Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Od wczoraj jest u mnie Hazmat zwany także Synkiem :)

chłopak jak na razie wczoraj zapoznał się z resztą towarzystwa
z Gackiem okej, on to omija "nowych" a potem zaczyna się z nimi bawić :cool3:
ze Skrzekiem to w ogóle zero problemu (Skrzek jest głuchy i ślepy i nie wiem, czy w ogóle się zauważyli hihi)

natomiast Diego wciąż na Hazmata warczy :diabloti: i stara się mu pokazać, kto tu jest szefem (mimo, że Diego szefem nie jest...:roll:)

Hazmat za to zgrywa głupa :eviltong: i stara się pokazać, że on nie chce przejąć kontroli tylko się bawić (wtedy Diego głupieje totalnie :-o bo nie umie się bawić z nikim innym oprócz ludzi i Gacka)

Hazmat spać nie mógł i co chwila wstawał i mnie nosem dotykał i powalał zapachem ;)
a że u mnie w pokoju śpią jeszcze Diego i Gacek (obaj na łóżko oczywiście ze mną wskoczyli, żeby pokazać kto tu gdzie śpi hihi) to wtedy Diego zaczynał warczeć i ja przez sen musiałam mówić "feeeee..."

za bardzo się nie wyspałam, bo Hazmat stwierdził, że on o 5 rano zacznie się bawić :roll: i rozbijał mi się po pokoju. A ja się przeraziłam, że nasika (bo wczoraj sikał), więc z nim wyszłam ;)

on na spacerze jest wyjątkowo grzeczny!

wczoraj właśnie jeszcze nam całe mieszkanie obsikał (chyba z emocji), ale dziś będę miała neutralizator :cool1:

rano nie było nasikane ;) na szczęście - ani nic innego nie było ;)

dziś znaczył kręcąc się z Diego po przedpokoju :eviltong:

więc jak najszybciej trzeba mu jajka ciachnąć

i myślę, że potem już będzie do adopcji :)
ponieważ to bardzo fajny psychicznie pies
może nie jakiś piękny (chociaż mi się podoba, szczególnie z twarzy:eviltong:), ale nadrabia usposobieniem
od razu wszystkich kocha, nie jest agresywny (ulega nawet Diego hihi a Diego jakiś groźny to nie jest i straszna lękliwa ciapa z niego)
na spacerze jest bardzo grzeczny! aż dziwne :) prawie nie ciągnie, nie okręca smyczą drzew ani nic ;)

no i muszę się spieszyć z adopcją, bo u mnie ciasno :roll:

Przypomnę tylko, że Hazmat to pies, który znaleziony został w Regułach w styczniu tego roku. Pan, który go znalazł wziął go do siebie, ale ponieważ jego pies-rezydent nie akceptował nowego - spróbował oddać Synka swojej mamie. Jednak Synek jest młody, żywy i mama sobie nie dawała rady.
Wtedy orpha poprosiła Pawła, żeby ten pomógł panu albo "dogadać psy" albo pomóc z
Pan zadzwonił, umówiliśmy się i już byliśmy niemal w drodze... kiedy pan znów zadzwonił, żeby powiedzieć, że już nie trzeba przyjeżdżać, bo on oddał psa do schroniska...

a teraz pierwsze foty:

a tu Synek w styczniu:

• Replies 184
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

nie no, skąd :eviltong: to prawie jak naturalne środowisko ;)

nie, ale tak serio, to po nim nie widać w sumie :) jest wesoły, nie boi się niczego raczej, opanował już na czym się najlepiej śpi :lol: może ma dobrą pamięć ;)

a może to zależy od psychiki

Posted

to prawda! :evil_lol: ale nie tylko! one też po 10 latach potrafią trzymać czystość

Synek vel Haz-mat jak na razie trzyma (odpukać hihi)

Posted

Przypomnę tylko, że Hazmat to pies, który znaleziony został w Regułach w styczniu tego roku. Pan, który go znalazł wziął go do siebie, ale ponieważ jego pies-rezydent nie akceptował nowego - spróbował oddać Synka swojej mamie. Jednak Synek jest młody, żywy i mama sobie nie dawała rady.
Wtedy orpha poprosiła Pawła, żeby ten pomógł panu albo "dogadać psy" albo pomóc z
Pan zadzwonił, umówiliśmy się i już byliśmy niemal w drodze... kiedy pan znów zadzwonił, żeby powiedzieć, że już nie trzeba przyjeżdżać, bo on oddał psa do schroniska...

Posted

hahaha :evil_lol: wiesz - ta sama dzielnica :cool1:
z resztą zdaje się, że Ty mieszkasz 2 ulice dalej ;)

no rodzice boscy, że mnie nie wywalili na ulicę :eviltong:;)

Posted

a teraz historyjka... :cool1:

moje psy okupowały łóżko, żeby nie było, że przybłędzie wolno na nie wejść :cool3:
ale przybłęda stwierdził, że wolno mu i wszedł :eviltong:

nie było za dużo miejsca, więc położył się... na Gacku :evil_lol:
oto dowody:

ale chyba było mu niewygodnie, bo zaraz zszedł ;)