Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

MARCHEWA napisał(a):
Sugarr-zrób badania jak najszybciej i trzeba wyniki podać Biafrze.
Ja mogę wysłac tobie 90 zł na ten cel,bo tyle mam na Lusiowym koncie.

Ale ja mam przecież pieniązki też na Lusiowym koncie:):)
Teraz rzy sobie nie mam kajetu, ale jest tam na pewno grubo ponad 300zł..bylam pewna, ze pisałam o tym, bo niedawno robilam rozliczenia wszystkich moich psiakow..ale sparwdzalam teraz...nie ma:( Przeoczylam chyba...przeraszam. Jak będe w zasięgu swojego kajetu napiszę kto wplacil ostatnio i jaki jest stan skarpety:) Marchewa- to ile mam doslać..??

Posted

TAk, jak pisalam-po wplacie krissy- 150 zł (11.02), mieliśmy 275 zł. W marcu mialam trzy wplaty dla Lusi:
3.03- Israel- 50 zł
13.03- Figanadrzewna- 20 zł
31.03 - Israel- 50 zł (zapewne za kwiecien to byla wplata, dlatego mnie sie w kwietniu zapomnialo- bo w kwietniu nie bylo żadnej wpłaty:)
Obecny stan konta skarpetki Lusiowej wynosi więc 395 zł.
Prosze o konkretne kwoty i dane do przelewu dla dziewczynki. JA kompletnie nie wiem ile będą kosztowaly badania. CO z karmą dla dziewczynki??

Posted

gonia66 napisał(a):
Uwaga uwaga!!!Anioly dalej "grasują" po wątku Lusieńki:):)Właśnie Lusia dostała do skarpetki kojejne 150 zł od znanego nam Anioła krissy000....:D nie wiem jak mam dziękowac nawet za pamięc....ta Sunia ma naparwdę szczęście, że MArchewa ją znalazła...potem to już tylko pasmo kolejnych szczęsliwości miała ( i ma dalej) każdego dnia....nie ma sie wiec co dziwic, że mordeczka Lusieńki jest taka usmiechnięta i zadowolona....przecież Ona to na pewno czuje wszystko swoim zmysłem intuicyjnym...Onki maja ten zmysł wyostrzony..jestem tego pewna:D
Lusiu....robi sie z Ciebie "bogata dziewczynka":)..i pomyślec, ze nie masz żadnych konkretnych deklaracji...i nigdy nie miałaś:):):)
Obecnie więc w skarpecie Lusi mam zapasik na kwotę 275 zł:D
DZIĘKUJĘ!!!!!!:):):)

Tu jest własnie post z ostatnią odnotowaną wpłatą na wątku dla Lusi:)
Przepraszam za niedopatrzenie, ale u mnie nie przepadna pieniążki, bo ja je wszystkie notuje w zeszycie swoim...ale Lusia jest na samym koncu zeszytu i stąd takie zapomnienie o wklejeniu na wątek:)ale juz sie poprawiam:D

Posted

Są wyniki. Przepraszam za opóźnienie. Czekamy co Biafra powie

ogólne

color: yellow
clarity: cloudy
GLU Negative
BIL Small
KET Negative
SG 1.025
BLO Negative
pH 5.5
PRO Negative
URO 0.2 E.U. / dL
NIT Negative
LEU Negative

osad

Nabłonki płaskie 1-2 CO KPW
Krwinki białe poj. w prep.
Krwinki czerwone poj. w prep. świeże
Bakterie ślad w prep., drożdże obecne w polu widzenia, ślad śluzu w prep.

Posted

Przekazuję, iż Biafra napisała mi, że wyniki Lusi są w porządku :)!!

Lusia skończy teraz antybiotyk, potem 2 tygodnie przerwy, pojedzie do weta na kontrole i jak będzie ok to Biafra pisała też coś o sterylizacji.

Karma się powoli kończy, myślałam żeby kupić teraz Acanę, co wy na to? Zazwyczaj ją podawałam i zawsze byłam bardzo zadowolona

Posted

Marchewa:) CZy wysylalas jakies pieniazki sugar? Sugar, jesli dostalas, napisz i napisz tez, ile kosztowalo badanie oraz ile potrzeba na karmę.
BArdzo sie cieszę, że Lusia zdrowieje i jej wyniki są dobre:):)

Posted

Nie dostałam żadnych pieniążków, bo na razie za żadne nie potrzebowałam zwrotu :)

- tamte badania krwi i moczu zrobiłam na swój koszt
- leki były za pieniądze, które do rąk dała mi Biafra odwożąc Lusię
- drugie opakowanie Ipakitine również na mój koszt, dodatkowo ponad połowę opakowania Ipakitine Lusia dostała od mojej sąsiadki, więc jest zapas
- najnowsze badanie moczu Lusia dostala za darmo, gdyż czekając na pierwszy wynik opowiadałam Pani w laboratorium historię Lusi, Pani też opowiedziała o swoich przygarniętych psach i na koniec powiedziała, że dla Lusi badanie gratis :)

Co do karmy to myślałam może o którejś z tych? Co wy na to? Macie jakieś inne sugestie?

