Pola Mankowska Posted October 26, 2009 Posted October 26, 2009 Witam mam pytanie dotyczące importu psa z Ukrainy-czy ktoś z Państwa przewoził z Ukrainy szczeniaka?Jeśli tam proszę napisać co musi on mieć oprócz aktualnych szczepień ,tatuażu,chipa,?czy musi mieć ukończone 3miesiące? Czy ktoś wie jakie niespodzianki mogą spotkać mnie na granicy związane z przewozem?Jak transportować lepiej pociągiem czy autem osobowym?DZIĘKUJĘ ZA WSZELKIE INFO. Quote
narisowa Posted November 5, 2009 Posted November 5, 2009 pod tym linkiem znajdziesz info [URL="http://www.wetgiw.gov.pl/index.php?action=szczegoly&m_id=33&kat_id=2084"]Inspekcja Weterynaryjna - Główny Inspektorat Weterynarii[/URL] w skrócie - prawnie nie ma możliwości sprowadzenia psa młodszego miż 3 miesiące i bez badań na przeciwciała, co w praktyce oznacza, że nie można przywieść psa młodszego niż ok 7 miesięcy :shake: zostaje "przemyt" ;) Quote
simbik Posted November 26, 2011 Posted November 26, 2011 Błyskotka napisał(a):Czy ktoś ma doświadczenia w tym temacie ? Może będę miała :roll:, ale na razie odświeżam temat i również mam pytanie do tych którzy już szczeniaka z Ukrainy przywieźli. Jak to wyglądało w praktyce? Quote
Recommended Posts