Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

MARCHEWA napisał(a):
Znalazłam taki hotelik w okolicy:Psy karmione sa od wielu lat karma Nutra Nuggets plus hypoalergiczne mieso mielone z kaczki.Zima oprocz karmy, dostaja takze cieple posilki z dodatkiem warzyw i jajek.Nasz adres: Agnieszka i Tomasz Biernaccyul. Wiejska 3544-187 Czarkow (niedaleko Tarnowskich Gor )mail: bar-tek08@tlen.pltel.: 502 723 221Wystawiamy faktury Vat.cennik: sredni 15,-duzy 15-20,-Przyjmujemy psy bez chorob zakaznych, i aktualnie zaszczepione na wscieklizne i wirusowki.Dla psow dogomaniackich: Zanim zadzwonisz , zastanow sie , czy jestes wstanie finasowac utrzymanie psa w Hotelu.Wyznaczyc jedna osobe do informacji i dokonania uzgodnionych calosciowych wplat.Ze wzgledu na prowadzona dzialalnosc naszej Firmy, mozliwy jest odbior psa z terenu Slaska i Opolszczyzny.

Karmienie Lusi - Intestinal, na razie nie ma innej opcji
O szczepieniach porozmawiam z Wetkami, może jak wyniki badań będą dobre to zgodzą się chociaż na wściekliznę...o wirusówkach nie ma mowy

Ja rozmawiałam z zaprzyjaźnionymi hotelikami w okolicach Krakowa, ale wszędzie przepełnienie i rezerwacje w związku ze Świętami.
Jeszcze jedna ważna sprawa, Lusia nie powinna być w kojcu. Jeśli będzie tracić energię na ogrzewanie to schudnie, albo nie będzie przybierać na wadze .
Tkanki tłuszczowej w ogóle nie ma i jak przyjdą mrozy dostanie zapalenia płuc.

• Replies 1.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

Dziewczyny jeśli możecie napiszcie dokładnie jakie warunki powinien spełniać dt. Wiem, że sporo tego będzie. I takie jedno najważniejsze pytanie czy Lusia mogłaby zejść z jakichś 7 schodków czy jest to wykluczone i trzeba by ją było znosić?

Posted

Agnezia napisał(a):
Dziewczyny jeśli możecie napiszcie dokładnie jakie warunki powinien spełniać dt. Wiem, że sporo tego będzie. I takie jedno najważniejsze pytanie czy Lusia mogłaby zejść z jakichś 7 schodków czy jest to wykluczone i trzeba by ją było znosić?

Myślę, że powinna mieć ciepły kąt-dosłownie kąt, żeby nie łaziła za bardzo.
Karmę kupuje Marchewa i przysyła kurierem, leki tez można przesłać albo dać razem z psem na zapas.
Ważne, żeby ktoś wiedział, że Lusię trzeba karmić indywidualnie, podawać jej leki i wyprowadzać na smyczy żeby nie miała możliwości biegać i skakać.
7 schodków pomału na pewno przejdzie.

Posted

gonia66 napisał(a):
BIafro...plisss...podaj numer konta bo gdzies zawieruszylam i nie wiem gdzie jest na wątku:(...chcialabym wyslac pieniazki:)

Fundacja "Zwierzę nie jest rzeczą"
ul. Batalionu "Skała" AK 8/36
31-273 Kraków
58 1240 1170 1111 0000 2420 9674 z dopiskiem "Lusia"

Posted

wapiszon napisał(a):
A jaki jest stosunek Lusi do kotów?

Głowy nie dam, ale jakoś nie rzucała się na klatki z kotami.
Ona jest raczej przyjacielsko nastawiona do wszystkiego.

Raz tylko trzeba było ją odciągać od kota, bo miał nie zjedzone chrupki w miseczce :evil_lol:
Lusia zje każdą ilość :lol:

Posted

Lusia musi mieć wspaniałą pomoc po tym co przeszła, niezależnie od tego czy i jak szybko znajdzie kąt , płatny czy bezpłatny, zbierajmy bo nie ma czasu .

JEST MIWJSCE U ALINY, JEST WOGRZEWANE W KRAKOWIE I JESZCZE JEDNO ZUPEŁNIE REWELACYJNE. IDA SWIETA . SZKODA JEJ PONIEWIERAĆ. Z WYDATKÓW ŚWIĄTECZNYCH MOŻNA ZAOSZCZĘDZIĆ CHOĆBY 5 ZŁ KTO NIE MA, A KTO MA NIECH SYPNIE GROSZEM ABY SUNI WYNAGRODZIĆ CIERPIENIE DOZNANE I ZABEZPIECZYĆ PRZED NOWYMI.