ACANA Adult Dog 13,5kg 146,00zł

ROYAL CANIN German Shepherd 12kg 172,00zł
(royal Lusi strasznie smakował, stąd ta propozycja. do tego stopnia, że jak miałam w domu jakieś próbki, to się do nich sama dobierała jak mnie nie było, czego z niczym innym nie robi)

PURINA PRO PLAN Adult Lamb & Rice 15kg 153,90zł
(a to dlatego, że czytałam i słyszałam od psiarzy ostatnio o tej karmie masę pozytywnych opinii. nie wiem jak Lusi będzie smakowała jagnięcina i ryż, kupiłabym najpierw malutkie opakowanie na próbę)

Podane ceny są z krakvetu.

Posted

Dzięki Sugar za info i badania gratisowe dla Lusi:):)
Teraz proszę o decyzję co do karmy i do kwoty, jaka mam wyslac dla Lusienki:)
Trzymajcie sie dziewczynki:D

Posted

Przepraszam,że długo tu nie byłam,ale od czwartku leżałam chora i to jest powód.Sugarr-bardzo dziękuję ci za sms-a z wynikami Lusi,w domu nie mam internetu i nie mogłam wejść na wątek;)

Co do pieniążków to jak już pisałam u mnie jest 90 zł,czyli na karmę nie wystarczy,a dobrze by było zamówić cały worek w Krakvecie,myślę,że Acane lub Royala można by było jej kupić,może zamów taki worek Goniu66 na adres Sugarr,a ja tobie prześlę te 90zł to sie złożymy.

Sugarr-chciałam zapytać jeszcze ,czy zakrapiasz Lusię czymś od kleszcze?bo myślę,że jak nie to trzeba kupić jakis preparat.Co wy na to?

Posted

Cieszę się, że Lusia ma dobre wyniki. Żeby zrobić setrylkę trzeba mieć 100 % pewności, że z nerkami wszystko w porządku. Moje psy jedzą ze smakiem acanę i/lub bento kronen (Versele Laga). Acana zawiera podobno dużo mięsa a tym samym sporo białka. Pewnie dlatego jest lubiana przez psy. Bento kronen został polecony mojej mamie przez dobrego hodowce jako karma nie ustępująca jakością royalowi a tańsza.
Jeśli chodzi o walkę z kleszczami polecam gorąco obroże przeciw pchłom i kleszczom Kiltix. Kosztuje sporo bo ponad 50 zł ale jest ważna przez 7 miesięcy, a wszelkie zakraplacze trzeba powtarzać co miesiąc. Z własnego i nie tylko doświadczenia wiem że dużo rzadziej psy łapią kleszcze mając na sobie tą obrożę niż będąc zakropionymi frontlinem... Z tym że ja mam małe psy, 1/3 z Lusi ;-) więc nie mam pewności jaka jest skuteczność obroży na dużym psie :hmmmm:

Posted

MARCHEWA napisał(a):
Przepraszam,że długo tu nie byłam,ale od czwartku leżałam chora i to jest powód.Sugarr-bardzo dziękuję ci za sms-a z wynikami Lusi,w domu nie mam internetu i nie mogłam wejść na wątek;)

Co do pieniążków to jak już pisałam u mnie jest 90 zł,czyli na karmę nie wystarczy,a dobrze by było zamówić cały worek w Krakvecie,myślę,że Acane lub Royala można by było jej kupić,może zamów taki worek Goniu66 na adres Sugarr,a ja tobie prześlę te 90zł to sie złożymy.

Sugarr-chciałam zapytać jeszcze ,czy zakrapiasz Lusię czymś od kleszcze?bo myślę,że jak nie to trzeba kupić jakis preparat.Co wy na to?
Jestem za:) Moze niech sugar zamowi, tak jak ostatnio, wklei na watek zamowienie , a ja wysle kaskę na podane konto zamowienia:) Nie wysylaj mi Marchewa tych 90 zł, trzymaj pieniązki, bo niebawem sterylka nas czeka, kaska bedzie potrzebna:):)A...no jeszcze kleszcze...to Ty wyslij kaske na kleszcze;)..Myślę, że jesli Lidan ma sparwdzony preparat, to moznaby się pokusić:) Tylko nie wiem, czy na taka wagę Lusiowa, taka wystarczy:p To jaka karme zamawiamy???Lidan podala jakas fajną i tańsza:) Co myslicie??Ja na karmie nie znam sie w ogole:(

