Biafra Posted December 16, 2009 Posted December 16, 2009 MARCHEWA napisał(a):Znalazłam taki hotelik w okolicy:Psy karmione sa od wielu lat karma Nutra Nuggets plus hypoalergiczne mieso mielone z kaczki.Zima oprocz karmy, dostaja takze cieple posilki z dodatkiem warzyw i jajek.Nasz adres: Agnieszka i Tomasz Biernaccyul. Wiejska 3544-187 Czarkow (niedaleko Tarnowskich Gor )mail: bar-tek08@tlen.pltel.: 502 723 221Wystawiamy faktury Vat.cennik: sredni 15,-duzy 15-20,-Przyjmujemy psy bez chorob zakaznych, i aktualnie zaszczepione na wscieklizne i wirusowki.Dla psow dogomaniackich: Zanim zadzwonisz , zastanow sie , czy jestes wstanie finasowac utrzymanie psa w Hotelu.Wyznaczyc jedna osobe do informacji i dokonania uzgodnionych calosciowych wplat.Ze wzgledu na prowadzona dzialalnosc naszej Firmy, mozliwy jest odbior psa z terenu Slaska i Opolszczyzny. Karmienie Lusi - Intestinal, na razie nie ma innej opcji O szczepieniach porozmawiam z Wetkami, może jak wyniki badań będą dobre to zgodzą się chociaż na wściekliznę...o wirusówkach nie ma mowy Ja rozmawiałam z zaprzyjaźnionymi hotelikami w okolicach Krakowa, ale wszędzie przepełnienie i rezerwacje w związku ze Świętami. Jeszcze jedna ważna sprawa, Lusia nie powinna być w kojcu. Jeśli będzie tracić energię na ogrzewanie to schudnie, albo nie będzie przybierać na wadze . Tkanki tłuszczowej w ogóle nie ma i jak przyjdą mrozy dostanie zapalenia płuc. Quote
MARCHEWA Posted December 16, 2009 Author Posted December 16, 2009 No tak,najlepszy byłby dla Lusi dom tymczasowy,będę szukać dalej. Quote
Agnezia Posted December 16, 2009 Posted December 16, 2009 Dziewczyny jeśli możecie napiszcie dokładnie jakie warunki powinien spełniać dt. Wiem, że sporo tego będzie. I takie jedno najważniejsze pytanie czy Lusia mogłaby zejść z jakichś 7 schodków czy jest to wykluczone i trzeba by ją było znosić? Quote
Biafra Posted December 16, 2009 Posted December 16, 2009 Agnezia napisał(a):Dziewczyny jeśli możecie napiszcie dokładnie jakie warunki powinien spełniać dt. Wiem, że sporo tego będzie. I takie jedno najważniejsze pytanie czy Lusia mogłaby zejść z jakichś 7 schodków czy jest to wykluczone i trzeba by ją było znosić? Myślę, że powinna mieć ciepły kąt-dosłownie kąt, żeby nie łaziła za bardzo. Karmę kupuje Marchewa i przysyła kurierem, leki tez można przesłać albo dać razem z psem na zapas. Ważne, żeby ktoś wiedział, że Lusię trzeba karmić indywidualnie, podawać jej leki i wyprowadzać na smyczy żeby nie miała możliwości biegać i skakać. 7 schodków pomału na pewno przejdzie. Quote
AlinaS Posted December 16, 2009 Posted December 16, 2009 U mnie w hoteliku jest 1 wolne miejsce (wolny pokoik) niestety odpłatnie Quote
bros Posted December 16, 2009 Posted December 16, 2009 przeczytałam calutki wątek od początku , dziewczyny jesteście niesamowite !!! Quote
gonia66 Posted December 16, 2009 Posted December 16, 2009 BIafro...plisss...podaj numer konta bo gdzies zawieruszylam i nie wiem gdzie jest na wątku:(...chcialabym wyslac pieniazki:) Quote
Biafra Posted December 17, 2009 Posted December 17, 2009 gonia66 napisał(a):BIafro...plisss...podaj numer konta bo gdzies zawieruszylam i nie wiem gdzie jest na wątku:(...chcialabym wyslac pieniazki:) Fundacja "Zwierzę nie jest rzeczą" ul. Batalionu "Skała" AK 8/36 31-273 Kraków 58 1240 1170 1111 0000 2420 9674 z dopiskiem "Lusia" Quote
MARCHEWA Posted December 17, 2009 Author Posted December 17, 2009 AlinaS napisał(a):U mnie w hoteliku jest 1 wolne miejsce (wolny pokoik) niestety odpłatnie A gdzie dokładnie znajduje się hotelik i jaki byłby koszt za dobę? Quote
Biafra Posted December 17, 2009 Posted December 17, 2009 wapiszon napisał(a):A jaki jest stosunek Lusi do kotów? Głowy nie dam, ale jakoś nie rzucała się na klatki z kotami. Ona jest raczej przyjacielsko nastawiona do wszystkiego. Raz tylko trzeba było ją odciągać od kota, bo miał nie zjedzone chrupki w miseczce :evil_lol: Lusia zje każdą ilość :lol: Quote
gonia66 Posted December 17, 2009 Posted December 17, 2009 Przeslalam 400 zl na konto Biafry- bo i tak juz sie zbieraja nowe dlugi za kazdy dzien pobytu Lusi....wiec jakby co 30 zł "do przodu" jestesmy:) Quote
TERESA BORCZ Posted December 17, 2009 Posted December 17, 2009 Lusia musi mieć wspaniałą pomoc po tym co przeszła, niezależnie od tego czy i jak szybko znajdzie kąt , płatny czy bezpłatny, zbierajmy bo nie ma czasu . JEST MIWJSCE U ALINY, JEST WOGRZEWANE W KRAKOWIE I JESZCZE JEDNO ZUPEŁNIE REWELACYJNE. IDA SWIETA . SZKODA JEJ PONIEWIERAĆ. Z WYDATKÓW ŚWIĄTECZNYCH MOŻNA ZAOSZCZĘDZIĆ CHOĆBY 5 ZŁ KTO NIE MA, A KTO MA NIECH SYPNIE GROSZEM ABY SUNI WYNAGRODZIĆ CIERPIENIE DOZNANE I ZABEZPIECZYĆ PRZED NOWYMI. Quote
gonia66 Posted December 17, 2009 Posted December 17, 2009 MOzesz tereso jeszcze raz napisac gdzie sa te miejsca???U Aliny...i gdzie???Do Aliny szczerze mowiac nie chcialabym, bo u Niej jest juz kilka psow...moim zdaniem Lusia musi miec warunki "szczególne"przyjamniej przez pol roku....ale gdzie te pozostale miejsca o ktorych piszesz??? Quote
TERESA BORCZ Posted December 17, 2009 Posted December 17, 2009 Jedno w Krakowie , tylko w ogrzewanym budynku, nie ma kojców zewętrznych, niezbyt tanio ale i warunki dobre, można coś wynegocjować, drugi jest do sprawdzenia tam gdzie moje wszystkie psiki w superluksusie koło MIELCA odpowiedż bedę mieć może jutro. wszystko sprawdzę i jeśli miejsce będzie mogłaby jechać a pieniążki gwałtownie nazbieramy. nie ma wyjścia. bardzo się tym zajmę, skoro moja pomoc narazie finansowa nie będzie duża . Jeśli miejsce ok to i transport byłby łączony a więc o wiele tańszy. Może ktoś jeszcze ma pomysł na dobre bytowanie LUSIEŃKI, najlepiej prywatny dt. starajmy się wszyscy ile kto może by psinia nie została w święta na lodzie..dosłownie i w przenośni. Quote
Biafra Posted December 17, 2009 Posted December 17, 2009 Właśnie rozmawiałam z lecznicą. Przyszły wyniki Lusi. Są bardzo dobre. Zero anemii, zero stanu zapalnego, obraz czerwonych krwinek i proporcje leukocytów wróciły do normy. Parametry wątrobowe w normie-Lusia kończy opakowanie tabletek i nie ma sensu kupowania kolejnego. Zalecenia: - karma RC intestinal do czasu osiągnięcia prawidłowej wagi, czyli jeśli Lusia będzie trzymać tempo - jakieś 2-3 miesiące. Później ostrożnie można dodawać suchą karmę najlepiej dla alergików. Lusia jest podejrzewana o alergię pokarmową, w wersji jelitowej i skórnej. - koncentraty witaminowe typu calopet, vitapet - efa olie, suche szampony, pielęgnacja skóry. Stan obecny=fatalny. Lusia ma tłusty , bardzo nasilony łupież - dodatkowo ale niekoniecznie saszetki RC Convalescence (budyń) żeby podwyższyć kaloryczność posiłków i przyspieszyć przybieranie na wadze, budowanie mięśni-w tej chwili ma zanik na tylnych nogach i grzbiecie Własny dom pilnie potrzebny. Najlepiej kanapa w jakimś gustownym kolorze :loveu: Quote
gonia66 Posted December 17, 2009 Posted December 17, 2009 [quote name='TERESA BORCZ']Jedno w Krakowie , tylko w ogrzewanym budynku, nie ma kojców zewętrznych, niezbyt tanio ale i warunki dobre, można coś wynegocjować, drugi jest do sprawdzenia tam gdzie moje wszystkie psiki w superluksusie koło MIELCA odpowiedż bedę mieć może jutro. wszystko sprawdzę i jeśli miejsce będzie mogłaby jechać a pieniążki gwałtownie nazbieramy. nie ma wyjścia. bardzo się tym zajmę, skoro moja pomoc narazie finansowa nie będzie duża . Jeśli miejsce ok to i transport byłby łączony a więc o wiele tańszy. Może ktoś jeszcze ma pomysł na dobre bytowanie LUSIEŃKI, najlepiej prywatny dt. starajmy się wszyscy ile kto może by psinia nie została w święta na lodzie..dosłownie i w przenośni. OJ..tak tak....ten prywatnuy DS..to marzenie.... Dziekujemy Tereniu ze jestes z nami , Twoja pomoc to skarb:) Gdyby sie nie znalazl DS...lub prywatny DT(a to takie marzenie moje....świeta w domku....)....to bylabym za opcja w Mielcu...ale i tak ja widze Lusie na gustownej kanapie- jak to trafnie Biafra napisala.. A tak w ogole ..Biafra.....NAPISZ SAMA....GLOSNO I WYRAŹNIE, BO NAJLEPIEJ WIESZ W JAKIM STANIE BYLA LUSIA...CZY TO CO NAPISZLAS W OSTANIM POSCIE - TO NIE JEST PRAWDZIWY CUD???????? Quote
TERESA BORCZ Posted December 17, 2009 Posted December 17, 2009 LUSIEŃKE MOZNA PODCIĄGNĄĆ POD TEN CIĄG CUDÓW Z OSTATNICH 2 DNI, ; CEZAR, USZATE, DZOKUŚ I KILKA INNYCH. A CO DO KANAPY TO JEŚLI MI SIE UDA Z MIELCEM TO TAM TAK JEST, I KANAPA SIĘ ZNAJDZIE . UWAŻAM ŻE TO NAJLEPSZE WYJŚCIE NAWET NA CZAS CZEKANIA NA DT CZY DS. TRZYMAJMY KCIUKI BY SIE UDAŁO. Można byłoby połączyć transport może z USZATKIEM . tak sobie marzę !!! A to byłoby już, jak najszybciej. JUTRO MOŻE BĘDZIE DZIEŃ CUDÓW I WSZYSTKO SIĘ WYKLARUJE. Quote
MARCHEWA Posted December 18, 2009 Author Posted December 18, 2009 Wyniki badań to dopiero cud,myślałam,że coś jej zostanie z tych chorób,a tu taaaka niespodzianka. Trzeba szukać tego domku jak najszybciej. Quote
gonia66 Posted December 18, 2009 Posted December 18, 2009 TERESA BORCZ napisał(a):LUSIEŃKE MOZNA PODCIĄGNĄĆ POD TEN CIĄG CUDÓW Z OSTATNICH 2 DNI, ; CEZAR, USZATE, DZOKUŚ I KILKA INNYCH. A CO DO KANAPY TO JEŚLI MI SIE UDA Z MIELCEM TO TAM TAK JEST, I KANAPA SIĘ ZNAJDZIE . UWAŻAM ŻE TO NAJLEPSZE WYJŚCIE NAWET NA CZAS CZEKANIA NA DT CZY DS. TRZYMAJMY KCIUKI BY SIE UDAŁO. Można byłoby połączyć transport może z USZATKIEM . tak sobie marzę !!! A to byłoby już, jak najszybciej. JUTRO MOŻE BĘDZIE DZIEŃ CUDÓW I WSZYSTKO SIĘ WYKLARUJE.OPBy..ale poki co MY NIE MAMY ŻADNYCH DEKLARACJI NA LUSIE...!!!!:(:( A TAM JAKIE KOSZTA SA W TYM HOTELIKU DZIEWCZYNY????MUSIMY SZUKAC DEKLARACJI NA CITO...A JA NIE MAM DZIS ZA BARDZO CZASU:( Quote
agusiazet Posted December 18, 2009 Posted December 18, 2009 Jeśli mówicie o Mielcu, to chyba hotelik Terier w Brzyściu. Bardzo dobry hotel, mamy tam psy mieleckie, zamojskie i z Szydłowca, coś mówiła właścicielka, że ktoś zarezerwował dwa miejsca dla owczarków, czy to o Lusi? Ja na pewno ją wesprę finansowo na 50 zł i miałam jej zrobić bazarek, ale na razie nie wyrabiam się czasowo:( Postaram się poprawić! Quote
MARCHEWA Posted December 18, 2009 Author Posted December 18, 2009 Ja też mogę wspomóc Lusię 50 zł na miesiąc. Quote
gonia66 Posted December 18, 2009 Posted December 18, 2009 Oj..to cudnie- mamy juz 100 zł deklaracji:):)JA mam jeszzce 350 zł "zapasowe" Lusi - 300 zł od Anioła jednego i 50 zł ze skarpetki Aniołkowej:):)CZyli juz na miesiac by bylo..ale jeszcze specjalistyczna karma dochodzi:(...no i teraz za kazdy dzien pobytu tez sie zbiera..:( Trzeba rozsylac wątek i zaparszac cioteczki i wujaszkow Onkowych:) Quote
MARCHEWA Posted December 18, 2009 Author Posted December 18, 2009 Ja postaram się jutro zrobić znowu jakieś bazarki dla Lusi na karmę,ogłosiłam ją także na ale.gratce opisując w skrócie historię,podałam link do wątku,może ktoś sie w niej zakocha:) Quote
TERESA BORCZ Posted December 18, 2009 Posted December 18, 2009 Czy mam rozmawiać jeszcze raz w sprawie lusi w mielcu? Posyłamy w poniedziałek lub wtorek onka z rudy śląskiej. Można by połączyć transport choć cżęściowo. Wstepnie rozmawiałam ale nie mam pewności czy chcecie . Jutro można by ostatecznie skonkretyzować temat i jeśli wam to odpowiada to sprawdzę ostateczna odpowiedz. Opisałam sprawe lusi włascicielce i jakies tam perspektywy się rysuj choc miejsc nie ma. Miałam rezerwowane na innego psa. Karme specjalistyczna dostarczycie , w razie ostatecznej pozytywnej odpowiedzi, warunki są rewelacyjne, wet pod bokiem dobry, pani joanna wspomaga w leczeniu. Trzymam kciuki by to miejsce jednak dostała lusia. Dałoby to czas na szukanie ds. Zawsze lepiej niz klinika. Nie ma tam kojców, ogrzewany budynek, i świetna opieka. Mam rano dzwonic ? Quote
Recommended Posts