Posted

MOzesz tereso jeszcze raz napisac gdzie sa te miejsca???U Aliny...i gdzie???Do Aliny szczerze mowiac nie chcialabym, bo u Niej jest juz kilka psow...moim zdaniem Lusia musi miec warunki "szczególne"przyjamniej przez pol roku....ale gdzie te pozostale miejsca o ktorych piszesz???

Posted

Jedno w Krakowie , tylko w ogrzewanym budynku, nie ma kojców zewętrznych, niezbyt tanio ale i warunki dobre, można coś wynegocjować, drugi jest do sprawdzenia tam gdzie moje wszystkie psiki w superluksusie koło MIELCA odpowiedż bedę mieć może jutro. wszystko sprawdzę i jeśli miejsce będzie mogłaby jechać a pieniążki gwałtownie nazbieramy. nie ma wyjścia. bardzo się tym zajmę, skoro moja pomoc narazie finansowa nie będzie duża . Jeśli miejsce ok to i transport byłby łączony a więc o wiele tańszy. Może ktoś jeszcze ma pomysł na dobre bytowanie LUSIEŃKI, najlepiej prywatny dt. starajmy się wszyscy ile kto może by psinia nie została w święta na lodzie..dosłownie i w przenośni.

Posted

Właśnie rozmawiałam z lecznicą.
Przyszły wyniki Lusi. Są bardzo dobre.
Zero anemii, zero stanu zapalnego, obraz czerwonych krwinek i proporcje leukocytów wróciły do normy.
Parametry wątrobowe w normie-Lusia kończy opakowanie tabletek i nie ma sensu kupowania kolejnego.

Zalecenia:
- karma RC intestinal do czasu osiągnięcia prawidłowej wagi, czyli jeśli Lusia będzie trzymać tempo - jakieś 2-3 miesiące. Później ostrożnie można dodawać suchą karmę najlepiej dla alergików.
Lusia jest podejrzewana o alergię pokarmową, w wersji jelitowej i skórnej.

- koncentraty witaminowe typu calopet, vitapet

- efa olie, suche szampony, pielęgnacja skóry. Stan obecny=fatalny. Lusia ma tłusty , bardzo nasilony łupież

- dodatkowo ale niekoniecznie saszetki RC Convalescence (budyń) żeby podwyższyć kaloryczność posiłków i przyspieszyć przybieranie na wadze, budowanie mięśni-w tej chwili ma zanik na tylnych nogach i grzbiecie

Własny dom pilnie potrzebny.
Najlepiej kanapa w jakimś gustownym kolorze :loveu:

Posted

[quote name='TERESA BORCZ']Jedno w Krakowie , tylko w ogrzewanym budynku, nie ma kojców zewętrznych, niezbyt tanio ale i warunki dobre, można coś wynegocjować, drugi jest do sprawdzenia tam gdzie moje wszystkie psiki w superluksusie koło MIELCA odpowiedż bedę mieć może jutro. wszystko sprawdzę i jeśli miejsce będzie mogłaby jechać a pieniążki gwałtownie nazbieramy. nie ma wyjścia. bardzo się tym zajmę, skoro moja pomoc narazie finansowa nie będzie duża . Jeśli miejsce ok to i transport byłby łączony a więc o wiele tańszy. Może ktoś jeszcze ma pomysł na dobre bytowanie LUSIEŃKI, najlepiej prywatny dt. starajmy się wszyscy ile kto może by psinia nie została w święta na lodzie..dosłownie i w przenośni.
OJ..tak tak....ten prywatnuy DS..to marzenie....
Dziekujemy Tereniu ze jestes z nami , Twoja pomoc to skarb:)
Gdyby sie nie znalazl DS...lub prywatny DT(a to takie marzenie moje....świeta w domku....)....to bylabym za opcja w Mielcu...ale i tak ja widze Lusie na gustownej kanapie- jak to trafnie Biafra napisala..
A tak w ogole ..Biafra.....NAPISZ SAMA....GLOSNO I WYRAŹNIE, BO NAJLEPIEJ WIESZ W JAKIM STANIE BYLA LUSIA...CZY TO CO NAPISZLAS W OSTANIM POSCIE - TO NIE JEST PRAWDZIWY CUD????????

Posted

LUSIEŃKE MOZNA PODCIĄGNĄĆ POD TEN CIĄG CUDÓW Z OSTATNICH 2 DNI, ; CEZAR, USZATE, DZOKUŚ I KILKA INNYCH.
A CO DO KANAPY TO JEŚLI MI SIE UDA Z MIELCEM TO TAM TAK JEST, I KANAPA SIĘ ZNAJDZIE . UWAŻAM ŻE TO NAJLEPSZE WYJŚCIE NAWET NA CZAS CZEKANIA NA DT CZY DS. TRZYMAJMY KCIUKI BY SIE UDAŁO. Można byłoby połączyć transport może z USZATKIEM . tak sobie marzę !!! A to byłoby już, jak najszybciej.

JUTRO MOŻE BĘDZIE DZIEŃ CUDÓW I WSZYSTKO SIĘ WYKLARUJE.

Posted

TERESA BORCZ napisał(a):
LUSIEŃKE MOZNA PODCIĄGNĄĆ POD TEN CIĄG CUDÓW Z OSTATNICH 2 DNI, ; CEZAR, USZATE, DZOKUŚ I KILKA INNYCH.
A CO DO KANAPY TO JEŚLI MI SIE UDA Z MIELCEM TO TAM TAK JEST, I KANAPA SIĘ ZNAJDZIE . UWAŻAM ŻE TO NAJLEPSZE WYJŚCIE NAWET NA CZAS CZEKANIA NA DT CZY DS. TRZYMAJMY KCIUKI BY SIE UDAŁO. Można byłoby połączyć transport może z USZATKIEM . tak sobie marzę !!! A to byłoby już, jak najszybciej.

JUTRO MOŻE BĘDZIE DZIEŃ CUDÓW I WSZYSTKO SIĘ WYKLARUJE.
OPBy..ale poki co MY NIE MAMY ŻADNYCH DEKLARACJI NA LUSIE...!!!!:(:( A TAM JAKIE KOSZTA SA W TYM HOTELIKU DZIEWCZYNY????MUSIMY SZUKAC DEKLARACJI NA CITO...A JA NIE MAM DZIS ZA BARDZO CZASU:(

Posted

Jeśli mówicie o Mielcu, to chyba hotelik Terier w Brzyściu. Bardzo dobry hotel, mamy tam psy mieleckie, zamojskie i z Szydłowca, coś mówiła właścicielka, że ktoś zarezerwował dwa miejsca dla owczarków, czy to o Lusi? Ja na pewno ją wesprę finansowo na 50 zł i miałam jej zrobić bazarek, ale na razie nie wyrabiam się czasowo:( Postaram się poprawić!

Posted

Oj..to cudnie- mamy juz 100 zł deklaracji:):)JA mam jeszzce 350 zł "zapasowe" Lusi - 300 zł od Anioła jednego i 50 zł ze skarpetki Aniołkowej:):)CZyli juz na miesiac by bylo..ale jeszcze specjalistyczna karma dochodzi:(...no i teraz za kazdy dzien pobytu tez sie zbiera..:( Trzeba rozsylac wątek i zaparszac cioteczki i wujaszkow Onkowych:)

Posted

Ja postaram się jutro zrobić znowu jakieś bazarki dla Lusi na karmę,ogłosiłam ją także na ale.gratce opisując w skrócie historię,podałam link do wątku,może ktoś sie w niej zakocha:)

Posted

Czy mam rozmawiać jeszcze raz w sprawie lusi w mielcu? Posyłamy w poniedziałek lub wtorek onka z rudy śląskiej. Można by połączyć transport choć cżęściowo. Wstepnie rozmawiałam ale nie mam pewności czy chcecie . Jutro można by ostatecznie skonkretyzować temat i jeśli wam to odpowiada to sprawdzę ostateczna odpowiedz. Opisałam sprawe lusi włascicielce i jakies tam perspektywy się rysuj choc miejsc nie ma. Miałam rezerwowane na innego psa. Karme specjalistyczna dostarczycie , w razie ostatecznej pozytywnej odpowiedzi, warunki są rewelacyjne, wet pod bokiem dobry, pani joanna wspomaga w leczeniu. Trzymam kciuki by to miejsce jednak dostała lusia. Dałoby to czas na szukanie ds. Zawsze lepiej niz klinika. Nie ma tam kojców, ogrzewany budynek, i świetna opieka. Mam rano dzwonic ?