Posted

Widzę, że można nawet taniej kupić obrożę kiltix W krakvecie jest drożej http://www.krakvet.pl/bayer-kiltix-obroza-psow-duzych-66cm-p-507.html ale gdyby zamówić razem z karma to za przesyłkę by się nie płaciło.
A w Krakvecie można zamówić Bento Kronen Nie jestem pewna czy akurat ta jest dla psów wielkości owczarka, ale jest też dla mniejszych. Nie wiadomo czy Lusi będzie smakować taka karma choć ona chyba nie jest zbyt wybredna ;-) Tylko linia tańszych karm "happy dog" jest podobno gorsza jakościowo. Karma acana, którą sporo psów je jest w podobnej cenie => acana

Posted

Lidan napisał(a):
Widzę, że można nawet taniej kupić obrożę kiltix W krakvecie jest drożej http://www.krakvet.pl/bayer-kiltix-obroza-psow-duzych-66cm-p-507.html ale gdyby zamówić razem z karma to za przesyłkę by się nie płaciło.
A w Krakvecie można zamówić Bento Kronen Nie jestem pewna czy akurat ta jest dla psów wielkości owczarka, ale jest też dla mniejszych. Nie wiadomo czy Lusi będzie smakować taka karma choć ona chyba nie jest zbyt wybredna ;-) Tylko linia tańszych karm "happy dog" jest podobno gorsza jakościowo. Karma acana, którą sporo psów je jest w podobnej cenie => acana
Lidziu!!Ty to ja widze ekspert jestes naparwde:):)
BArdzo dziekuje za podpowiedź- zwlaszcza w kwestii wysylki(za dwie rzeczy jedna cena), to naparwde cenna uwaga:):)
W takim razie oczekuje na decyzję i wypełniam polecenia:):) JAk najbardziej moge kupić karme i obróżke- zaplace a Marchewa trzymaj kaskę na sterylke:) Tylko blagam- piszcie konkrety, zeby niunia miala jak najszybciej jedzonko i obróżke:):)

Posted

Kupowałam dziewczyny Klitix dla moich psów w Niepołomicach.Cena zależy od obwodu szyi psa. Koszt obroży ( dużej) to 45,91 + oczywiście koszt wysyłki.
Może warto przeliczyć, co taniej wyjdzie.
I jeszcze jedno. Moja wetka twierdzi, że Kiltix jest dobry, ale gorzej się sprawdza na długim włosie.
Może warto zapytać jeszcze Biafry o opinię, bo ma duże doświadczenie.

Posted

Mogę wysłać Lusi Frontline Combo. jest małe i płaskie wejdzie w najmniejszą kopertę jako list.
Ostatnio kupowałam więcej dla moich psów i płaciłam 35 zł za opakowanie na jej wielkość.
Z przesyłką pewnie wyjdzie niecałe 40 zł

Posted

gonia66 napisał(a):
Lidziu!!Ty to ja widze ekspert jestes naparwde:):)
BArdzo dziekuje za podpowiedź- zwlaszcza w kwestii wysylki(za dwie rzeczy jedna cena), to naparwde cenna uwaga:):)
W takim razie oczekuje na decyzję i wypełniam polecenia:):) JAk najbardziej moge kupić karme i obróżke- zaplace a Marchewa trzymaj kaskę na sterylke:) Tylko blagam- piszcie konkrety, zeby niunia miala jak najszybciej jedzonko i obróżke:):)

Do eksperta to mi bardzo dużo brakuje ale ... w kravecie nie płaci się za przesyłkę w ogóle jeśli cena zamówienia przekracza 99 zł ;-) Tu jest fragment REGULAMINU
irenaka napisał(a):
Moja wetka twierdzi, że Kiltix jest dobry, ale gorzej się sprawdza na długim włosie.
Może jeśli chodzi o duże i bardzo kudłate psy bo moja 12 kilogramowa Gapa jest okresowo długowłosa i właśnie na niej wypróbowałam kiltixa przez 2 lata z bardzo dobrym skutkiem, a wcześniej używałam właśnie frontline i po każdym powrocie z działki wyjmowałam z suni kleszcze. Według mnie obroża działa też odstraszająco na insekty natomiast frontline nie odstrasza tylko zabija to co się już przyssie do psa. Poza tym za obroże płaci się raz te 50 czy 60 zł i ma się spokój praktycznie na cały sezon a kropelki trzeba kupować co miesiąc co wychodzi dużo drożej. No ale ja tu nie decyduję i nie sponsoruję więc tylko mogę próbować doradzić ;-)

Posted

Cantadorra napisał(a):
Nie wiem czemu, ale u moich onkow Kiltix sie nie sprawdzil. Frontline za to rewelacyjnie. Nie wiem o co chodzi.

Na moich psach też się kompletnie nie sprawdza :shake:
Może jak ktoś mieszka w mieście i wychodzi tyko na trawkę to obroża jest dobra.
Na wsi kleszcze zjadłyby mi psy razem z obrożami :evil_lol: