Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Nie wytrzymaLam i zadzwoniLam.
Pani Oluś wydał sie DUŻY..ale powiedziałam jej, że nie..
Zaraz będzie dzwonić do Beaverki i zobaczymy..
Ja już też dzwoniłam do niej ( jest na spacerze z psem) i powiedziałam, że Pani będzie zaraz dzwonić...

• Replies 85
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Beaverka, podaj mi swój numer telefonu (prosiłam o to na pierwszej stronie), dodam go na stronę schroniska. Może tam ktoś Lolka wypatrzy?!
Czy obie osoby, do których namiary podała iwona213 obdzwonione?
A tak na marginesie (z ciekawości pytam) dlaczego dzwoni Jasza, a nie beaverka? Beaverko, u Ciebie jest pies, Ty go już trochę poznałaś, Ty będziesz go wydawała...
Naprawdę nie masz możliwości odizolowania zwierzaków na tych kilka dni? Powrót do schronu to jedna z najgorszych rzeczy, jaka może tego psa spotkać :( Wiem, że nie mieszkasz sama, ale może jednak się uda?
Jak to się stało, że Lolek pogryzł kota? Kot się nie bronił?!

Posted

Godziny dowolne.

Hm, co do pogryzienia dokladnych okolicznosci nie znam, bo po prostu uslyszalam przerazliwie miauczenie kota w pokoju i zastalam psa z pyskiem wbitym w jego futro, ale z tego co wczesniej widzialam, kot raczej nie prowokowal, a reagowal fuczeniem obronnie.

Pani zainteresowana pieskiem w koncu oddzwonila, ma jeszcze do mnie zadzwonic w sprawie spotkania, namowilam ja na nie, poniewaz upierala sie, ze piesek jest zbyt duzy, wiec miejmy nadzieje, ze nie potraktuje jego wielkosci jako "przeciw".

Posted

Ale się tu dzieje - trzymam kciuki :thumbs:

Mam nadzieję, że nie zapomnicie o Umowie Adopcyjnej i wizycie poadopcyjnej - nie chodzi o upchnięcie psa tylko o znalezienie mu dobrego, docelowego domku.

Posted

Trzymam kciuki także.
Beav. napisz proszę jak np. teraz sie zachowują?
Czy muszą być odizolowane cały czas, czy obydwa zwierzaki sa teraz przy Tobie?
Czy ciągle są w napięciu, czy ciągle Kapsel dąży do nawiązania kontaktu, czy są takie momenty, że śpi, albo bawi się i ignoruje kota?

Posted

Dla bezpieczenstwa Kapsel jest zamkniety u mnie w pokoju i narazie nie maja ze soba kontaktu, wole uniknac powtorki, niech kot troche ochlonie, zobaczymy jak to bedzie.

Posted

beaverka napisał(a):
Narazie pani od spotkania znow nie oddzwania, mam nadzieje, ze jutro sie odezwie, ech...

Może nie męczcie tak kobiety ;)

beaverka, a masz może kaganiec? dobrze by było go założyć.

Posted

Beaverka, zmień tytuł wątku. Napisz w nim, że pies trafić może do schronu, napisz w jakim mieście przebywa.
Najlepiej by też było, żeby do końca pobytu Kapsla u Ciebie, izolować zwierzaki od siebie. Nieświadomie można bowiem psa czegoś nauczyć i Kapsel w nowym domu będzie jeszcze większe problemy sprawiać. Niech po prostu nie spotyka się z kotem (jeśli masz możliwość rozdzielenia ich, a z tego, co pisałaś wynika, że masz).

Posted

beaverka napisał(a):
Tak izolacja jest mozliwa, ale to nie jest dobra metoda na dlugo, jak juz wspominalam kot to strasznie przezywa. :( Na prawde jest potrzeba szybka pomoc!

beaverka, załóż psiakowi kaganiec jeśli martwisz się, że znowu niespodziewanie "chyci" kota.

Posted

Czarna - ogloszenia sie przydają jak najbardziej!!!
ja mu tez dzisiaj zrobię!

Beaverko - nie zostawimy Cię...wytrzymaj!
Kaganiec to jest dobre rozwiązanie, Laro.

Naprawdę, ręce opadają dzisiaj na tych wątkach...

Posted

Dom we Wroclawiu chce zobaczyć zdjęcia, ale nie ma dostępu do internetu..

Dzisiaj o 13.00 Beaverka spotyka się w Katowicach z Panią która jednak zadzwoniła i chce zobaczyć malucha..
Trzymajcie kciuki!!