac kwiatuszki na biały papier :) [SIZE=3] Quote
Evelina Posted May 15, 2007 Posted May 15, 2007 Gosiek napisał(a): Evelinko - peeling jest naprawdę genialny :loveu: tylko potem hmm wanna/brodzik nieciekawie wygląda :evil_lol:Etap wyobrazenia sobie wanny juz przeszlam :evil_lol: W czwartek przetestuje, czy splukana ze mnie kawą daje sie wanne umyc ? :lol: evaxon napisał(a):450 kwiatów mlecza ( same główki , najlepiej dobrze rozwinięte) Evaxon, ale mi narobilas smaku tym miodkiem. :loveu: Zebym sie tylko w liczeniu kfiatkow nie pomylila :placz: :lol: Ile to moze wazyc ? :hmmmm: Quote
e.v.a Posted May 15, 2007 Posted May 15, 2007 Evelina napisał(a): Evaxon, ale mi narobilas smaku tym miodkiem. :loveu: Zebym sie tylko w liczeniu kfiatkow nie pomylila :placz: :lol: Ile to moze wazyc ? :hmmmm: hehe tego jest nie wiele tak naprawde:lol: moze byc wiecej nic sie nie stanie:) a miód mniam mniam :D ma taki charakterystyczny smaczek:cool3: Quote
Teklunia Posted May 16, 2007 Author Posted May 16, 2007 Evelina napisał(a):Teklunia jestes genialna :loveu: Razu jednego wcisnieto mi w sklepie gratisowo dwie paczki mielonej kawy, niby jako bonus. :cool3: Od dwoch miesiecy zastanawiam sie co z tym zrobic, bo nie mam odwagi tego wypic. :evil_lol: Na pilling z kawy bedzie jak znalazl :loveu: Ciekawe jak reagują przedślubni/ślubni na lubą pachnąca kawą i cynamonem ? :lol: Dla samego szoku zapachowego spróbuję :evil_lol:o kurcze - jestem genialna :p:cool3: a pilling cudny, co nie? :loveu: a przedśłubni na pachnącę kawą narzeczone reagują całkiem ... sympatycznie ;) Quote
e.v.a Posted May 16, 2007 Posted May 16, 2007 Teklunia napisał(a): a przedśłubni na pachnącę kawą narzeczone reagują całkiem ... sympatycznie ;) :evil_lol: mojemu az sie cisnienie wczoraj podniosło:grin: ;) rolada :) 0,5kg sera żółtego ( miękki bez dziur - w kawałku) 2 serki topione ( różne smaki) ½ masła 5-6jaj ugotowanych na twardo i pokrojone w kostkę 1 papryka czerwona (pokrojona w drobniutka kostkę) 8 plasterków wędliny ( pokroić w kostkę) Natka pietruszki lub szczypiorek ( tez pociachać) Sól, pieprz Serki topione utrzeć z masłem następnie dodać paprykę, wędlinę, pietruszkę i na końcu jajka i wszyst5ko delikatnie wymieszać. Doprawić solą i pieprzem. Ser wrzucić do wrzącej wody ( nie gotować) trzymać w tej wodzie około 40min Po 40 min wyjąć łyżką cedzakową ser z wody na stolnice i rozwałkować nałożyć farsz i zawinąć jak roladę w folie spożywczą . Wstawić do lodówki i poczekać aż się „ściągnie” zestali . Quote
Teklunia Posted May 16, 2007 Author Posted May 16, 2007 evaxon napisał(a)::evil_lol: mojemu az sie cisnienie wczoraj podniosło:grin: ;) to ostrożnie z tym pillingiem, bo takie skoki ciśnienia mogą być niebezpieczne dla zdrowia ;) a roladka wygląda i "czyta się" bosko :p ale powiedz, jak to się je i z czym? :oops: Quote
e.v.a Posted May 16, 2007 Posted May 16, 2007 Teklunia napisał(a):to ostrożnie z tym pillingiem, bo takie skoki ciśnienia mogą być niebezpieczne dla zdrowia ;) a roladka wygląda i "czyta się" bosko :p ale powiedz, jak to się je i z czym? :oops: :lol: no musze uwazac bo TZ ma nadcisnienie:lol: jeszcze chlopaka zabije:shake: :razz: hmmm roladka moze byc jako taka zimna zakaska mozna ja jesc sama albo z chlebkiem :) ale nie da sie jej zjesc duzo na raz :shake: moze i lepiej bo na dluzej starcza:evil_lol: Quote
Evelina Posted May 22, 2007 Posted May 22, 2007 Dziewuszki :loveu: Wypolerowalam sie zgodnie z przepisem kawa i musze przyznac, ze efekty sa powalajace. Mam tylko jedno zastrzezenie. :evil_lol: Ja kawy nie pijam, wlasciwie cale swe zycie obchodze sie bez niej. Okazuje sie, ze kafeina zastosowana zewnetrznie tak na mnie podzialala, ze praktycznie cala noc nie spalam. :p Za pierwszym razem nie skojarzylam zwiazku :evil_lol: , po drugiej nieprzespanej nocy powiedzialam - nigdy wiecej nie bede sie wieczorem upiekszala ;) No chyba, ze w planach bedzie jakas impreza. :lol: Quote
e.v.a Posted May 22, 2007 Posted May 22, 2007 Evelina napisał(a): Mam tylko jedno zastrzezenie. :evil_lol: Ja kawy nie pijam, wlasciwie cale swe zycie obchodze sie bez niej. Okazuje sie, ze kafeina zastosowana zewnetrznie tak na mnie podzialala, ze praktycznie cala noc nie spalam. :p Za pierwszym razem nie skojarzylam zwiazku :evil_lol: , po drugiej nieprzespanej nocy powiedzialam - nigdy wiecej nie bede sie wieczorem upiekszala ;) No chyba, ze w planach bedzie jakas impreza. :lol: :grin: a ja mam jeszcze jedna sugestie :cool3: no wiec jesli robicie peeling na twarz nie dodawajcie soli :razz: Quote
olcha Posted May 22, 2007 Posted May 22, 2007 [quote name='Gosiek'];) ja Oleńko Tobie o tym pisałam (nie w galerii smaków) Wiedziałam, że już gdzieś to czytałam! :lol: [quote name='evaxon'] Miód z mleczy :) [quote name='evaxon'] Jakie genialne przepisy! :klacz: [quote name='Evelina']Dziewuszki :loveu: Wypolerowalam sie zgodnie z przepisem kawa i musze przyznac, ze efekty sa powalajace. Mam tylko jedno zastrzezenie. :evil_lol: Ja kawy nie pijam, wlasciwie cale swe zycie obchodze sie bez niej. Okazuje sie, ze kafeina zastosowana zewnetrznie tak na mnie podzialala, ze praktycznie cala noc nie spalam. :p Za pierwszym razem nie skojarzylam zwiazku :evil_lol: , po drugiej nieprzespanej nocy powiedzialam - nigdy wiecej nie bede sie wieczorem upiekszala ;) No chyba, ze w planach bedzie jakas impreza. :lol: Hahaha dobre, to już wiem jak na mnie podziała :lol: bo ja również nie pijąca :lol: [quote name='evaxon']:grin: a ja mam jeszcze jedna sugestie :cool3: no wiec jesli robicie peeling na twarz nie dodawajcie soli :razz: :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: Quote
Alicja Posted June 5, 2007 Posted June 5, 2007 [FONT=Arial]Wyciagam z czeluści może ktos chce coś skopiować;)[/FONT] Quote
Poświata Posted June 5, 2007 Posted June 5, 2007 [quote name='Alicjarydzewska'][FONT=Arial]Wyciagam z czeluści może ktos chce coś skopiować;)[/FONT] A jak to zrobić :hmmmm:, jest jakiś sposób na skopiowanie całego wątku, prócz zabawy w żmudne zaznaczanie ikażdego przepisu i kopiowanie na komputer ......:oops: Quote
Teklunia Posted June 13, 2007 Author Posted June 13, 2007 Evelina napisał(a):Mam tylko jedno zastrzezenie. :evil_lol: Ja kawy nie pijam, wlasciwie cale swe zycie obchodze sie bez niej. Okazuje sie, ze kafeina zastosowana zewnetrznie tak na mnie podzialala, ze praktycznie cala noc nie spalam. :p ups :oops: zapomniała Wam o tym wcześniej napisać :evil_lol: ;) Quote
olcha Posted June 27, 2007 Posted June 27, 2007 Mam fajny przepis jak ktoś lubi coś mega słodkiego i w miarę szybkiego :cool3: Zaraz zrobię fotki :cool3: nie wyględne ale pyszne :loveu: Quote
Recommended Posts